31 Mei

Houden van is ook loslaten…
Gelukkig worden er zelden puppen bij ons in de opvang geboren. Dit gebeurd alleen als een hond door ons in veiligheid gebracht wordt en de zwangerschap niet meer kan worden beëindigd zoals bij mama Jet.
Na het overlijden van de pups van Meiske die vlak na de pups van Jet geboren waren hebben we het allemaal heel zwaar gehad en dat willen wij gewoon in alle eerlijkheid met jullie delen.
Het is een afschuwelijke nachtmerrie geweest voor iedereen maar zeker ook voor onze dierenartsen. Er zijn fouten gemaakt die we nooit meer terug kunnen draaien. We kunnen er alleen maar weer van leren om het in de toekomst hopelijk te kunnen voorkomen.
De fokker/eigenaar die Meiske aan ons overgedragen heeft moest van Meiske af omdat ze niet bruikbaar meer was voor de fok. Of de zwangerschap van Meiske wel of niet bekend was bij de eigenaar/fokker voordat ze aan ons werd overgedragen zullen we nooit weten. Onze dierenartsen zagen in de eerste week toen ze bij ons kwam een lege echo en wij hadden nooit gedacht dat een fokker met grote financiële problemen een zwangere hond aan ons zou overdragen. Een volgende echo is dus nooit meer gemaakt waardoor alle volgroeide puppen van Meiske door de narcose van de TPLO operatie zijn overleden. Er zijn geen tekenen van zwangerschap geweest, Meiske had al vele nesten gehad, ze was broodmager, zwaar verwaarloosd en ze had veel pijn. Het is bijna ongelofelijk en onmogelijk geweest dat Meiske in zo’n slechte conditie toch nog 10 volgroeide puppen in haar buik had zitten.
We zien dagelijks veel dierenleed maar het verliezen van de puppen is het meest verdrietige wat wij ooit hebben meegemaakt.
Door het overlijden van de pupjes van Meiske werden we ook doodsbang om de pupjes van Jet te verliezen.
24/7 mochten we op de camera meekijken bij pleegmama Elske om de pupjes van Jet in de gaten te houden en gelukkig gezond te zien opgroeien.
Jasper en de lieve mama van Jet (Linda) hebben Elske bijgestaan als Elske even bij moest komen van de intensieve verzorging van de puppen.
De puppen van Jet groeiden gelukkig allemaal goed op maar toen kwam het moment dat we ze los moesten laten en de zorg en verantwoordelijkheid over moesten dragen aan hun nieuwe baasjes.
Zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben heeft dit ons veel moeite en emotie gekost.
Redelijk normaal is dat puppen rond de 8 a 9 weken het nest verlaten maar bij ons heeft het bewust een behoorlijke tijd langer geduurd!
Door onze eigen emotie en angst deze puppen ook te verliezen vonden we ze nog te kwetsbaar om de zorg en verantwoordelijkheid over te dragen aan hun nieuwe baasjes.
Afgelopen maandag hebben we als laatste afscheidt moeten nemen van pup Tony.
Er zijn weer heel wat tranen geweest maar alle pupjes hebben gelukkig geweldige baasjes gekregen.
We hebben vertrouwen in deze lieve gezinnen en ze gaan allemaal een prachtige toekomst tegemoet.
De puppen van Meiske zullen we nooit vergeten ✨
Ze zullen altijd verbonden blijven aan Meiske en surrogaatmoeder Jet en haar puppen❤️
Pleegmama Elske heeft een berichtje aan ons geschreven wat wij graag met jullie willen delen.
Elske is de allerliefste pleegmama geweest die wij ons maar konden wensen.
Inmiddels behoort Elske ook tot ons vaste team waar wij ontzettend dankbaar voor zijn!
Dank je wel lieve Elske❤️
We zijn supertrots op jou!
Elske:
Lieve lieve lieve dames,
Dit hebben Jasper en ik geschreven als gastgezin. Uit de grond van ons hart. ❤️
12 weken lang hebben we mogen genieten van 5 onverwachte, maar fantastisch mooie lieve pups en hun mama Jet.
Nu zijn ze allemaal uitgevlogen en is het ineens heel erg stil in huis. Gelukkig kijken we met enorm warme gevoelens terug op de afgelopen periode. Het was intensief, vol met zorgen, gebroken nachten, eindeloos dweilen, maar het is het allemaal waard geweest.
Lieve stichting, enorm bedankt voor jullie steun, support, en enorme betrokkenheid. We hebben het met zijn allen gedaan, en zeg nou zelf.. Het resultaat mag er zeker zijn ❤️.
Heel veel liefs,
Gastgezin mama Jet, Tony, Ogin, Paddington, Pooh, en Knut.

31 Mei

Voorstellen nieuwe ZorgAngel Newfoundlander Bearke
Vorige week hebben we in het noorden van het land dit lieve Newfoundlander meisje veilig kunnen stellen. Bearke is 3 jaar oud en leefde al lange tijd in zeer slechte omstandigheden. Bearke’s vacht was zo ernstig verwaarloosd dat we haar moesten scheren. Bearke verblijft bij ons in de opvang voor zorg en observatie en is nog niet ter adoptie! Welkom Bearke
❤️

31 Mei

Wellness dag voor blijvende ZorgAngel Hero
Hero heeft een heerlijke wellnessdag dag gehad. Wat is hij weer mooi ons ventje!
🥰

31 Mei

Berner Sennen Molly
Een half jaar geleden moest Molly’s baasje plotseling worden opgenomen in het ziekenhuis. We hebben Molly toen tijdelijk bij ons in de opvang genomen. Er was een lief gastgezin beschikbaar waar Molly tijdelijk kon worden opgevangen.
Drie weken geleden kregen wij het verdrietige bericht dat het baasje van Molly is overleden. Een hele verdrietige situatie maar gelukkig mag Molly bij haar gast gezin blijven wonen en hoeft ze niet meer te verhuizen. Wij wensen Molly heel veel liefde en geluk bij haar nieuwe familie. De nabestaanden van Molly’s baasje heel veel sterkte en kracht gewenst in deze moeilijke tijd.

31 Mei

Forever home voor Berner pupje Bobo❤️ Afgelopen zondag is onze aller jongste ZorgAngel naar zijn forever home gegaan. Lieve Bobo, heel veel liefde en geluk gewenst bij je nieuwe familie❤️🍀

31 Mei

Forever home voor pup van Jet (Tony)
Afgelopen maandag heeft de laatste pup van Jet Tony het nest verlaten en naar zijn forever home gegaan
🥰 Lieve Tony, Heel veel liefde en geluk gewenst bij je nieuwe familie❤️🍀 Het gaat je goed kanjer!❤️

30 Mei

Veilig Thuis Dier Berner Sennen Pascha✨🌈
De eerste jaren van mijn leven woonde ik bij een lieve familie. Mijn familie kwam in de problemen en we werden dakloos. Samen met mijn Berner maatje Yentl zijn we noodgedwongen jarenlang op de vlucht geweest en steeds kwamen wij weer terug in een gewelddadige thuissituatie.
In december 2021 ben ik samen met mijn Berner maatje Yentle aangemeld bij de Angels en zijn wij Veilig Thuis Dieren van de stichting worden (vanwege veiligheidsredenen zijn Yentl en ik toen gescheiden van elkaar). Ik kreeg toen mijn nieuwe thuis bij Angel teamlid Miranda Barten en haar lieve Berners Senna en Django.
Na jaren van angst, vluchten en zwerven hadden had ik eindelijk mijn veiligheid en rust terug gekregen.
Vanaf die tijd lachte het leven mij weer toe en ik was dolgelukkig. Er was liefde, zekerheid en stabiliteit en ik kreeg de medische zorg die ik zo hard nodig had.
Mijn nieuwe geluk duurde ongeveer een jaar. Drie maanden geleden overleed Senna en een paar dagen later kreeg mijn lieve pleegmama Miranda te horen dat ze ernstig ziek is.
Vorige maand overleed ook mijn lieve maatje Django onverwachts.
Mijn lieve pleegmama voert een harde strijd tegen haar ziekte en er is zo veel verlies geweest.
Na het overlijden van Senna en Django had ik geen trek meer in mijn eten.
Ik lag alleen nog maar in een hoekje, want mijn hart was gebroken van het verlies en gemis.
Ik zag ook het verdriet en de zorgen om mij bij Miranda en ondanks dat ze de kracht amper had, deed ze er alles aan om mij weer vrolijk en aan het eten te kunnen krijgen.
Het voelde niet goed maar Miranda had mij nodig dus ik deed of alles weer goed was.
Miranda en ik vonden veel troost bij elkaar en even leek het toch weer beter te gaan.
Afgelopen maandag ging het ineens opnieuw niet goed met mij. Ondanks dat ik nauwelijks iets heb laten blijken, vertelde de dierenarts ons vanmorgen, dat ik een grote kwaadaardige tumor had en niet meer beter kon worden. Met het uur voelde ik mij zieker en zwakker worden en toen Miranda vanmiddag uit het ziekenhuis kwam is de dierenarts thuis gekomen. In de armen van Miranda ben ik met heel veel liefde en in vrede over de regenboogbrug gegaan….
Lieve Miranda bedankt voor jouw liefde, goede zorg en veiligheid die je mij hebt gegeven en bedankt voor het geluk wat ik dankzij jou nog heb mogen krijgen.
Blijf vechten lieve Miranda en geef nooit op!
Senna, Django en ik zijn altijd bij je en van bovenaf waken wij over jou.
⭐️⭐️⭐️
“Als je denkt dat ik je parfum vergeten ben, moet je weten dat ik het zelfs nu in de wind ruik.
Als je herboren wilde worden in een ander leven, moet je weten dat ik ook in dat leven jouw Pascha zou willen zijn.
Als je ervan overtuigd bent dat je fouten hebt, moet je weten dat je voor mij de perfecte bent geweest.
Als je gelooft dat liefde een einde kan hebben, moet je weten dat in mijn hart de plek van liefde oneindig is.
Als je denkt dat ik je stem niet meer hoor als je me roept, vertrouw dan de zonsondergang bries de taak om me je woorden te brengen.
Als je denkt dat ik je gezicht kan vergeten, moet je weten dat ik alleen wilde wonen om van je blik te genieten.
Als je denkt dat ik meer van iemand had kunnen houden dan van jou, moet je weten dat ik meer van je heb gehouden dan van mezelf.
Als je denkt dat ik meer wilde dan jij me gaf, moet je weten dat ik mij altijd heb gevoeld als de gelukkigste hond ter wereld.
Als je je ooit alleen hebt gevoeld, moet je weten dat ik mijn plek naast je nooit heb verlaten.
Als je denkt dat mijn leven bij jou kort is geweest, moet je weten dat ik geen minuut langer had willen leven als ik het niet aan jouw zijde had doorgebracht.
Als je bang bent dat ik niet meer in je buurt ben, weet dat zodra je je ogen sluit ik naast je in slaap val.
Als je denkt dat je niet de juiste beslissing hebt genomen, moet je weten dat ik je altijd heb vertrouwd.
Altijd…”
⭐️⭐️⭐️
Wij wensen ons lieve teamlid Miranda, familie en het vorige baasje en familie heel veel sterkte en kracht toe met het verlies van Pascha.
Wij bedanken onze donateurs die onze Veilig Thuis Dieren steunen. Mede dankzij jullie steun heeft Pascha een veilig thuis kunnen krijgen in de laatste fase van haar leven.
Team Charlotte’s Angels

30 Mei

Semmie, teefje, 2 jaar Berner Sennen Aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie

30 Mei

Bram, reu, 12 jaar Boomer/Maltezer Aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie

29 Mei

Forever home voor Pupje Ogin
Gisteren is het een na laatste Pupje van Jet (Ogin) naar haar forever home gegaan. De reis naar huis is goed gegaan en de kennismaking met haar nieuw hondenvriendjes ook. Ogin heeft een geweldig thuis gekregen en wat zijn we trots en dankbaar!
❤️ Dag lieve Ogin, Het gaat je goed kleintje! Heel veel liefde en geluk gewenst bij je nieuwe familie❤️🍀

29 Mei

Nieuw thuis voor paard Froukje
Gisteren is Froukje naar haar nieuwe thuis gegaan. Froukje heeft een heel mooi plekje gekregen bij een ontzettend lieve familie waar ze in alle rust samen met een maatje mag gaan genieten van haar welverdiende oude dag. De plaatsing van Froukje heeft wat lange tijd geduurd en we hebben veel geïnteresseerden gesproken in die tijd. We zochten een soortgelijke plek voor Froukje dus overdag buiten (ook in de wintermaanden) maar in de nacht veilig op stal. Froukje is dit gewend en het meest prettig voor haar. Ook heel belangrijk was dat Froukje van een mooie oude dag mocht gaan genieten en niet meer hoeft te verhuizen (verkocht zal worden) als ze verder op leeftijd komt. We zijn erg blij dat Froukje met veel liefde is opgenomen bij haar nieuwe familie
❤️ Graag willen wij iedereen bedanken voor de getoonde interesse in Froukje. Wij wensen Froukje heel veel liefde en geluk toe bij haar nieuwe familie. Er zal uiteraard contact blijven met de partner van Froukje’s overleden baasje over hoe het met Froukje gaat. Leo heel veel sterkte gewenst❤️

28 Mei

Onze Golden Girls….
Sinds we het Golden Retriever ras officieel aan onze doelgroep hebben toegevoegd hebben we al weer heel wat Goldens kunnen helpen.
Momenteel verblijven er nog 7 lieve Golden girls ZorgAngels in onze opvang.
Allemaal superlieve schatten die een mooie toekomst verdienen🥰 Lente, Nova en Angie zijn blijvende ZorgAngels omdat ze de rest van hun leven dagelijks medicatie en veel zorg nodig hebben en hierdoor niet makkelijk meer voor een nieuw thuis in aanmerking komen. Wat zijn wij toch dankbaar dat wij dit mooie werk kunnen en mogen doen❤️

28 Mei

Berner Sennen Marshall op vakantie😎☀️

28 Mei

FOREVER HOME VOOR PUPJE VAN JET (OGIN)
Vandaag is het dan eindelijk zover voor Ogin dat ze het nest gaat verlaten en bij haar nieuwe familie mag gaan wonen. Heel spannend! Lieve Ogin heel veel succes gewenst
❤️🍀

28 Mei

Update : ZorgAngel Berner Sennen pup Bobo
We durven het bijna niet te schrijven want we gaan met dit bericht zoveel mensen teleurstellen die hoopvol hebben zitten wachten en de moeite hebben genomen om een intakeformulier in te vullen maar Bobo heeft vandaag een ontmoeting met zijn nieuwe baasjes. We hebben maar 1 Bobo pup en eigenlijk is dat natuurlijk 1 Bobo pup teveel want eerlijk, voor Bobo is het een wat minder goede start geweest en een pup van 9 weken hoort eigenlijk niet bij een stichting in de opvang te zijn, maar het is zoals het is en voor Bobo en zijn vorige baasje al verdrietig genoeg geweest. We hopen op een mooie nieuwe start voor Bobo en we wachten rustig af hoe de ontmoeting zal verlopen en natuurlijk hadden wij jullie op de hoogte! Heel veel sterkte vandaag lieve Bobo!
❤️🍀

27 Mei

Update : ZorgAngel Lilly
Hopelijk kunnen jullie het ook zien (altijd een beetje moeilijk op de foto) maar Lilly’s haar is al aan het groeien en hij huid gaat beter!🥳🥳🥳 Het zijn nog wel millimeters maar het begin is er! We zijn zo blij🥰

27 Mei

CHARLOTTE’S DAGJOURNAAL
Vandaag een kort dagjournaal/verslag van de gebeurtenissen van gisteren.
Het is een lange, hectische en emotionele dag geweest gisteren, want vijf honden in nood hadden onze hulp nodig. Rond de middag hebben we de dieren veilig kunnen krijgen en daarna direct naar de dierenarts gebracht.
Om 06.00 uur ‘s morgens zat de eerste vrijwilliger (onze allerliefste pleegmama Els) al in de auto om richting locatie te rijden.
Nadat de honden veilig waren en de eerste medische hulp bij de dierenarts gekregen hadden, stond onze grote dierenvriend Fabian van 365 Delivery Europe
al op ons te wachten. Fabian heeft 4 nieuwe ZorgAngels naar onze gast/pleeggezinnen gebracht. 1 nieuwe ZorgAngel is met pleegmama Els mee gegaan. Om 00.43 uur ‘s nachts is de laatste ZorgAngel bij het gast/pleeggezin gearriveerd.
Totaal hebben we gisteren ruim 1200 km in Nederland afgelegd om de nieuwe ZorgAngels veilig te krijgen en naar de dierenarts en gast/pleeggezinnen te brengen.
Het was dus een lange dag, maar we zijn tevreden en vooral heel erg dankbaar.
Later zullen we deze nieuwe ZorgAngels aan jullie voorstellen maar nu moeten ze eerst bijkomen en de zorg krijgen die ze nodig hebben.
Gisteren kwamen er nog meer kilometers op de teller bij voor ZorgAngel Golden Retriever Julia. Julia verhuisde gisteren vanuit de noodopvang in Rotterdam naar haar nieuwe gast/pleeggezin in Zeeland.
Graag willen wij alle vrijwilligers die gisteren weer voor ons op de been waren heel hartelijk bedanken voor hun tomeloze inzet!
Zonder jullie hulp hadden we dit nooit gered!
SAMEN STERK!❤️
We hebben dit weekend weer veel leuke en mooie berichten met jullie te delen.
Deze berichten zullen op onze fb pagina, groep en op onze website bij het laatste nieuws met jullie gedeeld worden.
Wij wensen iedereen een fijne zaterdag!
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels

26 Mei

VERJAARDAG BERNER SENNEN TESS
Lieve Tess vierde woensdag haar elfde verjaardag!
🥳🥳 Ruim anderhalf jaar geleden hebben we lieve Tess uit zeer slechte omstandigheden weggehaald en na de rehabilitatie periode mocht senior ZorgAngel Tess bij de ZorgAngels Santos, Sterre en Olivia gaan wonen waar ze in een paradijs terecht kwam!
Wij wensen lieve Tess samen met Santos, Sterre, Oliva en haar adoptiefamilie nog vele mooie jaren toe
❤️🥳

26 Mei

CHARLOTTE’S DAGJOURNAAL
Goedemorgen lieve dierenvrienden,
GISTEREN: HULP AAN NEWFOUNDLANDER IN NOOD
Gisteren hebben we een Newfoundlander in nood veilig kunnen stellen. Het arme dier leefde in zeer slechte omstandigheden en is ernstig verwaarloosd.
De Newfoundlander is gisteren vanaf de locatie, waar we haar weg hebben gehaald ondergebracht in de noodopvang en zal later naar een tijdelijk gast/pleeggezin verhuizen voor observatie en rehabilitatie.
We zullen deze nieuwe ZorgAngel later aan jullie voorstellen.
VANDAAG: HULP AAN MEERDERE DIEREN IN NOOD
We zijn nu onderweg naar een locatie waar meerdere dieren in nood verblijven. Als deze dieren straks veilig zijn, zullen ze direct naar naar de dierenarts gebracht worden voor de eerste medische zorg. Na het dierenartsbezoek zullen de dieren naar onze gast/pleeggezinnen gebracht worden.
SPOEDOPERATIE ZORGANGEL BERNER SENNEN SWEETY
Berner Sennen Sweety moest een spoedoperatie ondergaan vanwege een baarmoederontsteking.
Het is een zware en risicovolle operatie geweest maar tot nu toe gaat het herstel goed.
OPERATIE ZORGANGEL GOLDEN RETRIEVER BABS
Babs is gesteriliseerd en de melkkliertumoren zijn verwijderd. Het herstel van Babs gaat gelukkig goed alleen heeft ze vannacht weer een kleine epileptische aanval gehad. Na de aanval voelde ze zich gelukkig al snel beter.
ONTMOETING VOOR BERNER SENNEN MAX
Berner Sennen Max heeft een ontmoeting gehad met zijn nieuwe baasjes. Max gaat binnenkort verhuizen naar zijn nieuwe familie.
PUP OGIN
Pupje Ogin gaat aanstaande zondag verhuizen en bij haar nieuwe familie wonen.
PUP TONY
Pupje Tony gaat maandag verhuizen en bij zijn nieuwe familie wonen.
JUULTJE
Juultje heeft een kennismaking gehad en is verhuisd naar haar nieuwe familie.
WOODY
Woody heeft morgen een ontmoeting met zijn mogelijk nieuwe baasjes.
NIEUW AANGENOMEN DIEREN VOOR HERPLAATSING VANUIT DE THUISSITUATIE
*Berner Sennen
*Kruising Berner Sennen x Border Collie
*Boomerhondje
NIEUW AANGENOMEN DIEREN WAAR AFSTAND VAN IS GEDAAN
*Boomerhondje wegens ziekte van de eigenaar.
Wij wensen iedereen een hele fijne vrijdag!
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels

25 Mei

Update : ZorgAngel Berner Sennen Sweety
Sweety is de nacht goed doorgekomen. Ze heeft ook al weer een klein beetje gegeten en gedronken. We zijn voorzichtig maar we hebben goede hoop!

25 Mei

Update : ZorgAngel Skippy
Er zit enorm veel angst en trauma bij Skippy. Voor mensen is hij nog doodsbang maar de stabiele Berners van het pleeggezin geven Skippy vertrouwen en dat is zeer hoopvol. Skippy mag naar binnen, maar is nog niet binnen geweest, want daarvoor heeft hij nog teveel angst. Alles op zijn tijd zeggen wij altijd. Forceren heeft geen enkele zin, dus Skippy mag doen en laten wat hij wil. Skippy is in alle rust de omgeving aan het verkennen en observeren. De hulp die hij daarbij heeft, van de drie stabiele Berner teefjes verricht wonderen! Het liefst zou je toch de verdrietige Skippy de hele dag knuffelen en hem vertellen dat het goed komt. Dat is helaas nog niet mogelijk maar we hebben goede hoop! Zet hem op lieve Skippy! Wij hebben al het vertrouwen dat het goed komt!

24 Mei

UPDATE: OPERATIE ZORGANGEL BABS
Vanmorgen moest Babs al vroeg bij de dierenarts zijn voor de sterilisatie en het verwijderen van melkkliertumoren. De operatie is goed gegaan en Babs is weer thuis. Babs is nog wat onrustig maar hopelijk gaat het snel beter. Op naar herstel lieve Babs!
❤️‍🩹

24 Mei

UPDATE: SPOEDOPERATIE ZORGANGEL SWEETY
Het is een enorm zware operatie voor Sweety geweest en Sweety is erg zwak. We kunnen nu niet meer doen dan afwachten en er het beste van hopen. Sweety wordt 24/7 in de gaten gehouden en ze krijgt de allerbeste zorg die nodig is om te kunnen herstellen. Graag willen wij jullie enorm bedanken voor alle lieve steun en betrokkenheid
❤️ We houden jullie op de hoogte…

24 Mei

SPOEDOPERATIE VOOR BERNER SENNEN SWEETY
ZorgAngel Sweety is nu bij de dierenarts voor een spoedoperatie (baarmoederontsteking)
Sweety is erg zwak, maar als ze niet geopereerd wordt gaat ze het niet redden.
Willen jullie allemaal heel hard mee duimen voor dit lieve Bernermeisje? Zet hem op Sweety! Je hebt nog een hele lange weg naar herstel te gaan, maar over een tijdje zal er een prachtige toekomst op jou wachten! We houden jullie op de hoogte…

24 Mei

Beau, newfoundlander/landsheer, reu, 9 mnd. Aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie

24 Mei

OPERATIE VOOR ZORGANGEL BABS
Spannende dag vandaag voor Babs want ze wordt gesteriliseerd en er zal een melkklier tumor worden verwijderd. Heel veel sterkte gewenst lieve Babs
❤️🍀

24 Mei

CHARLOTTE’S DAGJOURNAAL 
Allereerst willen wij jullie hartelijk bedanken voor de lieve donaties die zijn gedaan voor de Berner ZorgAngels Skippy en Sweety.
Via het bankrekeningnummer van de stichting is totaal een bedrag van 780,00 euro gedoneerd en we wachten nog op de donaties die via het Molly betaalsysteem zijn overgemaakt.
We zijn iedereen enorm dankbaar voor jullie medeleven, betrokkenheid en financiële steun voor deze twee lieverds❤️