31 Juli

ZorgAngel Soof is op proef mee naar haar nieuwe thuis gegaan.

31 Juli

ZorgAngel Berner Lissy is voor het eerst naar het strand geweest.

30 Juli

ZorgAngel Ella is op proef mee naar haar nieuwe gezin gegaan.

30 Juli

ZorgAngel Newfoundlander Teuntje Teuntje is weer helemaal hersteld van haar sterilisatie gelukkig. Nu zijn er nog zorgen om haar oog. Teuntje heeft glaucoom waardoor ze opnieuw pech heeft. Teuntje komt wel eindelijk aan in gewicht. Zet hem op lieve Teuntje!

30 Juli

ZorgAngel Niels Het gaat goed met Niels. De wond van de grasare is mooi aan het genezen en deze kanjer mag binnenkort zijn forever home gaan zoeken!

30 Juli

Kitten Ieniemienie is al bijna 7 weken oud maar nog zo klein (255 gram) dat ze met gemak in een koffiekopje past. Ieniemienie komt uit een nestje van een particulier die contact met ons opnam met de vraag om afstand van haar te doen. Ieniemienie heeft een gaatje in haar gehemelte en de eigenaar kon de zorg niet geven en de operatie niet betalen dus zou Ieniemienie ingeslapen worden. Omdat wij de zorg voor dit kleine kwetsbare diertje niet zelf aandurfden is Ieniemienie eerst in opname geweest bij de dierenarts. Ieniemienie kan nu weer zelfstandig eten en donderdag mocht Ieniemienie de kliniek verlaten om bij een gast/pleeggezin verder aan te sterken. Ieniemienie verblijft nu bij ons teamlid Mirella waar ze om de 2 uur gevoed wordt en hopelijk in gewicht toe gaat nemen. Hopelijk kunnen we dit kleintje redden.

30 Juli

Eergisteren is Chihuahua Nellie overgedragen aan de stichting. Nellie is nog een jong Chihuahua teefje en de eigenaar kon niet meer voor haar zorgen. Nellie heeft een gescheurde kruisband dus gisteren direct een bezoek aan de dierenarts waar de gescheurde kruisband bevestigd werd. Er wordt een afspraak bij de orthopeed gemaakt voor een operatie. Wordt vervolgd…. Welkom Nellie🥰

29 Juli

ZorgAngel Sjaantje is met vakantie!😎☀️ Vaste ZorgAngel Sjaantje is met Pleegmama Laura mee op vakantie en dat hebben ze allebei ook wel verdient na de laatste lange intensieve zorg van Van ZorgAngel Jordi. Fijne vakantie Sjaantje, pleegmama Laura en familie. Geniet ervan!🥰☀️

29 Juli

ZorgAngel pup Jordi is eindelijk naar zijn forever home gegaan🥰 Het was een lange moeilijke weg maar uiteindelijk is Jordi na maanden in de opvang er helemaal bovenop gekomen.

29 Juli

ZorgAngel pup Jordi is eindelijk naar zijn forever home gegaan🥰 Het was een lange moeilijke weg maar uiteindelijk is Jordi na maanden in de opvang er helemaal bovenop gekomen.

29 Juli

Tessa (7 maanden) zoekt een nieuw thuis vanuit haar thuissituatie.

28 Juli

Kitten Ieniemienie mag na 2 weken uit de opname bij de dierenarts omdat ze zelfstandig eet. De zorg voor Ieniemienie wordt voortgezet bij ons teamlid Mirella. Ieniemienie weegt 255 gram.

27 Juli

De wonden van ZorgAngel Maggie zijn goed aan het genezen en ze is gisteren uit het berenbos (noodopvang) vertrokken naar een nieuw gast/pleeggezin om de volgende stap in haar nieuwe leven te zetten.

27 Juli

Berner Pupje Pollewop is bij de oogspecialist geweest.

26 Juli

ZorgAngel Abbey is gesteriliseerd. Alles is goed verlopen.

26 Juli

ZorgAngel Niels is bij de dierenarts geweest voor een grasare. Gelukkig is dat ellendige ding eruit! Niels heeft wel voor de zekerheid nog een antibiotica kuur mee gekregen.

26 Juli

Newfoundlander Beertje is naar haar nieuwe thuis gebracht

24 Juli

Berner Sennen Suus (2 jaar) is aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

24 Juli

Vorige week is ZorgAngel Mauri bij de dierenarts geweest. Ze wordt nog behandeld voor een oorontsteking maar binnenkort mag ze het pleeg/gastgezin verlaten en op zoek gaan naar haar forever home.

24 Juli

ZorgAngel Lente moest vanavond met spoed naar de dierenarts.

23 Juli

Nieuw thuis voor Jip en Bo🥰 Jip en Bo zijn naar hun nieuwe thuis gegaan. Alles moet nog even wennen maar het gaat boven verwachting goed. Wij wensen Jip en Bo heel veel liefde en geluk bij hun nieuwe gezin en het oude baasje en familie heel veel sterkte gewenst.

22 Juli

Het gaat niet zo goed met Jill. Ze kwam goed aan maar er lijkt iets met haar ademhaling te zijn en ze is aan de diarree. Ze mag geen gewicht verliezen dus vandaag gaat Jill naar de dierenarts en hopelijk weten we dan meer. Jill is verder gelukkig wel vrolijk en actief. Veel sterkte Jill❤️🍀

21 Juli

ZorgAngel chihuahua pup Sophietje is vorige week naar de dierenarts geweest en ze is helemaal gezond verklaard. Sophietje heeft ook haar laatste vaccinatie gehad en binnenkort mag ze verhuizen naar een forever home.

21 Juli

Verjaardag Sterre en Santos🥳 Vandaag vieren Sterre en Santos hun vierde verjaardag! Van harte gefeliciteerd kanjers🥳🥳 Dank je wel Xandra voor de goede zorgen❤️ Wat zullen ze weer verwend zijn…

21 Juli

Charlotte’s Dagjournaal

Lieve dierenvrienden,
We hebben best moeilijke en emotionele dagen achter de rug. De werkdruk is verschrikkelijk hoog vanwege de grote hoeveel ZorgAngels en bemiddelingen die we hebben. De dagelijks nieuw aangeboden dieren in nood die bijna allemaal in schrijnende situaties verkeren kunnen we niet aannemen. Bijna alle ZorgAngels die we momenteel hebben (meer dan 50) hebben medische zorg nodig en de kosten voor deze hoeveelheid dieren is te hoog aan het worden. Het is frustrerend en verdrietig want veel afgewezen dieren zijn uiteindelijk geeuthanaseerd omdat er geen hulp en opvang mogelijk was.
Dinsdag hebben we de verdrietige beslissing moeten nemen om ZorgAngel Elvis te laten gaan. Elvis is bijna drie jaar een ZorgAngel van de stichting geweest. Elvis is 10 jaar oud geworden.
Terwijl overal dieren in nood zijn en dringend hulp nodig hebben vinden sommige mensen het nodig hun negatieve aannames en commentaar op onze fb pagina te uiten. Dit gebeurde gisteren bij de post van ZorgAngel Dommel en ook de post van onze ZorgAngels Maya en Eva heeft veel teweeg gebracht.
Vanwege ernstige bedreigingen naar de stichting en ons gast/pleeggezin hebben we deze post daarom ook weer verwijderd.
Maya en Eva zullen pas als alle commotie gezakt is opnieuw ter adoptie op onze pagina kunnen worden aangeboden.
Het belang van de dieren moet voorop staan dus accepteren wij geen negatieve of grove uitspraken op onze pagina. Personen die dit wel doen worden daarom verwijderd en zonodig geblokkeerd. Er is al veel te veel leed, negativiteit en verdriet en niemand van ons en onze volgers zit op meningen te wachten van mensen die niet kunnen lezen en begrijpen. Bedreigingen accepteren we al helemaal niet!
De tijd die we hebben moet aan de dieren besteed worden en nergens anders aan.
We hebben een kitten aangenomen omdat het kleintje 5,5 weken oud anders geeuthanaseerd zou worden.
Het kleine diertje heeft een stukje open gehemelte, is zwak en voorlopig in opname bij de dierenarts om aan gestreken voor de operatie.
We hebben 2 nieuwe ZorgAngel puppen.
Henkie is een York pupje en Charlie een Chihuahua pupje.
Beiden hebben voorlopig nog medische zorg en observatie nodig dus zijn niet ter adoptie.
We zoeken met spoed een gast/pleeggezin voor een Berner teefje in nood.
(Zie post op de pagina)
Berner James is naar zijn nieuwe thuis gegaan.
Berner Floortje is naar haar nieuwe thuis gegaan.
Berner Paddington zoekt een nieuw thuis vanuit de thuissituatie.
Gisteren is ZorgAngel Newfoundlander Teuntje gecastreerd. De operatie is goed gegaan.
ZorgAngel Beagle is al een aantal weken in zijn nieuwe gezin maar is de laatste tijd steeds ziek.
Eergisteren is zijn gebit gedaan hopelijk zal dit de oplossing van de problemen zijn.
Alle onderzoeken en de gebitsbehandeling zijn door de stichting betaald.
ZorgAngel Mauri (Berner Sennen x Labrador) is naar de dierenarts geweest voor een klinisch onderzoek.
Mauri heeft een fikse oorontsteking maar verder is ze gezond.
ZorgAngel Misty is naar de dierenarts geweest voor haar melkkliertumoren en slechte gebit. Er zal een afspraak gemaakt worden voor deze 2 operaties.
Er zijn een aantal konijnen uit de opvang gekoppeld. Deze lieverds krijgen volgende week een nieuw thuis.
ZorgAngel Jordi heeft zijn forever home gevonden.
Op de foto van het Dagjournaal zien jullie ZorgAngel Dommel die de afgelopen dagen heerlijk koel binnen heeft gelegen bij de ventilator ipv wandelingen te maken op het hete asfalt zoals velen dachten.
Het commentaar wat er is geweest op het 5 dagen geleden geposte filmpje van Dommel is waarschijnlijk goed bedoeld van de kritiek hebbende mensen maar wij vonden het toch wel verontrustend dat mensen absoluut niet lezen en er gewoon vanuit gaan dat wij onze ZorgAngels met 40 graden op het hete asfalt laten lopen. Het was vooral erg sneu voor het gast/pleeggezin die ontzettend haar best doet, goed voor Dommel zorgt en al deze reacties heeft moeten lezen.
We blijven positief! We doen voor de dieren wat we kunnen doen en wij hopen jullie ook❤️
Graag willen wij iedereen die wel vertrouwen in ons heeft bedanken voor de lieve berichten en steun.
Dit was een korte update. Als er vragen zijn over dieren die hier niet vermeld staan vraag het ons gerust via de chat of mail!
Iedereen een fijne avond gewenst❤️
Liefs,
Team Charlotte’s Angels

20 Juli

ZorgAngel Elvis✨
Onze lieve Elvis is er niet meer…
Afgelopen zaterdag werd Elvis plotseling heel erg ziek. Na een spoed dierenarts bezoek kregen we nog een klein beetje hoop maar gisteravond hebben we in het belang van Elvis de verdrietige beslissing moeten nemen om Elvis niet langer meer te laten lijden. We hebben onze lieve dappere Elvis om 23.30 uur over de regenboogbrug laten gaan.
Elvis is in oktober 2019 een blijvende ZorgAngel van de stichting geworden nadat we een inbeslagname hebben kunnen voorkomen. Elvis was ziek, beschadigd en verwaarloosd maar hij heeft mede dankzij onze donateurs die Elvis op afstand geadopteerd hebben de maandelijkse medische zorg kunnen krijgen die hij nodig had en daardoor nog bijna drie jaar kunnen genieten bij onze lieve gast/pleeggezinnen Magda en Hans.

Dag lieve Elvis, Je leven is een rollercoaster geweest. We houden allemaal van je en we zullen je nooit vergeten.
Als ik kon Ik zou je de zon willen geven het licht van de maan en de sterren erbij Alles om jou weer te kunnen zien stralen Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij ik zie je pijn en je verdriet hoe je elke dag vecht tegen de nacht Ik zie hoe je dwaalt in het donker Hoe je zoekt naar iets dat verzacht Ik zou je de zon willen geven Het licht van de maan en sterren erbij Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij Run free dappere Elvis…🌈 Team Charlotte’s Angels Magda Hans Adoptanten op afstand Mandy en Sander

20 Juli

Berner James is naar zijn nieuwe thuis gegaan❤️ Afgelopen weekend heeft James een ontmoeting gehad met zijn nieuwe baasje Karin en nieuwe Berner vriendin. De ontmoeting is goed verlopen en James gaat een mooie nieuwe toekomst tegemoet. Lieve Karin, heel veel liefde en geluk met deze kanjer🥰 Wij wensen het vorige baasje van James heel veel sterkte. Uiteraard blijft er contact maar het afscheid was zwaar.

20 Juli

Graag stellen wij Chihuahua Pupje Charlie aan jullie voor. Charlie is sinds vorige week een nieuwe ZorgAngel van de stichting. Charlie heeft nog speciale zorg nodig en hij is ook al bij de dierenarts geweest maar de vooruitzichten zijn hoopvol. Welkom kleine dappere Charlie❤️

20 Juli

Graag stellen wij York Pupje Henkie aan jullie voor. Henkie is sinds vorige week een nieuwe ZorgAngel van de stichting. Henkie heeft nog speciale zorg nodig en hij is ook al bij de dierenarts geweest maar de vooruitzichten zijn hoopvol. Welkom kleine dappere Henkie❤️

20 Juli

Harley en Lea hebben een nieuw Berner vriendinnetje…. Bij het lieve gezin waar Harley woont was nog een plekje vrij voor een hele lieve Berner in de roedel. Wegens verdrietige omstandigheden zochten we voor Floortje een nieuw thuis en afgelopen weekend is de kennismaking geweest. Floortje heeft het goed naar haar zin op de boerderij bij Harley en ze heeft heel veel nieuwe vriendjes gekregen. Wij wensen Floortje heel veel liefde en geluk bij haar nieuwe gezin en haar lieve vorige baasje heel veel sterkte en beterschap❤️🍀

19 Juli

Graag willen wij Istra aan jullie voorstellen. Istra is een labrador van 9 jaar oud en sinds gisteren een nieuwe ZorgAngel van de stichting geworden omdat zijn baasje is overleden. Istra verblijft nu in een gast/pleeggezin van de stichting en vandaar uit zullen we na observatie een nieuw thuis voor hem gaan zoeken. Istra heeft behoorlijk wat overgewicht maar verder is Istra gezond en nog actief voor zijn leeftijd. Welkom Istra❤️

19 Juli

Berner Sennen Paddington is aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

19 Juli

ZorgAngel Mauri (Berner Sennen x Labrador) Mauri doet het zo ontzettend goed bij het gast/pleeggezin dat we binnenkort naar een forever home voor haar kunnen gaan zoeken. Deze week gaat Mauri eerst nog even naar de dierenarts voor een gezondheidscheck.

19 Juli

ZorgAngel Misty
Misty kan het goed vinden met haar nieuwe grote berner vriend in het gast/pleeggezin. Sinds Tanja en Misty uit elkaar zijn is hun leven er een stuk beter op geworden. Misty heeft melkliertumoren en een ontzettend rot gebit waar wat aan gedaan moet worden. Morgen gaat ze naar de dierenarts voor een plan van aanpak. Veel succes Misty
❤️🍀

19 Juli

Goed nieuws voor ZorgAngel Teun! Teun is er klaar voor om zijn (te gekke) gast/pleeggezin te verlaten en op zoek naar een forever home te gaan. Advertentie volgt deze week!

19 Juli

Goed nieuws voor ZorgAngel Dommel. Dommel is er klaar voor om zijn gast/pleeggezin te verlaten en op zoek naar een forever home te gaan. Advertentie volgt deze week!

19 Juli

Tanja is geholpen aan haar slechte gebit. Tanja is al een hondje op leeftijd maar alles is gelukkig goed gegaan. Dit lieve schatje mag bij haar opvanggezin blijven wonen en van een mooie en liefdevolle oude dag genieten. Samen met haar nieuwe baasje hebben we de kosten van de gebitsbehandeling betaald. Veel geluk lieve Tanja❤️🍀

19 Juli

Elvis is al jaren een blijvende ZorgAngel van de stichting. Deze geweldige lieve dappere hond heeft vreselijk veel meegemaakt en ook veel verdriet in zijn leven gekend maar de laatste jaren gaat alles redelijk voorspoedig. Behalve pleegpapa Hans heeft Elvis nog een aantal vrienden waar hij altijd op kan rekenen (adoptanten op afstand) die ontzettend met Elvis begaan zijn. Deze lieve mensen maken het mogelijk dat we Elvis de medische zorg en medicatie kunnen geven die hij nodig heeft waar wij en Elvis natuurlijk ontzettend dankbaar voor zijn❤️ Elvis is al op leeftijd en heeft al een aantal keren veel geluk gehad en het is eigenlijk keer op keer weer een wonder geweest dat hij er bovenop is gekomen. Elvis is sterk en geniet enorm van zijn leven maar ineens belde pleegpapa Hans in paniek dat het niet goed ging met Elvis. Elvis wilde niet meer lopen en hij leek veel pijn te hebben. Elvis ging met spoed naar de dierenarts en we vreesden het ergste. Elvis is heel dapper maar ook enorm hard voor zichzelf. We hadden geen idee wat we konden verwachten maar we waren erg ongerust. Elvis is tenslotte een hond van de dag dus we moesten met alles rekening houden. Gelukkig kwam al snel het verlossende antwoord van de dierenarts. Elvis heeft een anale ontsteking die hem ontzettend veel pijn doet. Dit verklaarde waarom hij ineens niet meer wilde lopen en veel pijn had. Niet fijn maar ook niet levensbedreigend gelukkig. Elvis heeft antibiotica gekregen en hopelijk gaat het snel beter met hem. Die lieve boef heeft ons allemaal behoorlijk laten schrikken maar gelukkig hebben we goede hoop dat het weer helemaal goed komt met Elvis. Heel veel beterschap gewenst lieve Elvis!🥰🍀

17 Juli

Ze kwamen met zijn vieren vorige week in het hondenbos (kruising Berner Sennen x Labrador). Niets gewend, doodsbang en heel veel stress. Zoveel stress dat ze zelfs het dak opgevlucht zijn nadat ze schrokken van iets (ons onbekend waar ze van schrokken). Veel stress kan gevaarlijk zijn en daarom verbleven ze ook in het grote vrije hondenbos. Er werd niets van ze verwacht maar toch ging het ineens helemaal mis. Maggie werd uit het niets door de drie andere dames te pakken genomen en de schade was enorm ondanks dat we er bij waren toen het gebeurde en direct hebben ingegrepen. Maggie moest met spoed geopereerd worden omdat ze onder de bijtwonden zat. Maggie is nu sinds het incident (afgelopen donderdag) na de operatie binnen bij de stabiele honden van het gast/pleeggezin en ze lijkt op te knappen maar het is nog erg zorgelijk. Vermoedelijk is dit incident gebeurd door stress, hormonen ( ze hebben allemaal recentelijk puppen gehad). Het was verschrikkelijk en zeer beangstigend. Als er 5 minuten geen toezicht zou zijn geweest zou Maggie het niet overleefd hebben. ZorgAngel Mauri (een van de vier) is al verhuisd en doet het gelukkig supergoed in haar nieuwe pleeggezin en ook met haar nieuwe stabiele hondenvriendjes waar ze veel steun aan heeft. Bij elkaar kunnen ze niet meer omdat ze elkaars angst versterken en de stress ongelukken oplevert. Het is redelijk goed afgelopen maar wat zijn we geschrokken. Arme dieren😭

17 Juli

Ze weegt al zo weinig (21 kg) en nu is ze ook nog vreselijk aan de diarree. Lissy heeft medicatie gekregen en hopelijk gaat het snel beter. Lissy is zo’n lieve maar verdrietige Berner maar het komt goed! Stap voor stap… Beterschap Lissy❤️🍀

17 Juli

Mauri is vrijdag verhuist vanuit het berenbos (noodopvang) naar een nieuw gast/pleeggezin. Nu de 4 dames uit elkaar zijn zien we een hele andere honden (ze versterkten elkaars angst). Mauri durft al naar binnen en de eerste nacht is prima verlopen. Ze is angstig en moet alles nog leren maar wat pakt ze het allemaal goed op! Mauri moet nog bijkomen, goed geobserveerd worden, naar de dierenarts voor een gezondheidscheck en ze heeft nog wat wonden die moeten genezen maar wij verwachten dat we straks redelijk snel naar een forever home voor haar kunnen gaan zoeken. Trots op Mauri🥰

17 Juli

Na nog een laatste avondje samen genieten met hun opvangmama zijn Kessie en Freeway gisteren terug naar hun baasje Viktor gebracht. Graag willen wij het lieve opvanggezin bedanken voor de goede zorgen. De declaraties van het onderhoud, voer en benzinekosten zijn geschonken aan de stichting. Ontzettend bedankt🥰 Het gaat jullie goed Freeway en Kessie❤️

17 Juli

Niels is ongeveer rond de 4 of 5 jaar oud. Niels heeft het niet makkelijk gehad maar ondanks zijn verleden is hij zo ontzettend lief en trouw. Niels doet het goed in het lieve gast/pleeggezin (opvangmama Irma) waar hij verblijft. Hij kan goed met de andere honden overweg en hij geniet van alles! Niels is ook al naar de dierenarts geweest voor een algehele gezondheidscheck, paspoort en vaccinaties. Hij heeft een wondje in zijn nek wat we de komende tijd goed in de gaten moeten houden verder is Niels helemaal gezond. Niels heeft nog wel even tijd nodig om op kracht te komen maar die tijd krijgt hij ook.

17 Juli

Veel belangstellenden hebben moeten wachten maar het is vakantietijd en dan zien we toch dat ontmoetingen plannen wat langer duurt dan normaal. Er is vandaag afgesproken bij een prachtig bosrijk wandelgebied zodat James en zijn mogelijk nieuwe berner vriendin op neutraal terrein kunnen kennismaken. Als de wandeling goed verloopt gaat James samen met zijn baasje door naar zijn nieuwe thuis om te kijken waar James komt te wonen. We zijn benieuwd en duimen heel hard! Succes James🍀🍀

16 Juli

Dierenartsbezoek voor ZorgAngel Lilo
Lilo is zo’n ontzettend lieve schat! Ze is al behoorlijk op leeftijd en alweer een poosje een blijvende ZorgAngel van de stichting. Dit lieve poezenmeisje gaat ons enorm aan het hart want ze is al een aantal keren doodziek geweest waarbij ze het steeds maar net weer haalde en opkrabbelde. Gisteren heeft een van onze teamleden Lilo opgehaald bij het gast/pleeggezin waar ze verblijft voor controle bij de dierenarts. Lilo heeft schildklierproblemen en na bloedonderzoek bleken de waardes weer niet in orde te zijn. De medicatie van Lilo is nu verhoogd en over 4 weken moet Lilo terug naar de dierenarts om opnieuw bloed te prikken en te kijken of de waardes verbeterd zijn. Het is niet makkelijk om Lilo 2 x per dag een pilletje te geven maar wel van levensbelang. Hopelijk werkt Lilo mee en komt er snel verbetering! Veel beterschap Lilo
🥰 Lilo is een blijvende ZorgAngel van de stichting en ze heeft maandelijks medicatie nodig. Als er mensen zijn die Lilo op afstand willen adopteren zodat de medicijnen voor Lilo betaald kunnen worden dan horen wij dit graag!

16 Juli

Drie weken geleden is de jonge Newfoundlander Milo naar zijn nieuwe thuis gegaan en wat heeft hij het naar zijn zin bij zijn nieuwe baasjes! Milo was niet veel gewend en dat is jammer want hij heeft veel gemist. We willen natuurlijk niet lelijk doen maar mensen doen veel te snel een impuls aanschaf als het om dieren gaat en hebben vaak geen enkel besef wat ze in huis halen en wat de behoeften van een hond zijn. De nieuwe baasjes weten gelukkig wel precies waar ze aan beginnen en modder, zand, haar en kwijl wat bij Newfoundlanders hoort zijn nu geen enkel probleem meer. Er wordt hard gewerkt aan de achtergebleven opvoeding van Milo en hij gaat iedere dag vooruit. We zijn dankbaar dat Milo nu bij echte Newfi liefhebbers woont en dat hij eindelijk lekker zichzelf mag zijn en de wereld kan ontdekken. Bedankt Willy en familie❤️

16 Juli

Tara is al behoorlijk op leeftijd en enkele maanden geleden overleed haar baasje. Tara werd afgestaan aan de stichting en tijdelijk ondergebracht in een gast/pleeggezin. Na een goede observatie mocht Tara kennis maken met haar nieuwe baasjes. Tara woont nu al weer een tijdje bij haar nieuwe gezin maar er zijn wat problemen wat betreft haar gedrag (uitvallen en soms bijten). Na uitsluiting van een medisch probleem is de hulp ingeschakeld van gedragstherapeut Kyra Kooy. Hopelijk lukt het Kyra om samen de baasjes de problemen van Tara op te lossen. Veel sterkte gewenst!

15 Juli

Sint Bernard Freya aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

14 Juli

Newfoundlander Beertje (1 jaar) aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.

14 Juli

Gisteren is Abbey geopereerd aan haar melkliertumoren. Ze was weer snel bij en in de avond heeft ze alweer een beetje gegeten en gedronken.

14 Juli

Dierenartsbezoek voor 17 opvangkonijnen. Het was slepen en sjouwen want 17 konijnen die gecontroleerd en gevaccineerd moesten worden is best nogal wat! Ook pup Pollewop was gezellig mee en de ochtend van de dierenarts was ook meteen gevuld. Op 1 konijntje na (blijft achter in groei) zijn alle konijnen gezond verklaard. Hopelijk snel een forever home!

14 Juli

Pollewop is samen met de konijnen voor controle bij de dierenarts geweest. Alles goed! Groeit als kool… Lekkere stevige pup! Hollands welvaren😅

14 Juli

ZorgAngel chihuahua pup Sophietje Het is een strijd geweest om haar te kunnen laten overleven maar wat is ze sterk geworden en wat doet ze het goed! Een pittig dametje is ze geworden en wat geniet ze van haar leventje. Ze is blind maar dat is voor haar geen belemmering om lekker ondeugend te zijn, te spelen, te wandelen en ga zo maar door. Ze is geweldig (en gruwelijk verwend)😅

14 Juli

Jill is weer teruggezet op het recoveryvoer en ze komt weer een beetje aan! Goed nieuws dus voor Jill🥰

14 Juli

Slechts 1 intake formulier is er voor onze lieve Lieke binnen gekomen. Niet zo vreemd want Lieke is na lange tijd in het gast/pleeggezin nog steeds niet benaderbaar. Wat een angst zit er in dit lieve hondje maar gelukkig ook blijheid op haar manier. Gisteren heeft ze een ontmoeting gehad met haar nieuwe baasje. (1 binnen gekomen intake formulier kan soms al genoeg zijn☺️). De ontmoeting is goed verlopen en de adoptant heeft heel veel liefde te geven maar geen verwachtingen van Lieke. Het klikte gelukkig goed met haar eigen hondje dus Lieke gaat binnenkort verhuizen!

14 Juli

ZorgAngels Bow Wow, Mauri, Maggie en Moppie (kruising berner x labrador/Leonberger) Heel voorzichtig benaderen ze het huis en kijken ze af en toe naar binnen. Ze zijn nieuwsgierig maar durven nog niet goed. Binnen komen is nog net een stap te ver maar ook dat komt wel. Vandaag en morgen gaan we alle binnen gekomen reacties doornemen van de gast/pleeggezinnen die hulp hebben aangeboden want ze moeten binnenkort wel uit elkaar omdat ze elkaars angst versterken. Het zal nog niet meevallen en het zal een grote verantwoordelijkheid en behoorlijke taak worden deze lieve dieren vertrouwen te kunnen geven. Eergisteren zijn ze zo geschrokken dat ze zelfs met zijn vieren op het dak van het huis geklommen zijn🙈 We houden met altijd met alles rekening maar zo’n actie hebben we nog nooit eerder meegemaakt. Het was enorm schrikken maar ook een hele klus om ze veilig het dak weer af te krijgen. Gelukkig hebben ze alle vier geen schade opgelopen. We houden jullie op de hoogte….

14 Juli

Verkoeling voor ZorgAngel Quin💦

14 Juli

Onze alleroudste ZorgAngel mee op de fiets…

13 Juli

Amber ✨ 21-03-2013 – 12-07-2022
Verloren…. Na 8 jaar kwam je vrij uit de commerciële broodfok industrie. Misbruikt, beschadigd en gebroken. Voor het eerst was er daglicht, kon je de blauwe lucht en de wolken zien, de warme zon op je huid voelen en op het gras lopen. Je wist niet wat liefde was, want je was nooit eerder geliefd geweest. Je ging bij de familie Barten wonen en ondanks je trauma en angsten was je zo lief, zo goed, zo dankbaar, zo dapper en zo trouw. We hadden allemaal gehoopt dat je je angsten zou kunnen overwinnen en dat de donkere schaduwen uit je verleden zouden kunnen verdwijnen zodat je kon genieten van de vrijheid en de liefde die er nu voor jou was maar het verleden ontnam jou deze kans op geluk. Te beschadigd, te gebroken… Je was vrij maar toch gevangen… Het was licht maar toch donker… Amber was na jarenlange uitbuiting geestelijk onherstelbaar beschadigd. Amber kon alleen nog in angst leven. Kwaliteit van leven was niet meer haalbaar. Gisterochtend is na een jaar van liefde, hoop, medicatie, intensieve zorg en begeleiding de hartverscheurende beslissing genomen het leven van Amber te beëindigen. Om 18.30 is Amber in het bijzijn van haar lieve baasjes (familie Barten en Miranda) over de regenboogbrug gegaan. Een hartverscheurende beslissing maar uit liefde voor Amber genomen.
Lieve familie Barten en Miranda, Het was een oneerlijke en keiharde strijd die niet te overwinnen was. Hopelijk is Amber nu op een plek waar ze niet meer bang hoeft te zijn, waar ze vrij kan rond lopen en kan spelen… Jullie hebben alles voor Amber gedaan wat mogelijk was en zij voor jullie. We hadden jullie zoveel meer gegund. Heel veel sterkte en kracht gewenst. Dag lieve Amber
Nooit meer leven met angst
Run free lieverd…
🌈 We zullen je nooit vergeten❤️
Als ik kon…
Ik zou je de maan willen geven Het licht van de maan en de sterren erbij Alles om jou weer te kunnen zien stralen Als ik kon, toverde ik je vandaag nog blij Ik zie je pijn en je verdriet Hoe je elke dag vecht tegen de nacht Ik zie hoe je dwaalt in de donker Hoe je zoekt naar iets dat verzacht Ik zou je de zon willen geven Het licht van de maan en de sterren erbij Alles om jou weer te kunnen zien stralen Als ik kon, toverde ik jou vandaag nog blij
Team Charlotte’s Angels

12 Juli

Maggie is een een jonge kruising Berner Sennen x Labrador. Ze is een ex fokteefje en geen leven buiten de schuur gewend. Maggie moet nog veel leren maar ze is ontzettend lief en leergierig. Ze is nog angstig maar wel heel dapper en dankbaar. Maggie verblijft ter observatie in het berenbos. Welkom Maggie❤️

12 Juli

De omstandigheden waar Lizzy in leefde waren echt schrijnend. Het verzorgen van Lizzy en de andere honden was de eigenaar door persoonlijke problemen volledig boven het hoofd gegroeid. Een horror situatie voor zowel dier als mens. Lizzy is zwak en mager (21 kg) maar we doen alles om haar er weer bovenop te krijgen. Welkom Lizzy❤️

12 Juli

Bow Wow is een jonge kruising Berner Sennen x Labrador. Ze is nog angstig, druk en onstuimig. Ze kent niets van het leven buiten de schuur maar wat is ze lief! Ze moet alles nog leren maar ze is alert en leergierig dus dat moet goed komen. Bow Wow verblijft in de noodopvang in ons berenbos waar ze goed geobserveerd wordt. Welkom Bow Wow❤️

12 Juli

Kijk eens naar die geweldige lieve snuit en mooie grote neus! Wat een geweldige hond🥰 Dit prachtige en geweldig lieve kereltje is een nieuwe ZorgAngel van de stichting geworden. Niels komt uit een situatie die voor zowel dier als eigenaar erg schrijnend en verdrietig was. Niels is erg mager en moet weer op kracht komen. Niels heeft een ontzettend lief en zachtaardig karakter en hij is zeer dankbaar. Afgelopen zaterdag is Niels naar een gast/pleeggezin gebracht waar hij alle tijd krijgt om aan te sterken. Welkom Niels❤️

12 Juli

Dit lieve meisje (Berner Sennen x Labrador) hebben we Mauri genoemd. Mauri is afgelopen zaterdag bij ons binnen gekomen overgedragen en ze moet nog even in het berenbos verblijven voor observatie. Mauri is een superlieve maar gevoelige hond die veel steun zoekt bij andere honden. Ze is onzeker en angstig maar dit komt omdat ze geen leven buiten de kennel gewend is. Welkom Mauri❤️

12 Juli

Deze lieve senioren dame is een nieuwe ZorgAngel van de stichting geworden. Ze is al op leeftijd maar zo ontzettend lief! Wolfje komt uit een situatie die voor zowel dier als eigenaar erg schrijnend en verdrietig was. Wolfje is ook erg mager en moet weer op kracht komen. Wolfje heeft een ontzettend lief en zachtaardig karakter en ze is zeer dankbaar. Vanavond vertrekt Wolfje vanuit de noodopvang naar een gast/pleeggezin waar ze alle tijd krijgt om aan te sterken. Welkom Wolfje❤️

12 Juli

Afgelopen weekend hebben we Moppie mogen verwelkomen als nieuwe ZorgAngel van de stichting. Moppie is vermoedelijk een kruising Berner Sennen x Leonberger. Ze is een ex fokteefje en nog erg jong. Ze is erg angstig en niets gewend maar ontzettend lief. Moppie verblijft momenteel in ons hondenbos waar ze goed geobserveerd wordt. Welkom Moppie❤️

12 Juli

Deze prachtige dame is een nieuwe ZorgAngel van de stichting geworden. Quin komt uit een situatie die voor zowel dier als eigenaar erg schrijnend en verdrietig was. Quin is erg mager en moet weer op kracht komen. Quin heeft een ontzettend lief en zachtaardig karakter en ze is zeer dankbaar. Vanmorgen is Quin vanuit de noodopvang naar een gast/pleeggezin gebracht waar ze alle tijd krijgt om aan te sterken. Welkom Quin❤️

12 Juli

Charlotte’s Dagjournaal
Goedemorgen lieve dierenvrienden,
We zullen een korte update geven van de gebeurtenissen van de afgelopen paar dagen.
Er zijn veel ZorgAngels bijgekomen die we de komende dagen aan jullie zullen voorstellen.
Het zijn allemaal lieve dieren die uit verschillende noodsituaties komen.
Een aantal dieren hebben we al bij gast pleeggezinnen kunnen onder brengen maar er zitten nog dieren in de noodopvang.
Nieuwe ZorgAngels:
-Lizzy (Berner Sennen)
-Niels (Kruising Golden retriever)
-Quin (Husky)
-Bow Wow (Berner Sennen x Labrador)
-Mauri (Berner Sennen x Labrador)
-Maggie Berner (Sennen x Labrador)
-Moppie Berner (Berner Sennen x Leonberger)
-Wolfje (Duitste Herder)
Vandaag verhuizen Wolfje en Quin vanuit de noodopvang naar een gast/pleeggezin.
Berner Lizzy is vorige week al opgevangen in een gast/pleeggezin. Bow Wow, Mauri, Maggie en Moppie verblijven nog in het berenbos.
Het zijn allemaal weer ontzettend lieve maar verdrietige dieren die tijd nodig hebben om te herstellen.
Er zijn gisteren 3 nieuwe lieve Berners aangemeld. 1 Berner voor afstand en 2 voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.
Voor ZorgAngel chihuahua pup Jordi zoeken we nog steeds een nieuw thuis.
Op onze oproep voor gast/pleeggezinnen die een konijn uit de opvang tijdelijk voor ons op willen vangen zijn gelukkig een aantal reacties gekomen.
Vandaag worden de jonge konijnen allemaal gevaccineerd.
Het gaat goed met ZorgAngel Ella (golden retriever). Aankomende week staat er een afspraak gepland bij de dierenarts een een klinisch onderzoek.
ZorgAngel Tanja (Boomertje) heeft een afspraak bij de dierenarts gepland staan voor een gebitsbehandeling.
ZorgAngel Abbey (Boomertje) wordt morgen geopereerd aan haar melkkliertumoren.
ZorgAngel Lizzy (Berner Sennen) is gisteren naar de dierenarts geweest voor een klinisch onderzoek. Ze is erg mager (21 kg) maar verder lijkt ze gezond te zijn. Ze krijgt voorlopig naast haar gewone voer ook nog recovery voer om aan te sterken.
ZorgAngel Beagle is opnieuw naar de dierenarts geweest vanwege zijn huidproblemen. Hij heeft nieuwe medicijnen gekregen. Hopelijk gaat het nu beter.
Vermoedelijk komen er nog wat kleine hondjes waar we dringend gast/pleeggezinnen voor nodig hebben om op te vangen.
De honden van Viktor hebben we nog voor korte tijd onder kunnen brengen in een gast/pleeggezin.
Voor ZorgAngel Lieke staat morgen een ontmoeting gepland.
ZorgAngel Bliss is naar haar forever home gegaan.
ZorgAngel Jasmijn (kruising Berner Sennen) mag bij haar gast/pleeggezin blijven wonen.
ZorgAngel kat Lilo gaat aanstaande vrijdag naar de dierenarts voor een bloedonderzoek.
Wij wensen iedereen een fijne en zonnige dag toe. Als er vragen zijn over dieren die hier niet vermeld staan stuur ons dan even een berichtje.
Team Charlotte’s Angels

11 Juli

Door het gast/pleeggezin (opvangmama Alexandra) geschreven: Een jaar geleden gingen we op verzoek van charlottes angels kijken naar Bowie. Hij zou ernstige gedragsproblemen hebben, een hartaandoening die normaal gesproken een levensverwachting van maximaal 4 maanden heeft, en hij had al zes baasjes gehad in een hele korte tijd. Onze Bowie, noemen we inmiddels liefkozend Boosje. Want boos, dat kan ie zeker wel eens zijn. De weg was niet makkelijk. Bowie heeft voerbaknijd & bezitsnijd. Het was in ons gezin, met een andere reu die gewend was aan vrij voeren, af en toe best wel even doorzetten. Onze Boosje. Liefste Boosje. Onbegrepen Boosje. We hebben samen wekenlang, zo niet maandenlang toegewerkt naar je laatste huisje, bij mijn moeder. Je bleek niet ziek te zijn, gelukkig, en ook je ‘ernstige gedragsproblemen ‘ bleken helemaal niet ernstig te zijn maar vooral niet begrepen. Van een hond met een lijf vol spanning ben je veranderd in een hond met vertrouwen. Het liefste wordt je op je buikje gekriebeld, maar de enige die dat kan doen ben ik. Je vertrouwd mij onvoorwaardelijk, en ik jou. Tijdens en na het overlijden van mijn grootouders afgelopen december heb je ons door dik en dun gesteund, ook tijdens de heftige periode daarvoor, toen ze elke dag meer zorg nodig hadden. Ons liefste Boosje, dankjewel voor alles wat je ons hebt geleerd, en dankjewel voor het vertrouwen dat we van jou hebben gekregen. We zijn immens trots op je.

10 Juli

Wat een geweldige Berner is Teun!😍 Teun is grappig, veel te lief, enorm zachtaardig, aanhankelijk en wat wil hij graag aardig gevonden worden. Echt een kanjer! Hij heeft bij pleegmama Claire alleen maar rust gekregen, niets hoeft en er wordt niets van hem verwacht en dat had hij nodig. Wij begrijpen wel als we naar Teun zijn karakter kijken dat zijn emmertje uiteindelijk is overgelopen. Hij blijft aardig en vrolijk ondanks dat hij de situatie niet aankon. Teun is eigenlijk gewoon te goed voor deze wereld! Hij is enorm trouw en sociaal en Teun luistert ook nog eens heel erg goed. Teun is gewoon een hele bijzondere berner. Binnenkort kunnen we rustig op zoek gaan naar een lief baasje waar de rust en regelmaat voortgezet wordt. Hij verdient het!

09 Juli

Het zijn zeer hectische dagen geweest omdat op meerdere locaties tegelijk dieren in nood verkeren. We hebben daarom gisteren een dringende oproep moeten doen voor nieuwe gast/pleeggezinnen die kunnen helpen met noodopvang. Wat een reacties hebben we daar op mogen ontvangen! Het is echt hartverwarmend hoeveel mensen hulp hebben aangeboden. Vandaag worden op meerdere locaties honden opgehaald. Deze dieren gaan eerst in de noodopvang en van daar uit zullen ze pas naar gast/pleeggezinnen gaan voor langere opvang. We weten nu nog te weinig van deze honden, wat het voor de gast/pleeggezinnen en ons moeilijk maakt. Als de honden eerst in de noodopvang komen hebben we tijd om te observeren zodat ze straks naar een stabiele en voor iedereen haalbare opvangplek kunnen. Omdat we gisteren overspoeld zijn met hulp voor opvang en vragen hebben we nog geen tijd gehad om iedereen terug te beantwoorden. We gaan vandaag eerst de honden veilig stellen en op verschillende locaties (noodopvang) brengen. Dan pas kunnen we verder kijken, vragen beantwoorden, contact opnemen met de aangemelde gast/pleeggezinnen over de honden enz. Dit betekent veel gesprekken en planning voor ons dus het kan even duren voor u iets van ons hoort. Wij hopen op jullie begrip en geduld hiervoor. Graag willen wij iedereen alvast hartelijk bedanken voor de aangeboden hulp❤️

09 Juli

Woensdag is Marietje verhuisd. Het was een drukke dag omdat we onverwachts op pad moesten om dieren in nood op te halen en onder te brengen. Toen we terug kwamen met de dieren was Marietje’s nieuwe baasje al gearriveerd. Hierdoor was weinig tijd voor Marietje’s nieuwe baasje waar wij graag onze excuses voor willen maken. We nemen altijd zoveel mogelijk tijd voor een kennismaking maar dat was afgelopen woensdag helaas niet mogelijk. Marietje heeft gelukkig wel een geweldig lief baasje gekregen en wat zijn we dankbaar dat ze het zo ontzettend getroffen heeft. Veel geluk en liefde Marietje bij je nieuw baasje🍀 Het gaat je goed kleine terror!❤️

09 Juli

Onze hulp is gevraagd voor een behoorlijk aantal zwaar verwaarloosde dieren die via marktplaats werden aangeboden. We hebben contact met de eigenaar van deze dieren kunnen krijgen en we hebben inmiddels een aantal honden veilig kunnen stellen en tijdelijk opvangen in het berenbos. Vermoedelijk (dat hopen we) zijn er nog meer honden opgehaald door andere organisaties of misschien wel door particulieren. We kunnen niet veel over de situatie met jullie delen behalve dat het een zeer verdrietige en schrijnende situatie is en dat het de eigenaar wegens persoonlijke omstandigheden volledig boven het hoofd gegroeid is. Ondanks dat alle dieren enorm vermagerd en vervuilt zijn is de eigenaar wel begaan geweest met zijn dieren. Het is een zeer trieste situatie voor zowel dier als mens. 1 veilig gestelde Berner Sennen is gisteren vanuit het berenbos al door verhuisd naar een nieuw gast/pleeggezin om verder aan te sterken. We zijn nog in gesprek met de eigenaar over de overige honden die daar momenteel nog verblijven. Later zullen we de nieuwe ZorgAngels aan jullie voorstellen.

07 Juli

Vorige week is Marietje een nieuwe ZorgAngel van de stichting geworden. Ze heet eigenlijk Marie Fleure en we noemen haar Marietje wat inmiddels Terror Marietje is geworden. Terror Marietje is een Maltipo (Maltezer x Poedel) met een raar pootje wat niet klopt. De enige optie is amputatie maar de orthopeed heeft geadviseerd voorlopig nog geen amputatie te willen doen. Terror Marietje mag dan een gehandicapt pootje hebben maar ze is een pittig hondje en doet niet onder voor niet gehandicapte honden. Ze keft, is jaloers, moppert, graaft enorme kuilen, domineert de grote honden en ze is voor de duvel niet bang. Omdat we medisch gezien verder niets meer voor haar kunnen doen gaat Terror Marietje vandaag kennis maken met haar nieuwe baasje. Heel veel succes gewenst🍀 Zet hem op Terror Marietje!

06 Juli

Over anderhalve week staat er ontmoeting gepland voor James. De mensen die geïnteresseerd zijn in James en een intake formulier hebben ingevuld moeten dus helaas nog even geduld hebben. We laten jullie uiteraard weten hoe de ontmoeting verlopen is. James zal dan ook zijn eventuele nieuwe Berner vriendin gaan ontmoeten. We hopen maar moeten afwachten of er een klik is. We houden jullie op de hoogte.

06 Juli

Kijk eens hoe knap ik ben!🤩 Selfie ZorgAngel Jordi😅

06 Juli

Jill valt wat terug in gewicht dus we gaan haar weer recovery voer bijgeven. Ze is gelukkig wel heel levendig, vrolijk, ondeugend en ze heeft veel energie.

06 Juli

Noodsituatie voor Golden Retriever Ella
Op het filmpje zien jullie Ella. Ella is een Golden Retriever meisje van nog maar 7 maanden oud. Maandagavond deden we een noodoproep voor opvang voor Ella en gisteravond is Ella overgedragen aan de stichting en naar een gast/pleeggezin gegaan. Ella heeft afgelopen zondag op een kinderfeestje tijdens het eten naar een kindje gegromd en later ook gebeten. We nemen dit bijtinccident natuurlijk erg serieus maar we hebben ook de situatie en omstandigheden aangehoord en besproken. Wij vermoeden dat het bijtinccident gebeurd is omdat het Ella toen allemaal teveel is geworden door de grote hoeveelheid onvoorspelbare kinderen, de drukte, de bootreis die daarvoor gemaakt is, het vastgebonden zitten, eten, etensbak weghalen enz. Ella is dinsdagavond met haar baasje naar de dierenarts geweest en een medisch probleem of pijn is uitgesloten. Het advies was euthanasie. We gaan het proberen met Ella want we vinden dat Ella een kans verdient zonder kinderen. Een kind bijten is zeer ernstig maar er is in dit geval niet zomaar gebeten vermoeden wij. Ella verblijft nu in een gast/pleeggezin waar een stabiele hond aanwezig is (zie filmpje). We geven haar nu eerst rust, stabiliteit, regelmaat, beweging en vrijheid uiteraard zonder aanwezige kinderen. We gaan Ella goed observeren en haar laten beoordelen door onze gedragstherapeut. We houden jullie op de hoogte. Welkom Ella
❤️

05 Juli

DUBBEL FEEST!🥳🥳🥳 Vandaag is ZorgAngel Izzy 5 jaar geworden en dat moet natuurlijk gevierd worden!🥳 Ook Basile is vandaag een beetje jarig want ze hebben prachtige cadeautjes gekregen van het gast/pleeggezin. We hebben nog meer goede berichten want Izzy en Basile mogen samen bij hun pleegmama en pappa blijven wonen! Ze hebben beide Berners in hun hart gesloten en een beter thuis kunnen Izzy en Basile zich niet wensen. We zijn ontzettend blij en vooral dankbaar want Izzy en Basile hebben toch wel een behoorlijk rugzakje maar zijn helemaal op hun plek. Boudewijn en Angela zijn geweldig lieve mensen en we zijn ook enorm trots op ze! Heel veel liefde en geluk met elkaar en een fijne verjaardag gewenst❤️❤️

05 Juli

Teun krijgt alle rust die hij nodig heeft. Hij hoeft niets en er wordt niets van hem verwacht. De nacht is goed gegaan. De deur is open gebleven zodat hij naar binnen en naar buiten kon. Hij zoekt de mensen niet op en dat hoeft ook niet. Lekker bijkomen!

05 Juli

Ook ZorgAngel Goofy is naar haar forever home gegaan na ruim drie maanden in het berenbos en gast/pleeggezin gewoond te hebben. De eerste nacht is gelukkig prima verlopen. Ze heeft veel steun van de andere honden en de allerliefste baasjes gekregen die ze zich maar kan wensen. Goofy is de laatste Newfoundlander van de vier zwaar verwaarloosde newfi’s die naar haar forever home is gegaan. Het is een lange weg van herstel geweest en we zijn er nog niet maar we zijn dankbaar dit voor allemaal te hebben kunnen doen. Een nieuwe toekomst opbouwen en aansterken uit jarenlange zware verwaarlozing duurt lang maar uiteindelijk is het toch weer gelukt! Lieve Goofy zet hem op, doe je best, geniet, leef en sterk verder aan. Alle liefde is voor jou❤️

05 Juli

Sky (Sint Bernard x Berner Sennen) is naar zijn forever home gegaan🥰
Sky is verhuisd vanuit zijn thuissituatie en het gaat goed! Hij heeft veel te ontdekken want hij heeft heerlijk de ruimte gekregen, er is veel te beleven, veel aandacht, veel te bekijken, hij kan naar binnen en buiten wanneer hij wil en er zijn paarden! Een prachtig nieuw leven voor Sky! Genieten🥰 Heel veel liefde en geluk lieve Sky❤️

05 Juli

Hoe gaat het nu met Ex ZorgAngel Jingel?🥰
Jingel werd enkele maanden geleden afgestaan aan de stichting en ondergebracht in een gast/pleeggezin. Na een observatieperiode verhuisde Jingel op proef naar zijn nieuwe thuis waar het helaas niet leek te klikken met de andere honden en Jingel keerde terug naar het gast/pleeggezin. Dat was even pech maar Jingel kreeg een poosje later een nieuwe ontmoeting en wat heeft hij het toen toch getroffen! Alle aandacht is voor hem alleen en wat wordt hij verwend🥰 Als we het Jingel zouden vragen zou hij waarschijnlijk zeggen: Ik ga hier nooit meer weg! Ik heb alles wat mijn hartje begeerd en de allerliefste en leukste baasjes gekregen! Het gaat je goed lieve Jingel. Geniet kanjer! Je hebt het verdient!

05 Juli

Baron en Nona zijn afgelopen weekend verhuisd naar hun nieuwe thuis. Wat hebben ze het getroffen! Een geluksmoment voor de nieuwe baasjes maar veel emotie en verdriet voor hun oude baasje. Wij wensen Baron en Nona veel liefde en geluk bij hun nieuwe baasjes en veel sterkte gewenst voor de oude baasjes❤️

05 Juli

Geluk voor ZorgAngel Tanja❤️
Tanja en Misty werden afgestaan aan de stichting omdat hun baasjes is opgenomen in een verpleegtehuis. Ze gingen naar een liefdevol gast/pleeggezin waar ze het enorm naar hun zin hadden alleen niet met elkaar. Misty sneeuwde Tanja helemaal onder en hun samen zijn hield ook heel erg hun ontwikkeling tegen. Bij het vorige baasje kwamen ze nooit buiten en waren ze niet veel gewend. Ondanks dat het al wat oudere hondjes zijn hebben we gemerkt dat ze ontzettend genieten van het buiten zijn en wandelingen maken en dat ze in korte tijd veel vooruitgang hebben gemaakt maar ook dat ze elkaar steeds meer in de weg gingen zitten. We hebben er uiteindelijk voor gekozen ze toch van elkaar te scheiden en Misty in een ander gast/pleeggezin onder te brengen. Het is ongelofelijk en misschien best vreemd om te vertellen dat ze dolgelukkig zijn zonder elkaar. Het zijn allebei hele andere hondjes geworden in de positieve zin. Gisteren kregen we nog beter nieuws want doordat Tanja een heel ander karaktertje laat zien past het nu ook om bij haar pleegmama te blijven wonen. Voor Tanja zochten we nog een nieuw gast/pleeggezin maar dat hoeft nu niet meer waar wij natuurlijk ontzettend dankbaar voor zijn! Het gebit van Tanja is erg slecht. Vandaag wordt er een afspraak gemaakt bij de dierenarts en we zijn met de pleegmama (Tanja’s nieuwe baasje) overeengekomen ieder de helft van de kosten voor de gebitsbehandeling te betalen. Veel liefde en geluk Tanja
❤️ Fijn dat je niet meer hoeft te verhuizen!

04 Juli

Noodsituatie Berner Teun
Vanmorgen vroeg werd de eerste noodsituatie van deze nieuwe week aangemeld. Het ging om Berner Teun van 4 jaar oud. Teun verbleef in een volledig verblijf en dagbesteding van jong volwassenen met een lichamelijk/verstandelijke beperking. Teun is hier niet voor opgeleid en wij vermoeden dat hij gebeten heeft in een conflict situatie met een van de bewoners omdat het hem allemaal een beetje teveel werd. Er is afstand van Teun gedaan aan de stichting en Teun verblijft nu in de noodopvang. Er is veel hulp aangeboden na aanleiding van onze oproep voor noodopvang. Hiervoor willen wij graag iedereen bedanken
❤️

04 Juli

Charlotte’s Dagjournaal
Goedemorgen lieve dierenvrienden,
Er gebeuren ongelofelijke dingen. We zijn ondertussen toch heel wat gewend maar het blijkt toch steeds weer gekker en erger te kunnen wat betreft het verwaarlozen en afdanken van dieren.
We zouden alle dieren die aangemeld worden wel willen opnemen en helpen maar dat is echt onmogelijk. We proberen ons daarom te focussen op wat we wel kunnen en niet op wat we niet kunnen maar wat is het moeilijk om iedere dag weer “nee” te moeten zeggen tegen de grote hoeveelheid afgedankte dieren.
De aankomende vakantie bezorgt ons ook buikpijn. Niet alleen honden maar ook katten, konijnen, cavia’s, parkieten enz lijken nu al massaal te worden gedumpt. Eigenlijk is het niet anders dan ieder jaar maar dan erger.
Ondanks alles blijven we natuurlijk positief en gewoon keihard doorwerken.
We lopen met van alles achter maar ook dat komt vast ooit wel weer goed.
We zijn nog steeds druk bezig met de dakloze man (Viktor) en zijn 4 honden.
De honden verblijven nog steeds bij ons in de opvang, de ter beschikking bestelde vouwwagen is nog in gebruik en er is door ons privé de afgelopen 3 weken een camping geboekt met nu een verlenging van 2 dagen.
Viktor en zijn honden zijn hierdoor even veilig en er lijkt vooruitgang te komen in een kans op een woning. Vandaag is er opnieuw een gesprek met de gemeente en we hopen er het beste van.
Lukt het niet dan moeten we het loslaten en de honden terug laten gaan naar hun zwervende bestaan wat al 5 jaar duurt.
ZorgAngel Newfoundlander Kizzie die we uit haar zwervende bestaan eerst in de opvang hebben gehad en daarna hebben geplaatst als blijvende ZorgAngel loopt moeilijk en vanuit de stichting wordt voor pijnstilling gezorgd.
Zowel Kizzie al Sint Bernard Harley doen het goed bij hun nieuwe gezinnen. Beide honden konden het zwervende bestaan en vluchten niet langer meer aan. Er is nu rust en regelmaat voor deze hoog bejaarde dieren wat echt noodzakelijk is en van levensbelang.
De Berners Baron en Nona hebben vanuit hun thuissituatie een kennismaking gehad en zijn naar hun nieuwe thuis gegaan.
ZorgAngel Jordi is gezond en sterk genoeg om het gastgezin te verlaten en naar zijn forever home te gaan. We hebben veel intake formulieren voor Jordi binnengekregen die we deze week gaan doornemen.
Gisteren is ZorgAngel Newfoundlander Goofy verhuist naar haar forever home. Goofy is op proef mee en zal tot sterilisatie eigendom van de stichting blijven.
Goofy is bij ontzettend lieve mensen gaan wonen die echt alles voor hun honden over hebben en waar een aantal weken geleden Berner Diva ook via de stichting geplaatst is. Ze hebben veel ervaringen met het begeleiden van getraumatiseerde honden en het prachtige Newfoundlanderras.
Aankomende week gaat een vrijwilliger van ons bij Goofy en Diva op bezoek om te kijken hoe het gaat.
Ook Sky (Berner Sennen x Sint Bernard) is verhuist vanuit de thuissituatie en wat een lieve baasjes heeft hij gekregen.
We houden jullie op de hoogte hoe het gaat.
Berner pupje Pollewop is al helemaal thuis bij haar nieuwe familie en groeit als kool!
ZorgAngel Misty is naar een nieuw gast/pleeggezin verhuisd en het was goed om Tanja en Misty uit elkaar te halen want het zijn allebei hele andere honden geworden. Ze voelen zich veel prettiger zonder elkaar en daardoor is kwaliteit en vreugde enorm toegenomen.
ZorgAngel Berner Sennen Dommel is nog steeds erg angstig maar hij gaat met kleine stappen voorruit.
Een ontzettend lieve en goede Berner maar met een behoorlijke rugzak.
De ex circus honden Maya en Eva gaan aankomende dinsdag (op proef) naar hun nieuwe thuis.
Ze zijn er ook echt aan toe om de opvang te verlaten.
Er is nog een laatste dierenarts check geweest waardoor er voor hun nieuwe gezin ook meer duidelijkheid is voor de toekomst.
Alle afgelopen week geplaatste dieren gaan tot nu toe erg goed bij hun nieuwe baasjes.
We worden goed op de hoogte gehouden en we krijgen mooie foto’s en filmpjes van hun nieuwe baasjes.
ZorgAngel Berner Sennen Jill is van het recovery voer afgegaan maar dat zien we ook direct terug in haar gewicht want ze is niet meer aangekomen.
We kijken even hoe het deze week gaat.
ZorgAngel Tikkel is naar de dierenarts geweest wegens incontinentie problemen.
ZorgAngel Elvis doet het ontzettend goed. Die oude boef wordt enorm verwend en is onafscheidelijk met zijn pleegpapa!
Berner Sennen Kiara die nooit meer bij ons werd opgehaald heeft nogal wat ophef veroorzaakt. Na onze post meldde het vorige baasje zich ineens weer en eiste Kiara op. Kiara is inmiddels veilig op onbekende locatie en daar blijft ze ook.
We gaan geen gedumpte en vergeten dieren teruggeven aan eigenaren wiens geheugen ineens is opgefrist en erachter komen dat ze ergens nog een hond hebben zitten.
Het gaat gelukkig goed met Kiara en daar sluiten we dit verhaal mee af.
ZorgAngel Berner Sennen Special is nu van alle medicatie af en het gaat supergoed! Hij is fit, vrolijk en zit goed in zijn vel. Geen klachten meer van overmatig drinken, plassen en kopschudden.
Soms heeft hij nog wel een beetje last van zijn maag maar hij wordt ook gruwelijk verwend met iets te lekkere hapjes.
Onze Konijnenopvang zit overvol! We beginnen ons echt een beetje zorgen te maken. De diertjes zitten al heel lang te wachten op een nieuw thuis.
Er zijn 2 nieuwe Berners en een kruising Berner x Sint Bernard aangemeld en aangenomen voor herplaatsing vanuit de thuissituatie.
Op moment hebben we een opnamestop en daardoor ook een wachtlijst behalve voor dieren die behoren tot onze doelgroep en situaties zoals overlijden, ziekte of opname eigenaar en veilig thuis dieren.

De maand juni is positief afgesloten en daardoor trekken we gelukkig weer een klein beetje bij. Vanwege de hoge kosten die we de afgelopen maanden aan onze ZorgAngels hebben gehad moesten we echt een flinke stap terug doen wat betreft het aannemen van nieuwe afstandsdieren (ZorgAngels).

*Kostenoverzicht ZorgAngels afgelopen half jaar:
-Januari (4.807,81 euro) -/-
-Februari (7.424,24 euro) -/-
-Maart (9.904,61 euro) -/-
-April (17.369,38) euro -/-
-Mei (7.530,79) euro -/-

-Juni (5.430,74) euro -/-

Totaal: 52.467.57 -/-

We kunnen helaas niet alle gebeurtenissen vermelden maar als u vragen heeft over niet genoemde dieren of situaties dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Het lijkt vandaag een prachtige zonnige dag te worden en we gaan vol goede moed en zin er weer tegenaan.
Eens kijken wat deze week ons allemaal weer brengt…
Fijne week gewenst❤️