Onze herplaatsers

Snow

Snow 🐾🐾
We zijn voor dit aandoenlijke mannetje op zoek naar een nieuw fijn plekje.
Snow heeft al een bewogen leven achter de rug met erg slechte ervaringen bij zijn eerste baasje. Daardoor heeft hij wat angst ontwikkeld. Bij zijn huidige baasje bloeide hij snel op. Hij is zich erg aan zijn vrouwtje gaan hechten en wil ook graag haar aandacht voor hem alleen. Helaas heeft hij s’nachts problemen met het alleen zijn en gaat doordoor erg blaffen. De buren vinden dit niet zo prettig en dit is zodanig geëscaleerd dat ze geen andere keus heeft voor hem een ander baasje te zoeken. Een baasje waar hij ook s’nachts in de buurt mag blijven. Door persoonlijke omstandigheden is dit bij zijn huidige baasje niet mogelijk. Overdag heeft hij veel minder problemen met het alleen zijn en is als baasje uit het zicht is ook snel stil.
Snow kan goed met kleine hondjes maar heeft veel angst voor grote honden en tijdens het wandelen wil hij daar dan ook tegen blaffen. Kinderen daarintegen vindt hij geweldig en is daar ook heel lief voor.
We zoeken voor Snow een rustig plekje waar hij alle aandacht krijgt en veel bij zijn baasje in de buurt kan zijn. Waar men begrip heeft voor zijn achtergrond en bereid is hem daar verder in te begeleiden. Dit schatje heeft enorm veel liefde te geven en verdient een plekje waar hij liefde krijgt en vertroeteld wordt.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Snow
Soort dier/ras: Chihuahua
Geslacht: reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Geboortedatum: 21.08.2018
Gewicht: ongeveer 2kg
Stamboom: nee
Vaccinaties: volledig in orde
Vaccinaties geldig tot: 19/1/2023
Rabiës: in orde
Verblijfplaats: Gijzegem
Reden herplaatsing: zie boven
Kan met honden: enkel kleine honden zoals ongeveer snow is
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: heel goed
Kan alleen zijn: moeilijk
Kan in de auto: ja
Kan los lopen: soms als er geen andere honden zijn
Kan in een flat: zeker
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: nee
Zindelijk: ja
Waaks: zeker
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: is niet bekend maar niet liefdevol opgegroeid
Gedrag in huis: wil veel aandacht is heel lief als hij maar niet alleen is
Gedrag buiten huis: goed als hij geen andere honden tegen komt
Gedrag aan de lijn: goed zonder andere honden
Gedrag tijdens het loslopen: idem
Gedrag naar andere honden blaft naar andere honden
Gedrag naar katten: wil er mee spelen
Gedrag naar kinderen: geeft veel liefde
Gedrag naar onbekende mensen: blaft uit angst
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: jankt en huilt
Wat de hond leuk vindt om te doen: aandacht krijgen van het baasje spelen met piep kleine knuffels
Waar de hond moeite mee heeft: alleen zijn vooral in de nacht
Afgeronde cursus(sen): geen
MEDISCH
Gezondheid: goed
Gezondheidsverklaring:
Heeft de hond operaties ondergaan: castratie
Heeft de hond medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: nee
Welk voer krijgt de hond: royal canin voor gecastreerde honden
Kunt u Snow een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Intake formulier | Charlottes Angels
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Snow.
-Snow is bij ons aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar van Snow gehad.
-Snow wordt vanuit zijn thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Snow reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Snow bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Cooper en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Snow en samen met u en de eigenaar kijken wij of Snow ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.