Onze herplaatsers

Trijntje

TRIJNTJE ZOEKT EEN FOREVER HOME 🐾🐾
Deze lieve Teckel dame op leeftijd zoekt een liefdevol plekje.
Trijntje heeft een zwaar verleden maar is in het gastgezin enorm opengebloeid. Ze heeft zich ontfermt over Joep de jongere Teckel en dat doet ze met alle moederlijke gevoelens die ze in zich heeft. Ze is heel rustig lief en aanhankelijk. Kan goed met andere honden, groot en klein.
Trijntje heeft wel een enorm jachtinstinct waar zeker rekening mee moet worden gehouden. Ook katten zijn geen favoriet en daarom ook zeker niet aan te raden binnen een nieuw gezin.
Trijntje is een lief, statig en gevoelig meisje die we graag plaatsen in een niet al te druk gezin. Een plekje waar er alle aandacht voor haar is en het liefst niet al teveel honden want dat is echt te veel voor haar. Ze zal iemand absoluut gelukkig maken met haar rustige energie en de liefde die ze te geven heeft.
ALGEMENE INFORMATIE:
Naam: Trijntje
Ras: Ruwharige Teckel
Geslacht: Teefje
Reden van afstand: Gered uit verwaarlozing
Verblijft in: Nederland
Gecastreerd/gesteriliseerd: Castratieplicht over drie maanden (pas loops geweest)
Leeftijd: 8,5 jaar
Gevaccineerd: Ja
Rabiës vaccinatie: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Hongarije
Karakter van de hond: Lieve, rustige en zorgzame dame
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja
Kan alleen zijn: Leeft nu in een roedel dus is nooit helemaal alleen
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: NVT – nog niet getraind
Kan in een flat / appartement: Ja, mits aanwezigheid lift en groot balkon
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
MEDISCH:
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Onbekend
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Onbekend
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: Geen
GEDRAG:
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed, alles is nog wel wat spannend buiten
Gedrag aan de lijn: Goed
Gedrag tijdens loslopen: NVT – nog niet getraind
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Onvriendelijk
Gedrag naar kinderen: Goed
Gedrag naar onbekende mensen: Goed
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Leeft nu in een roedel dus is nooit helemaal alleen
Wat de hond leuk vindt om te doen: Dicht tegen je aan kruipen op de bank, wandelen, snoepen en knuffelen.
Waar de hond moeite mee heeft: Leven binnen een grote roedel. Mannen zijn wat spannender dan vrouwen voor Trijntje
WAT VOOR THUIS ZOEKEN WIJ VOOR TRIJNTJE?
Iemand die met Teckels weet om te gaan, misschien één andere stabiele hond. Er dient rekening gehouden te worden met haar stevig aanwezige jachtinstinct. Kan snel overprikkeld raken tijdens uitlaten door voornamelijk andere dieren (vogels, katten, konijnen). Auto’s en brommers wilt ze achteraan. Trijntje is daarin wel te corrigeren.
Hartelijk dank voor uw interesse in Trijntje.
Trijntje is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Trijntje is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Trijntje heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens haar verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Trijntje en wat ze wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Trijntje bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Trijntje. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Trijntje en kijken we samen of Trijntje daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Trijntje verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Trijntje bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Trijntje een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.