Onze herplaatsers

Munch

MUNCH OP ZOEK NAAR EEN LIEFDEVOL FOREVER HOME 🐾🐶
Munch is de allerliefste knuffelkont die er bestaat. Hij gaat goed met andere honden, katten en is ook nog eens vreselijk lief voor kinderen wanneer ze hem op een rustige manier benaderen. Regelmatig krijgt zijn gastgezin te horen hoe mooi en lief hij is en bij de dierenarts was dit niet anders. Munch pakt u in met zijn aandoenlijke koppie en wil alleen maar geaaid en geknuffeld worden. Munch weegt 4,5 kilo en zijn grootste hobby is buiten wandelen en snuffelen.
De oogspecialist heeft geconstateerd dat Munch wel een behoorlijke gezichtsbeperking heeft, veroorzaakt door glaucoom en staar, maar de kleine man voelt zichzelf gelukkig alles behalve beperkt.
Munch is inmiddels zindelijk. Hij loopt meerdere keren per dag buiten, maar de tuin is voor hem de veilige plek om tussendoor een plasje te doen. De tuin hoeft niet groot te zijn, maar wel omheind.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Munch
Soort dier/ras: Malthezer
Geslacht: Reu
Reden van afstand: Gered uit verwaarlozing
Verblijfplaats: Omgeving Nijmegen
Leeftijd: 6 jaar
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Gevaccineerd: Ja
Rabiës vaccinatie: Ja
Ontwormd: Ja
Anti Parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Karakter van de hond: Lief, rustig, knuffelkont
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja
Kan alleen zijn: Ja, gaat rustig liggen in zijn mandje, maar is altijd met de andere honden in het gastgezin
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Nee
Kan in Flat/Appartement: Nee
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee, blaft alleen even als de deurbel gaat
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Goed, Munch is een een rustige knuffelkont die je het liefste op de voet volgt
Gedrag buiten huis: Goed, loopt 3x per dag en is gek op snuffelen
Gedrag aan de lijn: Loopt goed mee
Gedrag tijdens het loslopen: Munch loopt niet los omdat zijn zicht beperkt is
Gedrag naar andere honden: Goed, Munch is vriendelijk
Gedrag naar katten: Goed, de katten binnen het gastgezin worden vriendelijk besnuffeld
Gedrag naar kinderen: Goed, Munch reageert lief op alle kleinkinderen van het gastgezin
Gedrag naar onbekende mensen: Goed, maar Munch bekijkt iedereen eerst vanaf een afstandje
Gedrag als de hond alleen is: Munch is samen met de dieren binnen het gastgezin en gaat rustig slapen
Wat de hond leuk vindt om te doen: Wandelen, snuffelen en eten
Waar heeft de hond moeite mee: Munch vindt vreemde mannen niet leuk
MEDISCH
Gezondheid: Glaucoom aan linker oog, rechteroog staar, verder gezond. Munch is voor zijn glaucoom onder behandeling van een oogspecialist. Controle zal 4x per jaar nodig zijn
Medisch verleden: Onbekend
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Ja, oogdruppels (Cosopt)
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/Opmerkingen: Gebitsreiniging wordt geadviseerd
WAT VOOR THUIS ZOEKEN WIJ VOOR MUNCH?
Wat Munch nodig heeft zijn hele lieve baasjes die hem met alle liefde en zorg gaan omringen. Vanwege zijn gezichtsvermogen kan Munch niet op onomheind terrein los lopen en stoot hij zich regelmatig. Maar deze stoere kanjer geniet volop bij zijn gastgezin en ligt het liefst de hele dag op schoot. In de nacht vindt Munch het fijn als hij in zijn mandje bij u op de slaapkamer mag slapen. In de ochtend wordt u dan enthousiast begroet.
Kunt u Munch een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Hartelijk dank voor uw interesse in Munch
Munch is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Munch is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Munch heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens zijn verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Munch en wat hij wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Munch bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Munch. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Munch en kijken we samen of Munch daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Munch verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Munch bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Munch een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.