28 Februari

GOED NIEUWS VOOR FLOORTJE🥰
Eerst waren we best een beetje ongerust over Floortje want de medicijnen leken niet veel te doen maar ineens verbeterde ze in een sneltreinvaart en nu gaat het ontzettend goed op de minimale dosering medicatie. Waarschijnlijk zal het hypoallergene voer ook een enorme verbetering voor haar huid zijn. Wat gedrag betreft gaat het super goed! Floortje is de allerleukste en liefste Labrador die iemand zich maar kan wensen. Ze is altijd vrolijk en gezellig en ontzettend enthousiast en sociaal naar mens en dier. Wat ons betreft mag Floortje binnenkort naar een nieuw gezin verhuizen. Het zal waarschijnlijk niet makkelijk zijn om een baasje voor haar te vinden vanwege haar atopische klachten maar we hopen natuurlijk van wel want ze verdient het zo.

28 Februari

KONIJN GIJS HEEFT EEN NIEUW THUIS GEKREGEN❤️
Konijn Gijs kwam bij ons in de opvang nadat hij door zijn baasjes was afgestaan wegens allergie. We hebben Gijs laten castreren zodat hij geplaatst kan worden met een vriendinnetje. Gijs heeft veel geluk want hij mocht bij een heel lief baasje komen wonen waar hij de hele dag van zijn vrijheid mag genieten binnen en buiten. Geen kooi meer dus geen opsluiting meer voor Gijs. Zijn nieuwe leven is nog niet helemaal compleet want zijn nieuwe baasje zoekt nog een vriendinnetje voor Gijs zodat hij echt helemaal een gelukkig konijn mag zijn. De koppeling wordt straks vanuit de stichting gedaan maar Gijs moet nog even uitkijken naar de juiste partner
😍 Overigens misschien leuk om te vermelden is dat Gijs zindelijk is. Hij heeft een eigen toilet waar hij keurig zijn behoefte op doet. Het huis en de tuin zijn volledig konijn proef gemaakt waardoor Gijs veilig van alle ruimte en vrijheid kan genieten. Hij ligt lekker te chillen op de bank en staat regelmatig in de keuken op lekkere hapjes te wachten. Af en roe maakt hij een rondje tuin en dan is het al snel weer tijd voor een nieuw chill momentje voor Gijs lekker languit op de bank. Het nieuwe baasje van Gijs heeft de vaccinaties van Gijs betaald waar wij erg dankbaar voor zijn❤️ We laten jullie weten hoe het daten verloopt!

27 Februari

UPDATE : MEISJE
We zijn ongerust want Meisje wil niet meer eten. Er wordt zo direct een afspraak bij de dierenarts gemaakt voor haar. Het herstel van meisje na de operatie ging zo goed maar ineens niet meer. We hopen straks meer te weten.

27 Februari

UPDATE : BARNEY
Inmiddels is onze grote kanjer uit het circus uit Rusland binnen in huis. Alles is nog erg moeilijk en angstig voor hem maar hij geniet ook enorm van alle aandacht en liefde die hij krijgt. Het huis van het gast/pleeggezin heeft behoorlijk wat aanpassingen ondergaan maar hij doet het boven verwachting goed. Later deze week zullen we een update over ons dierenartsbezoek met Barney geven en zijn toekomstmogelijkheden.

26 Februari

ZORGANGEL BO OP WEG NAAR EEN NIEUWE TOEKOMST🥰
Gisteren heeft onze lieve ZorgAngel Bo een ontmoeting gehad met haar nieuwe baasjes. De ontmoeting verliep goed en Bo is op proef mee. Straks horen we hoe de nacht is verlopen bij haar nieuwe thuis.

26 Februari

Sint Bernard teefje Tara onderweg naar haar gast/pleeggezin. We deden gisteren een noodoproep voor het 9 jaar oude Sint Bernard teefje Tara. Haar baasje is overleden en deze lieverd is alleen in huis achtergebleven. Familie en buren hebben haar goed verzorgd maar geen enkele hond kan in zo’n verdrietige situatie achterblijven. Tara heeft net afscheidt van de familie genomen en is nu onderweg naar het gast/pleeggezin. Goede reis lieve Tara❤️ Graag willen wij iedereen bedanken die opvang of vervoer heeft aangeboden. Dankzij jullie hulp hebben wij hulp aan Tara kunnen bieden en kunnen we haar straks nog een mooie toekomst geven. Dank hiervoor❤️

23 Februari

Pip is een van de vijf zwaar verwaarloosde hondjes die vorige week bij ons zijn binnengekomen. Pip is de sterkste van het vijftal en dit schatje verblijft bij pleegmama Sonja van pension nieuwe dieren. Sonja heeft een prachtige update over Pip geschreven die wij graag met jullie willen delen. Dank voor je goede zorgen Sonja Huisman-Struik🥰 Pip Ooit… een aantal jaren geleden kwam er een prachtig zieltje ter wereld. En daar waar hij alleen maar liefde te geven had, moest hij het zelf ontberen. Het verhaal van een gemiddeld ex-broodfokhondje is schrijnend. Daarmee heeft Pip nog “geluk” gehad. Want hij is “slechts” ondervoed, uitgedroogd en heeft oor- en gebitsproblemen. Pip kwam met 4 andere kleintjes uit de broodfokwereld. Zijn leventje lang was hij opgesloten en zijn voorkomen diende slechts één doel; paren, paren en nog eens paren. Maar vanaf nu keert het tij voor Pip en de rest, want ze zijn ondergebracht onder de vlag van Stichting Charlotte’s Angels. Pip is bij ons in opvang om aan te sterken en te leren wat het betekend om een huishond te zijn. Ondanks zijn verleden, zien we een vrolijk ventje, dat graag bij ons in de buurt is. Hij wil vooral lief gevonden worden en zit graag op de arm. Hij maakt ondertussen kennis met allerlei formaten hond en tot nog toe vind hij alles gezellig. De kleine man snapt nog geen bal van alle regeltjes en plast gezellig overal dat het een lieve lust is. Maar ja… er heeft nog nooit iemand hem verteld dat het wenselijk is om dat buiten te doen. Dus mag hij eerst maar eens een spoedcursus volgen op alle vlakken. Hij is vooral aan het aansterken door middel van krachtvoer, want hoe klein ook; er mogen nog best wat grammetjes bijkomen. Het is nog een uitdaging voor hem om zijn rust te pakken. Hij is erg onrustig en lijkt soms wat doelloos in rondjes te lopen. We zetten ondertussen Bach Bloesems in om hem te ondersteunen in dit proces. Ook hier geld; alles met kleine stapjes. Met liefde en geduld komen we vast weer een heel eind.

22 Februari

Update: Bella
Voor Bella hebben we afgelopen zaterdag een spoed oproep gedaan voor noodopvang omdat ze wegens zeer verdrietige omstandigheden niet meer bij haar baasje kon blijven en daarom dezelfde dag nog opvang nodig had. We zijn overspoeld met reacties van mensen die opvang maar ook een forever home aanboden. Hartelijk dank hiervoor!
🥰 Inmiddels is Bella vanaf zaterdag in de opvang en het gaat goed met haar. Ze is een lief, aanhankelijk maar gevoelig en stressvol hondje. We gaan zo snel mogelijk een lief baasje voor haar zoeken want ze hecht zich erg snel. Bedankt voor jullie aangeboden hulp voor noodopvang🥰

22 Februari

DIERENARTS BEZOEK SKYE
Kleine chihuahua Skye is ook naar de dierenarts geweest. Gelukkig is hij niet meer uitgedroogd maar wat een zielig en verdrietig mannetje
😢 Zijn gebit is zo vreselijk slecht dat al zijn tanden en kiezen eruit gehaald moeten worden. Skye moet eerst aansterken en aankomen want hij is nog te zwak om een narcose aan te kunnen. Er is vermoedelijk iets met zijn rug want hij geeft veel pijn aan maar ook de röntgenfoto’s moeten nog even wachten. Zijn oortjes zijn schoongemaakt en hij heeft een oorzalf voor de oorontsteking gekregen. Skye heeft antibiotica gekregen en pijnstilling/ontstekingsremmer. Vermoedelijk zit zijn buikje vol met wormen maar de dierenarts durft de wormenkuur nog niet aan. Hopelijk over 2 weken als hij sterk genoeg is. Voor Skye is nu het allerbelangrijkste dat hij eet, drinkt, slaapt en warm gehouden wordt. Meer is nog even niet mogelijk. We zijn zorgelijk maar doen wat we kunnen. Skye wordt ontzettend goed en liefdevol verzorgd door pleegmama Els. Hij is toch ook gisteren maar even gewassen (daarna gedroogd en lekker warm ingepakt) want de stank en viezigheid in zijn vacht was ondragelijk en smerig. Wat zijn we trots op Els en Skye❤️ De dierenartsrekening is voldaan (79,15 euro).

22 Februari

OPERATIE BINK IS GOED VERLOPEN
De operatie van Labrador Bink was een zware operatie maar de operatie is gelukkig wel goed verlopen. ondanks de pijnstilling heeft hij nog erg veel pijn en hij is erg onrustig geweest vannacht. Wat hebben we te doen met lieve Bink
😢 Wat een pech heeft hij in zijn leven maar hopelijk is dit voorlopig het laatste geweest en gaat hij nu wel goed herstellen. We duimen heel hard voor Bink!🍀🍀 De rekening van de operatie is voldaan (522,75 euro).

21 Februari

UPDATE : SPARKY
Sparky is weer naar de dierenarts geweest want het ging weer niet goed met onze lieve dappere pup. Hij blijft mager en groeit niet goed dus er zijn opnieuw onderzoeken gedaan. Sparky kreeg ook weer last van diarree en hij had weer bloed bij zijn ontlasting. Sparky blijkt een lintworm te hebben en nog twee parasieten. Hij wordt nu weer behandeld met antibiotica etc en de andere honden van het gast/pleeggezin ook. Sparky lijkt er maar niet bovenop te kunnen komen maar we hopen natuurlijk dat dit voorlopigheid het laatste is want het wordt tijd dat Sparky weerstand krijgt en gezond gaat worden. Aan de liefde, aandacht en verzorging zal het niet liggen want Sparky wordt door zijn lieve gastgezin en grote vrienden behandeld als een koning. We zijn ontzettend trots en vooral dankbaar wat dit lieve gastgezin allemaal voor Sparky doet en over heeft. We hopen dat Sparky snel de betere kant op gaat! De dierenarts rekening is voldaan (302,00) euro.

21 Februari

Operatie van Mini (een van de 5 geredde hondjes van vorige week) Ze is nog zwak maar de dierenarts durfde de operatie aan (baarmoederontsteking). Gelukkig is ze nu weer herstellende.

19 Februari

UPDATE : BUDDY
Buddy wordt vandaag afgestaan aan de stichting en hij heeft om 12.00 uur een ontmoeting met het gast/pleeggezin waar hij waarschijnlijk definitief mag blijven wonen als alles goed gaat. We houden jullie op de hoogte.

19 Februari

Een van de 5 binnengekomen verwaarloosde hondjes (Meisje) met spoed geopereerd.

18 Februari

ZORGANGELS MINI, MICKEY, MEISJE EN SKYE VECHTEN VOOR HUN LEVEN
Vier van de vijf nieuw gekomen ZorgAngels vechten op dit moment voor hun leven. Ze zijn zwaar verwaarloosd, uitgehongerd en uitgedroogd. Mini (Bichon) heeft ook nog een ernstige baarmoederontsteking maar is te zwak om te opereren. We zetten alles op alles om ze er doorheen te krijgen maar de situatie is heel zorgelijk en verdrietig.

16 Februari

ZorgAngel Bink geopereerd.

16 Februari

5 zwaar verwaarloosde hondjes binnengekomen.

14 Februari

DIERENARTSBEZOEK ZORGANGEL ELVIS
Vorige week is Elvis naar de dierenarts geweest omdat hij weer ontstoken oren heeft. Zijn oren zijn gespoeld en er is een oorswab genomen. Elvis liet het allemaal weer braaf toe zelfs bij de nieuwe dierenarts. De rekening is voldaan (210,65 euro). Beterschap lieve Elvis
🍀🍀

08 Februari

Castratie ZorgAngel Gijs
Vandaag was het een spannende dag voor Gijs want vandaag stond zijn castratie gepland. Gijs heeft eerst een check up gehad en is volledig gezond verklaart. De castratie is goed gegaan en Gijs is al weer aan het wakker worden. Binnenkort wordt hij gevaccineerd en over 4 weken mag hij gaan daten!

08 Februari

Sint Bernard Barney is vanuit het circus in Rusland onderweg naar Nederland.

08 Februari

Labrador Floortje is afgestaan aan de stichting omdat de eigenaar Floortje de medische zorg niet meer kon geven die ze nodig had.

04 Februari

UPDATE : GOLDEN RETRIEVER MABEL
Toen Mabel 31 december naar haar nieuwe thuis ging bleek ze een baarmoederontsteking te hebben. Ze kreeg antibiotica en alles leek weer goed te gaan. Wel is er direct ondanks haar hoge leeftijd een afspraak voor sterilisatie gemaakt. Vorige week werd Mabel weer doodziek en moest ze met spoed geopereerd worden. Gelukkig is de operatie goed gegaan maar het waren spannende dagen. We zijn ontzettend trots op Mabel want deze oude dame heeft zich er toch maar weer doorheen geslagen maar het net op het nippertje gehaald. Ze krijgt de allerbeste verzorging die ze zich maar kan wensen van haar lieve nieuwe baasjes en ze heeft het enorm naar haar zin met haar nieuwe maatje Axel. Mabels herstel verloopt gelukkig voorspoedig dus ze kan straks extra genieten van haar mooie oude dag. We hebben de dierenartsrekening van de sterilisatie van Mabel voldaan (502,00 euro).

04 Februari

Labrador Bink in de opvang gekomen. Zwaar verwaarloosd en getraumatiseerd.

03 Februari

ZORGANGEL MOWGLI
Mowgly is inmiddels alweer 2 twee weken op proef bij zijn nieuwe gezin en het gaat supergoed met hem! Hij heeft echt al lekker zijn draai gevonden en voelt zich al behoorlijk thuis. Mowgly heeft echt het gouden mandje gekregen wat we hem beloofd hadden. Wat een geweldige Newfi is hij toch en we zijn dan ook enorm trots op hem maar zeker ook enorm trots op zijn nieuwe baasjes die de zorg van Mowgly van ons overgenomen hebben. Mowgly heeft het verdient en ontzettend getroffen
❤️

03 Februari

NIEUWE ZORGANGEL: MOOS
Dit lieve kereltje is sinds zaterdag een nieuwe tijdelijke ZorgAngel van de stichting geworden. Moos is 2 jaar oud en hij verblijft in een gast/pleeggezin van de stichting waar hij goed geobserveerd en verwend word. Wij denken dat het niet lang duurt voordat we voor deze leuke nieuwe ZorgAngel een forever home kunnen gaan zoeken want het is echt een kanjer!
🥰 Welkom Moos❤️❤️

01 Februari

WELKOM FLOORTJE❤️
Floortje is gisteren een nieuwe ZorgAngel van de stichting geworden. Ze is een ontzettend lieve, leuke, sociale Labrador van 3 jaar oud. Floortje stond eergisteren gratis op marktplaats aangeboden omdat de eigenaar de medische kosten en zorg niet meer kon betalen. Met de beste bedoelingen wilde ze het allerbeste voor Floortje maar helaas komen op dit soort advertenties veel mensen af die niet het beste met Floortje voor hebben. De eigenaar nam gisterenochtend contact met ons op of wij iets konden betekenen voor Floortje omdat ze de geïnteresseerden op marktplaats niet vertrouwde. Gisteren is Floortje opgehaald en de eigenaar heeft haar overgedragen aan de stichting. We hadden gelukkig een goed gast/pleeggezin beschikbaar die Floortje voor de komende tijd liefdevol gaat opvangen voor ons. Floortje is gisteren direct door naar de dierenarts geweest want ze had een lelijke open wond door haar atopie. Ze is helemaal nagekeken door de dierenarts en ze heeft medicijnen voor de jeuk gekregen. Hopelijk werken de medicijnen en zal haar huid weer genezen en zal ze van haar vreselijke jeuk afkomen. We hebben gisteren ook het medisch dossier van Floortje binnen gekregen en daaruit blijkt dat ze al ruim 2 jaar last heeft van atopie. Een verdrietige situatie voor zowel Floortje als de eigenaar maar we gaan Floortje helpen en hopelijk kunnen we over een poosje als ze hersteld is en we meer weten of ze de medicatie moet blijven gebruiken een liefdevol thuis voor haar gaan zoeken. Er is vandaag voer voor Floortje besteld en we beginnen zodra dat binnen is met een eliminatie dieet. De dierenartsrekening moet nog worden voldaan. Deze rekening was totaal 270,70 euro waarvan 100 euro is betaald door een lieve vrijwilliger die Floortje gisteren heeft opgehaald bij haar baasje en naar het gast/pleeggezin heeft gebracht. Ook heeft ze de reiskostenvergoeding aan ons geschonken. We zijn hier ontzettend dankbaar voor! Bedankt Claire
❤️ De rekening van het voer van Floortje is vandaag voldaan ( 71,85 euro). Welkom lieve Floortje❤️

01 Februari

ZorgAngel Nora met spoed geopereerd.