Onze herplaatsers

Bro en Sissy

Naam: Bro en Sissy
Ras: DSH
Geslacht: Bro is een kater Sissy een poes
Reden van herplaatsing: Verandering persoonlijke omstandigheden eigenaar
Woonplaats: Hilversum
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Leeftijd: beide 1.5 jaar
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van een paspoort: Ja
In het bezit van een stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van herkomst: Dubai
MEDISCH:
Gezondheid: Beide goed
Medisch verleden: Beide niet
Heeft Kat operaties ondergaan: Beide niet
Heeft de kat medicatie nodig: Beide niet
Heeft de kat een voedsel allergie: Beide niet
Heeft de kat een speciaal dieet nodig: Nee
Welk voer krijgt de kat: Royal Canine Neutered
Bijzonderheden of opmerkingen: Bro en Sissy hebben beide de aanleg om dik te worden, ze krijgen hier geen speciaal dieet voor maar wel wordt er gelet op de hoeveelheid brokjes per dag
GEDRAG:
Bro:
Kan met honden: Nee
Kan met katten: wel met een ander jonge poes, niet met een dominante jonge kater wel met een oude kater niet met een oude poes
Kan met kinderen: Oudere kinderen
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Bro vindt het naar buiten gaan nogal spannend en gaat daarom met een tuigje mee naar buiten. Als het te druk voor hem is wordt hij bang en wilt hij graag weer terug naar huis. Hij zal niet te ver weg gaan en zelf weer thuis komen.
Kan in een flat: Nee
Leeft de kat binnen of buiten: Bro leeft nu samen met zijn zusje op de bovenverdieping. Bro kan het heel goed met zijn kleine zusje vinden. Ze slapen af en toe samen en spelen veel samen. Maken ook soms ruzie samen. Het is dan vooral Bro die zijn zusje lastig valt. Meestal kruipt ze dan onder een kast of bank waar hij niet zo makkelijk onder kan. Daarom is het belangrijk dat ze uiteindelijk naar buiten kunnen.
Zindelijk: ja
Heeft de kat in het verleden gedragsproblemen gehad: Bro is op dit moment heel erg op zijn vrouwtje gericht dus hij zal veel tijd nodig hebben om zich aan zijn nieuwe omgeving aan te passen. Als hij je eenmaal kent en vertrouwt is hij heel lief en geniet hij van aandacht. Hij wil heel graag spelen en komt graag bij je liggen. Hij is gewend aan een rustige omgeving. Hij zal erg moeten wennen aan huiselijke geluiden.Hij komt ook graag bij je zitten als je op de bank zit.
Gedrag in huis: Heel lief, aanhankelijk.
Gedrag naar katten: Over het algemeen goed. Hij is niet dominant
Gedrag naar kinderen: Hij zal heel erg moeten wennen.
Gedrag naar onbekende mensen: Hij zal heel erg moeten wennen maar hij is wel nieuwsgierig.
Gedrag wanneer de kat alleen gelaten wordt: goed
Wat de kat leuk vindt om te doen: Spelen met zijn zusje. Spelen met een hengel en een muis of andere dingen eraan. Verstoppen in dozen en dozen kapot maken, chillen in zijn tunnel.
Wandelen aan een lijntje. Hij wil heel graag naar buiten lekker snuffelen en aan plantjes knagen. Andere katten vindt hij heel interessant.
aar de kat moeite mee heeft: Bro moet naar buiten kunnen om zijn energie kwijt te kunnen. Anders gaat hij te veel stoeien met zijn zusje die een stuk kleiner is maar wel voor zichzelf opkomt.
Sissy:
Kan met honden: Nee
Kan met katten: kan goed met andere katten
Kan met kinderen: Oudere kinderen,
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: op het moment dat ze gewend is aan haar nieuwe huis en ze dit als veilige plek beschouwt dan kan ze los lopen. Ze gaat niet te ver van huis en komt zelf weer terug.
Kan in een flat: Nee
Leeft de kat binnen of buiten: Sissy leeft nu samen met haar broer op de bovenverdieping. Ze kan het heel goed met haar grote broer vinden. Ze slapen af en toe samen en spelen veel samen. Maken ook soms ruzie samen. Het is dan vooral Bro die haar lastig valt. Meestal kruipt ze dan onder een kast of bank waar hij niet zo makkelijk onder kan. Daarom is het belangrijk dat ze uiteindelijk naar buiten kunnen.
Zindelijk: ja
Heeft de kat in het verleden gedragsproblemen gehad: Sissy is op dit moment heel erg op haar vrouwtje gericht dus ze zal veel tijd nodig hebben om zich aan haar nieuwe omgeving aan te passen. Als ze je eenmaal kent en vertrouwt is zij heel lief en aanhankelijk. Ze geeft graag neusjes. Sissy wil heel graag spelen en komt graag bij je liggen. Ze is gewend aan een rustige omgeving en zal erg moeten wennen aan huiselijke geluiden. Ze komt ook graag bij je zitten als je op de bank zit.
Gedrag in huis: Heel lief, aanhankelijk en knuffelig.
Gedrag naar katten: Goed
Gedrag naar kinderen: Ze zal in eerste instantie heel bang zijn voor vooral jonge kinderen. Ze zal zich de eerste dagen verstoppen.
Gedrag naar onbekende mensen: Zij zal heel erg moeten wennen ze zal zich de eerste dagen verstoppen.
Gedrag wanneer de kat alleen gelaten wordt: goed
Wat de kat leuk vindt om te doen: Spelen met haar broer. Spelen met een hengel en een muis of andere dingen eraan. Bij je komen liggen in bed. Bij je komen zitten op de bank op schoot.
Waar de kat moeite mee heeft: Haar broer Bro moet naar buiten kunnen om zijn energie kwijt te kunnen. Anders gaat hij te veel stoeien met zijn zusje die een stuk kleiner is maar wel voor zichzelf opkomt.
Heeft u een fijn nieuw plekje voor deze lieve broer en zus dan vragen wij u het intakeformulier in te vullen.
* Bro en Sissy worden uitsluitend SAMEN geplaatst.
Vragen worden enkel via de mail of chat beantwoord.
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Bro en Sissy.
– Bro en Sissy zijn bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar van Bro en Sissy gehad.
-Bro en Sissy worden vanuit hun thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Bro en Sissy reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Bro en Sissy bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Bro en Sissy en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Bro en Sissy en samen met u en de eigenaar kijken wij of Bro en Sissy ook echt bij u passen.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.