Onze herplaatsers

Bram

BRAM🐾
Wegens verdrietige persoonlijke omstandigheden is het voor het baasje van Bram niet meer mogelijk om voor dit lieve mannetje te zorgen. Ze hebben daarom met veel pijn in het hart besloten dat Bram een beter plekje verdient dan zij hem kunnen bieden.
Bram is altijd liefdevol verzorgd en is een heel open en sociaal hondje. Hij vindt het heerlijk om een wandeling te maken of te spelen met zijn flos touw. Bram ligt thuis het liefst met zijn baasje op de bank te knuffelen. Hij vindt bezoek in het begin even spannend, maar zit al snel bij ze op schoot.
Bram is een heel lief en aanhankelijk hondje wat het verdient om een gouden mandje te vinden, waar hij lekker zichzelf kan zijn en vertroeteld wordt.
Algemene informatie:
Naam: Bram
Ras: Boomertje/Malthezer
Geslacht: Reu
Reden van afstand: Persoonlijke omstandigheden eigenaar
Verblijft in: Omgeving van Zwolle
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: 12
Gevaccineerd: Nee
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Nederland
Karakter van de hond: Lief, aanhankelijk, vrolijk
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Niet met kleine kinderen
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Nee
Kan in een flat: Ja
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Blaft soms als de deurbel gaat, maar is over het algemeen rustig
MEDISCH:
Gezondheid: Gezond
Medisch verleden: Nee
Gezondheidsverklaring: N.V.T
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: Bram gaat elke 3 maanden naar de trimsalon
GEDRAG:
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Rutig, ligt graag lekker bij het baasje op de bank
Gedrag buiten huis: Wil graaf snuffelen, heeft niet echt aandacht voor omstanders
Gedrag aan de lijn: Goed trekt niet aan de lijn, loopt rustig mee
Gedrag tijdens loslopen: Bram is het niet gewend los te lopen
Gedrag naar andere honden: Goed, snuffelt maar heeft er verder geen aandacht voor
Gedrag naar katten: Goed
Gedrag naar kinderen: Goed
Gedrag naar onbekende mensen: Eerst blaffen daarna gaat hij naast ze zitten en wilt hij graag knuffelen
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Rustig
Wat de hond leuk vindt om te doen: wandelen en met z’n flostouw spelen
Waar de hond moeite mee heeft: S ’nachts alleen zijn, Bram is het gewend om bij het baasje op de slaapkamer te slapen. Dit moet bij zijn nieuwe baasjes dus ook echt mogelijk zijn.
WAT VOOR THUIS ZOEKT BRAM?
Bram zoekt een huisje waar hij lekker zichzelf kan zijn rust en regelmaat krijgt, en lekker samen met het baasje kan genieten van een wandeling. Hij vindt het heel spannend om alleen te slapen, het is dus van groot belang dat Bram in zijn nieuwe huisje net zo als nu mee mag naar de slaapkamer zodat hij dicht bij het baasje kan slapen.
Kunt u Bram een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Bram.
-Bram is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek gehad.
-Bram wordt vanuit de thuissituatie herplaatst.
-U kunt via het intake formulier op Bram reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Bram bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Bram en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Bram en samen met u kijken wij of Bram ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.