Onze herplaatsers

Duco

Duco is een heerlijk eigenwijze Teckel met soms een beetje felheid en onzekerheid.
Duco heeft een verleden wat niet zo rooskleurig is maar toch hebben we de hoop dat Duco in een stabiel gezin met de juiste kennis en ervaring het super goed gaat doen.
Duco heeft een bijtincident gehad met zijn baasje en is daarna bij de dierenarts terechtgekomen voor euthanasie. De dierenarts heeft Duco niet geeuthanaseerd maar tijdelijk in haar thuissituatie opgenomen waar Duco goed wordt begeleid en geobserveerd.
Duco gedraagt zich daar eigenlijk super goed. Er is wat onzekerheid bij Duco te zien maar verder doet dit leuke kereltje het best goed. Duco kan goed overweg met katten en teefjes. Hoe hij op andere reuen reageert is nog niet geprobeerd. Duco loopt keurig aan de lijn en het is ontzettend leuk om met hem te wandelen.
Duco verdient zeker nog een kans maar dat zal alleen mogelijk zijn bij mensen die bekend zijn met het Teckelras en voldoende ervaring, liefde, begrip, tijd en geduld hebben. Consequente opvoeding is heel belangrijk!
Vanwege het bijtincident wordt Duco niet in een gezin met kinderen geplaatst.
Duco is een lieve Teckel en verdient zeker nog een kans❤️
Algemene informatie
Naam: Duco
Ras: Teckel
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: 7 jaar
Land: Nederland
Reden herplaatsing : zie tekst
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van een paspoort: Ja
In het bezit van een stamboom: Nvt
Gechipt: Ja
Land van herkomst: Nederland
Karakter van de hond: lief, eigenwijs, fel
Kan met honden: Ja, met een teefje. Reuen onbekend
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Onbekend
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Zie toelichting
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed
Gedrag aan de lijn: Goed
Gedrag tijdens het loslopen: Onbekend
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Goed
Gedrag naar kinderen: Onbekend
Gedrag naar onbekende mensen:
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: Wandelen
Waar de hond moeite mee heeft: Zie toelichting
Opmerkingen:
MEDISCH
Gezondheid: Goed
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden of opmerkingen: geen medisch verleden
WAT VOOR THUIS ZOEKT DUCO?
Duco zoekt een thuis bij iemand die veel liefde, tijd, ruimte, stabiliteit en ervaring heeft met het prachtige Teckel ras.
Bent u serieus geïnteresseerd en kunt u Duco een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Via de update’s op onze pagina kunt u het verloop van de herplaatsingsprocedure van Duco volgen.
Intake formulier | Charlottes Angels
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Duco.
-Duco is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek over Duco gehad.
-Duco wordt vanuit zijn thuissituatie herplaatst.
-U kunt via het intake formulier op Duco reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Duco bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Duco en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Duco en samen met u en de eigenaar kijken wij of Duco ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.