Onze herplaatsers

Toby

Toby is een Jack Russel van 8 jaar oud, en Toby is op zoek naar een nieuw thuis.
Toby is een ontzettend lieve hond, een echte knuffelbeer maar hij is wel snel wat overprikkeld.
Hij leeft al jaren samen met een jonger reutje en jonger teefje en dat is altijd goed gegaan, tot voor kort.
Om de een of andere reden kan hij niet meer samen met het jongere reutje in huis. Hij valt hem aan zodra hij hem ziet. Bij het teefje doet hij helemaal niets.
Toby is bij de dierenarts geweest, en het probleem is niet pijn gerelateerd. De gedragstherapeut stelde een langdurig traject voor, maar de kans op slagen zou klein zijn. De gedragstherapeut gaf aan dat Toby wel nerveus was, en rust en aandacht nodig heeft, wat hij in het drukke, jonge gezin niet voldoende krijgt.
Toby is even uit logeren geweest, maar ontwikkelde daar wat verlatingsangst. Nu hij weer thuis woont, gaat dat langzaam aan weer beter.
Buiten kan Toby prima met alle andere honden, katten, kinderen en vreemde mensen.
Naam dier: Toby
Soort dier/ras: Jack Russel
Geslacht: reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: gecastreerd
Stamboom: nee
Vaccinaties: ja
Vaccinaties geldig tot: 30-06-2022
Rabiës: nee
Woonplaats: Huissen
Reden herplaatsing: Kan niet meer samen met de andere reu in huis
Kan met honden: buiten kan hij prima met andere honden
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: ja
Kan alleen zijn:ja
Kan in de auto: ja
Kan los lopen: ja
Kan in een flat: nee
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: ja
Zindelijk: ja
Waaks: ja, best wel
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: nee
Gedrag in huis: dat was altijd goed
Gedrag buiten huis: goed
Gedrag aan de lijn: goed
Gedrag tijdens het loslopen:
Gedrag naar andere honden:goed
Gedrag naar katten:goed
Gedrag naar kinderen: goed
Gedrag naar onbekende mensen:goed
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: kan uren zoet zijn met een bal, naast de fiets lopen
Waar de hond moeite mee heeft:als andere honden een poot op zijn rug leggen, hij waarschuwt dan eerst en daarna snauwt hij
MEDISCH
Gezondheid: goed
Gezondheidsverklaring: –
Heeft de hond operaties ondergaan: nee
Heeft de hond medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig:nee
Welk voer krijgt de hond: brokken en een kuipje vlees in de avond
Bijzonderheden of opmerkingen:
WAT VOOR THUIS ZOEKT DE HOND?
Voor Toby zoeken wij een rustig gezin, zonder kleine kinderen, waar veel tijd voor hem is. Toby kan met een teefje, en is ook gewend aan katten.
Vragen over Toby kunnen uitsluitend gesteld worden in de chat van de stichting.
Commentaar is niet in het belang van Toby en zijn verdrietige baasjes, en zal worden verwijderd.
Wanneer u belangstelling heeft voor Toby kunt u via onderstaande link het intakeformulier invullen. Wij zullen vervolgens kijken wie het best bij hem past.
*******************************************************
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Toby.
– Toby is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar van Toby gehad.
– Toby ywordt vanuit zijn thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Toby reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Toby bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Toby en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Toby en samen met u en de eigenaar kijken wij of Pieter ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.