Onze herplaatsers

Noway

Noway is een Beagle van 12,5 jaar oud en Noway is op zoek naar een mandje waar hij zijn oude dag mag slijten.
Noway is altijd een vrolijke, brave, goed luisterende hond geweest, erg gefocussed op zijn eten en op zijn balletje.
Sinds de geboorte van een kindje in het gezin, is hij zich gaan terugtrekken van het gezin, is hij niet meer vrolijk en enthousiast zoals hij eerst was. Hij is absoluut naar lief voor het kindje, maar de drukte van dit nieuwe leven is voor hem teveel van het goede.
Door een huidallergie krijgt hij medicatie waar hij meer door moet plassen. Wanneer zijn bewegingsruimte beperkt is, in de bench wanneer hij alleen thuis is, kon hij zijn plas ophouden. Wanneer hij vrij rondloopt, moet hij om de anderhalf uur even naar buiten om een plasje te doen, in de tuin bijvoorbeeld.
Nu hij wat ongelukkiger is geworden, heeft hij ook meer moeite om – wanneer hij alleen thuis in de bench ligt – zijn plas op te houden.
Naam dier: Noway
Soort dier/ras: Beagle
Geslacht: reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Geboortedatum: 04-11-2009
Stamboom: nee
Vaccinaties: ja
Vaccinaties geldig tot: eind juni
Rabiës: nee
Woonplaats: Breda
Reden herplaatsing: hij is ongelukkig sinds er een kindje in huis is
Kan met honden: ja, maar is graag op zichzelf
Kan met katten: ja, is hij gewend
Kan met kinderen: ja, maar oudere kinderen, wil wat rust in huis
Kan alleen zijn: ja
Kan in de auto: ja
Kan los lopen: nee
Kan in een flat: nee
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: ja, is ook nodig voor hem ivm plasprobleem
Zindelijk: ja, maar door medicijn gebruik moet hij veel plassen
Waaks: nee
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: nee
Gedrag in huis: goed
Gedrag buiten huis: goed
Gedrag aan de lijn: goed, hij kan soms trekken
Gedrag tijdens het loslopen: nvt
Gedrag naar andere honden: goed, onderdanig
Gedrag naar katten: goed
Gedrag naar kinderen: goed, erg lief voor kinderen
Gedrag naar onbekende mensen: goed, wil aandacht en knuffelen
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: Schooien, met een bal spelen vindt hij geweldig, op de bank liggen
Waar de hond moeite mee heeft: de drukte van het jonge gezin, en gevoelig voor stemverheffing
MEDISCH
Gezondheid: allergie, krijgt 1x in 6 a 8 weken injectie Cytopoint (EUR 80,–)
Gezondheidsverklaring: nee
Heeft de hond operaties ondergaan: nee
Heeft de hond medicatie nodig: ja, sitopoint
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: nee, hypo-allergeen voer hielp hem niet
Welk voer krijgt de hond: Hills, science plan adult brokken
Bijzonderheden of opmerkingen:
WAT VOOR THUIS ZOEKT DE HOND?
Voor Noway zijn wij op zoek naar een ouder gezin waar het leven rustig is en waar hij niet zoveel alleen hoeft te zijn. Hij moet makkelijk in en uit kunnen lopen om even een klein plasje in de tuin te doen.
Vragen over Noway kunnen uitsluitend gesteld worden in de chat van de stichting.
Commentaar is niet in het belang van Noway, en zal worden verwijderd.
Wanneer u belangstelling heeft voor Noway kunt u via onderstaande link het intakeformulier invullen. Wij zullen vervolgens kijken wie het best bij hem past.
******************************************************
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Noway.
– Noway is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar van Noway gehad.
– Noway ywordt vanuit zijn thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Noway reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Noway bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Noway en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Noway en samen met u en de eigenaar kijken wij of Pieter ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.