Onze ZorgAngel

Tobey

ZorgAngel Tobey (zorgelijk😢)
Gisteren deden wij een noodoproep waarin wij een gast/pleeggezin zochten voor Tobey en inmiddels is hij ondergebracht bij ons lieve vertrouwde gast/pleeggezin Sonja.
Tobey (toen nog Rambo) stond eerder al op fb met het verhaal dat hij geeuthanaseerd zou worden vanwege een bijtincident met een kindje.
We hebben toen hulp aangeboden maar Tobey had al een nieuw baasje gevonden.
Afgelopen maandag werd er weer contact met de stichting opgenomen of wij alsnog konden helpen omdat Tobey weer weg moest omdat hij niet zindelijk zou zijn en de hele flat onder plaste en poepte.
Het verhaal was dat Tobey vermoedelijk uit de broodfok op mp terecht was gekomen en in eerste instantie aan een gezin met kinderen is verkocht.
Dit is de foto die bij het verhaal stond. Zo op het oog lijkt Tobey een schattig lief klein wit hondje waar iedereen verliefd op is maar toen hij gisteren bij ons kwam zagen we een verdrietig en schrijnend hoopje ellende.
Tobey lijkt wel een robotje. Hij draait alleen maar rondjes en contact maken is niet mogelijk. Eerst dachten we zelfs dat hij blind was maar zijn zicht is prima.
Af en toe valt hij om en hij is broodmager. Zijn donkere oogjes hebben geen uitstraling en geen uitdrukking meer.
Tobey is dus geen lief schattig hondje voor kinderen maar een zwaar getraumatiseerd en ziek hondje wat 2 x volledig verkeerd terecht is gekomen door zijn schattige looks.
Dit kleine ukkie zo te zien doet enorm veel met ons. Het is moeilijk uit te leggen maar het lijkt alsof hij er niet meer is maar zijn lijfje nog wel loopt en ronddraait.
Er is niets meer in zijn oogjes, zijn ziel lijkt verdwenen.
Tobey is nu veilig en we gaan alles op alles zetten om Tobey uit zijn trance/robotstand te krijgen (geen idee hoe we dit gedrag moeten omschrijven).
We geven niet snel op maar dit gaat moeilijk worden.
We houden jullie op de hoogte…
Welkom Tobey❤️