Gastgezin Sophia

Pleegmama van Dribbel:
Op mijn verjaardag is er een hondje bij mij in huis gekomen, waarvoor ik tijdelijk gastgezin ben. Er kwam een angstig, verdrietig en gestresst oud mannetje binnen. Nog nooit had hij een liefdevolle aai over zijn bol gevoeld, en een plekje gehad waar niets moest maar alles mocht…. Dribbel (Panchuco) is een 10 jarig reutje die recentelijk gered is uit verschrikkelijke omstandigheden. Hij heeft geen vachtverzorging gehad en mist al zijn tandjes, waardoor zijn tongetje continu uit zijn mond hangt. Hij dook in elkaar bij elke beweging, was ontzettend vies, niet zindelijk en vooral erg angstig. Nu zijn we een aantal weken verder en is deze knapperd zich aan het ontpoppen tot een liefdevol mannetje, hij kwispelt, hij speelt met de andere hond en de kat. Na een kleine knipbeurt, een rustige wasbeurt en heel veel handdoeken om in te kruipen, is hij ook een totaal ander hondje. Nu ziet hij wat hond zijn óók kan inhouden. Dank aan Stichting Charlotte’s Angels voor het redden van deze knapperd. Samen zorgen we dat hij een liefdevolle toekomst tegemoet kan gaan.

Familie van der Laan

“Doordat wij in 2018 twee van onze lieve berner-beren moesten laten inslapen waren we op zoek naar een andere hond voor in onze roedel. In onze zoek aktie kwamen we op de site van Charlottes Angels terecht. Hier zagen we veel berners die een nieuw huisje zochten. Maar ons gevoel ging naar Lea “Bea” een Leonberger van 8 maanden, angstig met een groei- en gewicht achterstand. Ze was ziek en moest dagelijks medicatie krijgen. Na de screening waren wij de gelukkigen die haar mochten adopteren. Inmiddels is Lea van de medicatie af en gaat het goed zolang ze geen “vreemd” eten krijgt. Ze is het alfa-vrouwtje in de roedel en “beschermt” ze het erf. Ze vindt iedereen leuk en mag graag geknuffeld worden.


In 2021 overleed onze laatste berner-meisje. Het gemis van een berner om je heen bleef hangen…. We besloten om te gaan reageren op een aantal berners via de stichting. Eind mei 2022 lazen we de noodkreet; “voor Harley hebben we nog steeds geen liefdevol thuis gevonden”. Een sint-bernard dame op leeftijd. Ze had jaren gezworven met haar baas en hondenvriendjes…. Op deze oproep hebben we meteen gereageerd. Zij mocht hier haar oude dag slijten. Lekker scharrelen en niet meer op de vlucht zijn. We hebben Harley begin juni 2022 mogen ophalen bij haar gast-gezin. Harley was een geweldige lieve hond en bijzonder fit voor haar leeftijd. Helaas werd ze half augustus ernstig ziek, had pijn en was de prognose slecht. We hebben besloten haar thuis vredig te laten inslapen.

Intussen zocht bernermeisje Floor, wegens verdrietige privéomstandigheden van haar lieve baasjes, een nieuwe plek. Weer een berner, dat zou toch zo fijn zijn! Na de screening en kennismaking met Floor haar lieve baasjes mochten wij haar vanuit haar thuissituatie halverwege juli 2022 adopteren. Floor vond het geweldig in de roedel. Lekker spelen en ravotten.

Na het overlijden van Harley wilden we graag iets betekenen voor de andere honden uit dezelfde roedel waarin Harley jarenlang had gezeten. We wisten dat Veilig thuis hondje Corgi Noa en de Blinde Bulldog Angel nog in nood-opvang zaten. Na overleg zijn Noa en Angel hier begin september 2022 gekomen. Helaas kon Angel niet overweg met onze roedel en moest zij, voor ieders veiligheid, terug naar de nood-opvang. Kleine dappere Noa daarintegen vond haar draai hier meteen. Ondanks haar verlamdheid en formaat stond ze haar “mannetje” tussen de grote honden. Noa was op leeftijd en haar lichaampje was op. We zagen dat ze langzamerhand veranderde van een blije Noa in een ongelukkige Noa. Na overleg met de stichting en dierenartsen hebben we Noa eind december moeten laten gaan…

Een paar dagen nadat Noa bij ons kwam kregen we telefoon van de Stichting. Met de vraag of we gastgezin wilden zijn voor berner Roos. Roos was een berner-dame op leeftijd. Ze woonde bij haar vrouwtje, maar helaas was zij plotseling overleden en men had Roos in het asiel gebracht. Hart voor Berners was hierover getipt en had contact opgenomen met de  Stichting met de vraag of er iemand was die Roos met spoed kon opnemen. Wat een verdriet voor arme Roos; Eerst je vrouwtje overleden en nu zit je in het asiel. Over deze vraag hoefden we niet lang te denken, volmondig hebben we JA gezegd. Roos is de volgende avond bij ons gebracht. Ze was een lieve hond die zich meteen goed voelde in de roedel. Roos was erg hijgerig en we dachten dat het door alle stress kwam. Maar toen deze benauwdheid niet overging hebben we in overleg met de stichting onderzoeken laten doen. Helaas bleek Roos verlamde stembanden te hebben. Hierdoor kreeg ze heel weinig lucht binnen waardoor ze dus zo benauwd was. Gezien haar leeftijd en prognose hebben we Roos in november laten gaan…..

In september 2022 kwamen Bollie en Mollie op de site. Een explosie van kandidaten die een van beide pups wilden adopteren. Ook bij ons kwamen de kriebels…… Hoe kun je twee van deze prachtige blauwogige baby berner beertjes weerstaan! Omdat Bollie erg leek op onze bernerbeer Diego die we op 5 jarige leeftijd moesten laten inslapen hebben we op hem gereageerd. Uit vele honderden reacties mochten wij kennis maken met Bollie. Wat een heerlijke pups! Blijvende zorgangel Roos heeft Bollie meteen geaccepteerd als haar bonuszoon. Geweldig hoe zij de moederrol overnam. Toen Roos overleden was heeft Bollie het daar wel moeilijk mee gehad maar gelukkig vond hij troost bij Floor en Lea. Bollie heet inmiddels Django en is bijna 1 jaar. Een geweldig lieve hond met soms bananen in zijn oren. Maar dat hoort erbij.

Het verhaal van Rudolf kent iedereen vast nog wel. Een hond met een beperking. Doof, slechtziend, ongecoördineerd en een beetje dom. Nadat Rudolf al zijn onderzoeken heeft gehad werd er voor hem een blijvende plek gezocht waar hij lekker zijn gang kon gaan. De Stichting heeft ons benaderd of wij ook voor blijvende ZorgAngel Rudolf een plekje vrij hadden. Eind januari 2023 is Rudolf dan ook bij ons komen wonen. Het is een speciale hond. De communicatie gaat via handgebaren, en op de momenten dat Rudolf er gewoon geen zin in heeft, is hij doofstom. Als hij niet reageert op de waarschuwingen van een van de andere honden wordt hij terechtgezet door hen. Hij is inmiddels ruim 1 jaar maar loopt met alles erg achter. Ook aan zijn sloopfase’s komt geen eind. Maar Rudolf heeft altijd pret!

Blijvende zorgangel Venetia is het eerste paard dat door de stichting is opgevangen. Een lief paard met een zwaar belast sport verleden. In december 2022 werd er met spoed een plek gezocht waar Venetia ondergebracht kon worden. Helaas hadden wij geen ruimte meer vrij, maar kon Venetia naar een tijdelijk lief gastgezin. In mei dit jaar hadden we een stal vrij en konden we Venetia in onze groep verwelkomen. Alle veranderingen hebben grote invloed gehad op de, O zo gevoelige, Venetia. Het heeft dan ook een tijdje geduurd voordat ze haar rust helemaal had gevonden. Inmiddels staat ze samen met de andere gepensioneerde dames heerlijk te genieten van haar oude dag.”