31 December

Het allerlaatste bericht van ons dit jaar!🥂
Alle (blijvende) ZorgAngels en dieren die vanuit hun thuissituatie nog een nieuw thuis zoeken (zie video) nemen we mee het nieuwe jaar in… Ook in 2023 gaan we er weer keihard tegenaan! Dank voor al jullie steun, betrokkenheid en vertrouwen. Zonder jullie hadden we het nooit gered! De allerbeste wensen voor 2023! 🥂 Team Charlotte’s Angels

Klik hieronder om het filmpje te bekijken

https://youtu.be/7aPbKlURgwg

31 December

Welverdiend pensioen voor (blijvende) ZorgAngel Utopia (Venetia)
31 december 2022 is Venetia een (blijvende) ZorgAngel van de stichting geworden. Venetia heeft een lange sportcarrière achter de rug en ze mag nu bij ons gaan genieten van haar welverdiende rust.

31 December

Quinto ✨🌈
Helaas hebben we het verdrietige bericht ontvangen dat Quinto plotseling is overleden. Quinto is vorig jaar door Anne Fleuren en haar gezin liefdevol opgenomen waar hij heeft mogen genieten van een geweldig leven. Veel te kort en zo oneerlijk… Wij wensen Anne Fleuren, familie en het oude baasje van Quinto heel veel sterkte met dit grote verlies.
Rust zacht lieve Quinto
Je bent met liefde in je hart overgegaan
⭐⭐

Er is een plaats in de hemel die Regenboog brug heet. Als een dier waar je veel van houdt doodgaat, dan gaat dat dier naar de Regenboog brug. Daar zijn uitgestrekte weiden en heuvels voor onze lieve vrienden, zodat ze met elkaar kunnen rennen en spelen. Er is genoeg eten, water en zonneschijn en onze vrienden voelen zich daar warm en prettig. Alle oude en zieke dieren worden daar weer jong en beter. Alle dieren die gewond of verminkt waren, worden weer sterk en gezond, precies zoals wij ze herinneren in onze dromen. De dieren zijn gelukkig en tevreden, er is echter een klein ding: Ze vinden het jammer dat ze hun baasje of bazinnetje achter hebben moeten laten. Ze rennen en spelen met elkaar, maar dan komt de dag dat er eentje plotseling stopt met spelen en in de verte tuurt. Zijn ogen beginnen te stralen, hij begint te trillen van opwinding. Plotseling verlaat hij de groep, rent over het groene gras, sneller en sneller. Hij heeft je gezien en als jij en je lieveling elkaar eindelijk treffen, houden jullie elkaar stevig vast, bij deze vreugdevolle hereniging. Om nooit meer uit elkaar te gaan. De vrolijke kussen overstelpen je gezicht, je handen aaien zijn liefdevolle kop en je kijkt weer in die trouwe ogen, die je zolang niet hebt gezien, maar die altijd in je hart zijn gebleven. En dan gaan jullie samen over de Regenboog brug…
Team Charlotte’s Angels ❤️💔

31 December

ZorgAngel Benji in de lappenmand
Onze lieve, oude blijvende ZorgAngel Benji is ziek. Pleegmama Margreet heeft gisteren direct een afspraak bij de dierenarts gemaakt want Benji ging hard achteruit. Vermoedelijk voelt ons oude kereltje zich zo beroerd van een blaasontsteking. Benji heeft medicatie gekregen en hopelijk knapt hij weer snel op. Beterschap lieve Benji
🥰🍀

30 December

Update Bubbels 🐾🐾
Bubbels is naar zijn nieuwe gezin verhuisd en wat zijn ze gelukkig met hem. Hij maakt al helemaal deel uit van het gezin en geniet van alle aandacht
❤❤

30 December

Charlotte’s Dagjournaal vrijdag (30 december)
Het is zo druk dat we denken kan het nog gekker. Het is amper haalbaar! Nieuwe hulpvragen blijven in hoog tempo binnenstromen.
We zien veel teleurstelling, frustratie, verdriet maar ook veel woede als we niet aan een hulpvraag kunnen voldoen.
Dit gebeurd met name bij hulpvragen voor honden uit het buitenland.
Het is in en in triest dat er voor deze in Nederland geplaatste buitenlandse honden te vaak geen hulp en verantwoordelijkheid wordt genomen door de stichtingen die deze dieren naar Nederland hebben laten komen.
Dier en eigenaar worden veel te vaak aan hun lot over gelaten. Uiteindelijk komen ze dan als laatste hoop bij ons terecht en dan kunnen wij ook niet helpen.
De woede en machteloosheid van de eigenaren als wij niet aan een hulpvraag van een in Nederland geplaatste buitenlandse hond kunnen voldoen begrijpen wij heel goed maar we kunnen het ook niet veranderen. We hebben ons handen vol aan dieren in nood in en uit Nederland en meer is gewoon niet haalbaar.
We zoeken nog steeds zeer dringend opvang met (vermoedelijk) mogelijkheid tot adoptie voor een 1 jarig superlief Berner Sennen teefje. Wij vermoeden dat ze wel met een grote hond (reu) kan samen leven.
Bij interesse zullen we de situatie nader toe lichten.
Mocht iemand op korte termijn kunnen helpen dan horen wij dit graag!
We hebben eindelijk weer eens een paard in bemiddeling! Zo ontzettend leuk om te mogen helpen. Voor deze prachtige en vooral lieve merrie zijn enorm veel goede reacties binnen gekomen waar we vandaag mee aan de slag gaan.
Het overlijden van Veilig Thuis Dier Noa heeft iedereen aangegrepen. Zeker omdat Noa al lange tijd bij ons in de opvang verbleef.
De as van Noa wordt later teruggegeven aan haar baasje samen met een pootafdruk.
ZorgAngel Misty is verhuisd en het gaat super goed! Update volgt nog…
ZorgAngel Bobbie (14 jaar) mocht bij zijn gast/pleeggezin blijven wonen maar Bobbie blijkt last van nierfalen te hebben.
Bobbie is daardoor weer een ZorgAngel van de stichting geworden.
Update volgt.
We hebben geweldig veel reacties binnen gekregen op onze oproep voor tijdelijke opvang van de Jack Russels. Enorm bedankt hiervoor!
Broer en zus zijn vorige week bij ons in de opvang gekomen wegens het overlijden van hun baasje. De lieve diertjes zijn ondergebracht bij pleegmama Sonja en ze doen het super goed maar het teefje is loops geworden dus ze moeten tijdelijk even uit elkaar. Op zich is dit niet zo’n probleem maar pleegmama Sonja krijgt as maandag 5 nieuwe hondjes van ons in de pleegzorg dus het is volle bak en hard werken voor pleegmama Sonja!
We laten iedereen die gereageerd heeft en hulp heeft aangeboden uiteraard nog weten wat onze plannen zijn voor maandag.
We hebben een aantal geweldig mooie donaties ontvangen!
Sommige mensen hebben hun naam doorgegeven maar er zijn ook anonieme donaties gedaan.
Graag willen wij iedereen hartelijk bedanken!
Hartverwarmend!❤️
We deden een oproep voor een loopplank voor ZorgAngel Berner Rudolf.
Wat een hartverwarmende reacties en hulp!
Ontzettend bedankt hiervoor🥰
Onze oude lieve kleine ZorgAngel Nora is vorige week verhuisd en ze heeft het meer dan goed naar haar zin bij haar nieuwe pleegmama.
De puppen van Lola hebben inmiddels allemaal een baasje gekregen.
We krijgen een te schattige jonge nieuwe ZorgAngel die binnenkort een nieuw thuis zoekt.
Het is een allerliefst Berner Sennen pupje en zijn naam is Gekkie Bekkie🥰
Meer informatie volgt nog…
Voor ZorgAngel Fleurtje wil het tot nu toe nog niet echt lukken om een nieuw baasje te vinden maar we geven niet op! Er is deze week met veel geïnteresseerden contact opgenomen maar op de een of andere manier haakt iedereen af.
Ze is zo schattig en leuk dus het komt goed!
ZorgAngel Labrador Roza is zo lief en ze doet het zo enorm goed bij het gast/pleeggezin dat we binnenkort al een forever home voor haar kunnen gaan zoeken.
ZorgAngel Newfoundlander Kizzie heeft van de dierenarts weer een anabole injectie gekregen. Ze wordt echt een oude dame maar zolang het gaat met ondersteuning zijn we helemaal blij!
ZorgAngel kat Goofy verbleef bij pleegmama Marita en zou daar ook eigenlijk blijven wonen maar Goofy is toch verhuisd.
Marita’s zoon en Goofy ontmoeten elkaar en het was liefde op het eerste gezicht.
Goofy heeft bij Marita’s zoon meer rust (geen andere dieren en mensen) en dat heeft Goofy heel veel goed gedaan.
Eind goed, al goed….
ZorgAngel Tychi is een beetje aan het dwarsbomen. Ze wordt sterker en fitter en ze krijgt steeds meer praatjes. Dat is goed nieuws maar ze gaat zich een beetje te goed voelen en de dienst uitmaken bij pleegmama Joke en haar roedel wat van de week eindigde in een kleine onenigheid tussen een andere hond uit de roedel.
Er is gelukkig geen schade alleen een kleine verwonding waarvoor Tychi even door de dierenarts bekeken moest worden.
Het wordt tijd dat we voor Tychi een forever home gaan zoeken want ze doet het super goed!
We hebben goed nieuws over ZorgAngel Moppie (kruising Berner Sennen x Leonberger). We zijn nog voorzichtig maar update volgt…
De verkoop van vuurwerk is in Nederland begonnen. Wij hopen dat iedereen goed op zijn/haar dier let! Voor honden: dubbel gelijnd en niet meer los laten lopen deze week. Katten: binnen laten. Ook al is het dier niet bang voor vuurwerk, een onverwachte knal kan enorme gevolgen hebben. Veiligheid voor alles!
We verwachten net als gisteren en eergisteren een drukke dag. Dit zal zeker tot het nieuwe jaar blijven. Er zijn nog veel lopende zaken af te handelen maar we doen ons uiterste best om iedereen zo snel mogelijk terug te bellen/beantwoorden.
Fijne vrijdag gewenst!
Lieve groeten,
Team SCA

27 December

Afscheid Veilig Thuis Dier Noa✨🌈
“Nooit meer een morgen”
Voor altijd in ons hart
❤️💔
Pleegmama Frea bedankt voor de laatste goede en liefdevolle zorgen voor Noa.
Veel sterkte gewenst aan Viktor, Cindy, familie en alle betrokkenen.
Team Charlotte’s Angels
Pleegmama Frea

27 December

LIEVE, BETROUWBARE KWPN MERRIE ZOEKT MET SPOED EEN LIEFDEVOL THUIS‼️‼️
Wegens verdrietige omstandigheden zoeken we voor deze prachtige maar vooral lieve en betrouwbare KWPN merrie (roepnaam Venetia) een nieuw thuis met ruime stal, weidegang en een maatje(s).
Venetia is een lieve gezonde merrie (keuringsrapport aanwezig) van 19 jaar oud.
Venetia is een sportpaard geweest. Ze heeft het laatste jaar al mogen genieten van een welverdiend pensioen.
Venetia is nog superfit. Ze vindt het fijn om recreatief aan het werk te zijn en buitenritjes te maken.
Venetia is een fijn paard voor een recreatieve ruiter die Venetia nog een mooie en liefdevolle oude dag gunt.
Venetia heeft geen stalgebreken en ze is enorm lief, sociaal en betrouwbaar.
Venetia zoekt een thuis bij iemand met stal, weidegang en paarden maatje(s).
De eigenaar van Venetia vraagt een (zeer redelijk) overnamebedrag voor Venetia.
Een betrouwbaar en liefdevol thuis is het belangrijkste!
Bent u geïnteresseerd om Venetia een liefdevol thuis te bieden en wilt u meer informatie over Venetia dan vragen wij u een mail naar de stichting te sturen waarin u duidelijk aangeeft wat u Venetia te bieden heeft. Graag ook uw telefoonnummer doorgeven.
Er zijn uiteraard foto’s, video’s, keuringsrapport en stamboekpapieren van Venetia beschikbaar bij serieuze interesse.
Venetia wordt niet zomaar herplaatst!
Stalbezoek is een vereiste.
Reacties en interesse alleen via de mail.
E-mail adres: info@charlottes-angels.com

27 December

Noa ✨🌈
Noa kwam een half jaar geleden als Veilig Thuis Dier bij onze stichting.
Noa is door een ongeluk in het verleden gedeeltelijk verlamd geraakt en ze heeft zich altijd redelijk goed kunnen redden maar de laatste maanden werd het leven steeds moeilijker en pijnlijker voor Noa.
Vanmiddag hebben we in het belang van Noa de verdrietige beslissing moeten nemen om Noa over de regenboogbrug te laten gaan zodat ze niet langer meer hoeft te lijden.
Rust zacht lieve Noa✨
Run free dapper meisje…🌈
Als ik kon
Ik zou je de zon willen geven
het licht van de maan en de sterren erbij
Alles om jou weer te kunnen zien stralen
Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij
ik zie je pijn en je verdriet
hoe je elke dag vecht tegen de nacht
Ik zie hoe je dwaalt in het donker
Hoe je zoekt naar iets dat verzacht
Ik zou je de zon willen geven
Het licht van de maan en sterren erbij
Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij
Team Charlotte’s Angels
Pleegmama Frea

27 December

Berner Sennen Tisha aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

27 December

Acrobaat ✨🌈
Gisteren kregen we het verdrietige nieuws dat ex ZorgAngel Acrobaat door een noodlottig ongeval is overleden. Acrobaat was nog maar net 1 jaar oud. Wij wensen het baasje van Acrobaat heel veel sterkte met dit verlies. Dag lieve Acrobaat…
🌈 We hadden je nog zoveel meer gegund. Team Charlotte’s Angels

27 December

Sint Bernard Ysha aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

27 December

Ugzz bij zijn nieuwe baasjes🥰

27 December

Update: Veilig Thuis Dier Noa
Met Noa gaat het al lange tijd niet goed. De periode in de loods heeft vermoedelijk veel schade aangericht. We hopen dat Noa nog kan herstellen maar het gaat steeds slechter met Noa en er is amper nog kwaliteit van leven mogelijk. We gaan straks met Noa naar de dierenarts om Noa nogmaals te laten onderzoeken en te overleggen. We houden jullie op de hoogte. Sterkte lieve Noa
🍀

27 December

Voorstellen nieuwe ZorgAngel Labrador Malin
Labrador Malin is het volle zusje van ZorgAngel Roza.
De Labradors Lena en Roza werden vorige week na het overlijden van hun baasje nieuwe ZorgAngels van de stichting.
Malin kwam niet bij ons maar in een druk werkend gezin met kinderen terecht.
Vrijwilliger (Jolanda) die Lena en Roza eerder deze week voor ons heeft opgehaald zag op kerstavond dat zusje Malin op marktplaats werd aangeboden. Malin bleek niet in het drukke gezin te passen en werd daarom na een week gratis op marktplaats gezet. Malin is eerste kerstdag opgehaald en net als haar zusje uiteindelijk bij ons gekomen. Malin is een fokteefje met stamboom en niet gesteriliseerd.

Gelukkig is het goed afgelopen dankzij de oplettendheid van onze lieve vrijwilliger Jolanda. Het is geen kwade opzet geweest van de mensen die haar vanaf de fokker hebben meegenomen maar vermoedelijk gewoon onwetendheid. Malin, Roza en Lena zijn al op leeftijd en altijd gewend om buiten te leven met andere honden. Ze vinden het heerlijk om nu bij de gast/pleeggezinnen in huis te mogen zijn en ze zijn liever dan lief🥰 Drukte is nog wat teveel voor ze maar wat een geweldig zachtaardige en aandoenlijke dieren zijn dit! Malin, Roza en Lena zijn lekker aan het bijkomen en ze worden goed geobserveerd. Als ze er klaar voor zijn gaan we de allerliefste baasjes voor ze zoeken. Welkom lieve Malin❤️

27 December

Update: ZorgAngel Basje
Vorige week is senior Basje (14 jaar) overgedragen aan de stichting omdat Basje zijn baasje wegens ernstige dementie niet langer meer voor Basje kon zorgen. Dementie is altijd een verdrietige situatie voor dier en mens maar als het echt niet meer gaat zijn wij dankbaar dat we kunnen en mogen helpen. Basje is ondergebracht in een liefdevol gast/pleeggezin. We hebben Basje de eerste dagen even laten wennen aan zijn nieuwe omgeving maar zijn vachtje was een en al klitten waar hij veel last van had. Basje was ook ernstig vervuild dus er zat nog maar 1 ding op en dat was scheren. Basje is inmiddels weer fris en fruitig geworden en het is een superlief en gezellig hondje. Gisteren voelde Basje zich duidelijk niet lekker en gezien zijn leeftijd hebben we contact met de dierenarts opgenomen. We mochten langskomen en Basje is goed nagekeken en heeft medicatie gekregen. Gisteravond leek het gelukkig al weer iets beter met Basje te gaan. Basje is nogal ondervoed dus hij krijgt nu meerdere keren per dag kleine beetjes recoveryvoer aangeboden. Zijn darmen moeten weer op gang gaan komen. We houden jullie op de hoogte hoe het met Basje gaat.

27 December

Charlotte’s Dagjournaal (27 december)
Goedemorgen lieve dierenvrienden,
De kerstdagen zijn weer voorbij en we hopen dat jullie een fijne kerst hebben gehad!
De komende dagen zal het druk worden maar de afgelopen 2 dagen zijn gelukkig redelijk rustig verlopen.
-Eerste kerstdag hebben we een nieuwe ZorgAngel opgenomen (Labrador Malin).
-ZorgAngel Boris (14 jaar) moest tweede kerstdag met spoed naar de dierenarts.
-Van de dierenambulance kregen we gisterochtend het verdrietige bericht dat ex ZorgAngel Kat Acrobaat overleden aan de kant van de weg is gevonden.
We hebben het baasje van Acrobaat op de hoogte gebracht.
Vandaag staat er een huisbezoek gepland voor 5 honden. We gaan de binnen gekomen intakes doornemen en er zijn nog dieren die een nieuw thuis zoeken en opnieuw onder de aandacht gebracht moeten worden.
Er zijn nieuwe aanmeldingen vanuit de thuissituatie gekomen. Deze zullen de aankomende dagen geadverteerd worden op de fb pagina en website.
BELANGRIJKE INFORMATIE:
Ivm met het vuurwerk voor en tijdens de jaarwisseling zullen wij deze week geen ontmoetingen en afspraken plannen met eventuele nieuwe baasjes als er geen nood is.
Dieren moeten zo veel mogelijk veilig blijven in hun eigen vertrouwde omgeving.
Fijne dinsdag gewenst!
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels

27 December

2022 (video)
The power of love…
Allerliefste vrijwilligers, donateurs, gast/pleeggezinnen, HulpAngels, gedragstherapeuten, dierenartsen, begeleiders, huisbezoekers en volgers van de stichting,
Dankzij jullie tomeloze inzet, liefde, steun, doorzettingsvermogen en betrokkenheid hebben we met elkaar dit jaar 353 dieren in nood kunnen helpen en een nieuwe toekomst kunnen geven.
Een veelbewogen jaar met een lach en een traan…
Super bedankt!❤️
Wij wensen jullie allemaal fijne kerstdagen toe met heel veel liefde en gezelligheid! 🎄🥂
Make love your goal…

Team Charlotte’s Angels

Klik hieronder om het filmpje te bekijken

https://www.youtube.com/watch?v=-1IEON1QPuo

25 December

In memoriam 2022✨
“Als je iets niet meer zien kan, betekent dat niet dat het er niet meer is…”
Voor altijd in ons hart
❤️💔
Fijne kerst daarboven bij de sterren en de maan.
Straal op jullie allermooist tussen de lichtjes die aan de hemel staan.
We zullen jullie nooit vergeten
✨
Team Charlotte’s Angels

 

Klik hieronder om het filmpje te bekijken

https://youtu.be/AErG4JGHGEo

24 December

Update : Bruintje
Bruintje had behoorlijk wat overtollige kilo’s maar inmiddels woont ze al weer 10 maanden bij haar nieuwe baasjes en is ze 15 kg afgevallen! Hoe knap is dat! Wauw! Bruintje wat ben mooi geworden!
🥰 We kennen je niet meer terug! Grote complimenten voor jou en je lieve baasjes❤️

24 December

ZorgAngels Lena en Roza
Wat zijn ze leuk en vooral heel blij! Lena en Roza zijn donderdag gekomen en weinig gewend toch vinden ze het al heerlijk om binnen te zijn en mee te gaan wandelen!

24 December

Update : Iris
We hebben Iris uit bemiddeling gehaald. Graag willen wij iedereen bedanken voor de getoonde interesse en het invullen van een intake formulier. Hopelijk krijgt Iris via een andere weg een goed thuis
❤️

24 December

Ontmoeting gepland voor ZorgAngel Misty
27 december heeft Misty een ontmoeting met haar (mogelijk) nieuwe baasjes. We zijn heel benieuwd!

24 December

ZorgAngel Rudolf steelt ieders hart!🥰
Rudolf is zo enorm aandoenlijk. Als je Rudolf ontmoet ga je gelijk van dit lieve kereltje houden. Je wilt hem aaien, knuffelen, bij je houden en het liefst nooit meer los laten. Rudolf heeft de slager ook al op zijn hand (poot) gekregen want toen de pleegmama van Rudolf (Elske) haar kerstbestelling bij de slager ging ophalen zat er een heerlijk cadeautje van de slager voor Rudolf bij. Rudolf heeft ook een pleegoma waar hij een prachtige kerstshawl van heeft gekregen. Die kleine stinkerd steelt dus ieders hart! Lekker genieten lieve Rudolf van alle aandacht en verwennerijen! Jouw kerst kan in ieder geval niet meer stuk!🎄
 

24 December

Update : ZorgAngel Kay
Kay heeft afgelopen week een ontmoeting gehad en hij is mee naar zijn nieuwe thuis gegaan. Kay heeft een Husky vriendje gekregen en ze vermaken zich prima samen. Kay heeft het getroffen! Bedankt lieve pleegmama Sonja voor de goede zorgen voor Kay
❤️ Het gaat je goed lieve Kay. Heel veel liefde en geluk gewenst bij je nieuwe familie❤️
 

24 December

Voorstellen nieuwe ZorgAngel Mellie.
De baasjes van Mellie konden verdrietig genoeg niet meer voor hun dieren zorgen. Mellie is daarom bij ons gekomen en ondergebracht in een gast/pleeggezin. Mellie is 7 jaar oud en vermoedelijk een kruising Labrador x Sharpei. Ze is een lief hondje, ze eist niet veel en ze is snel tevreden. Mellie zal de komende periode goed geobserveerd worden. Mellie heeft nog veel beschadigingen op haar huid vanwege een vlooienplaag maar haar huid herstelt zich gelukkig goed dus we verwachten dat ze over een aantal weken weer een prachtig herstelde vacht heeft. Welkom lieve Millie
❤️
 

24 December

ZorgAngel Winnie
Vorige week is Winnie verhuisd. Ze heeft het enorm naar haar zin. Met haar gezondheid gaat het goed. Voor pleegmama Joke was het moeilijk om Winnie los te laten maar Joke heeft nog dagelijks contact met Winnie’s nieuwe pleegmama. Het is een goede keuze geweest Winnie na haar revalidatie bij Joke een thuis te geven waar meer rust is (zonder andere honden). Winnie is thuis… We zijn dankbaar
❤️
 

23 December

Jirka✨🌈
Tijdens de eerste lockdown in april 2020 werden Jirka, Cia en Honing ZorgAngels van de stichting. Zwaar verwaarloosd kwamen de drie lieverds bij ons aan. Na een revalidatieperiode kregen ze apart van elkaar allemaal een liefdevol thuis. Honing overleed na vier dagen en Cia overleed later aan ernstig hartfalen.
Na het overlijden van Honing en Cia was alleen de lieve Jirka nog over.
Afgelopen week kregen we het verdrietige nieuws dat ook Jirka ernstig ziek was.
Jirka heeft nog een zware en langdurige operatie ondergaan maar ze heeft het uiteindelijk niet gehaald.
Dag lieve Jirka🌈
Rust zacht dapper meisje✨
❤️💔
Als ik kon
Ik zou je de zon willen geven
het licht van de maan en de sterren erbij
Alles om jou weer te kunnen zien stralen
Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij
ik zie je pijn en je verdriet
hoe je elke dag vecht tegen de nacht
Ik zie hoe je dwaalt in het donker
Hoe je zoekt naar iets dat verzacht
Ik zou je de zon willen geven
Het licht van de maan en sterren erbij
Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij
Lieve Fam Fiori,
Heel veel sterkte en kracht gewenst met het verlies van jullie dierbare Jirka.
De laatste twee jaar van Jirka’s leven zijn de mooiste jaren van haar leven geweest…
Bedankt❤️
Team Charlotte’s Angels
Sylvia (pleegmama Jirka, Honing, Cia)
 

23 December

Voorstellen nieuwe ZorgAngel Boomer Basje (senior).
Basje is 14 jaar oud en deze lieverd is overgedragen aan de stichting omdat zijn baasje ernstige dementie heeft waardoor ze niet meer voor Basje kan zorgen. Basje is tijdelijk ondergebracht in een gast/pleeggezin. Welkom lieve Basje
🥰
 

23 December

Voorstellen nieuwe ZorgAngels Labrador teefjes Roza en Lena
Gisteren zijn wegens het overlijden van hun baasje Roza en Lena overgedragen aan de stichting. Lena en Roza zijn tijdelijk ondergebracht in een gast/pleeggezin waar ze geobserveerd worden. Een nog korte video maar later zullen we betere foto’s plaatsen. Welkom lieve Roza en Lena
❤️
 

23 December

Voorstellen nieuwe ZorgAngels Jack Russels Adam en Britt
Gisteren zijn wegens het overlijden van hun baasjes Adam en Britt overgedragen aan de stichting. Wat een lieverds!
🥰 Welkom Adam en Britt❤️
 

23 December

Charlotte’s Dagjournaal
Vandaag even een kort dagjournaal.
De uitgebreide update’s volgen later nog op de pagina.
We lopen wat achter vanwege de enorme drukte en omdat deze week bijna ons hele team geveld is door de griep.

Excuses hiervoor!

De werkdruk en emoties zijn op dit moment hoog door de toenemende schrijnende verdrietige situaties van dier en mens.
De weken voor kerst tot aan het nieuwe jaar zijn altijd al de drukste en moeilijkste weken van het jaar geweest maar het is nu nog heftiger dan voorgaande jaren. Door de grote hoeveelheid aangemelde dieren in nood hebben we noodgedwongen een tijdelijke opname stop voor dieren buiten onze doelgroep.
Gisteren is er ruim 1000 km gereden om dieren in nood op te halen op verschillende locaties. Dank aan onze lieve vrijwilligers!
Gelukkig zijn er een aantal dieren die deze week een nieuw thuis hebben gekregen en er staan ook nog nieuwe ontmoetingen gepland.
-ZorgAngel Husky Kay heeft een ontmoeting gehad en is mee naar zijn nieuwe thuis gegaan.
-Onze alleroudste ZorgAngel Nora is woensdag verhuisd naar haar nieuwe gast/pleeggezin.
-Iris heeft woensdag een ontmoeting gehad maar we hebben de eigenaar van Iris moeten laten weten Iris niet te kunnen helpen.
Nieuw aangenomen particuliere bemiddelingen (vanuit de thuissituatie)
-Sint Bernard teefje 5 jaar
-Berner Sennen 11 maanden
Nieuwe ZorgAngels
-Boomertje Basje 14 jaar (wegens ziekte eigenaar)
-Labrador Lena (wegens overlijden eigenaar)
-Labrador Roza (wegens overlijden eigenaar)
-Jack Russel Adam (wegens overlijden eigenaar)
-Jack Russel Britt (wegens overlijden eigenaar)
-Kruising Labrador x Sharpei Mellie
Basje, Lena, Roza, Adam, Britt en Mellie zijn ondergebracht in de noodopvang.
Voor de Jack Russels Adam en Britt zoeken we nog met spoed een gast/pleeggezin waar ze wat langere tijd mogen blijven (tot we een nieuw baasje hebben gevonden)
Ziekenboeg
-ZorgAngel Berner Sennen Matss is naar de dierenarts geweest (DM test).
-Voor ZorgAngel Berner Sennen Rudolf is een afspraak bij de kliniek gemaakt.
-Onze Nieuwe ZorgAngel Basje is bij de dierenarts geweest voor een gezondheidscheck.
Overleden
Ex ZorgAngel Golden Retriever Jirka is overleden na een 5 uur durende operatie.
We leven enorm met haar baasjes mee.
We zijn begonnen met een jaaroverzicht en herdenkingsvideo te maken van de dieren van de stichting. Ook zullen we jullie de komende dagen zoveel mogelijk proberen te updaten.
Fijne vrijdag gewenst!
Lieve groeten,
Team Charlotte’s Angels
 

20 December

Update : Iris
Vandaag staat er een ontmoeting gepland voor Iris en haar (mogelijk) nieuwe baasjes. We houden jullie op de hoogte. Veel succes gewenst Iris
🥰🍀

 

19 December

Labrador Manouk is aangemeld voor herplaatsing vanaf de fokker

 

19 December

Herder Davidoff is aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

 

19 December

Van baasje Christa:
Namens onze
😇 kerstbengeltjes hele fijne feestdagen gewenst voor alle zo 🥰geliefde herplaatsers en hun 😍fantastische baasjes ..🎄

 

19 December

Update : ZorgAngel Winnie
Wat doet ze het goed bij haar nieuwe pleegmama en pleegpapa! Trots op Winnie en haar nieuwe pleeggezin
🥰

 

19 December

 

Update: Misty, Kay, Nora, Iris, Rossi, Jack Russel pups
Graag willen we iedereen bedanken voor de getoonde interesse en het invullen van de intake formulieren voor Misty, Kay, Nora, Iris, Rossi en de Jack Russel pups. Er zijn nog een aantal pups die een nieuw thuis zoeken. Mocht u Lola en haar pups gevolgd hebben en interesse hebben een van de pups een nieuw thuis te geven dan vragen wij u een intake formulier in te vullen.
https://charlottes-angels.com/intake-formulier/
De komende dagen gaan wij de binnengekomen intake formulieren doornemen van Misty, Kay, Nora, Iris, Rossi en de Jack Russel pups.

18 December

Update: Freya
Eindelijk heeft Freya ook een ontmoeting gepland staan. Wel pas voor het nieuwe jaar maar het is hoopvol! Succes Freya!
❤️🍀

18 December

Berner Pip is aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

17 December

Update: Berner Sennen Bubbels (reu)
Graag willen wij iedereen bedanken voor de getoonde interesse in Bubbels. We zijn overspoeld met intakeformulieren van lieve mensen die Bubbels een nieuw thuis willen bieden. Helaas moeten we dus weer veel mensen teleurstellen. De baasjes van Bubbels hebben veel verdriet en hadden tijd nodig om een ontmoeting te plannen. Hierdoor hebben de geïnteresseerden iets langer op antwoord moeten wachten. Inmiddels heeft Bubbels een ontmoeting gehad en binnenkort gaat Bubbels naar zijn nieuwe thuis verhuizen. Bedankt voor jullie begrip en geduld!

17 December

Update : Max
Max wordt vanuit de thuissituatie herplaatst maar de eigenaar heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben. Graag willen wij iedereen bedanken voor de interesse in Max en jullie geduld om te wachten.

17 December

Ex ZorgAngels Henkie en Charlie bereiden zich voor op de kerst🎄

17 December

Update : Bubbels (teefje)
Allereerst willen wij graag iedereen bedanken voor de getoonde interesse in Bubbels. Er zijn wat ontwikkelingen geweest waar we jullie graag van op de hoogte willen stellen. Bubbels is vorige week onverwachts overgedragen aan de stichting en daarmee een ZorgAngel van de stichting geworden. Bubbels zal eerst begeleiding van onze gedragstherapeut krijgen. Uiteraard zullen we iedereen die interesse getoond heeft in Bubbels ook persoonlijk nog op de hoogte stellen.

17 December

Update: ZorgAngel Winnie
Gisteren in de namiddag stond er een ontmoeting voor Winnie gepland met haar nieuwe (blijvende) gast/pleeggezin maar ‘s morgens moesten we onverwachts met spoed met Winnie naar de dierenarts. Het wondje op het puntje van haar staart was lelijk ontstoken. De dierenarts heeft Winnie onder narcose gebracht en het puntje van haar staart moeten verwijderen. Winnie kwam slecht bij uit de narcose maar inmiddels gaat het gelukkig weer beter met haar. We hebben er gisterenavond bewust voor gekozen Winnie toch naar haar nieuwe gast/pleeggezin te laten gaan omdat Winnie veel zorg nodig heeft en meer rust. Ze is bij haar nieuwe gezin alleen dus alle aandacht en zorg is daar voor Winnie. Het nieuwe gast/pleeggezin is net als pleegmama Joke zeer ervaren anders was dit niet mogelijk geweest. Joke had het zwaar bij het afscheid maar Winnie is in goede handen en heeft haar forever home meer dan verdient. We houden jullie op de hoogte hoe het met Winnie gaat. Bedankt lieve Joke en Frank voor de intensieve en liefdevolle zorg die jullie Winnie gegeven hebben
❤️ De kosten van de operatie zijn door de stichting voldaan (398,90 euro).

17 December

Update: ZorgAngel Matss
Het was schrikken gisteren want het ging even niet goed met Matss. Matss had ineens uitval en kon niet meer lopen. Gelukkig herstelde hij zich na een aantal uren weer maar het is verdrietig om te zien hoe hulpeloos hij zich dan voelt. Matss heeft nieuwe medicatie gekregen afgelopen week maar er lijkt weinig verbetering te zijn. We kunnen niet meer doen dan wachten op uitslagen. De enige geruststelling is dat we weten dat hij geen pijn heeft. Het is zo’n vrolijk kereltje
🥲

17 December

Operatie Ieniemienie is goed gegaan.
Gisterochtend waren we al vroeg met Ieniemienie op pad want er stond een afspraak bij de specialist gepland. Het dichtmaken van haar gehemelte is best een risicovolle operatie geweest maar Ieniemienie is er gelukkig goed doorheen gekomen. Op de terugweg was ze nog wat suf maar bij thuiskomst dook ze direct de koelkast in op zoek naar eten! Ieniemienie moet nu herstellen en hopelijk heeft de operatie het gewenste resultaat gehad.
De kosten van de operatie zijn door de stichting voldaan (€562,60). Beterschap Ieniemienie
❤️‍🩹

16 December

Voorstellen nieuwe ZorgAngel
Dit lieve meisje is Lady. Lady is nog jong, ongeveer een jaar oud. Lady is afgestaan aan de stichting en ondergebracht in een gast/pleeggezin voor observatie. Lady moet nog gechipt worden en een paspoort krijgen maar vermoedelijk kunnen we binnenkort al een forever home voor haar gaan zoeken. Welkom Lady
🥰

16 December

Savannah kat Venus aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

16 December

Update: ZorgAngel Ieniemienie bezoekt vandaag de specialist.
Vandaag gaat Ieniemienie naar de specialist voor het gaatje in haar gehemelte. Heel veel sterkte gewenst Ieniemienie
❤️🍀

16 December

Ontmoeting voor Winnie
Vandaag heeft Winnie een ontmoeting gepland staan. We zijn ontzettend benieuwd… Veel succes Winnie
🥰🍀

16 December

Update : ZorgAngel Daisy
Maanden geleden kwam Daisy samen met nog 18 andere honden vrij uit de commerciële fokindustrie.
Daisy was verwaarloosd, getraumatiseerd en ze was nog nooit buiten de fokschuur geweest.
Daisy werd opgevangen door pleegmama Margreet en stap voor stap met heel veel geduld en liefde is Daisy nu het dappere hondje geworden wat ze nu is.
Natuurlijk heeft Daisy nog steeds veel angst maar ze is inmiddels in staat om op haar manier te genieten van haar nieuwe vrije leven.
Gisteren heeft Daisy een ontmoeting gehad met haar nieuwe baasjes en nieuwe honden vriendjes (2 chihuahua’s en een Golden Retriever). De ontmoeting is boven verwachting goed verlopen en Daisy is mee naar haar nieuwe thuis gegaan.
Het is altijd moeilijk om honden zoals Daisy los te kunnen laten en de verantwoordelijkheid over te dragen aan de nieuwe baasjes. Er is zoveel zorg en liefde geïnvesteerd en ze heeft in de maanden opvang bij pleegmama Margreet zoveel dappere stappen vooruit gemaakt.
Het is niet makkelijk geweest en een enorme verantwoordelijkheid maar uiteindelijk werd er een toekomst voor Daisy mogelijk.
We zijn dankbaar voor de goede zorgen van pleegmama Margreet. Ze heeft wonderen verricht!
We zijn ook dankbaar dat de nieuwe baasjes van Daisy er helemaal voor gaan en hun leven aanpassen aan Daisy.
Het gaat je goed lieve Daisy❤️
Je gaat een prachtig leven tegemoet bij de allerliefste baasjes❤️

16 December

Leonberger reu Rossi (3 jaar) aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

16 December

Update: dierenarts bezoek ZorgAngel Matss.
De blaasontsteking is onder controle en Matss heeft nieuwe medicatie gekregen. Nu gaan we verder met de vervolgonderzoeken. Dm test is ook aangevraagd.

16 December

Ontmoeting voor ZorgAngel Daisy
Vandaag een spannende dag voor Daisy want ze gaat haar (mogelijk) nieuwe baasjes ontmoeten. Heel veel succes gewenst lieve Daisy!
❤️🍀

15 December

Update: ZorgAngel Floor
Ondanks dat Floor niet met katten, vogels en boerderijdieren overweg kan zijn er na de laatste keer delen enorm veel reacties en prachtige intakes voor Floor binnen gekomen. Gisteren heeft het gast/pleeggezin van Floor ons laten weten Floor uiteindelijk toch een forever home te willen geven. Floor blijft dus bij haar gast/pleeggezin wonen. Graag willen wij iedereen bedanken die onze lieve bejaarde ZorgAngel Floor een forever home wilden bieden. De reacties zijn hartverwarmend geweest! Uiteraard zullen alle belangstellenden nog persoonlijk bericht van ons krijgen. Het gaat je goed lieve Floor
❤️

15 December

Hoogbejaarde ZorgAngel Kizzie geniet van het koude weer… Een echte Newfi!🥰