Onze herplaatsers

Pearl

PEARL ZOEKT EEN FOREVER HOME 🐾🐾
Pearl heeft inmiddels zulke positieve stappen gezet in haar liefdevolle gastgezin dat het tijd wordt dat ze haar eigen speciale plekje gaat vinden.
Dit zachtaardige lieve dametje speelt graag met andere honden, vooral met honden van haar eigen formaat kan ze echt lekker ravotten.
Wandelen aan de riem buiten is nog spannend voor Pearl, maar zij maakt iedere dag stapjes vooruit. Door de “vuurwerk periode” was het lastig dit te trainen en zal dus verder opgepakt moeten worden.
Als Pearl voor de eerste keer kennismaakt met mensen, kan ze wat afstandelijk reageren. Dit verandert zodra ze de mensen wat beter leert kennen. Ze heeft wat tijd nodig om het vertrouwen te krijgen en als er niet veel druk op haar wordt gelegd komt ze vanzelf bij je snuffelen. Het zal ook zeker helpen als je wat lekkers in je hand hebt, want voor een stukje hondenworst doet ze bijna alles.
Pearl is een kwetsbaar en lief meisje die het na haar zware verleden verdient lekker verwend en vertroeteld te worden.
ALGEMENE INFORMATIE:
Naam: Pearl
Ras: Boomer
Geslacht: Teefje
Reden van afstand: Gered uit verwaarlozing
Verblijft in: Nederland
Gecastreerd/gesteriliseerd: Castratieplicht drie maanden na eerstvolgende loopsheid
Leeftijd: Door dierenarts geschat op 5 à 6 jaar
Gevaccineerd: Ja
Rabiës vaccinatie: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Onbekend
Karakter van de hond: Speels, lief en zachtaardig
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, oudere kinderen vanaf 10 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: NVT – nog niet getraind
Kan in een flat / appartement: Ja, mits aanwezigheid lift en groot balkon
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Doet haar behoefte voornamelijk in de tuin, dit dient nog verder getraind te worden
Waaks: Nee
MEDISCH:
Gezondheid: Pearl heeft een hartruisje
Medisch verleden: Onbekend
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: Pearl heeft een onderbeet
GEDRAG:
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Onbekend
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed, maar nog wel wat onzeker
Gedrag aan de lijn: Goed, maar moet nog verder getraind worden
Gedrag tijdens loslopen: NVT – nog niet getraind
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Gaat er achteraan
Gedrag naar kinderen: Terughoudend
Gedrag naar onbekende mensen: Wat terughoudend in het begin
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: Snacks eten, spelen met een maatje en slapen
Waar de hond moeite mee heeft: Pearl vindt het lastig mensen (meteen) te vertrouwen
WAT VOOR THUIS ZOEKEN WIJ VOOR PEARL?
Een geduldig en rustig gezin met een stabiel maatje van haar eigen formaat, om samen mee te spelen. Kunt u Pearl een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Hartelijk dank voor uw interesse in Pearl.
Pearl is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Pearl is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Pearl heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens haar verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Pearl en wat ze wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Pearl bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Pearl. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Pearl en kijken we samen of Pearl daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Pearl verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Pearl bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Pearl een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.