Herplaatsing Hond

Waarom uw hond herplaatsen via de stichting Charlotte’s Angels:

Een herplaatsing via ons is kosteloos en altijd in het belang van de hond.
Wij beschikken over een groot netwerk waardoor een snelle herplaatsing vaak mogelijk is.
Veiligheid van de hond!
De hond verblijft bij u thuis.
In noodsituaties is noodopvang mogelijk.
U bepaalt zelf het adoptiebedrag en waar uw hond geplaatst wordt.
Uw hond wordt geplaatst met een contract om doorverkoop, handel, fok, verwaarlozing ed te voorkomen.
Er wordt discreet omgegaan met uw privacy. Een uitgebreide screening van adoptanten.
Wij verlenen nazorg en controle als de hond geplaatst is.

 

Non-Profit organisatie

Wij zijn een Non-profit organisatie die bestaat uit vrijwilligers met een groot hart voor dieren. Wij helpen u ongeacht de situatie kosteloos bij het veilig en betrouwbaar herplaatsen van uw geliefde hond.

Een nieuw onderkomen zoeken voor uw hond is vaak een zeer emotionele gebeurtenis en wij willen u daar graag bij begeleiden.

Betrouwbare en snelle herplaatsing

Wij beschikken over een groot netwerk en er staan bij ons betrouwbare mensen geregistreerd die op zoek zijn naar een herplaats hond. Hierdoor is een herplaatsing vaak binnen korte tijd te realiseren voor ons.

Veiligheid!

Uw hond te koop aanbieden op marktplaats is niet veilig! Ook gratis weggeven niet! Handelaren en mensen met verkeerde bedoelingen struinen marktplaats af op zoek naar een hond. Deze mensen/handelaren zijn voor u bijna niet te onderscheiden van mensen met goede bedoelingen. Er wordt u een mooi verhaalt verteld en alles blijkt te kloppen totdat…

Helaas wordt er vaak misbruikt gemaakt van de situatie en uw emoties. Veel ongesteriliseerde teefjes verdwijnen in de broodfok in Nederland en het buitenland. Laat dit uw hond niet overkomen!

De hond verblijft bij uw thuis

Wanneer een hond naar een nieuwe omgeving moet verhuizen kan dit als stressvol worden ervaren. Het is prettiger voor de hond om vanuit de situatie waar hij/zij zich momenteel bevindt te worden herplaatst.

In sommige situaties is dit echter niet mogelijk. Wij zullen dan zorg dragen voor tijdelijke opvang en de hond vanuit deze situatie voor u herplaatsen.

In noodsituaties kunt u kosteloos afstand doen van uw hond aan de stichting. Wij zullen uw hond dan opvangen en met uiterste zorg verzorgen en herplaatsen.

Hoe werken wij?

Wij kijken naar de situatie waar de hond zich in bevindt. Hierbij zoeken wij het juiste en geschikte baasje. Na screening stellen wij de adoptanten aan u voor. U bepaalt altijd zelf welke adoptanten en situatie u het meest geschikt vind voor uw hond.

U heeft zelf een kennismaking met de adoptanten dit kan bij u thuis zijn of bij de adoptant. Verloopt deze ontmoeting goed dan mag de hond direct mee of blijven eventueel met een eerder overeengekomen proefperiode. Wilt u liever nog een tweede ontmoeting dan is dat ook mogelijk.

Ook dit bepaalt u zelf. Uw gevoel moet helemaal goed zijn.

Adoptiebedrag

U bepaalt zelf het adoptiebedrag wat u voor uw hond wil vragen.

Dit moet wel een bedrag naar redelijkheid zijn en u mag via onze organisatie geen winst op de hond maken.

De betaling van het adoptiebedrag is een transactie tussen koper en verkoper en staat los van onze organisatie. Er hoeft geen deel van het adoptie bedrag aan ons betaald te worden omdat wij kosteloos en geheel in het belang van de hond voor u aan het werk gaan en hulp bieden.

Uiteraard is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te doneren voor onze bemiddeling zodat wij een Rescue hond kunnen redden en een toekomst kunnen geven.

Contract en voorwaarden

Iedere hond die via ons bemiddelt en herplaatst wordt, wordt geplaatst met een contract. Hierin staan een aantal voorwaarden waar koper en verkoper aan moeten voldoen.

Als uw hond door ons geplaatst is mag hij/zij zonder toestemming nooit worden doorverkocht, weggegeven, naar een asiel worden gebracht of zonder toestemming worden geuthanaseerd. Dit geheel in het belang en voor de veiligheid van de hond.

Privacy

Er wordt door ons zorgvuldig omgegaan met uw contact gegevens. Uw persoonlijke contactgegevens zullen dan ook nooit in de openbaarheid worden gebracht. Wanneer iemand belangstelling heeft in uw hond leggen wij de situatie van de geïnteresseerden aan u voor. Wij zullen uw contactgegevens pas doorgeven aan de geïnteresseerden wanneer u ons hier toestemming voor heeft gegeven.

Procedure:

U meld uw hond via dit intake formulier aan.

Wij maken na het invullen van het intake formulier een bel afspraak met u voor overleg en eventuele vragen.

In overleg maken wij een advertentie voor u.

Wij beantwoorden alle reacties en vragen van mensen die geïnteresseerd zijn dmv persoonlijke berichten, mail en bel afspraken.

Wij doen voor u de screening van geïnteresseerde en kiezen de juiste

adoptanten voor u uit.

Hebben wij de juiste adoptanten voor u gevonden dan wordt u telefonisch op de hoogte gebracht en stellen wij de geïnteresseerde en gescreende adoptanten aan u voor.

U maakt zelf een bel afspraak met de adoptant en na dit gesprek zal er een eventuele ontmoeting volgen.

Bij overdracht van de hond zal er een contract getekend worden en een kopie naar ons worden verzonden. Dit kan via de post en mail.

Na plaatsing van uw hond houden wij controle en verlenen nazorg. Nazorg kan zijn overleg, advies, gedragstherapie etc.

 

Wij vragen u alle gegevens van de hond zo uitgebreid mogelijk en naar waarheid in te vullen. Dit is belangrijk voor een goede plaatsing en toekomst van de hond.

Intake Formulier Herplaatsing Hond

  Gegevens Eigenaar:


  JaNee


  Wat is de reden van een herplaatsing

  Gegevens Hond:


  ReuTeef


  JaNee  JaNee


  JaNee


  JaNee


  JaNee


  JaNee


  JaNee  JaNeeWeet ik niet


  JaNeeWeet ik niet


  JaNeeWeet ik niet


  JaNeeWeet ik niet


  JaNeeWeet ik niet


  JaNeeWeet ik niet


  JaNeeWeet ik niet


  BinnenBuiten


  JaNee


  JaNee


  JaNee

  Medisch


  JaNee
  Zo nee, omschrijf de problemen


  JaNee


  JaNee  JaNee  JaNee


  JaNee


  Bijzonderheden of opmerkingen:  JaNee


  GoedNiet goed


  GoedNiet goed


  GoedNiet goed


  GoedNiet goed


  GoedNiet goed


  GoedNiet goed


  GoedNiet goed  Foto 1:
  Foto 2:
  Foto 3:

  Ik heb dit formulier naar alle waarheid ingevuld en ga akkoord met de algemene voorwaarden die ook op onze website staan