27 Februari

CHARLOTTE’S DAGJOURNAAL
Vandaag hebben we niet heel veel nieuws te melden maar achter de schermen zijn we druk bezig met het vormgeven van aanpassingen.
De komende tijd zullen we wegens zeer verdrietige persoonlijke omstandigheden een aantal teamleden moeten missen.
Met de hoogzwangere ZorgAngel Jet gaat het tot zover gelukkig allemaal goed.
Met spanning zitten we op de pupjes te wachten…
Berner Sennen Jack heeft een ontmoeting gehad met zijn (mogelijk) nieuwe baasjes.
Vrijdag is ZorgAngel Nova naar de dierenarts geweest voor een echo.
Nova is gelukkig niet zwanger. We zijn opgelucht!
De operatie van ZorgAngel Oscar is goed verlopen en Oscar loopt al lekker rond te struinen. Hij kan ook al zelfstandig opstaan!
Deze week zullen we een update van ZorgAngel Suus geven.
Vandaag zullen we de afscheidsvideo van ZorgAngel Benji met jullie delen.
Wij wensen iedereen een fijne maandag!
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels

24 Februari

ZorgAngel Benji✨🌈
Gistermiddag is onze lieve kleine ZorgAngel Benji over de regenboogbrug gegaan.
Benji is 14 jaar oud geworden en in de armen van pleegmama Margreet vredig ingeslapen.
Nadat wij Benji drie jaar geleden uit zwaar verwaarloosde omstandigheden bij een drugsverslaafde eigenaar weghaalden heeft Benji als blijvende ZorgAngel van de stichting nog hele mooie en gelukkige jaren mogen hebben bij pleegmama Margreet en pleegpapa Michel.
Toen Benji bij ons kwam was Benji er lichamelijk en geestelijk erg slecht aan toe maar Benji haalde het gelukkig door de enorme wilskracht die dit kleine kereltje had. Benji had direct Michel’s hart gestolen en het werd al snel duidelijk dat Benji zijn forever pleeggezin had gevonden.
Zo nu en dan ging het soms weer wat minder goed met Benji maar toch kwam Benji er steeds weer bovenop door de goede zorgen van pleegmama Margreet en pleegpapa Michel en de medische zorg die we Benji konden geven dankzij de financiële steun van onze lieve donateurs en volgers die Benji op afstand geadopteerd hebben.
Benji is er niet meer en we gaan hem allemaal vreselijk missen, maar we zijn dankbaar dat Benji nog drie mooie en liefdevolle jaren heeft mogen krijgen.
Dag Hondje…
Dag Directeur…
Dag oude Mopperaar…
We zullen je nooit vergeten❤️💔
✨✨✨
Als ik kon
Ik zou je de zon willen geven
het licht van de maan en de sterren erbij
Alles om jou weer te kunnen zien stralen
Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij
ik zie je pijn en je verdriet
hoe je elke dag vecht tegen de nacht
Ik zie hoe je dwaalt in het donker
Hoe je zoekt naar iets dat verzacht
Ik zou je de zon willen geven
Het licht van de maan en sterren erbij
Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij
✨✨✨
Team Charlotte’s Angels
Pleegmama Margreet, pleegpapa Michel en Familie

24 Februari

ZorgAngel Newfoundlander Meiske Even het aanrecht checken of er wat te snaaien valt! Meiske is gek op eten…😋

24 Februari

Dierenartsbezoek voor blijvende ZorgAngel Hero
Hero heeft nog steeds last van een blaasontsteking dus er moesten opnieuw onderzoeken worden gedaan. Er is bloed af genomen, een echo gemaakt en een blaas punctie gedaan. Prostaat is in orde, hij heeft geen steentjes of gruis en de urine staat nu op kweek. Volgende week de uitslag en dan hopelijk gericht gaan behandelen. Hero’s ontstoken oor was nog niet helemaal beter dus we hebben weer nieuwe oorzalf gekregen. We houden jullie op de hoogte…

23 Februari

Update : ZorgAngel Jet
Jet maakt het goed, de checklist is afgewerkt en alle voorbereidingen zijn gedaan. De pups kunnen komen! We wachten geduldig…
☺️

23 Februari

Enorm geschrokken…. Gisteren zou onze lieve ZorgAngel Daisy worden gecastreerd. Tijdens de narcose kreeg Daisy ineens een hartstilstand. De dierenarts heeft haar gelukkig weer terug kunnen halen maar wat een schrik! Daisy is inmiddels weer thuis en het gaat goed. Wij wensen Daisy heel veel beterschap❤️

22 Februari

Een spannende dag voor ZorgAngel Oscar
Vanmiddag wordt Oscar geopereerd. Heel veel sterkte gewenst lieve Oscar
🥰🍀

21 Februari

Zorgelijk nieuws
Er is gisteren een echo gemaakt van ZorgAngel Jet. Uit de echo blijkt dat Jet zwanger is en al bijna aan het einde van haar zwangerschap zit. Jet kwam recentelijk vrij uit de commerciële fokindustrie. We zijn ongerust over het welzijn van Jet maar we kunnen niets anders doen dan afwachten en heel goed voor Jet zorgen. Uiteraard zijn de puppen welkom. We houden jullie op de hoogte.

21 Februari

Forever home voor ZorgAngel Tommie
Tommie is naar zijn nieuwe thuis gegaan. Wat wordt hij verwend daar! Geniet ervan lieve Tommie! Wij wensen Tommie heel veel liefde en geluk bij zijn nieuwe gezin
❤️ Graag willen wij iedereen bedanken voor de getoonde interesse in Tommie. Het was overweldigend! Wat een intake formulieren zijn er binnen gekomen!

21 Februari

Een forever home voor Berner Sennen Remie Remie heeft een kennismaking gehad en is mee naar haar nieuwe thuis gegaan. De eerste dagen zijn super verlopen! Heel veel liefde en geluk lieve Remie❤️

21 Februari

BEDANKT❤️
Graag willen wij alle lieve mensen die een financiële bijdrage hebben gedaan aan de TPLO operatie van Meiske hartelijk bedanken
❤️ Dankzij jullie financiële hulp kan Meiske 10 maart geopereerd worden. Hartverwarmend❤️ Bedankt❤️

21 Februari

Labrador Skye (11 maanden) aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

21 Februari

Labrador Binkie (7 jaar) aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

21 Februari

Update : verhuizing (blijvende) ZorgAngel Nova
Nova is zaterdag verhuisd naar haar forever home pleeggezin. De kennismaking met de ZorgAngels Newfoundlander Kizzie en Golden Retriever Lente verliep gelukkig goed. Een verhuizing is natuurlijk heel ingrijpend voor Nova maar tot nu is alles goed en rustig verlopen. Omdat Nova al behoorlijk op leeftijd is en epilepsie heeft zal Nova een blijvende ZorgAngel van de stichting blijven. Mocht u geïnteresseerd zijn om ZorgAngel Nova op afstand te adopteren en daarmee een kleine maandelijkse bijdrage te leveren aan het voer en de medische kosten van Nova laat het ons dan weten via de chat of mail van de stichting. Adoptie op afstand van een ZorgAngel is al mogelijk vanaf 2,50 per maand! Onze ZorgAngels hebben uw hulp hard nodig! Bedankt
❤️

20 Februari

Update: ZorgAngel Babs
We zijn behoorlijk geschrokken want Babs werd zaterdagavond ineens niet lekker. Babs is met spoed naar de dierenarts geweest voor onderzoek. Babs heeft medicatie gekregen en het lijkt een klein beetje beter te gaan. We houden jullie op de hoogte hoe het met Babs gaat. Veel beterschap Babs
🥰🍀

20 Februari

Update: (blijvende) ZorgAngel Kizzie
Kizzie lijkt gelukkig weer een beetje op te knappen…

20 Februari

CHARLOTTE’S DAGJOURNAAL
Allereerst willen wij iedereen hartelijk bedanken voor de financiële steun die gegeven is voor de TPLO operatie van ZorgAngel Newfoundlander Meiske.
Er is bijna genoeg gedoneerd om Meiske te kunnen laten opereren!
We zijn zeer dankbaar!
Hartverwarmend❤️
Dieren die een nieuw thuis hebben gekregen:
-ZorgAngel Fleurtje
-ZorgAngel Tommie
-ZorgAngels Minnie Mouse en Nemo
-ZorgAngel Mellie
-ZorgAngel Nova (blijvend)
-Berner Sennen Remie
Nieuw aangenomen dieren die vanuit de thuissituatie een nieuw thuis zoeken:
-Labrador Skye
Ziekenboeg
-Zaterdagavond ging het onverwachts niet goed met ZorgAngel Golden Retriever Babs. Babs is met spoed naar de dierenarts gegaan. Het is nog onduidelijk wat er met Babs aan de hand is.
-Vandaag wordt er een afspraak bij de dierenarts gemaakt voor ZorgAngels Golden Retriever Jet en Fientje.
Met alle dieren die vorige week een nieuw hebben gekregen gaat het goed bij de nieuwe baasjes.
Zaterdagnacht werd ex ZorgAngel Labrador Indy vermist. Tot onze grote opluchting is Indy al snel daarna weer veilig en wel teruggevonden. We zijn enorm opgelucht!
We wensen iedereen een fijne maandag!
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels

18 Februari

HELP ONS MEISKE HELPEN‼️
Zoals jullie weten ben ik een aantal weken geleden bij de Angels terechtgekomen en mijn leven is hierdoor behoorlijk veranderd. Zo heb ik rust gekregen, ik mag lekker binnen zijn en ik hoef geen pupjes meer te krijgen.
Ik ben 3 jaar oud en er zijn in mijn nieuwe leven veel nieuwe dingen waar ik aan moet wennen. Ik moet ook nog veel leren maar “alles op zijn tijd” zeggen de Angels en dan komt het vast allemaal wel goed.
Toen ik bij de Angels kwam, zijn ze direct met mij naar de dierenarts geweest. Ik werd goed nagekeken en er moesten röntgenfoto’s worden gemaakt. Een paar dagen later hebben ze mij uit mijn vervilte vacht geholpen en dat was een enorme opluchting kan ik jullie zeggen!
Mijn huid kan nu weer ademen en herstellen. Ik heb nog wel grote littekens van oude wonden op mijn rug maar als mijn haren straks weer zijn aangegroeid zal daar niets meer van te zien zijn.
Er moesten opnieuw röntgenfoto’s worden gemaakt, maar omdat ze mij niet teveel stress wilden geven hebben we even moeten wachten tot ik het weer aan zou kunnen.
Op de röntgenfoto’s is oud trauma en artrose aan mijn knie te zien (patella luxatie) en ik loop al lange tijd met een gescheurde kruisband wat mij erg veel pijn doet en heeft gedaan.
Ik heb een TPLO operatie nodig om weer pijnvrij te kunnen lopen.
Dit is een dure operatie waarbij de Angels jullie om financiële hulp moeten vragen.
De Angels vinden mij heel dapper en ze zijn heel trots op mij maar ik zie ook wel hun bezorgdheid en verdriet want ik heb veel pijn gehad en geleden. Gelukkig is er wel hoop op een mooie toekomst als financiële hulp mogelijk is om de operatie en revalidatie te kunnen bekostigen.
De voorgaande rekeningen zijn al door Angels betaald (758,48 euro).
De TPLO operatie zal rond de 2200,00 euro bedragen (exclusief revalidatiekosten).
Over mijn verleden willen we het niet teveel meer hebben. We kijken nu alleen nog maar naar de toekomst. Mentaal en fysiek heb ik nog een lange weg te gaan maar met veel geduld, stap voor stap zal ik er weer bovenop gaan komen…
Bedankt voor jullie steun en voor een hoopvolle en liefdevolle toekomst!❤️
We houden jullie op de hoogte hoe het met mij gaat.
Liefs,
ZorgAngel Meiske & het Angels team🐾🐾
Help ons Meiske helpen!❤️
Stichting Charlotte’s Angels
Banknummer: NL91 SNSB 0783 2551 87
Tnv: TPLO operatie ZorgAngel Meiske

18 Februari

Vandaag verhuist onze (blijvende) ZorgAngel Nova!
Een spannende dag voor Nova want ze gaat vandaag verhuizen naar haar forever home pleeggezin. Nova zal een blijvende ZorgAngel van de stichting blijven vanwege de epileptische aanvallen die ze heeft gehad en waar ze medicatie voor nodig heeft. Heel veel succes lieve Nova
🥰🍀

18 Februari

Update: (blijvende) ZorgAngel Newfoundlander Kizzie
We zijn een beetje bezorgd om onze hoog bejaarde Kizzie. Kizzie is bij de dierenarts geweest vanwege diarree klachten. Kizzie heeft medicatie gekregen maar we zien nog niet veel verbetering. Kizzie gaat ondanks de pijnmedicatie steeds moeilijker lopen. Het zijn goede en minder goede dagen. Hopelijk gaat alles snel weer beter en mag ze nog even bij ons blijven. We houden jullie op de hoogte hoe het met Kizzie gaat. De dierenartsrekening is door de stichting voldaan (213,40 euro).

18 Februari

Update: Zorgangel Fleurtje
Fleurtje heeft vandaag een kennismaking met haar (mogelijk) nieuwe baasjes. Heel veel succes vandaag Fleurtje!
❤️🍀

18 Februari

Update: Remie
Vandaag heeft Remie een kennismaking met haar (mogelijk) nieuwe baasjes. Heel veel succes vandaag Remie!
❤️🍀

18 Februari

Update: Teun
Eerder al heeft Teun een ontmoeting gehad met zijn nieuwe baasjes. Vandaag is Teun definitief verhuisd. Wij laten jullie natuurlijk weten hoe het met Teun gaat bij zijn nieuwe familie… Succes knappe Teun!
❤️

16 Februari

Dierenartsbezoek voor (blijvende) ZorgAngel Newfoundlander Kizzie
Kizzie heeft diarree en voelt zich niet lekker. Er is een afspraak bij de dierenarts gemaakt. We houden jullie op de hoogte.

16 Februari

Uitstrooien as ZorgAngel Berner Sennen Matss
De as van Matss is opgehaald en uitgestrooid op een mooie plek in het bos door pleegmama en pleegpapa Lia en Stephan. Rust zacht lieve Matss
✨ De rekeningen van de dierenartsen en het crematorium zijn door de stichting voldaan (1.117,05 euro).

16 Februari

Update: dierenartsbezoek Oscar
Gisteren zijn we met Oscar naar de specialist geweest. Oscar is een ZorgAngel van de stichting geworden omdat hij een aangeboren afwijking aan zijn poot heeft en geeuthanaseerd zou worden. Wij willen Oscar graag een kans geven, maar we moesten eerst weten wat er precies met Oscar aan de hand is. Oscar is net 6 maanden oud en zal een grote zware hond gaan worden (kruising Berner Sennen x Grote Zwitserse Sennenhond). Het was belangrijk te weten of zijn andere achterpoot wel goed zou zijn om de belasting aan te kunnen. Gelukkig was dit het geval en is hierdoor kwaliteit van leven zonder pijn mogelijk haalbaar. Met de specialist is gisteren besloten de poot met aangeboren afwijking te gaan amputeren. Dit is natuurlijk best heftig maar Oscar heeft veel last van deze poot. Hij kan niet zitten, heeft veel ongemakken en er zijn verwondingen aan de poot door het slepen. Oscar heeft vermoedelijk ook problemen met zijn blaas want hij laat zijn urine lopen. Dit zal later nog door een andere specialist onderzocht worden. Op korte termijn zal de operatie gaan plaatsvinden. We houden jullie hiervan op de hoogte.

16 Februari

Update: (blijvende) ZorgAngel Angie
Het gaat goed met Angie en wat is ze toch lief en dapper! Angie heeft de operatie (amputatie teen) goed doorstaan en ze is weer helemaal de oude aan het worden. We zijn hoopvol! De kosten van de operatie en medicatie (atopie) zijn door de stichting voldaan (1.086,50 euro).

15 Februari

Update: nieuwe ZorgAngel Oscar
Gisteren is Oscar overgedragen aan de stichting. Oscar is een kruising Berner Sennen x Grote Zwitserse Sennenhond van 5 maanden oud. Oscar heeft vermoedelijk een aangeboren afwijking(en). Er is veel mis met Oscar. Gelukkig is hij erg vrolijk en ontzettend lief. Vanmiddag gaan we met Oscar naar de dierenarts/orthopeed om te kijken wat er daadwerkelijk met Oscar aan de hand is en of er kwaliteit van leven mogelijk is. We houden jullie op de hoogte en duimen heel hard voor Oscar.

14 Februari

Ook een prachtige Valentijnsfoto van Ugzz gekregen❤️ Wat ziet hij er prachtig uit!😍

14 Februari

Valentijnsdag voor Jingel ❤️

14 Februari

ZorgAngel Lena
Vandaag gaat ZorgAngel Lena verhuizen naar haar nieuwe gezin
🥰 Veel succes lieve Lena🥰

13 Februari

Senna🌈✨
Vanavond is Berner Sennen Senna van ons teamlid Miranda Barten over de regenboogbrug gegaan.
Wat een verdriet😢
Lieve Miranda en familie,
Heel veel sterkte en kracht gewenst met het verlies van jullie lieve Senna.
We denken aan jullie…
Dag lieve Senna✨
Rust zacht
⭐️⭐️
Mijn lieve mens
Ik zie dat je huilt, want het is mijn moment om je te verlaten. Huil alsjeblieft niet om me. Ik wil je wat dingen uitleggen. Je bent verdrietig omdat ik je heb verlaten. Weet alsjeblieft dat ik zo blij ben dat ik je heb ontmoet en je mijn Mens werd! Hoeveel huisdieren zoals ik sterven elke dag zonder iemand speciaal zoals jij te ontmoeten.
Ik weet dat het je verdrietig maakt als ik je nu verlaat, maar het was mijn tijd om over de regenboogbrug te gaan. Geef jezelf alsjeblieft niet de schuld voor alles wat we gedeeld hebben. Ik hoorde je snikken dat je iets anders voor me had moeten doen. Zeg dat niet meer. Je hebt veel voor me gedaan, inclusief van me houden. Zonder jullie had ik niets geweten van de schoonheid van liefde die ik vandaag met me mee draag over de regenboogbrug.
Je moet weten en begrijpen dat wij dieren intens in het heden leven en we zijn heel wijs om elke dag van alle kleine dingen te genieten en de slechte dingen heel snel te vergeten. Ons leven begint wanneer we liefde kennen, dezelfde liefde die jij mij gaf, mijn engel zonder vleugels en slechts 2 benen.
Weet dat zelfs als je een dier vindt dat gewond is, en dat je maar een klein beetje tijd hebt in deze wereld om hen je liefde te geven, je doet iets geweldigs voor ze. Je biedt een grote troost door bij hen te zijn tijdens hun reis naar en over de regenboogbrug.
Niemand van ons is graag alleen, behalve wanneer we beseffen dat het tijd is voor ons om te vertrekken en naar een betere plek te gaan.
Het is zo belangrijk en geruststellend voor je om naast ons te zijn, ons te strelen en ons pootje vast te houden terwijl we deze reis beginnen. Het helpt ons om in vrede te gaan. Niet meer huilen, alsjeblieft. Ik zal gelukkig zijn op mijn reis naar een betere plek. Ik heb in mijn herinnering de naam die je me gaf en de warmte van je huis, dat mettertijd mijn thuis werd. Ik neem het geluid van je stem die tegen me praat, ook al begrijp ik niet altijd wat je tegen me zei. Ik draag in mijn hart alles wat je me ooit gegeven hebt.
Alles wat je voor me deed was een speciaal teken van je liefde voor mij en ik ben je eeuwig dankbaar. Ik weet niet hoe ik het je moet vertellen, want ik spreek jouw taal niet, maar ik hoop dat je in mijn ogen mijn dankbaarheid en mijn liefde voor jou ook kon zien.
Ik vraag je nu om drie gunsten. Veeg je tranen weg, was je gezicht en begin te glimlachen terwijl je me herinnert. Weet je nog hoe goed we samen waren en de fratsen die ik maakte om je op te vrolijken. Herbeleef alle goede tijden die we gedeeld hebben.
Beloof me dat je niet zult zeggen dat je geen ander dier zult adopteren, want je hebt zoveel geleden onder mijn vertrek uit je leven. Zonder jou had ik het mooie leven dat ik met jou had niet meegemaakt. Er zijn veel anderen zoals ik die dezelfde liefde nodig hebben die jij mij gaf. Vind een manier om mij te eren door hen dezelfde liefde te geven.
Bewaar de liefde die je te geven hebt niet vanuit je hart, uit angst om nog een verlies te lijden. Volg alsjeblieft mijn advies, koester de tijd die we samen hadden, en vind dan een manier om onze liefde te delen met een ander van Gods dieren. Erken dat je een engel van liefde bent voor ons dieren en zonder mensen zoals jij zou ons leven hier op aarde veel moeilijker zijn dan het soms is.
Ga alsjeblieft verder op deze weg van liefde voor dieren en weet dat het nu mijn tijd is om jouw engel te zijn in mijn nieuwe huis aan de overkant van de regenboogbrug. Mijn geest en jouw herinnering aan mij zullen altijd bij je zijn op deze weg. Ik zal er zijn om je te helpen om andere dieren zoals ik te helpen.
Ik zal de andere dieren hier nu bij mij vertellen, alles wat je voor me hebt gedaan en zal blijven doen in mijn herinnering. Ik zal naar je wijzen en trots zeggen: “Dat is mijn familie die van me hield”
Elke avond dat je naar de hemel kijkt en een knipperende ster ziet, wil ik dat je weet dat ik het ben die je vertel dat ik in mijn nieuwe huis ben aangekomen en gelukkig ben. Ik zeg ook “DANK JE WEL voor de liefde die je me gaf”. Er is een speciale lucht voor mensen zoals jij. Dezelfde lucht waar we elkaar allemaal weer zullen ontmoeten als beloning voor het leven van de liefde voor elkaar die zeldzaam en mooi is. Ik zal hier op je wachten en we zullen meer tijd samen delen, onze liefde voor elkaar herinneren.

Klik hieronder voor de afscheidsvideo van Senna

https://www.youtube.com/watch?v=-JRuNr-22dI

13 Februari

Abbey en Danny❤️
Match made in heaven
❤️ Dank je wel lieve Danny🥰 Veel liefde en geluk samen…

13 Februari

ZorgAngels Adam en Eva
Adam en Eva zijn verhuisd naar hun forever home
🥰 Heel veel liefde en geluk gewenst🥰🍀 Graag willen we pleegmama Sonja bedanken voor de goede zorgen tijdens de opvangperiode voor Adam en Eva❤️

13 Februari

Eindelijk een forever home voor kat Loesje🥰

13 Februari

CHARLOTTE’S DAGJOURNAAL
Goedemorgen lieve dierenvrienden,
Het weekend is weer voorbij en we beginnen met veel zin en frisse moed aan een nieuwe week.
Dieren die de afgelopen dagen een nieuw thuis hebben gekregen:
*Kat Loesje
*Adam en Eva
*Diva
*Kenzi
*Miko
*Berner Abbey
*Sint Bernard Belle en Ocean
*Teckel Cootje
*Dommel
Van alle dieren die een nieuw thuis hebben gekregen zullen we nog een aparte update op onze website (laatste nieuws) en pagina plaatsen.
Uiteraard zullen alle geïnteresseerden die een intake formulier hebben ingevuld nog persoonlijk door ons op de hoogte worden gesteld.
Nieuw aangenomen dieren:
*Berner Sennen Basje
*Kruising Berner Sennen x Zwitserse Sennen pup
Ontmoetingen:
*ZorgAngel Toy Poedel Tommie heeft deze week een ontmoeting gepland staan met zijn (mogelijk) nieuwe baasje.
We houden jullie op de hoogte hoe het afloopt.
*ZorgAngel Labrador Lena heeft dinsdag een ontmoeting met haar (mogelijk) nieuwe baasje.
*Voor Newfoundlander Cooper en Berner Sennen Jack zal er binnenkort ook een kennismaking plaatsvinden.
Door omstandigheden van de eigenaren hebben deze plaatsing procedures meer tijd nodig gehad.
Berner Sennen Remie
*We vragen de mensen die een intake formulier voor Remie hebben ingevuld nog even geduld te hebben. Er zijn veel geïnteresseerden en de procedure duurt langer dan gebruikelijk.
Fleur/Fleurtje
*Er is nogal wat verwarring ontstaan over de hondjes Fleur en Fleurtje.
Hondje Fleur heeft al een nieuw thuis gekregen en we zullen een nieuwe post maken voor Fleurtje.
Deze week zullen we het profiel maken en met jullie delen van ZorgAngel Boris, ZorgAngel Moppie, ZorgAngel Mellie.
Na lange tijd in de opvang kunnen we eindelijk een forever home voor deze lieverds gaan zoeken!
Ziekenboeg:
*Met ZorgAngel Golden Retriever Nova gaat het tot nu toe goed. Ze heeft sinds de medicatie geen nieuwe epileptische aanvallen meer gehad. Vrijdag is opnieuw bloed geprikt waarvan we deze week de uitslag zullen krijgen.
Veilig Thuis Dier Cooper (en meerdere betrokken dieren).
*De mededeling van afgelopen zaterdag over Veilig Thuis Dier Cooper heeft zoals verwacht veel discussies en reacties teweeg gebracht bij onze volgers maar ook in de speurders wereld. Wij begrijpen de hoog opgelopen emoties want die hebben wij zelf ook.
Door de al weken langdurende jacht van WIOA op Cooper (en andere betrokken dieren) kwam het welzijn en de veiligheid van de dieren in gevaar. Vanwege het welzijn van de dieren hebben we aan het verzoek voldaan de dieren als Veilig Thuis Dieren op te nemen. Betrokkenen bij de zaak (politie, instanties ed) zijn uiteraard op de hoogte dat de dieren bij ons verblijven.
Het gaat nu goed met de dieren maar we kunnen alleen vertrouwen hebben in een goede afloop als WIOA geen partij in deze meer kiest en aan het welzijn van de dieren gaat denken en daarmee gehoor gaat geven aan ons en het verzoek van de politie hun gehele post te verwijderen (enkel als WIOA de gehele post verwijderd zal het ook verwijderd worden bij iedereen die het gedeeld heeft). Dan pas kunnen we hopen dat de jacht op Cooper en de andere betrokken dieren eindelijk zal eindigen.
Gast/pleeggezinnen gevraagd:
*We zoeken met spoed een gast/pleeggezin voor onbepaalde tijd voor een zeer angstig, getraumatiseerde kruising Jack Russel reu.
*We zoeken met spoed een gast/pleeggezin voor onbepaalde tijd (met mogelijkheid tot adoptie) voor een jonge Berner Sennen reu bij een stabiel ervaren gezin met rust en ruimte.
Wij wensen iedereen een fijne maandag!
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels

10 Februari

Een forever home voor ZorgAngel Jet🥰
Kijk Jet eens gaan! Wat heeft Jet zich snel aangepast aan haar nieuwe leven! Ze geniet en lijkt de hele dag te lachen. Ze is liever dan lief en ze verdient het allerbeste thuis. De blaasontsteking is gelukkig over en haar vacht gaat er steeds mooier en beter uitzien. Pleegmama Elske werd toen ze met Jet buiten wandelde opgemerkt door buren, die op slag verliefd werden op Jet. Ze namen contact op met ons en we spraken af om Jet en pleegmama Elske regelmatig te bezoeken en mee te gaan wandelen zodat Jet en haar nieuw baasjes tijd hadden om aan elkaar te wennen. Gisteren is Jet definitief verhuisd naar haar nieuwe baasjes (de buren)! Lieve pleegmama Elske bedankt voor de goede zorgen voor Jet🥰 Wat een geduld en liefde en heeft ze van jullie gekregen❤️ Mede dankzij jullie heeft Jet haar langverwachte liefdevolle toekomst gekregen❤️ Veel liefde en geluk lieve Jet bij je nieuwe gezin. Je nieuwe leven is begonnen en dat heb je keihard verdient!❤️

09 Februari

Verdrietig nieuws voor ZorgAngel Suus
Suus is bij de specialist geweest en heeft een CT scan gehad. Het grootste probleem blijkt in haar neus te zitten wat ernstige benauwdheidsklachten veroorzaakt. Een operatie is helaas niet mogelijk
😢

07 Februari

Afscheid ZorgAngel Tikkel🌈✨
Als ik kon
Ik zou je de zon willen geven
het licht van de maan en de sterren erbij
Alles om jou weer te kunnen zien stralen
Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij
ik zie je pijn en je verdriet
hoe je elke dag vecht tegen de nacht
Ik zie hoe je dwaalt in het donker
Hoe je zoekt naar iets dat verzacht
Ik zou je de zon willen geven
Het licht van de maan en sterren erbij
Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij
Dag lieve Tikkel…
Rust zacht✨
Team Charlotte’s Angels
Pleegmama Kjelcey, pleegpapa Jel en Twan

Klik hieronder voor de afscheidsvideo van Tikkel

https://www.youtube.com/watch?v=gs7fCPGfUTc

07 Februari

BELANGRIJKE MEDEDELING: VERANDERINGEN EN AANPASSINGEN BINNEN DE STICHTING
Verdrietig genoeg is het dierenleed de laatste jaren fors toegenomen.
Dagelijks worden er een groot aantal dieren in nood bij ons aangemeld. Ook de particuliere bemiddelingen zijn toegenomen waardoor eigenaren steeds langer moeten wachten op hulp bij herplaatsing vanuit de thuissituatie.
Het liefst willen we natuurlijk ieder dier kunnen helpen maar de werkdruk is de afgelopen jaren te hoog geworden voor ons kleine team. We staan 7 dagen per week van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat aan en dat is op langere termijn niet meer haalbaar.
Momenteel hebben we de verantwoordelijkheid, zorg en kosten voor meer dan 60 dieren. Meer dieren opnemen is financieel niet meer haalbaar maar ook de werkdruk is te belastend.
Door het toegenomen dierenleed zijn wij genoodzaakt aanpassingen te doen om het te blijven volhouden. Deze beslissing is moeilijk geweest en voelt ook heel dubbel, maar belangrijk is om kwaliteit te kunnen behouden (aandacht, persoonlijke begeleiding, nazorg etc) maar ook financieel moet het haalbaar blijven om dieren die bij ons in de opvang komen de (medische) zorg en tijd te kunnen bieden die ze nodig hebben.
Er moet dus iets veranderen en daarom hebben we de stichting met een kritisch oog onder de loep genomen. We hebben naar mogelijkheden gezocht die wel haalbaar zijn en gekeken welke verbeteringen er mogelijk zijn om te blijven helpen.
DOELGROEP
Vanaf het begin dat de stichting is opgericht is ons hoofddoel het helpen van de Berner Sennen, Newfoundlander en Sint Bernard geweest, maar in de loop der jaren zijn er steeds meer hondenrassen en overige dieren bijgekomen.
Na al die jaren zijn er nog steeds een behoorlijk groot aantal hondenrassen en overige dieren die wij niet kunnen helpen en dat is simpelweg omdat we er de expertise en opvang niet voor hebben.
Wij zeggen altijd “schoenmaker blijf bij je leest” want alle dieren, maar ook hun baasjes hebben recht op de allerbeste hulp en begeleiding. Als wij deze hulp niet kunnen bieden zullen we doorverwijzen naar een betrouwbare organisatie die wel de expertise, hulp en opvangmogelijkheden kan bieden.
De belangrijkste vraag die wij onszelf gesteld hebben:
*Waar zijn wij nodig?
*Wat kunnen wij?
*Wat is haalbaar?
*Wat kunnen onze gast/pleeggezinnen en vrijwilligers aan?
*Wat kunnen we nog verbeteren?
Deze vragen zijn belangrijk geweest om betere hulp te kunnen bieden, meer duidelijkheid, haalbaarheid, structuur en kwaliteit te kunnen behalen binnen onze stichting.
Teveel dieren opnemen zal uiteindelijk onze valkuil gaan worden, wat ten koste zal gaan van alles. Als we helpen moeten we het goed doen met alles wat daarbij hoort, want daar hebben dier en mens recht op.
We hebben er uiteindelijk voor gekozen om onze hoofddoelgroep uit te breiden en de dieren die buiten onze doelgroep vallen zoveel mogelijk door te verwijzen naar collega stichtingen/organisaties (situaties uitgezonderd).
Onze hoofddoelgroep voorheen:
*Berner Sennen en overige Sennenhonden
*Newfoundlander
*Sint Bernard
Onze nieuwe hoofddoelgroep:
* Newfoundlander
* Sint Bernard
* Berner Sennenhond
* Grote Zwitserse Sennenhond
* Appenzeller Sennenhond
* Entlebucher Sennehond
* Leonberger
* Pyreneese Berghond
* Golden Retriever
* Labrador Retriever
* Kruisingen van bovengenoemde rassen.
Ons team en onze vaste gast/pleeggezinnen en vrijwilligers zijn bekend met de dieren van onze doelgroep dus we zijn er zeker van dat we deskundige hulp, begeleiding en opvang kunnen bieden aan deze dieren en hun baasjes.
Het blijft evengoed moeilijk voor ons om hulp aan overige rassen en dieren te weigeren en natuurlijk zullen er altijd uitzonderingen blijven. Persoonlijk maken wij geen onderscheid in ras, diersoort en herkomst.
Ieder dier heeft een hart en een ziel en heeft recht op hulp, veiligheid, liefde en (medische) zorg.
Het zijn daarom ook best keiharde keuzes die we moeten maken om te kunnen blijven volhouden en bestaan.
De wereld verhardt en een dier wordt steeds meer als “ding” gezien.
Pas als de wet verandert en broodfokkers stoppen met fokken zal er minder dierenleed zijn.
Maar zover is het nog lang niet…
VEILIG THUIS DIEREN
Voor de Veilig Thuis Dieren zullen we wat hulp betreft wel vaker van de doelgroep afwijken. We bedoelen hiermee de Veilig Thuis Dieren uit huiselijk geweld situaties die tijdelijk door ons op een safe locatie worden ondergebracht.
BUITENLANDSE HONDEN
Er worden dagelijks veel honden die vanuit het buitenland naar Nederland zijn gekomen bij ons aangemeld voor hulp omdat de daarvoor verantwoordelijke stichtingen/organisaties geen hulp bieden.
Hoe verdrietig het vaak ook is voor deze honden en hun eigenaren, wij bieden geen hulp aan buitenlandse honden van stichtingen die adoptanten doorverwijzen naar ons omdat ze zelf de verantwoordelijkheid niet willen of kunnen nemen.
WIJZIGING OPENINGSTIJDEN EN BEREIKBAARHEID
Vanaf heden zijn wij van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 18.00 uur te bereiken via de chat of mail.
Voor dringende spoedgevallen blijven wij 24/7 bereikbaar.
SOCIAL MEDIA
Van maandag tot en met zaterdag zullen er regelmatig update’s op onze fb pagina gepost worden.
Op zondag zullen wij voortaan een social media pauze nemen.
Als er nog onduidelijkheden of vragen zijn over de veranderingen binnen de stichting, zullen wij deze graag via een persoonlijk bericht beantwoorden.
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels

07 Februari

Operatie voor (blijvende) ZorgAngel Angie
De afgelopen dagen liep Angie af en aan niet op haar rechterpoot. Gisteren konden we bij de dierenarts terecht. Dokter Sarah heeft haar poot onderzocht en röntgenfoto’s gemaakt. Helaas was de uitslag niet goed. Angie heeft een tumor in het gewricht van één van haar teentjes. De rest van het gewricht is nog goed, dus vandaag wordt haar aangetaste teentje geopereerd. Daarna zal één en ander opgestuurd worden voor nader onderzoek. Een spannende dag voor Angie… Heel veel sterkte gewenst lieve Angie!🍀

07 Februari

Goedemorgen lieve dierenvrienden,
Vandaag een kort dagjournaal met een financiële update van de maand januari.
FINANCIEEL OVERZICHT MAAND JANUARI
*Inkomsten: 9.210,98 euro +
*Uitgaven: 9.811,59 -/-
ZIEKENBOEG
Gisteren is onze lieve (blijvende) ZorgAngel Golden Retriever Angie naar de dierenarts geweest omdat ze last heeft van haar pootje.
Er zijn onderzoeken gedaan en röntgenfoto’s gemaakt. Angie blijkt kanker te hebben in een van haar teentjes.
Vandaag wordt Angie geopereerd en haar teentje geamputeerd.
Vandaag staat er een CT scan en een behoorlijk zware operatie voor Suus gepland. Omdat Suus het erg benauwd heeft door haar misvormde bek is een operatie noodzakelijk om haar kwaliteit van leven te kunnen geven.
Wij wensen ZorgAngels Angie en Suus heel veel sterkte vandaag….
Iedereen een fijne dag gewenst!
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels

07 Februari

Update: Belle en Ocean
Belle en Ocean hebben afgelopen zaterdag voor de tweede keer een ontmoeting met hun nieuwe baasjes gehad. Ook deze ontmoeting ging supergoed en volgende week gaan Belle en Ocean definitief verhuizen.

06 Februari

Update: ZorgAngel Fientje
Het gaat goed met Fientje. Iedere dag gaat ze een stapje voorruit en geniet ze van haar nieuwe vrije leven.

06 Februari

Update: ZorgAngel Hero
Hij doet het zo goed onze lieve Hero. Wat is hij mooi geworden en zo dankbaar en tevreden!

06 Februari

Update: ZorgAngel Moppie
Het gaat steeds beter met Moppie. Binnenkort kunnen we rustig gaan zoeken naar een nieuw thuis voor haar.

06 Februari

CHARLOTTE’S DAGJOURNAAL (maandag 6 februari)
Het zijn emotionele dagen geweest. Eerst overleed ZorgAngel Berner Sennen Matss en toen ook nog toch behoorlijk onverwachts ZorgAngel Teckel Tikkel.
Veel verdriet en emotie voor ons team en helemaal voor onze lieve pleeggezinnen die Matss en Tikkel nog een liefdevolle fase van hun leven hebben kunnen gegeven.
Natuurlijk weten we dat als we ze opnemen het om een laatste fase van hun leven gaat want om die reden zijn ze ook blijvende ZorgAngels van de stichting geworden. Juist om ze nog zo’n mooie liefdevolle tijd te kunnen geven als het nergens anders meer haalbaar is maar toch is het afscheid altijd weer pijnlijk. Onze lieve pleeggezinnen houden net zoveel van onze ZorgAngels als van hun eigen dieren.
Ondanks het verdriet en het verlies zijn we dankbaar dat we dit nog voor ze hebben mogen doen en kunnen realiseren dankzij onze lieve donateurs en pleeggezinnen.
We hebben veel betrokkenheid van onze lieve volgers gezien waar we enorm dankbaar voor zijn want dat steunt ons en onze pleeggezinnen enorm.
Vandaag wordt de afscheidsvideo van Tikkel gemaakt die we uiteraard ook met jullie zullen delen.
Graag willen wij (ook namens de pleeggezinnen van Matss en Tikkel iedereen bedanken voor jullie steun, lieve woorden en medeleven.
ZorgAngel Berner Sennen Teun heeft een ontmoeting gehad met zijn (mogelijk) nieuwe baasjes.
We houden jullie op de hoogte.
De dieren die vorige week een nieuw thuis hebben gekregen doen het gelukkig allemaal goed bij hun nieuwe baasjes.
Er gaat het een en ander veranderen binnen de stichting. We zullen jullie op de hoogte brengen via een aparte post op onze fb pagina en het laatste nieuws op onze website.
Een aantal ZorgAngels zijn na een langere opvangperiode hersteld en langzaam kunnen we op zoek naar een nieuw thuis voor deze lieverds.
We zullen deze week hun profiel met jullie delen.
Alle vier de opgevangen Golden dametjes gaan supergoed en hard voorruit!
Ze genieten allemaal van hun nieuwe vrije wereld. Rustig aan natuurlijk en nog veel onzekerheid en angst maar ze genieten!
Golden meisje Nova heeft tot nu toe sinds ze de medicatie krijgt geen epileptische aanval meer gehad. Dat is goed nieuws maar we durven nog niet te vroeg te juichen.
We hebben minder goed nieuws over Newfoundlander ZorgAngel Meiske te melden.
Hier komt later nog een bericht over.
Vandaag zullen we weer druk bezig zijn met het doornemen van de intake formulieren en contact opnemen met geïnteresseerden.
Er zijn nog veel dieren die al langere tijd op een nieuw baasje wachten.
Belle en Ocean die vanuit hun thuissituatie samen een nieuw thuis zoeken hebben zaterdag voor de tweede keer een ontmoeting met hun nieuwe baasjes gehad. Ook de tweede ontmoeting is supergoed gegaan en volgende week gaan ze definitief verhuizen.
Belle en Ocean zijn vorige week ook nog even bij de dierenarts geweest voor een gezondheidscheck zodat ze helemaal gezond en wel naar hun nieuwe thuis kunnen vertrekken.
Wij wensen iedereen een fijne maandag!
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels

05 Februari

Afscheid ZorgAngel Matss✨🌈
Dag lieve Matss…
We zullen je nooit vergeten.
Voor altijd in ons hart❤️
Dankzij de goede zorgen van ons lieve pleeggezin en onze donateurs heeft Matss nog een liefdevolle laatste fase van zijn leven mogen krijgen als ZorgAngel van de Stichting.
Dierenkliniek DAC de Meren (Maarten De Maeyer en Alain Bergenhuyzen) bedankt voor de betrokkenheid en deskundige medische zorg die jullie Matss gegeven hebben.
Wij wensen het oude baasje van Matss en betrokkenen veel sterkte met het verlies van Matss.
Team Charlotte’s Angels
Pleegmama en pleegpapa Lia en Stephan

Klik hieronder voor de afscheidsvideo van Matss
https://www.youtube.com/watch?v=oPHWkKV7J4E

04 Februari

ZorgAngel Tikkel✨🌈
Tikkel werd bijna twee jaar geleden een ZorgAngel van de stichting toen zijn baasje overleed.
Tikkel was ontzettend lief, trouw, dankbaar en lekker eigenwijs (zoals een Teckel hoort te zijn) maar alles behalve gezond.
Omdat de steeds terugkerende medische kosten hoog waren, was adoptie voor Tikkel geen mogelijkheid meer en Tikkel werd daarmee een blijvende ZorgAngel van de Stichting bij pleegmama Kjelcey en haar gezin.
Pleegmama Kjelcey en Tikkel kregen meteen al een zeer hechte band en werden onafscheidelijk.
Tikkel heeft enorm veel voor Kjelcey betekent en andersom ook. Samen zijn ze door zeer verdrietige en moeilijke tijden gegaan en hebben veel steun aan elkaar gehad.
De laatste dagen ging Tikkel hard achteruit. Er zijn onderzoeken gedaan maar de uitslagen en vooruitzichten waren slecht. Toch hadden we nog steeds een klein beetje hoop…
Gisteren kreeg Tikkel nog een opleving maar vannacht ging het snel slechter met Tikkel en hebben we de verdrietige beslissing moeten nemen om Tikkel over de regenboogbrug te laten gaan.
Tikkel is 11 jaar geworden en hij is bijna 2 jaar een blijvende ZorgAngel van de Stichting geweest bij pleegmama Kjelcey en haar gezin.
Pleegmama Kjelcey:
Nooit meer jou kwispelend staartje als we gaan wandelen.
Nooit meer het sprintje dat je trok om voorop te lopen.
Nooit meer oma hakkebal bellen of ze gehaktballen mee nam.
Nooit meer naar oma krullie en opa koekje.
Nooit meer je pyjama aan en lekker bij ons in bed slapen.
Nooit meer Bo haar knuffel stiekem afpakken als ze slaapt.
Nooit meer in Benny zijn oren bijten tijdens het spelen.
Nooit meer jou eigenwijze zin doordrijven.
Nooit meer de vaatwasser helpen met voorspoelen.
Nooit meer de ballen uit de kerstboom proberen te duwen met je rug.
Nooit meer lekker zonnen op je bedje in de tuin.
Nooit meer papa uit bed duwen omdat jij naast mij moest slapen.
Nooit meer alle piepjes uit de knuffels proberen te halen.
Nooit meer een kusje
Nooit meer in je mand…..
Dag lieve Tikkel…
Geen pijn meer
Rust zacht lieverd…🌈
Team Charlotte’s Angels
Pleegmama Kjelcey, pleegpapa Jel en Twan

04 Februari

Wellness dag voor ZorgAngel Hero
Gisteren heeft Hero genoten van een heerlijk wellness dagje. Super relaxed liep Hero lekker op zijn gemakje rond te struinen in de trimsalon. Hij genoot van alle aandacht en beauty behandelingen. Klitten en vilt zijn verwijderd en hij is weer fris en fruitig! Zolang als dit kan duren bij een Newfoundlander…
😅 Supertrots op Hero!

04 Februari

ZorgAngel Babs
Babs doet het goed. Ze is nog onzeker en ze moet nog veel nieuwe dingen ontdekken maar ze geniet van haar nieuwe vrije leven. We zien haar iedere dag gelukkiger worden
🥰

04 Februari

ZorgAngel Kizzie
Onze lieve hoog bejaarde Newfoundlander Kizzie heeft gisteren weer een bezoekje aan de dierenarts gebracht voor haar maandelijkse injectie. Wat is ze toch lief!
🥰

03 Februari

CHARLOTTE’S DAGJOURNAAL (vrijdag 3 februari)
Goedemorgen lieve dierenvrienden,
Graag willen wij jullie bedanken voor de hartverwarmende steun en het medeleven wat jullie getoond hebben voor onze lieve ZorgAngel Berner Sennen Matss.
Matss is gisteren omringd met liefde vredig ingeslapen. Het oude baasje van Matss heeft gisteravond ook nog afscheid van Matss kunnen nemen. Matss wordt straks om 11.00 uur door zijn lieve gast/pleeggezin naar het crematorium gebracht waar het laatste afscheid zal zijn.
De toestand van onze lieve oude (blijvende) ZorgAngel Teckel Tikkel is zorgelijk. Een operatie is niet haalbaar meer. We kunnen nu alleen nog maar afwachten of de medicatie die hij heeft gekregen aanslaat en nog enige levensverlenging/kwaliteit van leven kan geven. Kritiek en slecht bedoelde adviezen over de situatie van Tikkel zijn verwijderd. Wij weten als geen ander dat houden van ook loslaten is. We hebben een deskundige, eerlijke dierenarts die Tikkel behandeld en als het zover is zullen we samen met deze dierenarts de beslissing van levensbeeindiging ook nemen. Geen enkel dier zal bij ons langer lijden dan nodig is.
ZorgAngel Little Missy Grey is geopereerd aan patella luxatie en de operatie is gelukkig goed gegaan. Nu op naar herstel!
ZorgAngel Suus is gisteren naar de dierenarts geweest. Er moet een CT scan gemaakt worden. Het goede nieuws is dat een operatie gelukkig mogelijk is. We zullen later meer uitleg geven.
Hondje Snow die vanuit de thuissituatie met grote spoed een nieuw thuis zocht heeft nogal voor wat ophef gezorgd bij iedereen maar uiteindelijk hebben we een supergoed thuis voor Snow gevonden. Snow is inmiddels al bij zijn nieuwe baasje en hij heeft het enorm naar zijn zin.
We zijn nog druk bezig met de intake formulieren door te nemen voor Berner Sennen Teun en Berner Sennen Remie.
Wij vragen de mensen die geïnteresseerd zijn nog even geduld te hebben.
Verdrietig nieuws voor ZorgAngel Labrador Roza. Roza is niet op haar plek bij haar nieuwe gezin. Roza is erg onzeker en heeft veel angsten. Roza is bij een lief gezin zonder andere hond gaan wonen. Wij vermoeden dat Roza onzeker is geworden doordat ze de stabiliteit van een andere hond mist.
Deze situatie is verdrietig voor Roza maar ook verdrietig voor haar nieuwe baasjes. In overleg met haar nieuwe baasjes hebben we besloten om een ander thuis voor Roza te gaan zoeken waar wel een andere stabiele hond aanwezig is.
We zullen vandaag de intake formulieren van de mensen die eerder geïnteresseerd waren in Roza maar inmiddels wel afgemaild zijn opnieuw gaan doornemen.
Vandaag gaat hondje Mika verhuizen naar zijn nieuwe baasje.
Teckel Cootje heeft aanstaande maandag een kennismaking met haar (mogelijk) nieuwe baasjes.
Wij wensen iedereen een fijne vrijdag!
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels

02 Februari

Update Snow 🐾🐾
Na onze oproep van gisteren hebben we zeer veel reacties gekregen. Ook werd er veel hulp aangeboden voor opvang, waar we enorm dankbaar voor zijn. Gelukkig hebben we voor Snow een plekje gevonden waar hij mag blijven. Zijn nieuwe baasje is dolgelukkig met hem en Snow heeft vannacht heerlijk, rustig bij hem in de buurt geslapen. We zijn enorm blij voor ze. Veel geluk samen
❤❤

02 Februari

Kaarsje branden voor ZorgAngel Berner Sennen Matss
Matss kwam bij de stichting toen zijn baasje werd opgenomen in de crisisopvang. Matss had toen al langere tijd gezondheidsproblemen maar zijn baasje had geen geld voor medische zorg en onderzoeken. Toen Matss werd afgestaan aan de stichting hebben we Matss helemaal laten onderzoeken, röntgenen en op DM laten testen maar er is behalve een neurologisch probleem verder geen verklaring te vinden waarom Matss zo ziek is. Geen enkele medicatie heeft verbetering gegeven en vooral de laatste 2 weken is Matss heel erg hard achteruitgaan. Sinds een aantal dagen kan Matss niet meer zelfstandig overeind komen en lopen. Gisteren waren zijn pootjes aan het bloeden door het slepen en hij valt steeds om. Samen met de behandelend dierenartsen hebben we de verdrietige beslissing moeten nemen de behandelingen en onderzoeken te stoppen en Matss niet langer meer te laten lijden. Vanmiddag zal Matss rond 15.30 uur over de regenboogbrug gaan… Matss heeft geen makkelijk leven gehad maar hij zal met liefde bij ons weg gaan. Graag willen wij jullie vragen om vanmiddag een kaarsje voor Matss te branden of aan hem te denken als hij over de regenboogbrug zal gaan…

02 Februari

Zorgen om (blijvende) ZorgAngel Tikkel
We maken ons zorgen om onze lieve oude ZorgAngel Tikkel. Tikkel heeft een hernia en veel pijn. Ook is er een tumor ontdekt op de mild. Tikkel heeft meerdere gezondheidsklachten en een slecht hart dus een operatie is niet haalbaar. We hopen op een klein wonder! Zet hem op lieve dappere Tikkel! Je hebt al zoveel overwonnen….

02 Februari

Update : Hero
We hebben veel vragen en reacties ontvangen over Hero. Graag willen we een korte uitleg geven.
Via, via werd onze hulp gevraagd voor een Newfoundlander in nood.
Toen wij Hero ophaalden en we Hero veilig en wel bij ons in de auto hadden zitten hadden wij geen idee wie deze prachtige vriendelijke Lobbes was. Voor ons ook helemaal niet belangrijk want de grote vriendelijke lobbes was veilig en we waren opgelucht dat we euthanasie hebben kunnen voorkomen.
Later zagen we in het paspoort dat Hero in de loop der jaren veel eigenaren heeft gehad en bij allemaal is gebruikt als dekreu. Bij veel mensen is hij daarom ook bekend onder verschillende namen.
We hebben uiteraard de fokker waar Hero geboren is op de hoogte gesteld en zijn overeengekomen dat Hero bij ons blijft. Verder laten we zijn verleden graag voor wat het is want het is triest genoeg geweest.
Hij heeft van ons een nieuwe naam gekregen en daarmee ook een nieuwe toekomst.
Hero verdiende het niet om na 10 jaar dienst afgedankt te worden en op zo’n verdrietige manier aan zijn einde te komen.
We zijn dankbaar dat Hero nu van zijn welverdiende liefdevolle oude dag mag gaan genieten.
Hero is vorige week verhuisd vanuit de noodopvang naar zijn forever home pleeggezin waar hij als alles goed blijft gaan definitief zal blijven wonen als (blijvende) ZorgAngel van de stichting.
Hero is inmiddels ook naar de dierenarts geweest voor een gezondheidscheck. Hero heeft blaas en oorontsteking waar hij voor behandeld wordt en binnenkort gaat hij naar de trimsalon voor een wellness dagje.
Hero is een geweldige, lieve, betrouwbare Newfoundlander en op een blaas en oorontsteking na nog kerngezond.
Hero heeft een goede conditie, hij beweegt makkelijk en soepel en hij is nog enorm fit en gezond voor zijn leeftijd. Zoals het er nu naar uitziet mag Hero hopelijk nog heel wat jaren gaan genieten als blijvende ZorgAngel van de stichting samen met zijn nieuwe Newfoundlander maatje.
Op het filmpje is de aankomst en ontmoeting te zien bij zijn forever home pleeggezin en nieuwe Newfoundlander vriendinnetje.
Hero is niet ter adoptie en zal ook nooit meer worden gebruikt als dekreu!
Negatieve reacties zullen worden verwijderd.

02 Februari

Update: ZorgAngel Fientje
Fientje is vanuit de noodopvang naar haar (tijdelijke) gast/pleeggezin gegaan. Ze heeft het erg naar haar zin. Ze is nog wel angstig maar ze gaat steeds meer genieten van haar nieuwe vrije leven. Fientje is nog niet ter adoptie!

02 Februari

Voorstellen nieuwe ZorgAngel Suus
Voordat we Suus aan jullie konden voorstellen moesten we al een oproep doen voor een gast/pleeggezin.
Suus is vorige week door ons opgevangen en verbleef in de noodopvang bij pleegmama Saskia.
Noodopvang is eerste opvang bij een noodsituatie als er niet direct een gast/pleeggezin beschikbaar is of als we nog te weinig over een dier weten.
Veiligheid voor dier en mens is het allerbelangrijkste tijdens een opvangperiode.
Suus is geboren in een schuur en was nooit eerder buiten de schuur geweest.
Dus ook geen socialisatie en geen contact met de buitenwereld gehad.
We wisten verder niet veel over Suus behalve dat ze 1 jaar oud is en zoals het lijkt een mismaakt koppetje en bek heeft.
Ze lijkt ook benauwd te zijn wat natuurlijk verergerd kan worden door stress.
Suus werd vanuit de situatie waar wij haar weghaalden naar de noodopvang gebracht bij ons ervaren Rottweiler gastgezin pleegmama Saskia.
Ondanks alle voorzichtigheid en oplettendheid escaleerde het tussen Saskia’s lieve stabiele oude Labrador en Suus en de Labrador moest met spoed naar de dierenarts.
Hoe voorzichtig we ook zijn geweest Suus was duidelijk nog niet toe aan een huiselijke situatie met andere honden.
Geen enkel dier en mens mag gevaar lopen tijdens een opvangperiode dus hebben we besloten een oproep te doen en te vragen om een andere opvanglocatie waar Suus beter op haar plek is en andere honden veilig blijven.
Er gebeurd altijd veel bij honden die niets anders hebben gekend dan een leven in een schuur. Het is meestal een lange weg te gaan zeker als een dier ook nog eens ziek is.
Dit kan alleen goed gebeuren op de juiste plek en in de juiste omstandigheden.
Het is altijd een grote verantwoordelijkheid die wij en onze gastgezinnen nemen.
Suus is overgebracht naar een andere locatie en we zeggen daarmee niet beter maar anders. Dus meer geschikt voor de omstandigheden van Suus.
Vandaag gaat Suus naar de dierenarts en hopelijk krijgen we meer duidelijkheid wat er met Suus aan de hand is en of we nog iets voor haar kunnen betekenen.
We houden jullie op de hoogte…
Lieve pleegmama Saskia,
We zijn dankbaar dat je de eerste dagen zo goed en verantwoord voor Suus hebt gezorgd❤️
Dank je wel hiervoor en we zijn blij en opgelucht dat het met je lieve Labrador gelukkig weer beter gaat❤️
Veel sterkte bij de dierenarts vandaag lieve Suus!🍀
Bedankt Maaike en collega’s❤️

02 Februari

Update : ZorgAngel Nova
Nova is begin van de avond opnieuw naar de dierenarts geweest. Ze heeft in 24 uur drie epileptische aanvallen gehad wat best heel zorgelijk en vooral heel verdrietig is. Er zijn onderzoeken gedaan en Nova heeft medicatie gekregen. Hopelijk slaat de medicatie aan. We gaan alles voor Nova doen wat mogelijk is.

01 Februari

ZorgAngel Jet heeft een nieuw bed!
Jet is bij de dierenarts geweest voor een blaasontsteking. Ze heeft medicijnen gekregen en het gaat al een stuk beter gelukkig. Jet vindt alles nog heel spannend maar ze geniet van alle liefde en aandacht die ze krijgt. Jet heeft van pleegmama Elske een nieuw bed gekregen. Eerst begreep Jet er niets van maar nu vindt ze het heerlijk om er op te liggen.

01 Februari

Update: ZorgAngel Mellie
Het gaat goed met Mellie. Ze is er klaar voor om naar een forever home te gaan! Mellie is een superlieve kruising (Labrador x Sharpei) en we zullen haar profiel binnenkort met jullie delen.

01 Februari

Update : ZorgAngel Babs
Heel voorzichtig klitten, ontlasting en urine verwijderd. Wat heeft ze het goed gedaan en wat is ze dapper geweest!

01 Februari

Zorgen om ZorgAngel Nova
Vorige week kwam Nova na ruim 8 jaar vrij uit de commerciële fokindustrie. Ze is liever dan lief en veel te goed voor deze wereld. Stapje voor stapje probeert ze haar nieuwe vrije leven te ontdekken maar het is niet makkelijk voor haar. Ze heeft nog teveel angst om echt te kunnen genieten van het buiten zijn maar voorlopig is de tuin ook genoeg. Nova is gisteren naar de dierenarts geweest vanwege diarree klachten. Gisteravond kreeg dit lieve meisje een epileptische aanval. Wat is dit toch oneerlijk
😢 We houden jullie op de hoogte…

01 Februari

Operatie voor ZorgAngel Little Missy Grey
Een half jaar geleden werd Little Missy Grey afgestaan aan de stichting omdat haar baasje niet meer voor haar kon zorgen. Little Missy Grey heeft patella luxatie maar vanwege haar jonge leeftijd kon ze eerder nog niet geopereerd worden. Little Missy Grey heeft ondertussen al wel een nieuw baasje gekregen. Een spannende dag voor Little Missy Grey maar wat zal ze opknappen van de operatie! Heel veel sterkte Little Missy Grey!
🍀