28 Januari

GIJS✨🌈
Als ik kon
Ik zou je de zon willen geven
Het licht van de maan en de sterren erbij
Alles om jou weer te zien stralen
Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij
Ik zie je pijn en je verdriet
Hoe je elke dag vecht tegen de nacht
Ik zie hoe je dwaalt in het donker
Hoe je zoekt naar iets dat verzacht
Ik zou je de zon willen geven
Het licht van de maan en de sterren erbij
Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij.

We hebben de verdrietige beslissing moeten nemen Gijs over de Regenboogbrug te laten gaan. Gijs kon niet meer. In zijn koppetje was het te donker. Wij konden hem niet helpen. Dag lieve dappere Gijs✨ Hopelijk heb je nu je rust gekregen…

28 Januari

WEEKUPDATE 3 EN LAATSTE NIEUWS
We hebben sinds lange tijd een redelijk rustige week gehad!
Niet dat we lekker achterover konden gaan zitten maar de afgelopen weken hebben veel ZorgAngels een nieuw thuis gekregen dus we konden even een klein beetje op adem komen. We hebben op moment 11 vaste ZorgAngels die de rest van hun leven in een zorggezin van de stichting blijven wonen, 8 tijdelijke ZorgAngels waarvoor we na observatie en herstel een nieuw thuis kunnen gaan zoeken en 13 dieren die vanuit hun thuissituatie een nieuw baasje zoeken. Echt rust is er dus niet maar het is weer haalbaar.
Er zijn afgelopen week veel particuliere bemiddelingen aangemeld die we niet hebben kunnen aannemen.
Om het vol te kunnen houden met ons kleine team moeten we echt een aantal stapjes terug doen en ons zoveel mogelijk beperken tot onze doelgroep.
Het blijft moeilijk en verdrietig om nee te zeggen want zeg maar eens nee tegen doodongelukkige en verdrietige eigenaren waarvan hun hond bijvoorbeeld teruggestuurd wordt naar land van herkomst omdat de verantwoordelijke stichting dit als enige oplossing ziet.
Bizar gewoon maar het is zoiets van je kunt niet de hele wereld redden…
We gunnen deze honden allemaal een veilig en liefdevol leven en hun baasjes steun en hulp.
Door eindelijk wat tijd en ruimte te hebben konden we nog wat puntjes op de i zetten wat betreft de organisatie van de stichting.
Meer structuur, meer efficiëntie, meer betrokkenheid en kwaliteit. Door de afgelopen hectische periode hebben we gemerkt dat er hier en daar door de drukte en onderbezetting van ons team af en toe kleine foutjes gemaakt werden. Mensen moesten lang wachten en soms werd iemand per ongeluk vergeten. Het kan natuurlijk altijd beter en dat is ons streven ook. De betrokkenheid bij mens en dier bij herplaatsing is het allerbelangrijkste want dat is tenslotte waar we het voor doen!
We hebben gemerkt dat nee zeggen moeilijk is voor ons maar aan de andere kant lucht het soms ook op want de druk en verantwoordelijkheid voor zoveel dieren valt ons soms erg zwaar.
Financieel was het ook bijna niet haalbaar meer want de bodem van ons potje kwam aardig in zicht.
We hebben afgelopen week 886,36 euro uitgegeven aan onze ZorgAngels en 1446,06 euro gedoneerd gekregen.
AANGENOMEN DIEREN:
-Cockerspaniël Ollie
-Labrador teefje Bruintje
-Minous (gesteriliseerde poes)
DIEREN DIE EEN NIEUW THUIS HEBBEN GEKREGEN:
-Newfoundlander Mowgli heeft een kennismaking gehad en is op proef meegegaan naar zijn nieuwe thuis. Het gaat tot nu toe ongelofelijk goed en hij voelt zich al helemaal thuis.
-Berner Sennen Monty heeft een ontmoeting gehad met zijn nieuwe baasjes en is op proef meegegaan.
ZIEKENBOEG/DIERENARTSBEZOEKEN
Gelukkig was het wat dierenartsbezoeken betreft ook een kalme week.
-Kleine pup Sparky is naar de dierenarts geweest voor controle en vaccinaties.
Het kleine draakje is weer een klein beetje in gewicht aangekomen🥳 Sparky heeft 1 ontstoken oog en daar heeft hij zalf voor gekregen. Er is opnieuw een giardia test gedaan en deze was gelukkig negatief. Hij heeft nog wel wat last van zijn darmen dus we gaan nu probiotica aan Sparky geven.
-Onze lieve oude ZorgAngel Benji doet het geweldig op zijn nieuwe medicijnen. We waren er bijna doorheen dus we hebben nieuwe apoquel, oordruppels en shampoo voor hem gekregen. Benji kan er weer even tegenaan!
LAATSTE NIEUWS:
-Er is een adoptie op afstand fb groep aangemaakt voor alle mensen die een ZorgAngel op afstand hebben geadopteerd.
Op deze manier hopen we meer betrokkenheid en informatie te kunnen geven.
-We hebben een oproep voor nieuwe vrijwilligers gedaan en een nieuwe fb groep geopend voor onze vrijwilligers.
We hopen op deze manier sneller te kunnen handelen in noodsituaties en meer duidelijkheid te kunnen bieden.
-Onze fb pagina Zorg/HulpAngels is samengevoegd met de pagina Stichting Charlotte’s Angels. Veel volgers waren lid van beide pagina’s. We hopen door de samenvoeging een beter overzicht te krijgen voor iedereen.
-Onze lieve kleine ZorgAngel Amy doet het boven verwachting goed bij haar nieuwe familie.
We zijn ontzettend blij want wat verdient dit kleine meisje een onbezorgd leventje!
-Newfoundlander Gijs geniet bij zijn nieuwe baasjes. Hij voelt zich al helemaal thuis en alle aandacht is voor hem alleen.
-Newfoundlander Mowgli is afgelopen maandag verhuisd en ook Mowgli doet het boven verwachting goed. Hij krijgt veel aandacht en liefde in dit gezin en hij heeft twee prachtige Newfoundlander vriendinnen gekregen en een mopsvriendinnetje.
Gisteren is hij voor het eerst mee naar het bos geweest en wat heeft hij genoten!
-Berner Sennen Max heeft gisteren voor de tweede keer een ontmoeting gehad maar verdrietig genoeg was er geen klik.
Wat hebben we te doen met Max. Max is een geweldige Berner dus het moet goed gaan komen! We zoeken door naar een geschikt baasje voor Max.
-Donderdag heeft Maltezer Dora een ontmoeting met haar mogelijke nieuwe baasjes. Heel spannend!
-Golden Retriever Amigo heeft het naar zijn zin in zijn nieuwe thuis en alles gaat gelukkig goed.
-Willem (kruising Sint Bernard x Berner) heeft het ook goed naar zijn zin bij zijn nieuwe baasjes.
Willem is wel te sterk en hier hebben zijn nieuwe baasje wat problemen mee. We hebben daarom geadviseerd contact met gedragstherapeut Kyra op te nemen voor training.
-Maltezer Mitchie doet het geweldig bij haar nieuwe baasjes. Ze is er nu al een paar weken en ze gaat met grote sprongen voorruit.
-Voor ZorgAngel Elvis zijn we in gesprek met iemand en waarschijnlijk zal deze week een ontmoeting plaatsvinden.
-Voor Cockerspaniël Spaniël Ollie zijn veel intake formulieren binnen gekomen. Deze week gaan we de intake formulieren doornemen en contact opnemen met geschikte kandidaten.
-Berner Sennen Sjaak is overleden. We leven erg mee met de baasjes en zijn ontzettend dankbaar voor de mooie liefdevolle tijd die ze Sjaak nog hebben gegeven.
Mocht u nog vragen hebben over niet vermelde dieren neem dan even contact met ons op.
Bedankt voor jullie steun en vertrouwen en een hele fijne week gewenst!

24 Januari

ZORGANGEL BENJI
Het gaat ontzettend goed met de lieve oude Benji! Hij heeft weer een nieuwe voorraad medicijnen gekregen. Benji kan er weer even tegenaan! Lekker genieten van je mooie oude dag kereltje! De nota van de medicijnen is voldaan 243,10 euro

24 Januari

ADOPTIEGROEP STICHTING CHARLOTTE’S ANGELS
Onze adoptiegroep Stichting Charlotte’s Angels wordt vaak vergeten maar we hebben een ontzettend leuke fb groep voor alle baasjes die een dier via onze stichting geadopteerd hebben. Heeft u een dier via onze stichting een mooie toekomst gegeven en bent u nog geen lid meld u zich dan aan! Aanmelden kan via onderstaande link.
https://www.facebook.com/groups/3329497957075665/ In deze fb groep kunt u leuke foto’s, filmpjes, verhalen en ervaringen van uw herplaatser met elkaar delen en wij vinden het natuurlijk geweldig om te zien hoe het met onze dieren gaat! *(Adoptiegroep Stichting Charlotte’s Angels is privé. Alleen mensen die een dier via onze stichting een nieuw thuis hebben gegeven kunnen lid worden).

24 Januari

EX ZORGANGEL YOUKIE IN ZWITSERLAND
Zo word je bevrijd uit een vieze donkere broodfokschuur in Nederland en een maand later ben je in Zwitserland bij nieuwe nieuwe baasjes waar je een prachtige toekomst tegemoet gaat. Dit overkwam (ex ZorgAngel) Shiba Youkie. Het leven kan dus heel verrassend lopen en hoop moeten we altijd houden want verdriet en angst kunnen toch nog ineens vreugde en liefde worden. Geniet van je nieuwe vrije leven in Zwitserland lieve Youkie. Je hebt het meer dan verdient!

22 Januari

Sjaak✨🌈
Bijna een jaar geleden kwam je bij ons voor herplaatsing. Je baasjes waren enorm verdrietig maar er waren geen andere mogelijkheden meer. Jouw leven is niet makkelijk geweest en je hebt vaak moeten verhuizen. Je laatste thuis was bij Cardy en Leon. Wat een geluk kreeg je daar! Je werd begrepen, kreeg begeleiding en je werd een hele andere Berner. Je kreeg weer vertrouwen en er ontstond een hechte band tussen jou en je Berner vriend Bento. Je kon je geluk niet op maar in september werd je ziek. Je baasjes hebben samen met jou gestreden maar de strijd uiteindelijk verloren. Lieve dappere Sjaak wat is er veel van jou gehouden en alles wat mogelijk was om je weer beter te laten worden hebben ze voor jou gedaan maar vandaag hoorden wij van Cardy: “Sjakie is zijn eigen weg gegaan”. Dag knappe Sjaak
❤️ Je zal nooit worden vergeten✨ Wij wensen Cardy, Leon en Bento heel veel sterkte met het grote verlies van Sjaak. Bedankt Cardy en Leon dat jullie alles voor Sjaak gedaan hebben en zo ontzettend veel van hem hebben gehouden. Sjaak was eindelijk thuis…

21 Januari

DEX 🐾❤
Dex zijn lieve vrouwtje overleed plotseling en wij hebben de zorg voor deze lieverd overgenomen. Dex is in een liefdevol pleeg gezin van ons opgevangen, zodat wij hem konden observeren en rustig opzoek konden gaan naar een gouden mandje en dat heeft deze knapperd zeker gekregen, hij geniet van de wandelingen, alle knuffels en ontzettend veel liefde die hij krijgt!
❤❤ Wij wensen je heel veel geluk lieve Dex, je komt er wel 🥰

18 Januari

WEEKOVERZICHT EN LAATSTE NIEUWS
De eerste twee weken van het nieuwe jaar waren direct weer drukke weken. Veel dieren die vanuit hun thuissituatie een nieuw baasje zoeken en veel ZorgAngels zijn ondergebracht in pleeggezinnen. Gelukkig zijn er ook heel veel dieren die een nieuw thuis hebben gekregen waar we ontzettend dankbaar voor zijn.
WEEK 1
In week 1 hebben we 2349,69 euro uitgegeven aan medische kosten en het onderhoud van onze ZorgAngels.
We hebben 1523,67 aan donaties mogen ontvangen.
WEEK 2
In week 2 hebben we 619,21 euro uitgegeven aan medische kosten en het onderhoud van onze ZorgAngels.
We hebben 1281,89 aan donaties mogen ontvangen.
AANGENOMEN DIEREN:
-De stoere (kruising Sint Bernard x Berner Sennen reu van 1 jaar oud werd aangemeld en kreeg vrijwel direct een nieuw thuis.
-Vanuit het circus in Rusland zijn 4 Koningspoedels en een Sint Bernard aangemeld.
-Newfoundlander Gijs is overgedragen aan de stichting en een (tijdelijke) ZorgAngel geworden.
-Berner Sennen Max (6 maanden)
-Berner Sennen Monty
-Hondje Beau (Kruising 13 jaar)
-Hondje Elmo (Kruising Boerenfox 9 jaar)
-Darco (Bordeaux Dog 6 jaar)
-Het kleine hondje Beau (kruising 13 jaar) is opnieuw aangemeld voor herplaatsing. Wat een pech heeft deze lieverd weer en wat een verdriet voor zijn nieuwe baasje.
-Er zijn 3 honden aangemeld (Labrador, Maltezer, Cain Terriër). Alle drie uit zwaar verwaarloosde omstandigheden. Later zullen we hier meer over melden.
-Senioren dametje Odie (Kruising Shih Tzu) is aangemeld vanwege het overlijden van haar baasje.
DIEREN DIE EEN NIEUW THUIS HEBBEN GEKREGEN:
-ZorgAngel Mitchie (Maltezer) is op proef meegegaan.
-Kruising Sint Bernard x Berner Sennen Reu is na een kennismaking zaterdag met zijn nieuwe baasjes meegegaan.
-ZorgAngel Velvet mag bij het gastgezin blijven wonen waar we super blij mee zijn.
-ZorgAngel Gala (Labrador) heeft een nieuw thuis gekregen. Wat een geluk heeft Gala met dit nieuw gezin. Eindelijk gaat ze het leven krijgen wat ze verdient.
-Bella en Rex (Labrador en Berner Sennen) zijn naar hun nieuwe thuis gegaan.
-ZorgAngel Beau mag bij zijn pleeggezin blijven wonen.
-Labrador Max is met zijn nieuwe baasjes meegegaan.
-ZorgAngel Newfoundlander Gijs is mee op proef gegaan na een kennismaking met zijn nieuwe gezin.
-Berner Sennen Max (6 maanden) is na een geslaagde kennismaking naar zijn nieuwe thuis gegaan.
-ZorgAngel Amy is zondag maar haar nieuwe thuis gegaan.
-ZorgAngel Elmo heeft na een paar dagen in een opvanggezin gezeten te hebben een nieuw thuis gekregen.
-ZorgAngel Mitchie heeft een nieuw thuis gekregen.
-ZorgAngel Berner Bob heeft een ontmoeting gehad met zijn nieuwe baasjes en is mee op proef gegaan.
-ZorgAngel Dex heeft zondag een ontmoeting gehad en is met een proefperiode naar zijn nieuwe baasjes gegaan.
ZIEKENBOEG
-We begonnen maandag met Tim. Er moest een scan gemaakt worden.
Er is niets uitgekomen. Tim heeft een chronische oogontsteking maar verder is hij lichamelijk gezond gelukkig.
-Poes Lilo werd ineens ziek. Ze is opgenomen in de kliniek en inmiddels weer thuis. Het gaat goed met haar.
-ZorgAngel Amy schrok van een vallende bak. Ze kreeg direct een epileptische aanval. Gelukkig was ze snel weer uit de aanval maar wat zijn we geschrokken.
-De drie hondjes Bickel, Dex en Bobbie zijn naar de dierenarts geweest voor een check-up, vaccinaties, paspoort en registratie,
LAATSTE NIEUWS:
-Newfoundlander Gijs is overgedragen aan de stichting. Een kanjer van een Newfi! Wel echt een Newfi voor een rustig gezin waar alle aandacht voor hem alleen is. Inmiddels hebben we ook al een nieuw baasje voor deze kanjer gevonden!
-Newfoundlander Mowgli heeft een kennismaking gehad maar helaas kon hij niet overweg met de andere honden van dit gezin. Enorm jammer maar we geven de hoop niet op voor onze grote lieve lobbes.
-Berner Sennen Max heeft een ontmoeting gehad maar helaas was er geen klik. We gaan verder zoeken voor deze superlieve Berner.
-Vanuit het circus in Rusland zijn 4 Koningspoedels en een Sint Bernard aangemeld.
We zijn nog met het circus in overleg.
-De eigenaren van Berner Sennen Suus hebben definitief laten weten Suus niet meer te herplaatsen omdat ze voor voorlopig een oplossing hebben gevonden.
We begrijpen de verwarring bij mensen die gereageerd hebben op Suus want er is langere tijd onzekerheid geweest en iedereen heeft lang moeten wachten en hoop gehad. Wij bedanken iedereen voor het geduld en begrip.
Ondanks dat we veel mensen hebben moeten teleurstellen zijn we blij dat er voor voorlopig binnen het gezin een oplossing is gevonden om Suus te kunnen houden.
-We kregen het geweldige nieuws dat ZorgAngel Beau bij zijn pleeggezin mag blijven wonen. Hij is goed aan het herstellen van zijn operatie. Hij heeft nog een lange revalidatieperiode te gaan maar iedere dag gaat het beter.
Beau hoeft dus geen ZorgAngel van de stichting meer te blijven wel staat er na de revalidatie nog een blaassteen operatie gepland. We hebben afgesproken dat de stichting deze operatie zal betalen.
Beau is echt van heel ver gekomen maar het is gelukt! Hij heeft nu een goede gezondheid dankzij de vele kilo’s die hij is afgevallen waardoor opereren ook mogelijk werd.
-Er zijn behoorlijk wat ZorgAngels vertrokken naar hun nieuwe gezin. We zullen deze week in de update’s op onze pagina laten weten hoe het met ze gaat.
-Berner Sennen Monti heeft een kennismaking gehad. Helaas was er geen klik dus gaan we een ander baasje aan de eigenaar voorstellen.
-Ex fokteefje Ruby heeft een ontmoeting gehad en haar nieuwe baasjes waren direct stapel verliefd op haar. Ruby moet alleen nog even wachten met verhuizen omdat wij vermoeden dat ze misschien zwanger bij ons is gekomen. We hopen natuurlijk van niet maar we moeten de echo afwachten.
-De herders Klara en Lana vallen onder opvang van de HulpAngels. De eigenaar heeft tijd nodig om haar zaken op orde te krijgen. Helaas kunnen ze niet langer bij het opvangadres blijven dus we zijn op zoek gegaan naar een nieuw opvanggezin.
-We kregen het bericht dat Leonberger Vidar niet bij zijn nieuwe baasjes kan blijven wat natuurlijk ontzettend verdrietig is voor beide partijen want ze hebben echt hun best gedaan maar Vidar bleek achteraf al 2 keer eerder herplaatst te zijn geweest en toch behoorlijk wat problemen te hebben. Er is contact geweest met de fokker en de vorige eigenaar en we hebben het voorstel gedaan Vidar over te nemen en op te vangen zodat hij een goede observatie kan krijgen, hulp van een gedragstherapeut en eventuele lichamelijk oorzaken en pijn uit te sluiten door een dierenarts naar hem te laten kijken. Er is gekozen voor herplaatsing waar wij niet achter staan dus ook geen verantwoordelijkheid voor kunnen nemen.
-Sterre was net drie dagen bij haar nieuwe baasjes en weer ontsnapt.
Ze heeft voor de tweede keer een engeltje op haar schouder gehad want ze is gezond en wel na 4 dagen vermist te zijn geweest weer teruggevonden.
Graag willen wij iedereen bedanken voor de hulp die we hebben gekregen (pleeg/gastgezinnen, vrijwilligers, dierenartsen, donateurs en volgers).
Dankzij jullie hulp hebben veel dieren weer een toekomst gekregen.
Samen sterk!
Wij wensen iedereen een hele fijne week toe!
Wij kunnen helaas niet alle gebeurtenissen vermelden maar als u vragen heeft over onze ZorgAngels, overige dieren, adoptie op afstand of overige zaken neem dan even contact met ons op!
Team Charlotte’s Angels

18 Januari

UPDATE : ZORGANGEL RUBY
Onze kleine ZorgAngel Ruby (ex broodfokteefje) wordt liefdevol voor ons opgevangen door collega Sonja Huisman Struik van Pension nieuwe dieren. Sonja is een topper! Ze heeft engelen geduld, kennis, ervaring etc precies wat de kleine getraumatiseerde Ruby nodig heeft. Iedere dag gaat ze met grote stappen vooruit. Het gaat zo goed dat we zelfs al op zoek konden gaan naar een nieuw thuis voor haar. Een nieuw thuis is gelukt! Er is een ontmoeting geweest tussen Ruby en haar nieuwe baasje en het was een en al liefde en begrip. Sonja bracht ons direct het goede nieuws maar zondagavond belde ze ons weer terug omdat ze een beetje ongerust was over Ruby. We weten nog niets maar het zou kunnen zijn dat Ruby misschien zwanger bij ons kwam. Volgende week zal er een echo gemaakt worden. Ruby kan nu nog niet verhuizen naar haar nieuwe baasje want we moeten eerst zekerheid hebben. Haar nieuwe baasjes hebben alle begrip hiervoor. We hopen natuurlijk op loos alarm maar Ruby’s verleden is onbekend (behalve dat we weten dat ze uit de broodfok is gekomen) dus alles is mogelijk. We hopen zo van niet
🙏🙏🙏 We houden jullie op de hoogte….

17 Januari

SHANA & BENJI🥰🥰
kijk deze 2 schatten eens lekker genieten van hun oude dag! Wegens verdrietige omstandigheden moest de eigenaar afstand doen van Shana en Benji. Dit is dan ook ontzettend moeilijk voor hun geweest en ze wilde zeker weten dat ze op een fijn plekje kwamen.
🥰 Er zijn meerdere kennismakingen geweest en afgelopen weekend zijn ze definitief verhuisd naar hun gouden mandje. Ze voelde zich meteen thuis en worden overladen met heel veel liefde! Lieve Shana en Benji, heel veel geluk in jullie liefdevolle nieuwe gezin! ❤

16 Januari

AMY 🐾🐶
Voor Amy was het een spannend weekend, ze had een kennismaking gepland staan. Dit lieve meisje had vanaf het begin een speciaal plekje bij ons allemaal. Amy heeft een heel naar verleden gehad en het was hartbrekend haar zo te zien, maar ook voor haar hebben we alles op alles gezet om haar een mooie nieuwe toekomst te kunnen geven, want dat verdiende ze! Bij het geweldige opvang gezin is ze liefdevol verzorgd en ging het gelukkig steeds iets beter met haar. We hebben ontzettend lieve en geduldige adoptanten voor haar gevonden. Deze lieve mensen waren vanaf het moment dat ze haar zagen op slag verliefd, ook Amy leek zich wel op haar gemak te voelen.
🥰 Zo blij en dankbaar zijn we dan ook dat Amy haar verleden achter zich kan laten en een mooie liefdevolle toekomst tegemoet gaat! Lieve Amy, je zult voor ons altijd speciaal blijven geniet van je leven, je bent vrij❤❤

16 Januari

BOB 🐾❤
Deze lieverd werd een tijdje geleden aangemeld bij ons vanwege het overlijden van zijn baasje. Om het gedrag van Bob goed te kunnen observeren is hij een tijdje bij een geweldig opvang gezin geweest. Al snel werd duidelijk dat Bob klaar was voor adoptie. We hebben voor Bob veel intakeformulieren binnen gekregen en willen daar graag iedereen voor bedanken.
❤ Bob heeft afgelopen weekend een kennismaking gehad en het was meteen liefde op het eerste gezicht. Bob heeft zijn gouden mandje gevonden 🥰 Lieve Bob, wij wensen je heel veel geluk in jouw prachtige nieuwe gezin❤🥰

16 Januari

GALA / BAILEY 🥰
Knappe Gala is nu al een tijdje bij haar nieuwe vriendinnetje Cera, en kijk haar eens stralen! Soms zeggen foto’s zoveel meer dan woorden!
❤ Ze heeft het nieuwe leven gekregen dat ze verdiende, en bij een nieuw leven hoort natuurlijk ook een nieuwe naam. Deze lieve schat gaat voortaan met de naam BAILEY door het leven🐶 Lieve Cera en Bailey, wij wensen jullie samen heel veel speelplezier voor de toekomst. Maar dat gaat helemaal goed komen bij jullie fantastische gezinnetje!! 🥰🥰

15 Januari

ZorgAngel Sparky
Onze kleine pup Sparky wordt iedere dag een beetje sterker. Hij wordt beschermd door de “grote jongens” en daardoor voelt hij zich heel wat. Hij pikt hun eten en wurmt zich overal tussen om lekker warm te liggen. Deze week mocht Sparky voor het eerst mee naar buiten. Hij is nog zwak en kwetsbaar dus we moeten voorzichtig zijn. De oplossing was mee in een rugzak, lekker warm, beschermd en veilig. Wat heeft hij genoten mee te mogen met zijn grote vrienden! Sparky is een heel bijzonder hondje en moest echt van heel ver komen maar hij is sterk anders had hij dit nooit kunnen overleven. We zijn ontzettend trots op ons pupje Sparky dat hij niet opgeeft maar ook ontzettend trots op de geweldige zorgzame “grote jongens” die hem opvangen en beschermen.

15 Januari

LABRADOR MAX HEEFT ZIJN FOREVER HOME GEVONDEN❤️
Labrador Max heeft een ontmoeting gehad en inmiddels is hij bij zijn nieuwe baasjes. Het gaat goed met hem, lekker genieten, lekker vies maken, hond mogen zijn. Max heeft het naar zijn zin en wij wensen hem heel veel mooie en liefdevolle jaren toe bij zijn nieuwe gezin. Het gaat je goed Max
❤️

10 Januari

Berner sennen Max is op zoek naar een liefdevol thuis.

10 Januari

ZORGANGEL BENJI
Het lijkt wel of Benji aan zijn tweede jeugd is begonnen sinds hij nieuwe medicijnen heeft. We zijn zo blij voor hem dat het zo goed gaat en dat hij zo enorm is opgeknapt. Benji’s zorgmama Margreet stuurde ons gisteren deze foto’s met de tekst: Benji wil tegenwoordig alleen nog met een dekentje op de bank DRAAK!!
😅

10 Januari

Bob is afgestaan aan de stichting wegens het overlijden van zijn baasje. Hij verblijft in een gastgezin waar hij gruwelijk verwend wordt. Het gastgezin waar Bob verblijft vroeg ons of Bob mocht blijven als er een goede match is. Helaas is die er niet. Ze vindt Bob ontzettend lief maar heeft ons laten weten toch op zoek te moeten gaan naar een nieuw baasje en dat gaan we natuurlijk doen! We zijn overigens heel erg dankbaar dat dit gastgezin Bob zo liefdevol heeft opgevangen❤️ De advertentie van Bob wordt zo spoedig mogelijk gemaakt. We gaan ervoor Bob! Komt helemaal goed!

10 Januari

NEWFOUNDLANDER GIJS
Tja wat moet je daar nu mee hè Gijs?! Gijs vermaakt zich goed met de jonge Berner Bella in zijn gast/pleeggezin. Bella vindt Gijs ontzettend leuk en lief en Gijs past zich goed aan. Soms begrijpt hij niet helemaal wat de jonge Berner van hem wil maar samen eten begrijpt hij gelukkig wel. Bella is trouwens een sloopkogel dus even in de gaten houden dat Gijs deze fratsen niet gaat kopieëren. Gijs heeft veel meegemaakt en is nog erg vermoeid maar het gaat goed. Lekker bijkomen kereltje! Wordt vervolgd…

09 Januari

Hoe gaat het nu met Boomer? De jonge Berner Boomer had werkelijk geen idee wat er allemaal gaande was en dat is misschien maar goed ook want anders zou hij nog last van sterallures krijgen!🤩 Een jonge Berner met de wauw!😍 “looks” daar was iedereen natuurlijk op slag verliefd op en we zijn dan ook overspoeld met intake formulieren. Voor ons helaas weer de moeilijke taak een hoop mensen teleur te moeten stellen want Boomer kon maar 1 nieuw baasje krijgen. We hebben het nieuwe baasje Karin voorgesteld aan de eigenaren. Niet omdat anderen niet genoeg waren maar gezien Boomers thuissituatie wilden we voor het meest veilige gaan (ervaring, stabiliteit, andere honden). Er is eerst een ontmoeting en wandeling geweest bij Boomer thuis en dat ging goed. Een aantal dagen daarna heeft de eigenaar Boomer naar zijn nieuwe thuis gebracht zodat de eigenaar zelf kon kijken waar Boomer kwam te wonen. Boomer heeft daar een voor een kennis gemaakt met zijn nieuwe hondenvriendjes en die namen hem direct in de roedel op. Boomer heeft best veel meegemaakt en we hebben daarom een gezin uitgezocht waar veel rust en regelmaat is maar waar ook andere hondenvriendjes voor hem zijn. Boomer moet lekker onbezorgd hond kunnen zijn, met hondenvriendjes kunnen spelen en begeleiding krijgen. Dat is gelukt bij Karin en het gaat ontzettend goed met hem! Hij geniet en hij is vrolijk en blij bij zijn nieuwe gezin. Het gaat helemaal goed komen met deze kanjer!🤩 Veel liefde en geluk knappe Boomer❤️

09 Januari

Bedankt lieve mensen voor jullie hulp en reacties❤️ Elmo wordt zo opgehaald door zijn pleeggezin met mogelijkheid tot adoptie.

08 Januari

VOORSTELLEN NIEUWE ZORGANGEL GIJS
Deze lieve Newfi beer is overgedragen aan de stichting. Gijs heeft een verdrietig verleden en veel meegemaakt maar we gaan alles op alles zetten om Gijs gelukkig te maken en een mooie veilige toekomst te geven. Gijs is ondergebracht in een pleeggezin waar hij alle tijd krijgt om bij te komen en geobserveerd zal worden.
Welkom lieve Gijs🥰

08 Januari

Mowgli is op zoek naar een liefdevol thuis.

07 Januari

Bo is aangemeld voor herplaatsing vanuit haar thuissituatie.

07 Januari

Pootafdruk en as Hatchi (Banjo)✨ We hebben voor de vorige eigenaar een pootafdruk van Hatchi (Banjo) laten maken en ze hebben de as van Hatchi teruggekregen. De rekeningen van de dierenarts, euthanasie, crematie en pootafdruk van Hatchi zijn door de stichting en Happy Dogs and Horses voldaan (735,74 euro).

07 Januari

WEEKOVERZICHT
De feestdagen en oud en nieuw zijn weer voorbij. Dit is het laatste weekoverzicht van vorig jaar en vol goede moed gaan we het nieuwe jaar in. We hebben er zin in!
Veel mensen hebben tijdens de feestdagen aan onze dieren gedacht en een donatie gedaan. We zijn daar ontzettend dankbaar voor want alleen dankzij donaties kunnen wij blijven helpen en ons mooie werk voortzetten.
We hebben deze week 1796,28 euro uitgegeven aan de medische zorg en het onderhoud van onze ZorgAngels.
We hebben deze week 2802,90 euro aan donaties ontvangen. Dat is een enorm bedrag wat we heel goed kunnen gebruiken want er komen nog behoorlijk wat dierenartskosten die volgende week betaald moeten worden.
NIEUW AANGENOMEN ZORGANGELS:
Afgelopen week hebben we wegens overlijden van de baasjes vier nieuwe ZorgAngels aangenomen Dex, Bickel, Bobby en Berner Bob.
Alle honden zijn voorlopig ondergebracht in gast/pleeggezinnen van de stichting.
DIEREN DIE EEN NIEUW THUIS HEBBEN GEKREGEN:
-Shiba Yoekie heeft al snel een nieuw thuis gekregen.
De dochter van het pleeggezin waar Yoekie verblijft was direct al helemaal verliefd op Yoekie en bekent met het Shiba ras. Yoekie heeft veel geluk gehad en is de eerste van de 6 verwaarloosde honden die een nieuw thuis heeft gekregen.
-Berner Boomer is afgelopen donderdag naar zijn nieuwe thuis gegaan. Eerder is er al een kennismaking geweest en het was liefde op het eerste gezicht met zijn nieuwe baasje.
-Leonberger Vidar is naar zijn nieuwe thuis gegaan. Ook dit is een match made in heaven!
We hebben al superleuke, mooie en grappige foto’s en verhalen van zijn nieuwe baasjes ontvangen.
-Golden Retriever Mabel is naar haar nieuwe thuis gegaan en ze doet het daar ontzettend goed ondanks dat ze Magda en Elvis moet missen.
ZIEKENBOEG
-ZorgAngel Beau is goed aan het herstellen van zijn TPLO operatie. Hij kan al weer een klein beetje op zijn poot steunen.
-Veilig thuis dier Pascha is naar de dierenarts geweest omdat ze zich niet lekker voelde. (Overgeven, lusteloos en diarree).
-Pupje Sparky is opnieuw naar het dierenziekenhuis in Maastricht geweest. De definitieve uitslagen zijn binnen en waren negatief. Wel heeft Sparky giardia en daar wordt hij nu voor behandeld. Sparky had nog geen identiteit toen wij hem kregen. Inmiddels heeft hij een chip, paspoort en registratie gekregen.
Hij is van 2,7 kilo naar 3,2 kilo gegaan dus hij komt gelukkig wat aan in gewicht!
Sparky heeft speciaal voer voor zijn darmen gekregen en er is panacure besteld om de eigen honden van het gastgezin waar Sparky verblijft preventief te behandelen tegen giardia.
-Ex ZorgAngel Tim heeft gezondheidsproblemen met zijn ogen. De eigenaar heeft hoge kosten gehad aan onderzoeken.
Er zijn specialisten geraadpleegd maar Tim wordt als maar zieker. Vrijdag is er opnieuw contact en overleg geweest met de dierenarts en maandag wordt er een scan gemaakt op kosten van de stichting.
-ZorgAngel Tekkel Tikkel heeft nieuwe pijnstilling gekregen.
-ZorgAngel Akita Hatchi is naar de dierenarts geweest maar helaas kon niemand meer wat voor hem doen. Er is afscheidt van Hatchi genomen en hij is gecremeerd. De gipsen pootafdruk en de as van Hatchi zijn vrijdag opgehaald door zijn vorige baasjes.
Samen met Happy Dogs and Horses hebben we de dierenartsrekeningen, euthanasie, crematie en pootafdruk van Hatchi betaald.
Dierencrematorium Kuaga heeft de crematie van Hatchi liefdevol verzorgd en we hebben dankzij de goede zorgen van Kuaga liefdevol en waardig afscheid van hem kunnen nemen.
-ZorgAngel Amy is naar de dierenarts geweest omdat ze mankte met haar pootje. Ze blijkt patella luxatie te hebben. Omdat Amy nog te getraumatiseerd is zal ze voorlopig nog niet geopereerd kunnen worden. De dierenartsrekening van dit onderzoek is betaald door Janny (donatie aan de stichting).
LAATSTE NIEUWS:
-De herplaatsing van Berner Sennen Suus staat even op hold. De eigenaar probeert zelf een oplossing te zoeken met een familielid. Als we meer over de beslissing van de eigenaar weten zullen we iedereen die gereageerd heeft op de hoogte stellen.
(Inmiddels hebben we van de eigenaar vernomen dat Suus niet bij een familielid gaat wonen en we hebben gisteren de procedure weer opgepakt).
-ZorgAngels Elvis en Mabel hebben een kennismaking gehad. Helaas klikte het niet tussen Elvis en de andere hond van het gezin.
We hebben er goed over nagedacht en Mabel is gisteren uiteindelijk wel naar haar nieuwe gezin verhuisd en Elvis blijft voorlopig nog bij pleegmama Magda zolang we nog geen nieuw thuis voor hem hebben gevonden.
We hebben deze beslissing genomen omdat Elvis en Mabel meer kans op een nieuw thuis maken apart van elkaar en Elvis meer gebaat is bij iemand waar hij alleen is. (Elvis heeft niet zoveel met andere honden en kan ook niet met alle honden overweg).
-Wegens ernstige bedreigingen hebben we Pascha en Yentl op oudejaarsavond naar een nieuw gast/pleeggezin moeten verhuizen. De locatie waar ze zaten was niet meer veilig voor ze.
De eigenaresse weigert afstand van de 2 Berners te doen en wil dat we ze terugbrengen naar de huiselijk geweld situatie waar we ze eerder hebben weggehaald.
Pascha en Yentl hebben het zwaar en we doen wat we kunnen om ze veilig te houden.
-Ruby, Dora en Mitchie zijn vanuit de noodopvang naar een ander pleeggezin verhuisd. Vanuit de nieuwe pleeggezinnen gaan we een nieuw thuis voor ze zoeken. Ze moeten nog veel leren en ze hebben veel te verwerken maar we hebben goede hoop dat we voor allemaal een liefdevol nieuw thuis gaan vinden bij mensen die dit aankunnen.
-Bella en Rex hebben een kennismaking gehad en zij verhuizen half januari naar hun nieuwe gezin.
-Golden Retriever Amigo is jammer genoeg opnieuw aangemeld voor herplaatsing. Hij is al een poosje bij zijn nieuwe gezin maar het gaat niet.
-Er zijn prachtige orthopedische bedden gedoneerd voor de veilig thuis dieren Pascha en Yentl. Wat zijn we dankbaar! Ze maken er heerlijk gebruik van en wat een verlichting voor Pascha’s rug!
-Gezondheidsproblemen Ariadne
Ariadne zal vanwege gezondheidsproblemen een stuk minder voor de stichting kunnen gaan betekenen.
Ze zal uiteraard betrokken blijven en het werk doen wat haalbaar is maar haar gezondheid moet op de eerste plaats komen.
-Ons nieuwe teamlid Janny is helaas al weer gestopt met haar werkzaamheden binnen de stichting. Ze gaat voor het plaatselijke asiel werken wat ook een prachtig initiatief is.
Graag willen wij iedereen bedanken voor de steun, de hulp en de betrokkenheid die we het afgelopen jaar hebben gekregen.
We doen het met zijn allen en samen sterk voor de dieren in nood. Het zijn er veel teveel en het leed lijkt niet te stoppen.
De hele wereld redden is niet mogelijk maar ieder dier wat weer een liefdevolle en veilige toekomst kan krijgen is er weer 1.
We zijn dankbaar dit prachtige werk samen met jullie te mogen doen.
Wij wensen iedereen een gezond en liefdevol 2022!
Liefs,
Team Charlotte’s Angels

07 Januari

Goed nieuws voor ex fokteefje Gala! Aanstaande zaterdag heeft ze een ontmoeting met haar mogelijk nieuwe baasjes. We gaan heel hard voor haar duimen want ze is de liefste hond die iemand zich maar kan wensen🥰 Sterkte lieve Gala!🍀

07 Januari

Deze knapperd heeft afgelopen woensdag zijn nieuwe baasjes ontmoet en aanstaande zaterdag gaat hij verhuizen. Veel sterkte gewenst voor de oude baasjes en veel liefde en geluk gewenst voor de nieuwe baasjes met hun nieuwe hondenmaatje❤️🥰

07 Januari

MRI SCAN VOOR TIM
Tim is vorig jaar aan ons overgedragen omdat stichting All Dogs Count er mee stopte. Voordat All Dogs Count zich over Tim ontfermde had Tim al meer dan 10 verschillende baasjes gehad bij een andere stichting die hem ooit naar Nederland heeft gehaald. Tim komt uit Roemenië en heeft een behoorlijk rugzakje maar samen met Annabel van der Horst hebben we Tim een liefdevol thuis kunnen geven bij zijn nieuwe baasje Allisa. Tim kreeg bij Allisa een leven op de boerderij samen met een vriendje. Tim kreeg zekerheid en kon zijn trauma’s verwerken. Er werd niets meer van Tim verwacht en na 13 keer verhuizen had dit lieve kereltje eindelijk zijn geluk gevonden. Toch kreeg Tim weer pech want hij kreeg last van zijn ogen. Er zijn veel onderzoeken gedaan maar er werd geen lichamelijke oorzaak gevonden die zijn oogproblemen veroorzaken. Als laatste was nog een MRI scan mogelijk en dat is afgelopen maandag gebeurd. De uitslag van de scan was goed. Tim kan ondanks zijn oogziekte gelukkig heel oud worden. Voor Tim en zijn baasje Allisa zijn misschien wat aanpassingen nodig maar de onderzoeken zijn voorbij want Tim is verder helemaal gezond. De kosten van de MRI scan zijn door ons voldaan (952,66). Veel geluk Tim! Geen eindeloos dokteren meer voor jou maar lekker genieten van je leven
🥰

05 Januari

Mitchie heeft genoten😅

05 Januari

Beste vrienden en volgers van veilig thuis dieren Pascha en Yentl,
Zoals jullie weten zijn Pascha en Yentl bij ons ondergebracht omdat de eigenaar al jaren een zwervend bestaan leidt vanwege huiselijk geweld situaties. Pascha en Yentl zijn hierdoor ernstig getraumatiseerd en Pascha (10 jaar) heeft medische zorg nodig. Veel van onze volgers hebben deze twee schatten in hun hart gesloten en hulp geboden waar wij zeer dankbaar voor zijn. Helaas zullen wij niets meer over Pascha en Yentl in de openbaarheid kunnen melden vanwege ernstige bedreigingen die zijn gedaan naar de stichting en het pleeggezin waar we Pascha en Yentl hadden ondergebracht. Voor de veiligheid van Pascha, Yentl en het pleeggezin hebben we beide honden tijdens de jaarwisseling hals over kop in veiligheid moeten brengen naar een andere locatie. Dit zorgde natuurlijk voor nog meer trauma en angst bij Pascha en Yentl. Pascha was nog niet volledig herstelt. Er lijkt geen einde aan het verdriet te komen voor deze lieve onschuldige dieren en wij vragen ons af hoe lang ze de stress nog aankunnen. De eigenaresse weigert afstand van de honden te doen en wil dat ze terug gaan naar de huiselijk geweld situatie waar we ze vandaan hebben gehaald. Pascha is er het slechts aan toe en is net weer uit de opname van de dierenkliniek. Geen rooskleurige toekomst en situatie voor beide Berners maar jullie hebben ons wel fantastisch geholpen. Een aantal mensen hebben een donatie gedaan zodat wij de medische kosten van Pascha konden betalen en er zijn prachtige orthopedische bedden geschonken. Mocht u gedoneerd hebben en wilt u weten hoe het met Pascha en Yentl gaat dan vragen wij u persoonlijk contact met de stichting op te nemen. Dank aan iedereen die Pascha en Yentl een warm hart toedragen
❤️ We doen wat we kunnen om ze veilig te houden.

05 Januari

Aanstaande zaterdag staat er een ontmoeting gepland tussen Max en zijn eventuele nieuwe baasjes. Zet hem op Max! Heel veel succes🍀

05 Januari

Deze superknappe 1 jarige reu ( kruising Sint Bernard x Berner Sennen) is gisteren wegens omstandigheden bij ons aangemeld voor herplaatsing. Omdat het om een noodsituatie gaat hebben we al nieuwe baasjes voorgesteld. Vandaag zal er een ontmoeting plaatsvinden. We houden jullie op de hoogte.

04 Januari

Graag willen wij iedereen bedanken die een intake formulier voor Suus heeft ingevuld en haar een liefdevol nieuw thuis wil bieden. We hebben er al heel wat gesprekken opzitten maar de eigenaar heeft ons laten weten dat ze erover na wil denken Suus bij een familielid te plaatsen. Ze laat ons nog weten wat de beslissing gaat worden. Excuses voor het lange wachten en de onzekerheid. We houden jullie op de hoogte.

04 Januari

UPDATE ZORGANGEL YOEKIE
Wat een geluk heeft Yoekie!
🥰 Yoekie heeft al een baasje gevonden! Yoekie kwam twee weken geleden samen met nog 5 andere honden bij ons als ZorgAngel. We weten niets over zijn verleden alleen dat hij uit erbarmelijke omstandigheden kwam. Hij is bij pleeggezin Joke in de opvang gegaan en Joke’s dochter was direct helemaal verliefd op hem. Yoekie gaat over een aantal weken met haar in Zwitserland wonen dus hij krijgt een prachtige toekomst. We zijn blij voor Yoekie. Hij heeft zijn geluk gevonden❤️ Het gaat je goed Yoekie❤️

02 Januari

Mika is aangemeld voor herplaatsing vanuit haar thuissituatie.

02 Januari

Amigo is aangemeld voor herplaatsing vanuit zijn thuissituatie.