Onze herplaatsers

Buddy

Ik ben een Berner Sennen reu van 4 jaar oud.

Misschien mag ik het zelf niet zeggen maar ik ben een super knappe Berner en ook mijn karakter is mooi en eerlijk!

Ik ben niet de rustigste Berner maar ook niet de drukste. Ik ben wel erg onstuimig en altijd super vrolijk.

Een aantal weken geleden deed mijn baasje afstand van mij aan de Stichting. Mijn baasje en ik hebben een moeilijke en verdrietige tijd achter de rug. Ik heb daardoor het laatste jaar bij mijn gezin in de tuin moeten leven. Dit was niet fijn voor mij en mijn baasje en daarom is toen de beslissing genomen mij over te dragen aan de Angels zodat ik een nieuw baasje krijg en niet langer meer buiten hoef te wonen.

Ik wil graag bij de mensen zijn, aan hun voeten liggen en ze de hele dag volgen. Als ik mensen zie ben ik zo enthousiast dat ik tegen ze opspring van blijheid.

Mijn enthousiasme en blijheid worden mij niet altijd in dank afgenomen want ik ben best een hele grote forse Berner.

Mijn blijheid kent geen grenzen maar dit is wel een puntje waar straks aan gewerkt moet worden met mijn nieuwe baasje want jullie mensen staan blijkbaar niet sterk genoeg in jullie schoenen om mijn onstuimigheid aan te kunnen en door mijn blijheid en enthousiasme zien jullie daardoor de signalen die ik geef snel over het hoofd.

In het verleden heb ik veel stress en verdriet gehad.
Dit is dus niet te zien aan mij omdat ik altijd vrolijk ben. De Angels hebben daardoor ook waarschijnlijk mijn stresssignalen over het hoofd gezien.
Ineens liep mijn emmertje over nadat ik noodgedwongen moest verhuizen naar een ander opvanggezin en ook nog Dora had ontmoet. Dora was loops en de hormonen gierden door mijn lijf. (Ik kwam trouwens Dora onverwachts weer tegen bij de dierenarts toen ik gecastreerd moest worden). Wat een toeval hè!
Het was uiteindelijk allemaal een beetje teveel voor mij waardoor ik onverwachts enorm boos werd op een Golden Retriever reu.

Gelukkig is alles redelijk goed afgelopen. Ik ben inmiddels gecastreerd en weer helemaal tot rust gekomen.

In het verleden logeerde ik regelmatig in een hondenhotel omdat ik thuis vermoedelijk, vanwege stress veel last had van hotspots. Als ik in het hondenhotel logeerde had ik geen stress en verdwenen mijn hotspots weer.
De Angels hebben nadat het mij allemaal teveel werd contact opgenomen met het hondenhotel om navraag te doen over mijn karakter en mijn omgang met andere honden.

Natuurlijk kregen ze een positief antwoord over mij terug van het hondenhotel want ik ben daar hond aan huis geweest en ik heb het daar altijd enorm naar mijn zin gehad met andere honden.

Ik ben in het bezit van een stamboom maar zoals jullie kunnen lezen ben ik niet helemaal perfect.
Door mijn blijheid en enthousiasme denk je al gauw dat het goed met mij gaat.
Ik zoek daarom een baasje die dit begrijpt en hier rekening mee wil houden. Er zijn nog een aantal aandachtspunten waaraan ik samen met mijn nieuwe baasje hard aan moet gaan werken.
De Angels zullen dit gaan begeleiden samen met hun gedragstherapeut.

Ik heb rust, ruimte, stabiliteit en heel veel liefde en begrip nodig. Je moet geduld hebben met mij dan komt het uiteindelijk helemaal goed.

Sinds ik in het pleeggezin van de Angels woon heb ik geen last meer van hotspots. Een verhuizing geeft stress in het begin dus het kan zijn dat dit probleem dan toch weer even de kop opsteekt maar ik hoop natuurlijk van niet.

Gezien mijn incident met de Golden Retriever willen de Angels niet dat ik bij een andere reu ga wonen. Veiligheid voor alles natuurlijk maar een vriendinnetje zou prima zijn.

Omdat ik de eerste tijd veel rust en stabiliteit nodig heb kan ik niet in een gezin met kinderen gaan wonen. Ik ben kinderen gewend maar op moment is drukte nog te veel voor mij.

Heeft u interesse in mij? Vult u dan een intake formulier in.