Onze herplaatsers

Bram en Beagle

Bram en Beagle – 5 en 6 jaar oud – zijn dringend op zoek naar een nieuw thuis en mogen apart geplaatst worden.
Zij zijn grote knuffelaars en houden van veel aandacht. Ze vinden het heerlijk om naar het bos te gaan, om naast de fiets te lopen en achter balletjes aan te rennen.
Ze lopen aangelijnd keurig mee. Loslopen gaat, maar het zijn Beagles, dus ze hebben de neiging achter luchtjes aan te gaan.
Bram en Beagle zijn lief voor andere honden, ze kunnen met katten (even rustig laten wennen) en aan kleine kinderen zijn ze ook gewend.
Bram en Beagle hebben één aandachtspuntje, als je er niet bent proberen ze de prullenbak om te gooien en hier uit te gaan snacken. Goed opletten dat ze dus niet bij de prullenbak kunnen.
Naam dier: Bram en Beagle
Soort dier/ras: Beagles
Geslacht: reutjes
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja, beiden
Leeftijd: 5 en 6 jaar oud
Vaccinaties: ja
Rabiës: nee
Reden persoonlijke omstandigheden
Woonplaats: Zuidbroek
Kunnen met honden: ja
Kunnen met katten: ja, maar ze moeten er even aan wennen
Kunnen met kinderen : ja
Kunnen alleen zijn :ja
Kunnen in de auto: ja
Kunnen los lopen: ja
Kunnen in een flat: nee
Leven de honden binnen of buiten: binnen
Zijn de honden een tuin gewend: ja
Zindelijk: ja
Waaks: nee
Hebben de honden in het verleden gedragsproblemen gehad: nee
Gedrag in huis: heel goed
Gedrag buiten huis: heel goed
Gedrag aan de lijn: goed
Gedrag tijdens het loslopen: goed
Gedrag naar andere honden:goed
Gedrag naar katten:goed
Gedrag naar kinderen: goed
Gedrag naar onbekende mensen:goed
Gedrag wanneer de honden alleen gelaten worden: goed
Wat de honden leuk vinden om te doen: knuffelen
Waar de hond moeite mee hebben: niets
MEDISCH
Gezondheid: goed
Gezondheidsverklaring: nvt
Hebben de honden operaties ondergaan: Ja, Beagle is ooit geopereerd aan een tumor
Hebben de honden medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: nee
WAT VOOR THUIS ZOEKT DE HOND?
Voor Bram en Beagle zijn wij op zoek naar een liefdevol gezin waar veel tijd voor hun is.
Vragen over Bram en Beagle kunnen uitsluitend gesteld worden in de chat van de stichting.
Commentaar is niet in het belang van Bram, Beagle en hun verdrietige baasje, en zal worden verwijderd.
Wanneer u belangstelling heeft voor Bram en Beagle samen kunt u via onderstaande link het intakeformulier invullen. Wij zullen vervolgens kijken wie het best bij hen past.
********************************************************************************************************
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Bram en Beagle
– Bram en Beagle zijn bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar van Bram en Beagle gehad.
-Bram en Beagle worden vanuit hun thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Bram en Beagle reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Bram en Beagle bij u en uw gezin passen (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Bram en Beagle en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Bram en Beagle en samen met u en de eigenaar kijken wij of zij ook echt bij u passen.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.