Onze herplaatsers

Mikki

MIKKI 🐾
Wegens verandering in de persoonlijke omstandigheden merken de baasjes van Mikki dat ze niet meer gelukkig is. Ze hebben daarom met veel pijn in het hart besloten dat Mikki een beter plekje verdient dan zij haar nu kunnen bieden.
Mikki is vanaf Puppy bij haar huidige gezin, ze is altijd liefdevol verzorgd maar was altijd al een sterke dame met een eigen wil. Hierin is Mikki goed begeleid en daardoor een stuk rustiger. Helaas merken de baasjes van Mikki dat het niet meer goed te combineren is door de ingrijpende gebeurtenissen binnen het gezin en zien ze Mikki weer in haar oude gedrag terugvallen.
Mikki vindt het heerlijk om aandacht te krijgen, speelt graag met haar balletje en zwemt kilometers, lopen vindt ze ook geweldig en speelt dan graag met andere honden.
Als Mikki haar energie goed kwijt is ligt ze thuis het liefst lekker bij haar baasje op de bank te knuffelen. Ze vindt bezoek in het begin even spannend, maar is al snel enthousiast.
Mikki is absoluut een hele lieve en aanhankelijk hond en met duidelijke en goede begeleiding een maatje voor het leven.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam: Mikki
Ras: Labrador
Geslacht: Teefje
Reden van afstand: Persoonlijke omstandigheden eigenaar
Verblijft in: omgeving van Apeldoorn
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Leeftijd: 3 jaar
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Nederland
Karakter van de hond: Een echte labrador, druk en enthousiast maar ook erg lief en rustig als ze haar energie kwijt is
Kan met andere honden: Ja, maar wij zoeken een huisje zonder andere hond
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Nee, dit is te druk voor Mikki
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
MEDISCH:
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Mikki is toen ze nog klein was verkeerd terecht gekomen en heeft daarom beide kniebanden vervangen. Ze heeft hier verder geen last van met wandelen of zwemmen.
Gezondheidsverklaring: N.V.T
Heeft de hond operaties ondergaan: : Ja, beide kniebanden zijn vervangen
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken ( Dog lovers gold )
Bijzonderheden/opmerkingen: Doordat beide kniebanden van Mikki zijn vervangen plaatsen wij haar niet bij een andere hond, ze kan wel zonder problemen wandelen ( ongeveer 1,5 uur ) en spelen met andere honden maar als ze samen met een andere hond zal leven zal dit te veel gaan belasten
GEDRAG:
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: In het begin was Mikki erg aanwezig, dit is met goed trainen een stuk minder
Gedrag in huis: Rustig
Gedrag buiten huis: Enthousiast, speelt graag met andere honden
Gedrag aan de lijn: Goed, met beloningen trekt ze niet aan de lijn
Gedrag tijdens loslopen: Onderzoekt graag de omgeving maar komt meteen terug als je haar roept
Gedrag naar andere honden: Goed, speelt graag
Gedrag naar katten: Goed
Gedrag naar kinderen: Goed maar kinderen zijn te druk voor Mikki als deze in haar omgeving zijn pakt ze haar rust niet
Gedrag naar onbekende mensen: In het begin terughoudend, als ze je kent erg enthousiast
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Rustig, sloopt niet
Wat de hond leuk vindt om te doen: wandelen, zwemmen en met andere honden spelen
Waar de hond moeite mee heeft: Te veel prikkels, drukke omgeving
WAT VOOR THUIS ZOEKT MIKKI ?
Mikki zoekt een huisje waar niet te veel prikkels zijn, ze houdt er van haar grenzen te verkennen dus hier zal consequent naar gehandeld moeten worden. Rust en regelmaat zijn hier heel belangrijk in.
Als Mikki in een prikkelarme omgeving is, is ze de liefste labrador die iemand zich maar kan wensen. Ze verdient het om een rustig gouden mandje te vinden.
Kunt u Mikki een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Mikki.
-Mikki is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek gehad.
-Mikkiwordt vanuit de thuissituatie herplaatst.
-U kunt via het intake formulier op Mikki reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Mikki bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Mikki en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Mikki en samen met u kijken wij of Mikki ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.