MOPPIE (BERNER SENNEN X LEONBERGER) ZOEKT EEN LIEFDEVOL THUIS
Bijna iedereen kent onze Moppie inmiddels wel. Nadat Moppie lange tijd in de opvang heeft gezeten gaan we rustig aan proberen om een forever home voor haar te vinden.
Dit gaat vermoedelijk geen makkelijke taak worden! Moppie is een prachtige hond om te zien en het lijkt allemaal makkelijk en mee te vallen maar haar angst en trauma zal door de meeste mensen toch nog zwaar onderschat worden.
We willen onze lieve Moppie niet negatief neerzetten want ze is ontzettend lief en aanhankelijk maar Moppie is een zwaar getraumatiseerde hond die alleen kan functioneren en kwaliteit van leven kan hebben in de juiste (voor haar haalbare) leefomstandigheden en bij het juiste (ervaren) baasje.
Als eerste moet de veiligheid van Moppie bovenaan staan en daar bedoelen we mee de ruimte buiten. Een tuin of erf moet volledig omheind en afgesloten zijn (minstens 1.80 hoog).
Het is belangrijk dat Moppie in een niet drukke woonomgeving komt want dat zal ze niet aankunnen.
De thuissituatie moet goed stabiel en zo rustig mogelijk zijn met voldoende ruimte.
Een aanwezige stabiele hond is van essentieel belang!
Er zijn veel mogelijkheden voor Moppie om gelukkig te kunnen zijn als ze begrepen en gerespecteerd zal worden. Geduld, begrip, respect, veiligheid, verantwoordelijkheid en geen verwachtingen zijn de allerbelangrijkste punten om Moppie kwaliteit van leven te kunnen geven.
Er moet rekening mee worden gehouden dat Moppie vermoedelijk altijd een trauma hond zal blijven met veel angsten. Aanpassingen moeten aan haar gedaan kunnen worden en niet andersom!
Moppie vindt het heerlijk om mee te gaan wandelen. Ze loopt braaf mee aan de lijn en op omheind terrein vindt ze het geweldig om met andere honden te spelen.
In huis gaat het goed mits er rust is en er geen onverwachtse dingen gebeuren (harde geluiden, veel mensen in de woonkamer, niet weg kunnen vluchten, kinderen etc).
Moppie is benaderbaar maar nog zeker geen knuffelhond! Ze laat het benaderen en aaien toe en ze accepteert het maar ze heeft nog steeds veel angst.
Moppie valt snel terug in haar angst als er niet genoeg met haar getraind wordt (dit nader toe te lichten).
Moppie is een ontzettend lieve, grote en sterke hond met een zeer verdrietig verleden maar we hebben hoop want ze is het afgelopen half jaar grote stappen voorruit gegaan. We kunnen niet beloven dat er nog meer verbetering en vertrouwen haalbaar is maar we hopen natuurlijk van wel.
Uiteraard zullen we de geïnteresseerden meer toelichten over de situatie van Moppie!
Graag willen wij u vragen alleen te reageren bij serieuze interesse en haalbaarheid en niet uit medelijden want Moppie verblijft in een geweldig gast/pleeggezin en zal alleen naar een nieuw thuis gaan waar de situatie en ervaring gelijk staat aan de situatie waar ze nu verblijft.
*Alle update’s van het afgelopen half jaar van Moppie zijn terug te lezen op onze fb pagina en bij het laatste nieuws op onze website.
ZorgAngels van de Stichting zijn dieren die vanuit een noodsituatie door ons zijn opgevangen. Meestal is er sprake geweest van verwaarlozing, mishandeling, uitbuiting of overige verdrietige situaties.
Bijna alle ZorgAngels die in een gast/pleeggezin verblijven en een nieuw thuis zoeken hebben medische zorg en een herstel/observatie periode nodig gehad.
U reageert dus op een dier met een verleden (een rugzak).
Een dier met een verdrietig verleden heeft andere zorg nodig dan een dier zonder “rugzakje”.
Dit vraagt vaak veel aanpassingen, begrip en geduld van een nieuwe eigenaar en het gezin. Soms levenslang!
In onze advertentie staat duidelijk aangegeven welke situatie geschikt is en wat het dier wel of niet aankan. Wij vragen u de advertentie goed door te lezen en vooraf met eventuele gezinsleden te bespreken of het dier waar u op reageert bij u past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, ervaring etc.).
-Meer informatie over onze ZorgAngels kunt u vinden in de eerder gegeven update’s op onze pagina’s.
In de update’s kunt u lezen hoe de revalidatie/observatie periode is verlopen.
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam!
-Na het verschijnen van de advertentie zullen er een aantal dagen of soms langere tijd overheen gaan voordat er vanuit de stichting contact met u wordt opgenomen.
-Wij wachten meestal een aantal dagen tot een week (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor het dier en als u dat bent nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle verdere informatie over het dier waar u op gereageerd heeft en samen met u kijken wij of het dier ook echt bij u past.
-Als er een kennismaking zal worden gepland dan zal de kennismaking meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar het dier verblijft met begeleiding van een een vrijwilliger van de stichting.
-Nadat de tweede kennismaking bij u thuis ook goed is verlopen zal het dier met een proefperiode van een maand bij u geplaatst worden.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een door beide partijen getekende overeenkomst.
-Vanuit de stichting zal goede begeleiding en nazorg volgen eventueel met hulp van een gedragstherapeut.
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden, zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen over een herplaatsingsprocedure kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.