Onze herplaatsers

Valentijn en Bram

Valentijn en Bram zijn SAMEN op zoek naar een gouden mand.
Valentijn is 3,5 jaar oud en Bram is 2,5 jaar oud, en zijn beide kruising Chihuahua x Keeshond.
Valentijn, is al vanaf zijn geboorte doof en ziet ook niet heel erg goed. Hij is vrolijk en aanhankelijk, en op een paar kleine vlekjes op zijn oor na, helemaal wit. Het eerste jaar van zijn leven is hij buiten zijn schuld een aantal keer van baas veranderd. Hierdoor heeft hij wat verlatingsangst. Wanneer hij in zijn bench zit, met een kleedje er overheen, heeft hij hier geen last van. Doe je dat niet, dan gaat hij de hele tijd blaffen. Valentijn kent wat handgebaren, maar omdat hij ook niet heel goed ziet, ziet hij die handgebaren ook wat minder dus die gebaren hebben pas op een paar meter effect.
Bram is een halfbroertje van Valentijn, en het zijn hele goede maatjes. Bram let op Valentijn in verband met zijn doofheid en vaak als het baasje ze roept en Valentijn ziet hem niet, dan zorgt Bram ervoor dat Valentijn zijn aandacht op het baasje richt en kan kijken naar de handgebaren die gegeven worden . Bram is opgegroeid in de coronatijd en heeft daardoor wat minder sociale contacten gehad dan goed voor hem is, samen met zijn wat angstige karakter zorgt dat ervoor dat hij argwanend is bij het ontmoeten van nieuwe mensen, vooral als ze in het zwart gekleed zijn. Soms wil hij dan wel grommen. Eenmaal gewend (hij is makkelijk om te kopen met lekkers ) is hij ook super aanhankelijk.
Bram luistert goed, je kan hem los laten lopen en hij komt altijd naar je toe. Valentijn luistert uiteraard niet maar kent wel een aantal handgebaren ( voor zitten stil zijn etc) en kan uitstekend lichaamstaal lezen, vaak weet hij al wat hij moet doen voor er een handgebaar gegeven wordt. Valentijn kun je niet los laten lopen, want als hij geen zin meer heeft in wandelen draait hij gewoon om en moet je erachteraan.
Beide hondjes houden heel veel van knuffelen, en liggen graag ergens op…zolang ze maar niet op de grond hoeven te liggen.
Naam dier: Valentijn en Bram
Soort dier/ras: kruising Chihuahua x Keeshond
Geslacht: reutjes
Gecastreerd/gesteriliseerd: nee
Geboortedatum: Valentijn (wit) 17-12-2018
Bram (zwart) 27-12-2019
Stamboom: nee
Vaccinaties: ja
Woonplaats: Roermond
Reden herplaatsing: door verandering van werk en mantelzorg niet voldoende tijd
Kan met honden: ja
Kan met katten: ja, zijn nieuwsgierig
Kan met kinderen: ja, maar Bram is wat onberekenbaar
Kan alleen zijn: ja
Kan in de auto: ja
Kan los lopen: ja maar Valentijn is door zijn doofheid niet zo goed bereikbaar
Kan in een flat: ja
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: ja
Zindelijk: ja
Waaks: ja
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: nee
Gedrag in huis: goed
Gedrag buiten huis: goed
Gedrag aan de lijn: goed, Bram kan soms wat trekken
Gedrag tijdens het loslopen: goed
Gedrag naar andere honden:goed, soms beetje blaffen
Gedrag naar katten: goed
Gedrag naar kinderen: goed
Gedrag naar onbekende mensen: Bram is bang van mensen in het zwart,
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: in de bench zijn ze rustig
Wat de hond leuk vindt om te doen: wandelen, lekker slapen, bij je zijn
Waar de hond moeite mee heeft: Bram met mensen in het zwart, Valentijn met witte busjes
MEDISCH
Gezondheid: goed
Gezondheidsverklaring:
Heeft de hond operaties ondergaan: nee
Heeft de hond medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: nee
Welk voer krijgt de hond: harde brokken
Bijzonderheden of opmerkingen:
WAT VOOR THUIS ZOEKT DE HOND?
Voor Valentijn en Bram zijn wij op zoek naar een gezin met veel tijd, zonder jonge kinderen waar ze lekker vertroeteld worden, en waar ze samen mogen blijven.
Vragen over Valentijn en Bram kunnen uitsluitend gesteld worden in de chat van de stichting.
Commentaar is niet in het belang van Valentijn en Bram en hun verdrietige baasje, en zal worden verwijderd.
Wanneer u belangstelling heeft voor Valentijn en Bram SAMEN kunt u via onderstaande link het intakeformulier invullen. Wij zullen vervolgens kijken wie het best bij hen past.
****************************************************
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Bram en Valentijn.
– Bram en Valentijn zijn bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar van Bram en Valentijn gehad.
-Bram en Valentijn worden vanuit hun thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Bram en Valentijn reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Bram en Valentijn bij u en uw gezin passen. (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Bram en Valentijn en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Bram en Pieter en samen met u en de eigenaar kijken wij of zij ook echt bij u passen.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.