Onze herplaatsers

Gerda

GERDA ZOEKT EEN FOREVER HOME 🐾🐾
Dit moedige en fiere meisje heeft zich geweldig herpakt na het verleden wat zij heeft meegemaakt. Ze liet bij het gastgezin al snel zien dat zij zich niet zomaar gewonnen heeft gegeven. Na een korte gewenperiode zagen ze al snel haar avontuurlijke kant.
Buiten rondsnuffelen om de wijde wereld verder te ontdekken doet Gerda graag. Een veilige goed afgesloten tuin is daarom een vereiste aangezien deze dame een echte Houdini is en houdt van graven.
Gerda verzamelt graag speeltjes om ze daarna te verstoppen, ze mag dus echt wel een ondernemende dame genoemd worden. Ze komt graag een knuffel halen en vindt het leuk om in de belangstelling te staan.
Deze zelfbewuste, slimme, sociale Teckeldame heeft het maar druk met al haar hobby’s. Gelukkig kan zij zich ook heerlijk nestelen bij iemand op schoot om rustig in slaap te vallen, als een echte kroelkont.
ALGEMENE INFORMATIE:
Naam: Gerda
Ras: Ruwharige Teckel
Geslacht: Teefje
Reden van afstand: Gered uit verwaarlozing
Verblijft in: Nederland
Gecastreerd/gesteriliseerd: Castratieplicht drie maanden na loopsheid
Leeftijd: 8 jaar
Gevaccineerd: Ja
Rabiës vaccinatie: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: België
Karakter van de hond: Super slim, ondernemend en eigenwijs
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Is nog niet getraind
Kan loslopen: NVT – nog niet getraind
Kan in een flat / appartement: Ja, mits aanwezigheid lift en groot balkon
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja en ze geniet echt van vertoeven in de tuin
Zindelijk: Nog niet 100 %, maar gaat steeds beter
Waaks: Nee
MEDISCH:
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Onbekend
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Onbekend
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: Nee
GEDRAG:
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Onbekend
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed
Gedrag aan de lijn: Goed
Gedrag tijdens loslopen: NVT – nog niet getraind
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Jaagt ze op
Gedrag naar kinderen: Onbekend
Gedrag naar onbekende mensen: Nieuwsgierig en open
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed, gaat rustig slapen
Wat de hond leuk vindt om te doen: Op schoot komen knuffelen op de bank, spelen met alles wat ze maar te pakken krijgt, op ontdekking gaan in de tuin.
Waar de hond moeite mee heeft: Gerda staat graag in de belangstelling dus aandacht delen is soms een uitdaging voor haar. Ook binnen de omheining van de tuin blijven is lastig, Gerda zoekt graag naar mogelijkheden om te ontsnappen
WAT VOOR THUIS ZOEKEN WIJ VOOR GERDA?
Een ondernemend gezin wat rekening houdt met de behoeftes van Gerda. Zij is heel leergierig, ondernemend en nieuwsgierig naar de rest van de vrije wereld. Om haar niet te veel prikkels in één keer te geven zal zij soms wat afgeremd moeten worden. Het liefste komt Gerda tot rust bij iemand op schoot. Een stabiel maatje om samen mee te spelen zal zij fijn vinden.
Kunt u Gerda een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Hartelijk dank voor uw interesse in Gerda.
Gerda is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Gerda is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Gerda heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens haar verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Gerda en wat ze wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Gerda bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Gerda. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Gerda en kijken we samen of Gerda daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Gerda verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Gerda bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Gerda een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.