Onze ZorgAngel

Special

Gisteravond is deze zwaar verwaarloosde Berner reu bij ons aangekomen. Hij moet ongeveer een jaar of 8 zijn (we moeten zijn chip nog uitlezen).
Dit keer geen ex broodfokteefje maar ex broodfokreu die vrij is gekomen.
Wij noemen het vrijkomen, maar het juiste woord is natuurlijk afgedankt.
Bij de post van de in het weekend geredde honden zijn er vragen gesteld of deze dieren uit het buitenland kwamen. Nee allemaal komen ze uit Nederland en België en van de fokker van dit intens verdrietige dier zullen veel mensen in Nederland een pup hebben gekocht want zijn advertenties staan nog steeds dagelijks op marktplaats te pronken.
Gaan we een melding maken of wat gaan we hier aan doen?
Dit keer niet want er worden regelmatig controles uitgevoerd bij deze fokker maar die hele klote handel gaat daar al jaren gewoon door.
We zijn in de loop van de jaren stiekem op meerdere locaties van deze fokker geweest. Vieze stinkende donkere schuren altijd van een neef of ander persoon.
We gaan daarom dit keer geen tijd steken in weer een aangifte tegen deze fokker. Terwijl daar de handel door gaat omdat mensen pups blijven kopen en daarmee het leed in stand houden gaan wij geld uitgeven aan medische zorg en vechten voor het leven van deze afgedankte getraumatiseerde ex dekreu.
Is hij het waard? Ja wij vinden van wel. Ieder dier is het waard! Ieder dier heeft recht op een dierwaardig bestaan en zeker een dier wat de jarenlange broodfokhel heeft overleefd is het waard om gered te worden. Misschien is zijn leven nog maar kort vanwege de vermoedelijk hoge leeftijd maar iedere gelukkige dag in vrijheid en liefde is er 1 dus zeker altijd de moeite waard om voor te vechten.
Het gaat natuurlijk niet altijd goed. We hebben eerder een Boulab ex dekreu bij deze fokker weggehaald en die was zo getraumatiseerd dat zijn redding alleen nog levensbeeindiging was.
We kunnen hier nu nog niets over zeggen.
Toen deze arme schat gisteren bij ons arriveerde hebben we hem wel direct een naam gegeven. Wij vinden een naam belangrijk want deze honden zijn levenslang wegrottend in hun hokken naamloos en anoniem geweest.
Wij hebben hem Special genoemd omdat de grote rassen zoals de Berner bijna nooit vrijkomen omdat ze meestal niet overleven.
Special is het wel gelukt maar hij is er wel vreselijk slecht aan toe.
Tot gisterenavond laat zijn we aan het scheren geweest want zijn vacht was volledig vervuild en vervilt. Er was geen doorkomen aan maar hij genoot ervan ondanks de pijn.
Hij is uitgeput en zwak maar hij heeft nu een gedeelte lucht gekregen want hij bezweek bijna aan de warmte die hij niet kwijt kon.
Zijn oren zijn pijnlijk en ontstoken en hij heeft pijn in zijn rug. Special was zo zwak dat hij alles braaf toeliet en over zich heen liet komen.
Meestal zijn de dekreuen van de grotere rassen zoals de Berner te getraumatiseerd om nog een leven in vrijheid aan te kunnen maar we gaan het wel proberen en alles op alles zetten om deze verdrietige Berner nog een toekomst in vrijheid te kunnen geven.
Wordt vervolgd…