Onze herplaatsers

Dobey

Dobey is een lieve maar enorm enthousiaste Boulab van bijna 1 jaar oud.
Dobey vindt het heerlijk om achter een bal aan te rennen, of zo maar rondjes te rennen. Ook spelen en wandelen met andere honden vindt hij ontzettend leuk.
Hij heeft er heel veel moeite mee dat hij regelmatig een aantal uren alleen is. Wanneer het baasje de hele dag thuis is, en met hem bezig gaat, is hij de gelukkigste hond van de wereld, moet het baasje werken dan wordt hij depressief en steeds stiller.
Hij heeft een tuintje tot zijn beschikking, maar een klein tuintje en dat is voor deze lieverd, die zo graag rondjes rent eigenlijk te weinig.
Naam dier: Dobey
Soort dier/ras: Boulab
Geslacht: reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: gechemisch gecastreerd sinds 1 mnd
Geboortedatum: 22-05-2021
Stamboom: nee
Vaccinaties: ja
Rabiës: ja
Woonplaats:Enschede
Reden herplaatsing: Dobey kan bij het gezin zijn energie niet kwijt
Kan met honden: ja, heel goed
Kan met katten: ja, is hij gewend
Kan met kinderen: ja, loopt kleintjes soms wel omver omdat hij zo groot is
Kan alleen zijn: ja
Kan in de auto: ja
Kan los lopen: ja, mits bekend op de loslooplokatie
Kan in een flat: nee
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: ja
Zindelijk: ja
Waaks: ja, slaat aan maar ook niet op alles
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: nee
Gedrag in huis: goed, hij is druk, loopt achter je aan
Gedrag buiten huis: goed
Gedrag aan de lijn: trekt wel wat maar na castratie en gebruik jachtlijn gaat het beter
Gedrag tijdens het loslopen: goed, stuiterbal
Gedrag naar andere honden: goed
Gedrag naar katten:goed
Gedrag naar kinderen: ook
Gedrag naar onbekende mensen:goed, enthousiast
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: spelen, balletjes gooien, rennen
Waar de hond moeite mee heeft: als hij hyperactief is heeft hij bananen in zijn oren
MEDISCH
Gezondheid: goed
Gezondheidsverklaring: –
Heeft de hond operaties ondergaan: nee
Heeft de hond medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig:nee
Welk voer krijgt de hond: pedrigee pal brokken
Bijzonderheden of opmerkingen:
WAT VOOR THUIS ZOEKT DE HOND?
Voor Dobey zoeken wij een sportief gezin met veel ruimte en tijd. Dobey kan met kinderen maar omdat hij zo enthousiast is, en weet hoe hij iemand moet tackelen, plaatsen we hem niet bij jonge kinderen. Hij is gewend aan katten, kan daar ook prima mee samen.
Vragen over Dobey kunnen uitsluitend gesteld worden in de chat van de stichting.
Commentaar is niet in het belang van Dobey en zijn baasje, en zal worden verwijderd.
Wanneer u belangstelling heeft voor Dobey kunt u via onderstaande link het intakeformulier invullen. Wij zullen vervolgens kijken wie het best bij hem past.
*******************************************************
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Dobey.
-Dobey is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar van Dobey gehad.
– Dibey wordt vanuit zijn thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Dobey reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Dobey bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Dobey en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Dobey en samen met u en de eigenaar kijken wij of Dobey ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.