Onze herplaatsers

Mika en Manga

Deze 2 lieve zusjes zijn Mika en Manga, ze zijn 7 jaar oud en wegens verdrietige omstandigheden op zoek naar een nieuw huisje. Het liefst ziet de huidige eigenaar ze samen naar een huisje gaan maar als dit niet mogelijk is mogen ze ook apart geadopteerd worden.

Mika: Mika is het drukke zusje dat houdt van knuffelen, ze komt dan ook graag bij je op de bank liggen en als ze dan niet geaaid wordt geeft ze graag kopjes om te laten blijken dat ze gekriebeld wil worden. Als Mika niet om aandacht komt vragen wil ze ook met rust gelaten worden en ziet ze de plek waar ze ligt als haar territorium en kan gaan blazen als ze niet met rust gelaten wordt.

Manga: Manga is meer afwachtend, komt ook op haar moment een knuffel halen maar is veel minder afhankelijk, ze ligt graag op de bank te slapen en wil dan graag geaaid worden. Manga is in het begin ook nog wat schuw en wacht eerst af wat Mika doet, en volgt dat voorbeeld.

Beide zusjes zijn het liefst binnen bij je in de buurt maar als de deur open staat genieten ze ook lekker buiten van het zonnetje of gaan ze samen de buurt verkennen. Ze lopen niet ver van huis en zodra het etenstijd is zullen ze heel snel weer lekker naar huis komen.

 

Ze zijn kinderen in het gezin gewend en deze vinden ze ook leuk. Andere honden of katten in huis accepteren ze wellicht niet.

Mika en Manga hebben beide bij spanning last van hun blaas, dit uit zich in herhaaldelijk kleine plasjes doen maar gelukkig doen ze deze netjes in de kattenbak. Hierdoor komt het wel voor dat ze wel eens een blaasontsteking krijgen. Deze is goed te verhelpen met een antibiotica kuur. Ze zijn medisch onderzocht en hebben verder geen blaas of nierproblemen. In een rustige omgeving met geen andere dieren in huis en speciale voeding van VanHills urinary amd weight control zullen deze problemen minimaal zijn.

Wilt u een of beide schatjes dat veilige huisje geven wat ze nodig hebben, vult u dan een intakeformulier in.

Ze zijn allebei gevaccineerd en gesteriliseerd en bevinden zich in de buurt van Eindhoven