Onze herplaatsers

Jonas

JONAS IS OP ZOEK NAAR EEN LIEFDEVOL THUIS 🐾🐶
Het is onmogelijk om niet direct verliefd te worden op dit prachtige ventje met zijn stralende oogjes. Een energieke, enthousiaste, slimme en sociale pup die vooral gek is op spelen met alles wat niet in zijn ruim gevulde speelgoedmand ligt. Jonas zoekt regelmatig zijn grenzen op en heeft behoefte aan energieke en ervaren baasjes die duidelijk zijn in de opvoeding en veel met hem willen ondernemen.
Op deze jonge leeftijd leren pups nog heel snel en Jonas is slim en enthousiast genoeg om te willen leren. Beloning met stem en snoepjes halen het beste in Jonas naar boven. Jonas is gek op eten en is op dat gebied onverzadigbaar, daar is op een positieve manier gebruik van te maken in zijn opvoeding . Vanwege zijn ondernemende, pittige karakter zou Jonas baadt hebben bij een hondencursus, dit zal de gezamenlijke band alleen maar versterken.
Zoekt u een ondernemende, sociale en slimme pup die ervan houdt om alles op te ruimen wat rondslingert in huis, dan is Jonas zeker een aanwinst. En elk balletje dat u gooit rent hij achteraan en laat hij keurig liggen. Dus als toekomstige baasjes blijft u ook goed in beweging.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Jonas
Soort dier/ras: Onbekende kruising, vermoeden is Chihuahua X Kleine Keeshond
Geslacht: Reu
Verblijfplaats: Omgeving Bergen op Zoom
Leeftijd: 4 maanden
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Gevaccineerd: Ja
Rabiës vaccinatie: Ja
Ontwormd: Ja
Anti Parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Karakter van de hond: Slim, enthousiast en sociaal
Kan met andere honden: Ja, alleen laat graag zien dat hij zijn mannetje staat
Kan met katten: Ja, mits de kat hem op zijn plaats kan zetten
Kan met kinderen: Ja, liefst oudere kinderen
Kan alleen zijn: Moet nog opgebouwd worden
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Ja, op omheind terrein
Kan in Flat/Appartement: Ja, zolang Jonas voldoende beweging krijgt en lift en balkon aanwezig zijn
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja, gebruikt soms nog een plasmatje
Waaks: Is nog pup
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Jonas is een echte pup, die aan staat zodra hij wakker is. Hij heeft een grote mand met speeltjes ter beschikking, maar vooral alles waar hij niet mee mag spelen is interessant. Overdag pakt hij zijn rust in zijn bench.
Gedrag buiten huis: Jonas geniet momenteel van het leven op de camping en mag hier vrij rondlopen. Hij gaat goed met de andere honden op de camping en luistert al vrij goed als hij wordt geroepen. Hij rent graag achter een balletje aan, waarna hij u rustig aan kijkt of u het balletje weer opraapt en opnieuw gooit.
Gedrag aan de lijn: Jonas gaat nog alle kanten op met aan de lijn lopen, dit moet nog verder getraind worden
Gedrag tijdens het loslopen: Jonas loopt los op het omheinde terrein van de camping en luistert meestal goed als hij wordt geroepen.
Gedrag naar andere honden: Goed, Jonas is sociaal, voor geen enkele hond bang en wil dolgraag spelen.
Gedrag naar katten: Katten die duidelijk aangeven waar hun grens ligt laat Jonas met rust, maar als hij het idee heeft dat hij de baas is over de kat jaagt hij deze op
Gedrag naar kinderen: Jonas is op zich heel lief voor kinderen, maar vanwege zijn dominante gedrag plaatsen wij hem niet bij jonge kinderen
Gedrag naar onbekende mensen: Jonas houdt van iedereen, zolang hij maar aandacht krijgt en er met hem wordt gespeeld
Gedrag als de hond alleen is: Lekker te slapen in zijn bench.
Wat de hond leuk vindt om te doen: Spelen met andere honden, speeltjes en balletjes
Waar heeft de hond moeite mee: Niks
MEDISCH
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Blaasontsteking gehad
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Puppybrokken
Bijzonderheden/Opmerkingen: Geen
WAT VOOR THUIS ZOEKEN WIJ VOOR JONAS?
Voor Jonas zijn wij op zoek naar ervaren baasjes, die bekend zijn met het opvoeden van een pittige pup. Want al oogt Jonas schattig en is hij klein, zijn karakter zit vol pit.
Jonas is gek op honden, is katten en een papegaai gewend. Baasjes die kiezen voor Jonas moeten op een speelse maar consequente manier met hem aan de slag, u zult hierdoor een geweldig hondje aan hem hebben.
Kunt u Jonas een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
BELANGRIJKE INFORMATIE‼️
We zullen regelmatig updates op onze FB pagina plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien hoe de herplaatsingsprocedure van Jonas verloopt (ontmoetingen, tijdsduur, etc.) Het is voor ons helaas niet haalbaar om iedereen persoonlijk op de hoogte te houden. Wij vragen u daarom om tussentijds onze fb pagina goed in de gaten te houden. Wanneer Jonas uiteindelijk definitief een nieuw thuis heeft gevonden zal dit op onze fb pagina vermeld worden en krijgen alle geïnteresseerden die een intake formulier hebben ingevuld via de mail bericht van ons.
Hartelijk dank voor uw interesse in Jonas.
Jonas is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Jonas is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Jonas heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens zijn verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Jonas en wat hij wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Jonas bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Jonas. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Jonas en kijken we samen of Jonas daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Jonas verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Jonas bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Jonas een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
Als u nog vragen heeft staan we klaar om u te helpen via de chat of e-mail.