Onze herplaatsers

Ben

BEN MET SPOED ZOEK NAAR EEN LIEFDEVOL PLEKJE 🐾🐾
Deze lieverd met een enorm hoog knuffelgehalte is vanwege emigratie van de eigenaren op zoek naar een fijn nieuw plekje.
Ben is al op leeftijd en misschien houdt dit mensen wel tegen. Wat ontzettend jammer zou zijn want Ben is zo ontzettend lief, makkelijk en aanhankelijk. Hij heeft niet zoveel nodig, fijne wandelingen, zijn natje en droogje en uiteraard dagelijkse knuffels. Misschien niet zoveel jaren als dat we graag zouden willen maar het zal voor hem van zoveel waarde zijn om de laatste jaren van zijn leven nog in een geliefde omgeving door te mogen brengen, zoals hij dat al die jaren al gewend is. Hij zal er zoveel voor terug geven.
Zijn baasjes gaan in januari definitief emigreren en het zou geweldig zijn als hij voor die tijd zijn plekje zou vinden. Kunnen jullie zelf dat plekje niet bieden, dan zouden wij het enorm waarderen als jullie dit bericht delen. Dit valt de eigenaren ook enorm zwaar maar Ben zou het op zijn leeftijd niet redden in Brazilië met die temperaturen.
Er moet voor deze schat toch zeker een plekje zijn waar hij welkom is. Het liefst een plek met een tuin en het zou leuk voor hem zijn als er al een hondenmaatje aanwezig is.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Ben
Soort dier/ras: Sint Bernard
Geslacht: reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: neen
Geboortedatum: 1/11/2014
Gewicht: 66kg
Stamboom: nee
Vaccinaties: ja
Vaccinaties geldig tot: maart 2024
Rabiës: ja
Woonplaats: Corbion sur Semois BE
Telefoonnummer:
Reden herplaatsing: Emigratie naar Brazilië
Gedragingen hond:
Kan met honden: ja
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: ja
Kan alleen zijn: ja
Kan in de auto: ja met hulp
Kan los lopen: ja
Kan in een flat: ja
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: ja
Zindelijk: ja
Waaks: ja
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: nee
Gedrag in huis: goed
Gedrag buiten huis: goed
Gedrag aan de lijn: goed
Gedrag tijdens het loslopen: goed
Gedrag naar andere honden: goed vooral teefjes
Gedrag naar katten: goed
Gedrag naar kinderen: goed
Gedrag naar onbekende mensen: even blaffen en daarna geen probleem
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: slapen
Wat de hond leuk vindt om te doen: wandelen
Waar de hond moeite mee heeft: buiten slapen
Afgeronde cursus(sen): geen
MEDISCH
Gezondheid: heel goed voor zijn leeftijd
Gezondheidsverklaring: geen problemen gehad en nu ook niet
Heeft de hond operaties ondergaan: geen
Heeft de hond medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: nee
Welk voer krijgt de hond: sanimed aduld + beetje vleesoverschot tussen zijn sanimed of gehakt
Kunt u Ben een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Intake formulier | Charlottes Angels
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Ben
-Ben is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek gehad.
-Ben wordt vanuit de thuissituatie herplaatst.
-U kunt via het intake formulier op Ben reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner te overleggen of Ben bij u past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Ben en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Ben en samen met u kijken wij of Ben ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.