Onze herplaatsers

Rommel

ROMMEL IS OP ZOEK NAAR EEN GOUDEN MAND💖
Algemene informatie
Naam: Rommel
Ras: Kruising Friese Stabij
Geslacht: Teef
Reden van herplaatsing: privé omstandigheden eigenaar
Woonplaats: Almelo
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Leeftijd: 10 jaar
Gewicht: rond de 15 kilo
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Nederland
Karakter van de hond: speels, blij, enthousiast
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
MEDISCH
Gezondheid: goed
Medisch verleden: geen
Heeft de hond operaties ondergaan: alleen sterilisatie
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: brokken met vlees er door
Bijzonderheden/opmerkingen: –
GEDRAG
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Rustig, veel slapen
Gedrag buiten huis: Rustig in de tuin
Gedrag aan de lijn: beschermend over eigenaar, wil niet dat andere honden in de buurt komen.
Gedrag tijdens het loslopen: Graag apporteren, blijft in de buurt.
Gedrag naar andere honden: wisselend, aan de lijn bij eigenaar mag er geen hond in de buurt komen.
Gedrag naar katten: jaagt ze op
Gedrag naar kinderen: goed, wil ze op een rustige manier mee spelen
Gedrag naar onbekende mensen: goed, altijd leuk
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: slapen
Wat de hond leuk vindt om te doen: balletjes, apporteren, touwen.
Waar de hond moeite mee heeft: andere honden, vuurwerk, harde geluiden en onbekende voorwerpen.
WAT VOOR THUIS ZOEKT ROMMEL?
Rommel zoekt een baasje die tijd voor haar heeft om lekker te spelen en wandelen. Rommel houdt van apporteren, het maakt haar niet uit wat je gooit (touw of bal) als ze het maar kan ophalen en terug brengen. Ook zoekt Rommel een baasje die leiding geeft als het tijd is om te gaan wandelen. Rommel heeft snel het idee dat ze haar baasje moet beschermen terwijl dit natuurlijk niet nodig is. Hierin zal ze de nodige begeleiding nodig hebben. Rommel is dus op zoek naar een huisje waar ze lekker haar energie kwijt kan, begeleiding krijgt in haar angsten, ze lekker veel knuffels krijgt en waar een warme mand op haar staat te wachten.
Kunt u Rommel haar gouden mandje geven? Vult u dan onderstaand intakeformulier in.
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Rommel.
-Rommel is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar van Rommel gehad.
-Rommel wordt vanuit haar thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Rommel reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Rommel bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Rommel en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Rommel en samen met u en de eigenaar kijken wij of Rommel ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.