Onze herplaatsers

Shadow

SHADOW ZOEKT EEN NIEUW THUIS🐾🐾
Voor deze reusachtige kanjer zijn we op zoek naar een nieuw thuis.
Shadow is een geweldige en zeer mooie hond! Het is een goedaardige lieve zachte reus maar er zijn situaties waar Shadow moeite mee heeft en waar echt goed rekening mee gehouden moet worden.
Shadow woont nu bij zijn huidige baasjes op de boerderij in een prachtige landelijke omgeving in het noorden van Nederland. Shadow is het liefst zoveel mogelijk buiten. Hij vindt het moeilijk als vreemde mensen het terrein opkomen.
De huidige baasjes hebben dit geprobeerd te trainen maar helaas blijft Shadow het probleem met vreemde mensen die het terrein opkomen houden.
We zoeken daarom een thuis waar niet iedereen zomaar aan en binnen kan lopen en als er toch visite komt, hij een eigen ruimte heeft waar hij kan verblijven.
Verder is Shadow een stabiele en fijne hond om mee te wandelen. Hij geniet enorm van het wandelen en van het spelen met andere honden. Soms kan het spelen wel eens overgaan in een te heftig en te enthousiast spel. Op zich moet dit geen probleem zijn maar Shadow is een zeer grote en krachtige hond dus dit wordt niet door alle honden geaccepteerd en gewaardeerd.
Shadow is goed van aard maar zeker geen hond voor mensen met weinig ervaring of een druk gezin.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam: Shadow
Ras: Leonberger x Tatra x Sint Bernard
Geslacht: Reu
Reden van afstand: zie toelichting.
Verblijft in: omgeving Noord Holland
Gecastreerd/gesteriliseerd: chemische castratie
Leeftijd: 2 jaar
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Nederland
Karakter van de hond: Lief maar heeft wel leiding nodig.
Kan met andere honden: Ja maar beter niet met reuen.
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Shadow kan goed alleen zijn.
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
MEDISCH
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Geen
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: zie toelichting bovenstaande tekst.
GEDRAG
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Lief
Gedrag buiten huis: Goed
Gedrag aan de lijn: Goed
Gedrag tijdens loslopen: Goed
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Niet goed
Gedrag naar kinderen: lief naar eigen kinderen, terughoudend naar vreemde kinderen
Gedrag naar onbekende mensen: Niet goed, terughoudend
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: Wandelen, in de tuin zijn, spelen met de andere hond.
Waar de hond moeite mee heeft: Vreemde mensen die binnen komen.
Opmerkingen: bezoek is een probleem.
WAT VOOR THUIS ZOEKT SHADOW?
Shadow zoekt een liefdevol thuis bij iemand die leiding kan geven en Shadow respecteert zoals hij is.
Een druk gezin is niet haalbaar. We zoeken een thuis bij iemand alleen of een gezin waar weinig mensen over de vloer komen en waar de mogelijkheid is om hem apart te zetten.
Shadow kan niet met katten en boerderijdieren.
Kunt u Shadow een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Intake formulier | Charlottes Angels
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Shadow.
-Shadow is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek gehad.
-Shadow wordt vanuit de thuissituatie herplaatst.
-U kunt via het intake formulier op Shadow reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Shadow bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Shadow en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Shadow en samen met u kijken wij of Shadow ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.