Wie zijn wij

Wij zijn Ariadne en Anja, oprichters en bestuursleden van de stichting Charlotte’s Angels. Beiden hebben wij ons hele leven al een groot hart voor dieren.
Er is veel dierenleed en verwaarlozing in Nederland en België omdat een dier volgens de wet als ding wordt gezien. Voor veel dieren is dringend hulp nodig.
Ook zijn er veel dieren die door ziekte, overlijden of persoonlijke omstandigheden van hun baasje een nieuw warm thuis zoeken.
Wij vinden dat alle dieren ongeacht hun situatie of verleden een tweede kans verdienen. Samen met ons hechte en ervaren team van vrijwilligers maken wij ons sterk voor alle dieren. Iedere vrijwilliger draagt zijn steentje bij op zijn eigen manier en naar eigen kunnen. Door onze krachten te bundelen kunnen wij in bijna alle situaties direct handelen en hulp bieden.

charlottes angels rescue hond dier
Ariadne & Anja
charlottes angels dog dier rescue
Anja
charlottes angels dog dier rescue
Ariadne

Een dier is afhankelijk van de mens, heeft gevoel en veel liefde te geven. Een dier kan op zijn beurt veel betekenen voor de mens. Denk aan alleenstaanden, oudere mensen en kinderen. Een dier is vaak een gezinslid waar men een hechte band mee opbouwt. Wij willen deze bijzondere en mooie band tussen mens en dier graag samenbrengen en mensen bewust maken van wederzijds respect.
Er zijn veel dieren in nood die geen liefdevol baasje hebben en niet de vrijheid en verzorging krijgen die ze nodig hebben. Denk aan de broodfokteefjes die in donkere koude schuren verblijven en puppen krijgen tot ze er aan bezwijken zonder ooit daglicht te hebben gezien en een liefdevol leven te hebben gehad. Er wordt veel geld verdient aan de handel in dieren. Ook daar zetten wij ons hard voor in en strijden voor deze dieren. Onze inzet is misschien maar een druppel op de gloeiende plaat maar elk gered leven is er weer een.

Over Anja

Zelf heb ik grote liefde voor het geweldige Newfoundlander ras. Deze prachtige grote lompe beren met hun eigenwijze en stabiele karakter hebben mijn hart gestolen. Mijn eerste newfoundlander was Kai en al snel volgde Tobey. Helaas beiden overleden en het gemis is nog groot.
Nu alle liefde voor de oudjes Olivier Bommel en Charlotte (Lotje)
Mijn Newfoundlanders Olivier Bommel, Charlotte (Lotje) en Maltezer Ollie.
Olivier Bommel is 11 jaar geleden als pup bij ons komen wonen. Toen nog een klein ondeugend bruin beertje en inmiddels is hij een knappe beer op leeftijd.
Charlotte (Lotje)
Lotje is 2 jaar geleden in mijn leven gekomen. Mijn eerste herplaats hond, mijn lieve meisje en zo trots op haar.
Ollie (onze Kefbek) de allerkleinste met de grootste mond en de baas over iedereen.

Mijn paarden:
Heerlijk iedere dag zorgen, ontspannen en genieten met mijn paarden in de polder die op een kleine privestal in Leidschendam staan. S-Jozien is het oudste paard van 28 jaar die al jaren lang geniet van de wei en haar pensioen. Brechtje de 17 jarige gitzwarte Fries, Floris Pompeloentje de kleine mini Shetlander en de prachtige Cassiodoro.

Mijn konijnen:
Zes konijnen die bij ons een mooi plekje hebben gevonden. Allemaal uit verdrietige omstandigheden maar nu genieten van hun leven.

Over Ariadne

Ik woon momenteel met mijn man, 5 honden en 2 katten in België. Heerlijke plek waar we voldoende ruimte voor al onze diertjes hebben. Anja heb ik enige jaren geleden ontmoet en we hadden al snel door dat we een gemeenschappelijk doel hebben. Uiteindelijk is onze stichting daaruit voortgekomen. Ik ben enorm blij dat ik op deze manier een bijdrage kan leveren om het leven van een aantal dieren te verbeteren. Het is mooi werk en geeft veel voldoening als je de gelukkig herplaatste dieren terug ziet. Helaas heeft dit werk ook een erg donkere kant maar samen en met ons team blijven we vechten en doorgaan in het belang van alle dieren.

Mijn eigen diertjes:

Nomi

Nomi is onze oudste en een herplaatser die via de stichting in ons leven is gekomen. Een hele lieve en toch wel ondeugende Berner die graag haar aaitjes krijgt.

 

Nuschka

Nuschka is ons schatje die via de Stichting RSDR in ons leven is gekomen. Een Bulgaars bescheiden meisje met een enorm groot hart.

Baco

Baco komt uit een ontruiming waar de honden er bijzonder slecht aan toe waren. We hebben moeten knokken om hem in leven te houden maar is nu al 7 jaartjes jong, mijn zorgenkindje maar zo sterk mannetje.

Bacchus

Bacchus is als pup in ons leven gekomen door een hele lieve fokker die hem een goed leven gunde. Het is een grote, stoere man maar heeft zo een klein hartje. Iedereen wil hem altijd even knuffelen 😊

Byrrh

Byrrh is een mannetje uit Roemenië waarvan ik filmpje zag op FB waar mijn hart van brak. Hij moest en zou bij ons komen en dat is ook gelukt. Een klein mannetje die van een heel angstig onzeker hondje is uitgegroeid tot een stoere bink die denkt de hele wereld aan te kunnen.

En mijn 2 poezen Doerak en Amun die hier lekker in en om het huis leven en genieten van al de ruimte.