HulpAngels

Een HulpAngel biedt tijdelijk hulp aan dier en mens.

Wij hebben team “HulpAngels” in het leven geroepen voor mensen die tijdelijk hulp nodig hebben bij het verzorgen van hun dier wegens ziekte, revalidatie of ouderdom.

 

Vaak zijn dier en mens onafscheidelijk. Ze hebben elkaar hard nodig en houden zielsveel van elkaar. Voor veel oude en zieke mensen is hun huisdier zo belangrijk dat ze niet zonder elkaar kunnen. Er kan dan vaak nog wel goed voor het dier gezorgd worden maar zijn bijvoorbeeld dierenarts en trimsalon bezoeken niet meer meer mogelijk omdat er geen vervoer is of soms zijn de lange wandelingen niet meer haalbaar. Het kunnen alle soorten van kleine hulp zijn die dier en mens nodig hebben.

 

Wij hebben gemerkt dat veel mensen er alleen voor staan en omdat er niet altijd hulp mogelijk is van familie, buren of vrienden een dier vaak niet optimaal verzorgd of uitgelaten kan worden. Meestal worden deze dieren omdat er geen hulpmogelijkheden zijn voor herplaatsing aangeboden en gescheiden van hun baasjes.

 

WIJ VINDEN DAT HET ANDERS KAN!

 

Elkaar een beetje helpen is een kleine moeite, het kost niets, het is een mooi gebaar en soms zelfs van levensbelang.

Veel mensen voelen zich alleen en dan is hun huisdier vaak het enige wat ze nog op de been houd en wat het leven nog de moeite waard maakt.

Oudere mensen die hun hele leven dieren hebben gehad willen zo graag nog voor hun laatste hond of kat kunnen blijven zorgen maar als er geen hulp is gaat dat meestal helaas niet. De kleine korte wandelingen en de sociale contacten zijn vaak erg belangrijk voor oudere mensen. Ze hebben een doel, ze voelen zich niet alleen en ze hebben iets om voor te zorgen. Vaak worden ze ook veel fitter, want al zijn het misschien maar kleine wandelingen het doet ze goed om te blijven bewegen.

 

Team “HulpAngels” is er niet alleen voor oudere mensen. We zijn er ook voor mensen die door ziekte, operatie en revalidatie tijdelijk niet voor hun dier kunnen zorgen. Ook voor deze mensen is tijdelijke hulp nodig zodat noodgedwongen scheiding van dier en mens voorkomen kan worden.