Onze herplaatsers

Sepp

BERNER SENNEN SEPP ZOEKT EEN LIEFDEVOL THUIS🐾🐾
Sepp is een prachtige en zeer lieve Berner Sennen.
Toch heeft Sepp wat dingetjes waardoor Sepp geen gezinshond kan zijn en waarom hij niet in het gezin kan blijven waar hij vanaf pup woont.
Sepp is erg onzeker en daardoor reageert Sepp op veel dingen anders dan zou moeten of verwacht wordt. Zo reageert Sepp bijvoorbeeld niet goed op visite. Hij blaft de visite weg waarbij hij de visite ook zou kunnen sneppen.
Dit probleem kan goed opgelost worden door Sepp even apart te zetten. Het apart zetten als er visite komt wordt door de huidige baasje ook gedaan en Sepp is dit inmiddels gewend.
Sepp is een enorme knuffel en een zeer aanhankelijke Berner maar wel met een gebruiksaanwijzing. Je moet Sepp kunnen begrijpen en rekening met hem kunnen houden.
Als Sepp slaapt of op zijn mand ligt kan hij onvoorspelbaar reageren als je hem wakker maakt of langsloopt.
Sepp kan het beste geplaatst worden in een ervaren zeer rustig gezin zonder kinderen en drukte of bij iemand alleen.
Sepp gaat graag mee autorijden en wandelen. Voor de volwassenen in het gezin is Sepp de allerliefste knuffel die er bestaat!
Door angst en onzekerheid zijn teveel indrukken en gebeurtenissen al snel teveel voor Sepp.
Dit kan natuurlijk nog getraind worden maar zal ook deels met zijn karakter te maken hebben.
Sepp heeft iemand nodig die begrijpt dat bepaalde situaties voor Sepp niet of misschien zelfs nooit haalbaar zullen zijn.
Het doet de baasjes van Sepp enorm veel verdriet om een nieuw thuis voor Sepp te moeten zoeken maar de drukke gezinssituatie is voor Sepp niet haalbaar.
Algemene Informatie
Naam: Sepp
Ras: Berner Sennen
Geslacht: Reu
Reden van herplaatsing:
Verblijft in opvang: Nee, thuis
Land: Nederland
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: 1 jaar
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Ja
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Nederland
Karakter van de hond: aanhankelijk, lief, soms onvoorspelbaar
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen en buiten
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
MEDISCH
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Ja, Sepp heeft ooit een doekje opgegeten, is geopereerd en weer hersteld.
Heeft de hond operaties ondergaan: Ja
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: Geen
GEDRAG
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Ja
Gedrag in huis: Rustig, lief, aanhankelijk maar soms onvoorspelbaar
Gedrag buiten huis: Actief, vrolijk, enthousiast
Gedrag aan de lijn: Goed
Gedrag tijdens loslopen: Goed
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Niet goed
Gedrag naar kinderen: Niet goed
Gedrag naar onbekende mensen: niet goed, angstig
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: wandelen, knuffelen, aandacht
Waar de hond moeite mee heeft: drukte en avond (donker)
Opmerkingen: Sepp heeft rust en regelmaat nodig bij een gezin waar niet veel mensen over de vloer komen of waar de mogelijkheid is om Sepp apart te zetten als er visite komt.
WAT VOOR THUIS ZOEKT SEPP?
Sepp zoekt een thuis bij ervaren Berner Sennen liefhebbers met rust, regelmaat en ruimte.
Zo min mogelijk prikkels en geen kinderen, kleinkinderen en veel visite.
Kunt u Sepp een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Intake formulier | Charlottes Angels
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Sepp.
-Sepp is door de eigenaar bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar van Sepp gehad.
-Sepp wordt vanuit de thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Sepp reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Sepp bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Sepp en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Sepp en samen met u en de eigenaar kijken wij of Sepp ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.