Onze herplaatsers

Molly

MOLLY OP ZOEK NAAR EEN LIEFDEVOL GEZIN 🐾🐾
Deze aandoenlijke lieve dame is vanwege verdrietige persoonlijke omstandigheden op zoek naar een nieuw plekje, waar ze net zo gekoesterd wordt als ze gewend is.
Molly is een geweldige Newfoundlander met een open en eerlijk karakter. Ze is enorm aanhankelijk en gek op alles en iedereen. Molly vindt de wereld een geweldige plek om te ontdekken en geniet daar met volle teugen van. Ze zal iedereen enthousiast begroeten en met haar lieve, prachtige oogjes betoverend ze iedereen die ze tegenkomt.
Molly vindt het heerlijk om wandelingen te maken en te spelen met haar hondenvriendjes. Tijdens het loslopen zal ze in het begin haar gekke 5 minuten hebben en gaat dan helemaal los. Daarna heeft ze weer alle aandacht voor haar baasjes. Water heeft op Molly niet de aantrekkingskracht die Newfoundlanders gewoon is, want ze loopt langs waterplassen heen, want ze houdt niet van natte pootjes.
Molly is heel slim en wil graag leren, ze heeft aantal cursussen gevolgd en kent de commando’s zit, af, blijf, draai, en BOEM, ze gaat dan op haar zij liggen. Als je met de benen wijd gaat staan komt ze achterlangs gelopen om een knuffel te krijgen.
Helaas heeft Molly wel last van allergieën die met het huidige voer goed onder controle te houden is. Ze heeft dan ook geen medicatie nodig. Ze is gevoelig voor oorontstekingen en hotspots. Dit moet goed in de gaten gehouden worden.
Molly kan enorm goed met kinderen, groot en klein en is opgegroeid met een kat, waar ze heel liefdevol mee omgaat. Molly heeft een liefdevol gezin enorm veel te bieden en zal een enorme aanwinst zijn met haar geweldige karakter.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam: Molly
Ras: Newfoundlander
Geslacht: Teef
Reden van afstand/herplaatsing: Persoonlijke omstandigheden
Verblijft in: Veenendaal
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: 4
Gewicht: 45 – 50 kg
Gevaccineerd: moet vaccinaties van dit jaar nog.
Rabiës vaccinatie: Geldig tot april 2026
Ontwormd: ja
In bezit van paspoort: ja
In bezit van Stamboom: ja
Gechipt: ja
Karakter van de hond: Allesvriend en enthousiast. Wil vooral spelen en knuffelen (en veel liggen slapen)
Kan met andere honden: ja
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: ja
Kan alleen zijn: ja
Kan in de auto: ja
Kan loslopen: in begrensde omgeving prima. Op straat niet.
Kan in een flat: nee
Leeft de hond binnen of buiten: binnen, gaat wel graag naar de tuin.
Is de hond een tuin gewend: ja
Zindelijk: ja
Waaks: nee
MEDISCH
Gezondheid: gevoelig voor vieze ogen en oorontstekingen
Medisch verleden: Giardia als pup gehad, oorontsteking en jeuk met bijtwonden bij verkeerde voeding.
Heeft de hond operaties ondergaan: nee
Heeft de hond medicatie nodig: nee, zo nodig onderhoudsdruppels voor de oren.
Welk voer krijgt de hond: Prins Dieet ProCare Skin Support (eend)
Bijzonderheden/opmerkingen: Dit voer wordt nog niet zolang gebruikt. Vorige voer was een wijziging in samenstelling waardoor zij er niet meer goed op reageerde en veel jeuk/vachtproblemen kreeg.
Op het huidige voer gaat het weer stukken beter.
GEDRAG
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: nee
Gedrag in huis: Veel slapen, enthousiast als er mensen binnenkomen. Eenmaal gewend verder heel rustig. Wil graag knuffelen. Een slimme hond die heel goed weet wat wel of niet kan (ook al doet ze soms alsof ze dat niet weet)
Gedrag buiten huis: enthousiast en nieuwsgierig
Gedrag aan de lijn: afhankelijk van degene die de lijn hanteert. Snuffelt graag in het gras.
Gedrag tijdens loslopen: goed
Gedrag naar andere honden: In grote groepen kijk ze de kat uit de boom. Bij bekende honden en niet te grote groepen wil ze of spelen of snuffelt even en loopt daarna weer door.
Gedrag naar katten: is opgegroeid met een kat. Wil hier graag naartoe om te snuffelen of knuffelen.
Gedrag naar kinderen: Molly is super enthousiast naar kinderen.
Gedrag naar onbekende mensen: vooral enthousiast.
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: slaapt dan vooral.
Wat de hond leuk vindt om te doen: het bos in, met een touw spelen. Knuffelen. Stoeien in de tuin.
WAT VOOR THUIS ZOEKT MOLLY?
Een plek waar ze alle aandacht krijgt. Waar een tuin aanwezig is, omdat ze daar graag in verblijft. Een hondenmaatje zou ze zeker waarderen.
Haar huidige eigenaar gunt haar een gezin die elke dag weer verliefd naar haar kunnen kijken.
Kunt u Molly een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Intake formulier | Charlottes Angels
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Molly
– Molly is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar gehad.
– Molly wordt vanuit de thuissituatie herplaatst.
– U kunt via het intake formulier op haar reageren.
– Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner/familieleden te overleggen of Molly bij u past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
– Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging. Let daarbij ook op uw spam!
– Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
– Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Molly en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Molly en samen met u kijken wij of zij ook echt bij u past.
– Nadat wij u voorgesteld hebben geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
– Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie, eventueel met begeleiding van de stichting.
– Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
– De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst.
– Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
– De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen.
– Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is. Wij hopen op uw begrip hiervoor!
– Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een ontmoeting krijgt of een nieuw thuis heeft gevonden.
– Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting.
– Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
– Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen.
– Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
– Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
– Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.
– Negatieve reacties en discussies die niet bijdragen aan een goede herplaatsing van een dier staan wij niet toe. Negatieve reacties zullen dan ook direct worden verwijderd en deze personen zullen geblokkeerd worden van de pagina.
**BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR GEÏNTERESSEERDEN DIE EEN INTAKE FORMULIER HEBBEN INGEVULD**
Regelmatig zullen wij updates op onze FB pagina plaatsen, zodat u op de hoogte blijft hoe de herplaatsingsprocedure verloopt (informatie, kennismaking, tijdsduur, plaatsing etc.) Het is voor ons helaas niet haalbaar om alle geïnteresseerden tussentijds persoonlijk op de hoogte te houden. Wij vragen u daarom onze FB pagina goed in de gaten te houden. Wanneer de hond waar u interesse in heeft getoond uiteindelijk definitief een nieuw thuis heeft gevonden zal dit op onze FB pagina vermeld worden en krijgen alle geïnteresseerden die een intake formulier hebben ingevuld via de mail bericht van ons.

Volg ons via :

© by Charlotte’s Angels 2021 | All rights reserved | Privacy
|  KvK 73489565  |  IBAN NL91SNSB0783255187  | UBN 6570479 | RSIN 859547334