31 Maart

Puppy spam pupjes Jet🥰
De pupjes zijn 4 weken oud en de schatjes groeien als kool. Ze zijn actief en zelfs al lekker ondeugend. We zijn zo trots op mama Jet en haar kleintjes
🥰

31 Maart

ZorgAngel Babs
Onze lieve Babs heeft last van de bijwerkingen van de medicatie om epilepsie tegen te gaan. In overleg met de dierenarts is de dosering iets verlaagd. We hopen dat het snel beter gaat met Babs. Ze is zo lief en dankbaar
🥰

31 Maart

Update : ZorgAngel Nova
Kijk ons lieve Golden meisje eens gaan!
🥰 Wat geniet ze van haar vrijheid! Haar spieren worden steeds sterker en haar conditie wordt steeds beter. Wat zijn we trots op Nova en op onze lieve pleeggezin🥰

31 Maart

Newfoundlander Woezel (7 jaar) aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie wegens emigratie van de eigenaren

31 Maart

Update: Blijvende ZorgAngel Newfoundlander Hero
Hero was een beetje aan het kwakkelen met zijn gezondheid. Het lijkt nu weer de goede kant op te gaan…

31 Maart

ZorgAngel Jet even rust van haar puppen. Lekker naar buiten aan de wandel…🥰

31 Maart

ZorgAngel Winnie 10 jaar🥳🥳 Vandaag is Winnie jarig. Van harte gefeliciteerd Winnie en een fijne verjaardag gewenst🥰

30 Maart

CHARLOTTE’S DAGJOURNAAL
Goedemorgen lieve volgers,
Na alle narigheid zijn er gelukkig ook nog mooie en positieve berichten te melden.
Ruby (Landseer x Leonberger) heeft een ontmoeting gehad met haar nieuwe baasjes en Ruby is mee naar haar nieuwe thuis gegaan.
Er zijn enorm veel belangstellenden geweest voor de jonge Duitse Dog Juffrouw Jansen. Aankomende zondag staat er een ontmoeting gepland met haar (mogelijk) nieuwe baasjes.
Ook voor onze lieve ondeugende ZorgAngel Oskar staat inmiddels een ontmoeting gepland. Deze ontmoeting gaat aankomende zaterdag plaatsvinden.
De pupjes van Jet zijn inmiddels 4 weken oud en ze groeien als kool.
Met Jet gaat het gelukkig ook goed maar we merken dat het wel steeds zwaarder voor haar gaat worden.
Toch is Jet nog steeds de allerbeste moeder die we ons maar kunnen wensen.
Gisteren is ZorgAngel Little Missy Grey voor de tweede keer geopereerd aan patella luxatie. Nu was de andere andere knie aan de beurt.
De operatie is gelukkig goed verlopen dus op naar herstel!
Met blijvende ZorgAngel Newfoundlander Hero lijkt het gelukkig wat beter te gaan. We hebben goede hoop!
ZorgAngel Newfoundlander Meiske herstelt goed van de keizersnede en TPLO operatie.
Het is een lange revalidatie maar iedere dag gaat het een beetje beter.
ZorgAngel Golden Retriever Babs is vorige week gestart met de medicatie tegen epilepsie. De bijwerkingen van deze medicijnen waren best heftig voor Babs. In overleg met de dierenarts is de dosering wat omlaag gehaald.
Vandaag is onze blijvende ZorgAngel Winnie jarig!
Winnie is 10 jaar geworden🥰
Wij wensen iedereen een fijne donderdag!
Lieve groeten,
Team SCA

29 Maart

Sire🌈✨
Vanmorgen kregen we het verdrietige bericht dat Berner Sennen Sire is overleden.
Sire kreeg in november 2021 zijn gouden mandje bij zijn nieuwe baasjes Leen en Lore.
Sire heeft nog een prachtige tijd mogen hebben waar wij enorm dankbaar voor zijn.
Er is veel van Sire gehouden en hij zal enorm gemist worden…
Wij wensen Leen en Lore heel veel sterkte met het verlies van hun geliefde Sire.
Dag lieve Sire…✨
✨✨✨✨
Mijn lieve mens❤️
Ik zie dat je huilt, want het is mijn moment om je te verlaten. Huil alsjeblieft niet om mij. Ik wil je wat dingen uitleggen. Je bent verdrietig omdat ik je heb verlaten. Weet alsjeblieft dat ik zo blij ben dat ik je heb ontmoet en je mijn Mens werd! Hoeveel huisdieren zoals ik sterven elke dag zonder iemand speciaal zoals jij te ontmoeten.
Ik weet dat het je verdrietig maakt als ik je nu verlaat, maar het was mijn tijd om over de regenboogbrug te gaan. Geef jezelf alsjeblieft niet de schuld voor alles wat we gedeeld hebben. Ik hoorde je snikken dat je iets anders voor me had moeten doen. Zeg dat niet meer. Je hebt veel voor me gedaan, inclusief van me houden.
Zonder jullie had ik niets geweten van de schoonheid van liefde die ik vandaag met me mee draag over de regenboogbrug.
Je moet weten en begrijpen dat wij dieren intens in het heden leven en we zijn heel wijs om elke dag van alle kleine dingen te genieten en de slechte dingen heel snel te vergeten. Ons leven begint wanneer we liefde kennen, dezelfde liefde die jij mij gaf, mijn engel zonder vleugels en slechts 2 benen.
Weet dat zelfs als je een dier vindt dat gewond is, en dat je maar een klein beetje tijd hebt in deze wereld om hen je liefde te geven, je doet iets geweldigs voor ze. Je biedt een grote troost door bij hen te zijn tijdens hun reis naar en over de regenboogbrug.
Niemand van ons is graag alleen, behalve wanneer we beseffen dat het tijd is voor ons om te vertrekken en naar een betere plek te gaan.
Het is zo belangrijk en geruststellend voor je om naast ons te zijn, ons te strelen en ons pootje vast te houden terwijl we deze reis beginnen. Het helpt ons om in vrede te gaan. Niet meer huilen, alsjeblieft. Ik zal gelukkig zijn op mijn reis naar een betere plek. Ik heb in mijn herinnering de naam die je me gaf en de warmte van je huis, dat mettertijd mijn thuis werd. Ik neem het geluid van je stem die tegen me praat, ook al begrijp ik niet altijd wat je tegen mij zei.
Ik draag in mijn hart alles wat je mij ooit gegeven hebt.
Alles wat je voor mij deed was een speciaal teken van je liefde voor mij en ik ben je eeuwig dankbaar. Ik weet niet hoe ik het je moet vertellen, want ik spreek jouw taal niet, maar ik hoop dat je in mijn ogen mijn dankbaarheid en mijn liefde voor jou ook kon zien.
Ik vraag je nu om drie gunsten. Veeg je tranen weg, was je gezicht en begin te glimlachen terwijl je me herinnert.
Weet je nog hoe goed we samen waren en de fratsen die ik maakte om je op te vrolijken. Herbeleef alle goede tijden die we gedeeld hebben.
Beloof me dat je niet zult zeggen dat je geen ander dier zult adopteren, want je hebt zoveel geleden onder mijn vertrek uit je leven. Zonder jou had ik het mooie leven dat ik met jou had niet meegemaakt. Er zijn veel anderen zoals ik die dezelfde liefde nodig hebben die jij mij gaf. Vind een manier om mij te eren door hen dezelfde liefde te geven.
Bewaar de liefde die je te geven hebt niet vanuit je hart, uit angst om nog een verlies te lijden. Volg alsjeblieft mijn advies, koester de tijd die we samen hadden, en vind dan een manier om onze liefde te delen met een ander van Gods dieren. Erken dat je een engel van liefde bent voor ons dieren en zonder mensen zoals jij zou ons leven hier op aarde veel moeilijker zijn dan het soms is.
Ga alsjeblieft verder op deze weg van liefde voor dieren en weet dat het nu mijn tijd is om jouw engel te zijn in mijn nieuwe huis aan de overkant van de regenboogbrug.
Mijn geest en jouw herinnering aan mij zullen altijd bij je zijn op deze weg. Ik zal er zijn om je te helpen om andere dieren zoals ik te helpen.
Ik zal de andere dieren hier nu bij mij vertellen, alles wat je voor me hebt gedaan en zal blijven doen in mijn herinnering. Ik zal naar je wijzen en trots zeggen: “Dat is mijn familie die van me hield”.
Elke avond dat je naar de hemel kijkt en een knipperende ster ziet, wil ik dat je weet dat ik het ben die je vertel dat ik in mijn nieuwe huis ben aangekomen en gelukkig ben.
Ik zeg ook “DANK JE WEL voor de liefde die je me gaf”. Er is een speciale lucht voor mensen zoals jij. Dezelfde lucht waar we elkaar allemaal weer zullen ontmoeten als beloning voor het leven van de liefde voor elkaar die zeldzaam en mooi is.
Ik zal hier op je wachten en we zullen meer tijd samen delen, onze liefde voor elkaar herinneren.
✨✨✨✨
Team Charlotte’s Angels

28 Maart

BRUNO
Er is massaal op Bruno gereageerd, helaas hebben we zojuist te horen gekregen dat de eigenaar hem ook op Marktplaats heeft gezet en hij hem al heeft -verkocht – Wij vinden het bijzonder spijtig voor alle mensen die op hem hebben gereageerd en we hopen maar dat hij een goed plekje heeft gevonden.

28 Maart

ZorgAngel Willem (Golden Retriever)
Willem is nog erg angstig en onzeker buiten maar iedere dag gaat het een beetje beter met hulp van zijn liever Berner maatje.

28 Maart

Juffrouw Janssen in actie…

28 Maart

Update: pup Buddy
Vorige week is pup Buddy verhuisd naar zijn nieuwe gezin. Wij wensen Buddy heel veel liefde en geluk
❤️🍀

28 Maart

ZorgAngel Fientje met al haar ballen🥰

28 Maart

Een mooi bericht van het baasje (Hanneke) van ZorgAngel Rosie❤️
Dank je wel lieve Hanneke voor jullie liefde en goede zorgen voor Rosie❤️
Hanneke:
Een jaar geleden mochten we Rosie ophalen uit het berenbos van Stichting Charlotte’s Angels.
Een zwaar getraumatiseerd Newfymeisje die van alles en iedereen doodsbang was. Ondanks haar angst was er toch ook nog wat hoop in haar mooie oogjes te lezen en daarop besloten Pieter en ik om haar in ons gezin op te nemen.
Nu een jaar verder kunnen we niet anders zeggen dat we daarmee een geweldig besluit hebben genomen. Met veel geduld en de onvoorwaardelijke steun van Fleur heeft Rosie de zonnige kant van een hondenleven mogen leren kennen. En met name in de weidsheid van de natuur en aan de waterkant voelt ze zich zo vrij & blij.
Ze was door haar kennelleven zeer arm bespierd en haar (loop)conditie hebben we zorgvuldig moeten opbouwen. Ze is helaas ook niet gezegend met de allerbeste heupen, maar met de hulp van goede voeding/supplementen en onze superlieve dierenarts/chiropractor Suzanne Brons staat ze er inmiddels zoveel sterker voor.
Het was in het begin erg zoeken naar de juiste manier van benaderen. De kracht zat vooral in het niets forceren en haar de keuze laten in het wel/niet contact zoeken. En eerlijk is eerlijk, ik ben wel eens moedeloos geweest omdat die gang van het vertrouwen krijgen zo lastig was.
Maar, het is het wachten meer dan waar geweest! Ze is nu de grootste kroeldoos die je maar kan bedenken en ligt ze net als iedere andere Newf het liefst op je voeten 😊 Ze is liever dan lief, heeft een leuke dosis humor en vormt samen met Fleur een prachtig duo 🤎🖤
Vreemde mensen blijven voor Rosie een groot obstakel en haar rugzakje zal ze altijd houden. Dat vergt wat aanpassing, maar dat weegt niet op tegen de liefde die we van dit lieve meisje terugkrijgen.
We hopen dat haar vertrouwen in de loop der tijd nog verder mag groeien en dat we met haar en onze grote vriendin Fleur nog veel mooie Newfyjaren mogen beleven. We hebben het goed met elkaar!

25 Maart

Update : ZorgAngel Meiske🥰
Het gaat goed met Meiske. De wonden genezen goed en ze gaat steeds beter lopen. We zijn opgelucht…

25 Maart

Crematie ZorgAngel Kizzie
De as van Kizzie is opgehaald en Kizzie is weer thuis. De as van Kizzie zal begraven worden op haar favoriete plekje in de tuin waar nog een mooie gedenksteen voor Kizzie zal komen.
Dag lieve Kizzie
✨ We zullen je nooit vergeten… Voor altijd in ons hart❤️

De euthanasie en crematie kosten zijn door de stichting voldaan (687,85 euro).

25 Maart

Update : Lobke
Er zijn complicaties geweest bij de sterilisatie van Lobke. Lobke moest daarom opnieuw geopereerd worden en een nacht in de kliniek blijven. Wij wensen het nieuwe baasje van Lobke heel veel sterkte en Lobke heel veel beterschap
❤️

25 Maart

Roxy🥰
Zo’n ontzettend lieve vrolijke hond
🥰 Ze is geweldig! We zijn de binnengekomen intake formulieren voor Roxy aan het doornemen…

25 Maart

Lief bericht van Berner Sennen Bax en baasje Marloes🥰
Bax – 16 maart is een dag om nooit te vergeten. 1 jaar geleden kwam jij met jouw lieve baasjes kennismaken om te kijken of het klikte met ons en onze honden. Wat een verdriet die dag toen jouw baasjes zonder jou naar huis gingen en jij bij ons bleef en wat fijn dat we nog steeds contact hebben. Inderdaad ben je een hond met een flinke gebruiksaanwijzing, jammer dat die er niet bijgeleverd wordt. Wij zien het als ons ‘Bax project’ en halen er positieve energie uit als we zien dat onze aanpak resultaat oplevert. Soms worden we wat moedeloos en willen we je achter het behang plakken maar dat verdwijnt snel als je weer een knuffel komt geven of lekker gek doet. Gelukkig is onze woonsituatie zodanig dat bezoek niet meteen aan de voordeur staat maar achter een hek want bezoek daar hou je echt niet van. Maar dat hoeft ook niet, dan ga je gewoon even in je bench, in je eigen kamertje relaxen. We zijn afgelopen jaar heel goed gaan begrijpen waarom je van huis moest wisselen en zijn blij dat we met onze ervaring ervoor kunnen zorgen dat je hier op je plek bent❤️ Dank je wel Charlottes Angels voor het vertrouwen in ons!

25 Maart

CHARLOTTE’S DAGJOURNAAL (zaterdag 25 maart)
NIEUWE AANGENOMEN DIEREN DIE EEN THUIS ZOEKEN
Er zijn weer een aantal nieuwe dieren bijgekomen die vanuit de thuissituatie een nieuw baasje zoeken.
-Duitse Dog Juffrouw Janssen (7 maanden) wegens het overlijden van haar baasje.
-Berner Sennen Adinda (1 jaar) wegens ziekte van haar baasje.
-Witte Herder Roxy (6 jaar) wegens het overlijden van haar baasjes.
-Kruising Landseer x Leonberger Ruby (2 jaar) omdat ze meer tijd en aandacht verdient dan haar huidige baasjes haar kunnen geven.
ZIEKENBOEG ZORGANGELS
ZorgAngel Hero:
Het gaat niet zo lekker met Newfoundlander Hero. Hij kwakkelt met zijn gezondheid en hij is inmiddels twee keer bij de dierenarts geweest. We hopen snel op beterschap.
ZorgAngel Babs:
Babs heeft last gehad van een virus maar alles lijkt nu weer goed te gaan. Sinds gisteren zijn we met de medicatie (epilepsie) gestart.
ZorgAngel mama Jet:
Jet voelt zich niet ziek en ze heeft gelukkig ook geen koorts maar ze verloor wel ineens veel bloed. Jet is daarom naar de dierenarts geweest en ze heeft een antibioticakuur gekregen dus hopelijk gaat het snel beter met Jet.
Jet is nog steeds de allerliefste moeder die we ons maar kunnen wensen. Ze voedt en verzorgd haar pupjes super goed.
ZorgAngel Moppie:
Moppie is geopereerd aan een vaginale prolaps. Moppie bloed nog steeds een beetje maar het gaat gelukkig wel beter met Moppie.
PUPJES ZORGANGEL JET
Het gaat goed met de pupjes van Jet.
Ze groeien als kool en ze beginnen al tandjes te krijgen.
Ze hebben voor het eerst vast voedsel gekregen en ze vinden het heerlijk.
CREMATIE ZORGANGEL KIZZIE
Kizzie is gecremeerd en weer thuis.
De as van Kizzie is in de tuin op haar favoriete plekje begraven. Er komt nog een mooie gedenksteen.
GEPLANDE ONTMOETINGEN
-Ruby
Morgen heeft Ruby Landseer x Leonberger een ontmoeting gepland staan met haar mogelijk nieuwe baasjes.
-Puppen Sammie, Bruno en Joep hebben binnenkort een ontmoeting met hun mogelijk nieuwe baasjes.
HONDEN DIE EEN NIEUW THUIS HEBBEN GEKREGEN
-Pup Buddy is afgelopen week naar zijn nieuwe thuis gegaan.
ZORGANGEL OSCAR
Hij is liever dan lief en zo ontzettend leuk maar we hebben jammer genoeg nog geen enkele reactie voor Oscar binnen.
KONIJNEN IN DE OPVANG
We hebben nog een groot aantal gecastreerde rammen in de opvang zitten die wachten op een date met een lief vriendinnetje. Ook voor deze lieverds zijn jammer nog geen reacties binnen gekomen.
ZORGANGEL NEWFOUNDLANDER MEISKE
Het gaat iedere dag beter met Meiske. Haar wonden herstellen goed en het lopen gaat steeds beter.
ZORGANGEL JOJO
Het gaat goed met onze blijvende ZorgAngel Jojo.
Na het overlijden van haar maatje Tikkel heeft ze zich goed hersteld.
ZORGANGEL GOLDEN RETRIEVER ANGIE
Angie is weer goed hersteld en kan gelukkig weer goed lopen na haar teenamputatie.
ZORGANGEL BERNER SENNEN POLLEWOP
De bloeduitslagen van Pollewop waren goed! We zijn erg opgelucht.
Pollewop groeit goed en komt goed aan in gewicht.
Wij wensen iedereen een fijne zaterdag!
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels

24 Maart

Duitse Dog Juffrouw Jansen (7 maanden) aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie wegens het overlijden van haar baasje.

24 Maart

Berner Sennen Adinda (1 jaar) aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie wegens ziekte van haar baasje.

23 Maart

Update : ZorgAngel Bobby in het hondenbos
Bobby is nog steeds angstig en niet benaderbaar.
Zijn vacht is zwaar verwaarloosd en in slechte conditie. Het is nog niet haalbaar om daar iets mee te kunnen doen.
Voordat Bobby bij ons kwam heeft hij levenslang opgesloten gezeten. Het lijkt of Bobby nog moet leren lopen.
In het hondenbos gaat het steeds beter met Bobby. Hij wordt gesteund door Wobbe en Oscar. Hij kan voor het eerst vrij bewegen en heel langzaam zien we zijn spieren wat sterker worden.
Het zijn allemaal hele kleine stappen voorruit, maar ook met kleine stappen komen we er wel. Het duurt alleen iets langer!
Bobby moet nog naar de orthopeed want er lijkt iets mis te zijn met Bobby’s achterpoten maar pas wanneer het voor Bobby haalbaar is zullen we met Bobby naar de orthopeed kunnen gaan.
De revalidatie periode van Bobby heeft veel tijd nodig en daardoor zal Bobby lang bij ons in de opvang moeten verblijven.
Op moment hebben we de zorg voor meer dan 50 ZorgAngels en de kosten lopen enorm hoog op.
Help ons Bobby helpen en word donateur van Bobby!
Dankzij uw financiële steun kunnen wij Bobby helpen door hem tijdelijk op te vangen en hem de (medische) zorg te geven die hij nodig heeft.
Bankgegevens Stichting Charlotte’s Angels:
NL91 SNSB 0783 2551 87

23 Maart

Update : ZorgAngel Moppie
Moppie heeft de operatie goed doorstaan en is weer thuis gelukkig. Er is veel stress geweest voor haar maar ze heeft het supergoed gedaan! Trots op Moppie
❤️

23 Maart

Ruby Landseer x Leonberger (2 jaar) aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

22 Maart

Update : ZorgAngel Babs
Babs heeft vannacht weer een epileptische aanval gehad. Arm diertje
😢 Het gaat inmiddels gelukkig weer goed met Babs.

22 Maart

Update : ZorgAngel Moppie
Moppie wordt momenteel geopereerd. Ze heeft een vaginale prolaps. Veel stress voor Moppie maar er moet helaas iets aan gedaan worden. Veel sterkte Moppie!
🥰🍀

21 Maart

Witte Herder Roxy (6 jaar) aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie wegens het overlijden van haar baasjes.

18 Maart

Pupjes Meiske
Woensdag 10 maart zijn de pupjes van Meiske samen gecremeerd.
Samen met pleegmama Jet zullen we de as van de pupjes uitstrooien op een mooi plekje.
Graag willen wij iedereen bedanken die ons heeft bijgestaan en gesteund heeft.
Dierenartsen en assistenten van Dierenkliniek de Meren bedankt voor jullie goede (medische) zorg en eerlijkheid.
Dierencrematorium De Engelenburg bedankt voor de laatste liefdevolle zorg.
Rust zacht lieve pupjes van Meiske…
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

18 Maart

Blijvende ZorgAngel Hero aan het slootjes baggeren…

18 Maart

Pupjes van Jet🥰
De pupjes van Jet doen het gelukkig super en Jet is de allerbeste en liefste moeder die we ons maar kunnen wensen. Gisteren was de laatste dag in de werpkist (zie video) want ze beginnen te lopen en van alles te ondernemen. De pupjes zijn daarom verhuisd naar de puppyren zodat ze meer ruimte hebben en niet over randjes kunnen klimmen…

18 Maart

Update : Labrador Skye
Na een wat moeilijke start gaat het steeds beter met Skye bij haar nieuwe gezin. Skye bleek toen ze verhuisde naar haar nieuwe gezin loops te zijn. Dat is op zich geen probleem want haar nieuwe vriendje Robin is gecastreerd maar toch speelden de hormonen bij beiden flink op. Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter. Skye en Robin zijn dikke maatjes geworden en de rust keert langzaam weer terug in huis…

18 Maart

Update tijdelijke ZorgAngel Willem 
We weten weinig over Willem zijn verleden. We zien dat Willem moeite heeft om deuren in en uit te lopen en hij heeft angst om op straat te lopen. Ook is aanraking voor hem soms nog wat stressvol maar toch doet Willem het super goed! Iedere dag gaat hij weer een stapje voorruit. Trots op Willem!
🥰

18 Maart

Labrador Madlyn (4 jaar) aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

17 Maart

Afscheid ZorgAngel Kizzie🌈
Time waits for nobody…
Dag lieve Kizzie…✨
Dank voor alle liefde die jij ons hebt gegeven.
We zullen je nooit vergeten…
Team Charlotte’s Angels
Pleegmama en papa Marita en Leo
Viktor en Cindy en familie

Klik hieronder voor de afscheid video van Kizzie

https://www.youtube.com/watch?v=mbKrL4DD8dg

16 Maart

Boomer hondje Pluisje (9 jaar) aangemeld voor herplaatsing vanuit de de thuissituatie wegens het overlijden van zijn baasje.

16 Maart

CHARLOTTE’S DAGJOURNAAL 
Vandaag zijn de pupjes van Jet 17 dagen oud. Het is zo mooi en dankbaar deze kleintjes te mogen zien groeien.
Hun oogjes en oortjes zijn open en ze beginnen al wat rond te scharrelen in de werpkist. Het kleinste pupje (teefje rood) liep als eerste! We kunnen er dag en nacht naar kijken zo mooi en schattig zijn ze!
Met Jet gaat het goed. Ze is de allerbeste en allerliefste moeder die er bestaat!
We zoeken met spoed een gast/pleeggezin of lieve adoptant voor de 1 jarige kruising Pinscher Boris.
Boris is superlief maar Boris kan niet met katten overweg wat veel stress veroorzaakt in het gast/pleeggezin waar hij nu verblijft.
Mocht iemand Boris kunnen helpen door hem tijdelijk op te vangen of een forever home te geven dan horen wij dit graag!
Boris is een schat van een hond en heel aanhankelijk en lief.
Gisteren is ZorgAngel Oskar opnieuw naar de dierenarts geweest omdat er vocht uit de wond komt.
Verder gaat het goed met Oskar. Hij is ontzettend lief en super ondeugend!
We hebben een prachtige donatie aan hondenspullen (voer, riemen, halsbanden, hondenjasjes, mand etc) mogen ophalen bij Dierenkliniek Bossenbuurt. We zijn zeer dankbaar!
Er is een Boomerhondje aangemeld en aangenomen voor herplaatsing vanuit de thuissituatie (baasje overleden).
We zullen de profiel van dit schatje binnenkort met jullie delen.
Zoals jullie weten kunnen we eigenlijk alleen nog maar dieren aannemen die binnen onze doelgroep vallen maar als we de mogelijkheden hebben maken we voor zeer dringende situaties een uitzondering.
We hebben nog een groot aantal jonge gecastreerde rammen in de opvang zitten die op een nieuw thuis wachten.
Het zijn schatjes maar ze zitten al veel te lang in de opvang te wachten op een mooie date!
Er zijn nieuwe intake formulieren voor de Berners Pip en Bas binnen gekomen waar we mee aan de slag gaan. Het zijn beide Berners die een speciaal baasje zoeken maar we hebben goede hoop. We zullen Pip en Bas nog een keer extra onder de aandacht brengen.
Ook voor onze kleine ZorgAngel Basje (senior) zijn we nog steeds op zoek naar een geschikt baasje.
Basje is al op leeftijd maar zo’n lief en aanhankelijk hondje wat nog een mooie tijd verdient.
ZorgAngel Little Missy Grey heeft een knieoperatie nodig. 1 poot is al geopereerd aan patella luxatie maar verdrietig genoeg is de andere poot ook te slecht om nog langer mee door te kunnen lopen.
Binnenkort gaan we de intake formulieren doornemen van de 4 puppen van 8 weken oud (kruising Sint Bernard x Duitsche Dog x Rottweiler).
Vandaag zijn we in gedachten bij ons lieve teamlid Miranda Barten. Miranda start een zwaar traject maar onze geweldige powervrouw kan dit!
Veel sterkte lieve Miranda!❤️
Er zijn nog meer mensen die steun nodig hebben. Ons lieve teamlid Renate en Ria van Berner Sennen Noopy die vandaag over de regenboogbrug zal gaan.
Allemaal heel veel sterkte gewenst❤️
We denken aan jullie…
Wij wensen iedereen een fijne donderdag!
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels

16 Maart

Update : ZorgAngel Meiske
Het verband is wat aan het zakken maar verder gaat het goed met Meiske
🥰

16 Maart

Berner Sennen x Appenzeller Sennen hond Tommy (1,5 jaar) aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

15 Maart

CHARLOTTE’S DAGJOURNAAL 
Zwarter kon de dag niet worden gisteren. De laatste pupjes van Meiske overleden en ook onze lieve ZorgAngel Kizzie nog.
Wat hebben we geknokt voor de pupjes maar het was een oneerlijke strijd die we niet konden winnen.
De kleintjes blijven bij elkaar en zijn naar het crematorium gebracht waar ze samen gecremeerd zullen worden.
Kizzy is gisteren na haar overlijden ook naar het crematorium gebracht. We zullen binnenkort de afscheidsvideo van Kizzy met jullie delen.
Met de pleegmama’s Jet en Silke die beiden de pups van Meiske gevoed en verzorgd hebben gaat het goed. Jet heeft nog haar eigen 5 gezonde pupjes die goed worden verzorgd. Silke heeft gelukkig ook haar eigen pupje. Het is ook voor de pleegmama’s erg verdrietig geweest de pups te moeten verliezen.
Meiske doet het gelukkig goed. Ze heeft haar pupjes nooit gezien en ook geen melkproductie gehad. Meiske rust veel, eet goed en drinkt goed. Ze wordt gruwelijk verwend en geknuffeld en ze is blij.
Meiske heeft veel geleden want twee operaties achter elkaar zijn zwaar voor haar geweest, maar wij hebben niet de indruk dat ze enig besef heeft van de pupjes die in haar buik zaten.
Meiske krijgt alle zorg die ze nodig heeft ze en heeft gelukkig veel steun aan haar Newfi maatjes Butt en Teuntje.
Er zijn veel verwijten naar de dierenarts gemaakt wat betreft het niet zien van de puppen op de echo.
De dierenarts valt helemaal niets te verwijten want achteraf is gebleken dat Meiske vlak voordat ze bij ons kwam nog gedekt moet zijn bij de fokker. De puppen waren toen dus nog niet zichtbaar op de echo.
Meiske was in zeer slechte conditie toen ze bij ons kwam en heeft al veel nesten gehad op jonge leeftijd wat vermoedelijk ook een vertekend beeld heeft gegeven van de zwangerschap. Meiske moest aansterken en aankomen en niemand had verwacht dat ze alsnog toch nog zwanger zou zijn.
De dierenarts heeft goed gehandeld en is net zo geschrokken en verdrietig als wij allemaal.
De dierenartsen hebben ons goed bijgestaan en uit alle slechte en verdrietige keuzes hebben we de beste keuze gemaakt.
Het is een verschrikkelijk geweest en er zijn in dit verhaal alleen maar verliezers, maar wij zijn onze dierenartsen zeer dankbaar voor hun goede begeleiding, eerlijkheid, betrokkenheid en medeleven.
Het is wat het is en iedereen heeft in het belang van Meiske en de puppen gedaan wat gedaan kon worden.
Graag willen wij iedereen bedanken voor de steun, begrip en het medeleven. Jullie begrip en lieve woorden zijn hartverwarmend geweest voor alle betrokkenen.
We hebben gelukkig ook nog goed nieuws te melden.
ZorgAngel Daisy heeft een aantal weken geleden een hartstilstand gekregen tijdens de sterilisatie.
Gisteren is Daisy opnieuw onder narcose gebracht en alles is goed gegaan.
We zijn enorm opgelucht!
Op naar herstel lieve Daisy!
We hebben een lieve Berner Sennen x Appenzeller Sennen hond aangenomen voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.
We zullen vandaag het profiel van Tommy met jullie delen.
ZorgAngel Bobby begint een heel klein beetje uit zijn schulp te komen.
Het is nog steeds hartverscheurend maar we zien iets minder angst bij Bobby.
Hij durft nu een beetje te spelen met de andere honden wat hij voorheen nog niet durfde te doen.
Labrador Skye is vorige week verhuisd en heeft wat overgangsproblemen in haar nieuwe thuis gehad maar iedere dag gaat het een stukje beter.
Ze heeft superlieve nieuwe baasjes gekregen. Het gaat dus helemaal goed komen met Skye!
De nieuw binnen gekomen ZorgAngel Golden Retriever Willem doet het boven verwachting goed!
Wat een lieverd!
Helaas moeten we voor de nieuw binnengekomen ZorgAngel Pinscher Boris een nieuw gast/pleeggezin gaan zoeken.
Boris blijkt niet overweg te kunnen met kinderen en katten wat veel stress voor Boris en het gast/pleeggezin oplevert.
Onze zwaar getraumatiseerde ZorgAngel Guus gaat iedere dag een stap vooruit.
Hij wordt minder angstig en lijkt meer vertrouwen te krijgen.
Na al het verdriet en verlies zijn we toch weer positief aan een nieuwe dag begonnen.
Er zijn nog veel dieren die onze hulp nodig hebben…
Wij wensen iedereen een fijne woensdag!
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels

14 Maart

ZorgAngel Kizzie🌈
Helaas hebben we nog meer verdrietig nieuws.
Onze blijvende ZorgAngel Newfoundlander Kizzie is vanmiddag over de regenboogbrug gegaan.
Kizzie werd in het voorjaar van 2022 een blijvende ZorgAngel van de stichting nadat ze jarenlang met haar dakloze baasje op straat heeft gezworven.
Kizzie is door ons opgevangen en heeft de laatste fase van haar leven (bijna een jaar) in liefde mogen doorbrengen bij pleegmama Marita, pleegpapa Leo en ZorgAngels Lente en Nova.
Kizzie was de laatste tijd erg aan het kwakkelen met haar gezondheid.
Ondanks de pijnmedicatie werd ook het opstaan en lopen steeds moeilijker en pijnlijker voor Kizzie. De laatste dagen ging Kizzie hard achteruit en het ging echt niet meer.
Kizzie is bijna 13 jaar oud geworden.
⭐️⭐️⭐️
Als ik kon
Ik zou je de zon willen geven
het licht van de maan en de sterren erbij
Alles om jou weer te kunnen zien stralen
Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij
ik zie je pijn en je verdriet
hoe je elke dag vecht tegen de nacht
Ik zie hoe je dwaalt in het donker
Hoe je zoekt naar iets dat verzacht
Ik zou je de zon willen geven
Het licht van de maan en sterren erbij
Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij
⭐️⭐️⭐️
Wat gaan we je allemaal vreselijk missen lieve Kizzie❤️💔
Rust zacht lieverd…✨
Team Charlotte’s Angel
Pleegmama Marita en Pleegpapa Leo
ZorgAngels Lente en Nova

14 Maart

Pupjes Meiske overleden🌈
Met veel verdriet laten wij weten dat alle 10 de pupjes van Meiske zijn overleden. Ook de overgebleven 4 pupjes hebben het niet gehaald.
⭐️⭐️⭐️⭐️