Onze herplaatsers

Skye

SKYE OP ZOEK NAAR EEN NIEUW THUIS 🐾🐾
Skye is een lieve Beagle dame die sinds januari van dit jaar verblijft bij een liefdevol gastgezin dat de nodige ervaring heeft met deze heerlijke speurneuzen. Zij heeft hier zo veel mogen leren nadat ze gered is uit de commerciële fokindustrie. Beetje bij beetje leerde zij wat liefde en zorg betekent en dat zij mensen ook kan vertrouwen.
Skye woont nu samen met andere Beagles, katten, kippen, lammetjes, ezels en ganzen en geniet van het leven, zowel binnen als buiten. Zodra het mooi weer is kunt u haar buiten vinden, maar ze heeft een enorme hekel aan regen, kou en wind. Dan ligt ze liever dicht tegen u aan op de bank of gaat in haar bench liggen. Skye is een echte luie Beagle, vindt iedereen gezellig en lief en is ten opzichte van de andere honden in het gastgezin onderdanig.
Inmiddels heeft Skye geleerd om aan de lijn te lopen, hierbij trekt zij niet, maar gaat wel haar goede speurneus achterna. Aangezien ons gastgezin in een rustig gebied met een groot erf woont, zal Skye nog verder moeten wennen aan een omgeving waar meer verkeer langskomt.
Skye is een kleine Beagle, weegt ongeveer 11 kilo. Net als bijna iedere Beagle doet zij alles voor eten. Mocht zij onverhoopt een heerlijk stukje vlees ruiken op het aanrecht dat binnen haar bereik ligt, tja op is op! En wanneer u een afspraak buiten de deur heeft is dit geen probleem. Sky is gewend om in haar bench te slapen en kan gerust een aantal uurtjes alleen zijn. Skye vindt het heerlijk om zich in een roedel met meerdere honden te bevinden.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Skye
Soort dier/ras: Beagle
Geslacht: Teef
Reden van afstand: Gered uit verwaarlozing
Verblijfplaats: Omgeving Hoogeveen
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: 5 jaar
Gevaccineerd: Ja
Rabiës vaccinatie: Ja
Ontwormd: Ja
Anti Parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: België
Karakter van de hond: Lief, eigenwijs, aanhankelijk
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, vanaf 6 jaar
Kan alleen zijn: Ja, maar is altijd met de andere honden in het gastgezin
Kan in de auto: Moet nog verder getraind
Kan loslopen: Nee
Kan in Flat/Appartement: Nee
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen en buiten
Is de hond tuin gewend: Ja, een groot erf
Zindelijk: Wanneer het weer het toelaat zindelijk buiten, binnen en in de bench soms nog een ongelukje
Waaks: Skye kan aanslaan als ze buiten iets hoort dat ze niet kent, maar is goed corrigeerbaar
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Skye is rustig in huis en slaapt graag. Spelen heeft zij niet geleerd, maar vaatdoekjes pikken en uit elkaar trekken is leuk
Gedrag buiten huis: Op het grote erf bij het gastgezin kan Skye met mooi weer uren buiten vertoeven. Zij geniet vooral van de zon, gaat dan heerlijk op een kussen liggen. Maar onderzoekt met haar speurneus ook het terrein, waarbij een gat graven ook haar hobby is.
Gedrag aan de lijn: Skye wandelt prima aan de lijn, zij trekt niet. Maar wanneer zij iets ruikt dat haar aandacht trekt wil ze zeker die kant op
Gedrag naar katten: Katten vindt Skye prima, in het gastgezin wonen 7 katten
Gedrag naar kinderen: Er wonen geen kinderen in huis, maar Skye heeft een ontzettend zachtaardig karakter en wij verwachten dat ze prima met kinderen samen kan. Bijna alle Beagles zijn lief voor kinderen
Gedrag naar onbekende mensen: Visite wordt genegeerd, Skye is zeker niet angstig voor onbekende mensen
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed, ze gaat rustig slapen in haar bench
Wat de hond leuk vindt om te doen: Beagles zijn gek op eten en daarbij is Skye geen uitzondering. Ze geniet van buiten zijn met mooi weer en is een echte zonaanbidster.
Waar heeft de hond moeite mee: Skye haat regen en kou
MEDISCH
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Onbekend
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/Opmerkingen: Geen
WAT VOOR THUIS ZOEKEN WIJ VOOR SKYE?
Skye zoekt vooral de ruimte en loopt het liefste naar buiten wanneer zij dat wil. Zolang zij maar kan genieten in de tuin, haar neus achterna kan gaan en gevoed wordt met lekker eten zal zij een ontzettend tevreden hondje zijn. Skye deelt haar baasjes heel graag met een hondenmaatje, Beagles zijn niet graag de enige hond in huis. Andere dieren vindt Skye ook geweldig en ze gaat graag met u mee om deze dieren te begroeten.
Kunt u Skye een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
BELANGRIJKE INFORMATIE‼️
We zullen regelmatig updates op onze FB pagina plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien hoe de herplaatsingsprocedure van Skye verloopt (ontmoetingen, tijdsduur, etc.) Het is voor ons helaas niet haalbaar om iedereen persoonlijk op de hoogte te houden. Wij vragen u daarom om tussentijds onze fb pagina goed in de gaten te houden. Wanneer Skye uiteindelijk definitief een nieuw thuis heeft gevonden zal dit op onze fb pagina vermeld worden en krijgen alle geïnteresseerden die een intake formulier hebben ingevuld via de mail bericht van ons.
Hartelijk dank voor uw interesse in Skye.
Skye is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Skye is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Skye heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens haar verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Skye en wat zij wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Skye bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Skye. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Skye en kijken we samen of Skye daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Skye verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Skye bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Skye een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.