Onze herplaatsers

Bobbie

BOBBIE OP ZOEK NAAR EEN LIEFDEVOL PLEKJE 🐾🐾
Bobbie, liefkozend Bobje genoemd door het gastgezin, was een enorm bang en zielig hoopje ellende toen we hem weghaalde uit de vreselijke omgeving waar hij gefokt en opgegroeid was. Maar wat is dit mannetje enorm gegroeid bij zijn lieve gastgezin.
Zij zagen in zijn prachtige ogen dat er hoop was en hij het stiekem heel prettig vond om aandacht te krijgen.
Ook met hun hond had hij meteen een klik.
Bobbie liet na een tijdje met veel geduld en liefde zijn echte karakter zien. Hij is lief, schattig, speels, nieuwsgierig en blij. Hij vindt het nu heerlijk om aandacht te krijgen, geaaid te worden en te spelen. Hij is nog niet helemaal zindelijk maar hij doet het elke dag een stuk beter. Hij plast buiten maar soms door zijn enthousiasme heeft hij ongelukjes in huis.
Met goede begeleiding zal dat alleen maar verbeteren.
Bobbie is er klaar voor iemand anders heel gelukkig te maken met zijn geweldige aanwezigheid en zijn zeer aandoenlijke koppie. Hij zal alleen maar meer openbloeien en een aanwinst voor een liefdevol gezin zijn.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Bobbie
Soort dier/ras: Maltezer
Geslacht: Reu
Reden van afstand: Gered uit verwaarlozing
Verblijft in: Nederland
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: 1 jaar
Gevaccineerd: Ja
Rabiës vaccinatie : Nee
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van herkomst: Nederland
Karakter van de hond: Lief, speels, nieuwsgierig en blij
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja
Kan alleen zijn: Ja, een paar uurtjes
Kan in de auto: Nog niet getraind
Kan los lopen: NVT – nog niet getraind
Kan in een flat/appartement: Ja, met lift
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Nee, maar gaat steeds beter
Waaks: Nee, maar blaft als de deurbel gaat
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed, maar vindt het nog spannend
Gedrag aan de lijn: Goed
Gedrag tijdens het loslopen: NVT
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Onbekend
Gedrag naar kinderen: Goed
Gedrag naar onbekende mensen: Goed
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed, gaat lekker slapen in de bench
Wat de hond leuk vindt om te doen: spelen, knuffelen, wandelen in de tuin
Waar de hond moeite mee heeft: Opgetild worden, maar laat het wel toe
MEDISCH
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Bobbie heeft Patella, maar hoeft er niet aan geopereerd te worden. Tandjes hebben in de toekomst waarschijnlijk aandacht nodig
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Onbekend
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken vermengd met vlees van Farm Food
WAT VOOR THUIS ZOEKEN WE VOOR BOBBIE?
Bobbie is op zoek naar een gezellig thuis waar hij verder kan groeien in zijn ontwikkeling en waar begrip is voor de situatie waar hij vandaan komt. Een gezin met kinderen vanaf 12 jaar, die hem overal bij betrekken en verder laten socialiseren zou gewenst zijn. Bobbie is heel leergierig en zou graag een maatje hebben waar hij zich aan op kan trekken. Bobbie is een nog jonge, speelse hond, die niets liever wil dan in je buurt zijn.
Kunt u Bobbie een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Hartelijk dank voor uw interesse in Bobbie.
Bobbie is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Bobbie is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Bobbie heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens zijn verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Bobbie en wat hij wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Bobbie bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Bobbie. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Bobbie en kijken we samen of Bobbie daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Bobbie verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Bobbie bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Bobbie een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.