Onze herplaatsers

Sproet

Algemene informatie
Naam: Sproet
Ras: Border Collie X Australische herder
Geslacht: Reu
Reden van herplaatsing: Privé omstandigheden eigenaar
Woonplaats: Amsterdam
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: 1 jaar
Gewicht: rond de 30 kilo
Gevaccineerd: getiterd
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: geboren in Frankrijk, daarna als pup naar Nederland
Karakter van de hond: enthousiast, energiek en blij
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
MEDISCH
Gezondheid: goed
Medisch verleden: geen bijzonderheden
Heeft de hond operaties ondergaan: nee
Heeft de hond medicatie nodig: nee
Welk voer krijgt de hond: vers vlees
Bijzonderheden/opmerkingen:
GEDRAG
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Rustig, slapen, loopt achter je aan
Gedrag buiten huis: Heeft duidelijke leiding nodig anders neemt hij deze over.
Gedrag aan de lijn: wisselend per persoon, ook duidelijke leiding nodig
Gedrag tijdens het loslopen: enthousiast, nieuwsgierig, zwemmen, rennen en springen, rent wel naar andere hond en luistert dan niet naar commando’s.
Gedrag naar andere honden: Blijft vragen om te spelen, laat zich niet door andere hond afwijzen.
Gedrag naar katten: jaagt ze op
Gedrag naar kinderen: enthousiast, nieuwsgierig, laat zich aaien en knuffelen.
Gedrag naar onbekende mensen: goed
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: slapen, soms in het begin even blaffen.
Wat de hond leuk vindt om te doen: spelletjes, balletje gooien, zwemmen, spelen met honden.
Waar de hond moeite mee heeft: concentratie bij commando’s, overvragen van andere honden in spel, als het gezin weggaat om wat leuks te doen en hij mag niet mee.
Afgeronde cursus(sen): puppy- en basiscursus en privé training
WAT VOOR THUIS ZOEKT SPROET?
Sproet is een lieve, enthousiaste, actieve en vooral energieke hond. Hierdoor is Sproet ook op zoek naar een baasje wat met hem aan de slag wil om zijn energieniveau dagelijks te voldoen. Ook een grotere tuin is gewenst voor deze actieve hond. Hij is het liefst de hele dag bezig met verschillende spelletjes en werken voor de baas zit ook echt in het ras. Met buiten wandelen heeft Sproet duidelijke leiding nodig zodat hij weet waar hij aan toe is, bij enige onzekerheid neemt Sproet zelf de leiding over wat natuurlijk niet de bedoeling is. Sproet is heel speels naar andere honden en kent ook geen nee als andere honden hem zeggen dat ze er niet van gediend zijn. Ook hierin heeft Sproet de nodige begeleiding nodig. Vanwege jachtinstinct hebben katten niet zijn voorkeur, het is voor Sproet veel te leuk om deze op te jagen. Sproet is echt een maatje voor het leven want hij is heel aanhankelijk naar de baas/gezin en is het liefst de hele dag bij je in de buurt.
Kunt u Sproet het huisje geven waar hij lekker zijn energie kwijt kan? Vult u dan onderstaand intakeformulier in.
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Sproet.
-Sproet is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar van Sproet gehad.
-Sproet wordt vanuit haar thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Sproet reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Sproet bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Sproet en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Sproet en samen met u en de eigenaar kijken wij of Sproetook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.