Onze herplaatsers

Jane

Jane zoekt een forever home🐾🐾
We kunnen wel zeggen dat onze lieve ZorgAngel Jane een afschuwelijk leven achter de rug heeft.
Jane heeft sinds haar redding uit de schrijnende situatie waar ze in verbleef gelukkig een heel ander en nieuw leven gekregen.
Ze kende geen liefde en niets van het leven buiten de donkere schuur.
Jane heeft in de tijd dat ze bij ons in de opvang verblijft al enorm grote stappen vooruit gemaakt. Ze heeft vertrouwen in mensen gekregen en ze geniet van haar vrijheid, de aandacht en liefde die ze nu krijgt.
Jane is van een zielig hoopje ellende een gezellig en vrolijk gezelschapshondje geworden waar iedereen direct verliefd op is als ze haar ontmoeten.
Haar zachte en lieve karakter valt direct op als je haar ziet.
Jane is aan 1 oogje blind geraakt, voor haar andere oogje heeft ze dagelijks oogdruppels nodig om de oogboldruk te verlagen (glaucoom).
Jane is een vrolijk en aanhankelijk hondje naar mensen toe (ook naar vreemden) maar andere honden interesseren haar eigenlijk niet. Het is duidelijk geworden dat Jane zich prettig voelt bij mensen maar niet bij andere honden. Jane zou daarom het beste op haar plek zijn bij een gezin of bij iemand alleen zonder andere honden.
Jane gaat graag met je mee om te wandelen. Op visite gaan doet ze graag en dan gedraagt ze zich ook erg goed. Jane houdt van uitjes maken, maar ze vindt het ook heerlijk om lekker thuis in haar warme Fluffy mandje te liggen.
Jane was zwanger toen ze bij ons in de opvang kwam. Haar pupjes waren niet levensvatbaar. De zwangerschap moest worden afgebroken en Jane is toen meteen gecastreerd (verwijdering baarmoeder).
Jane heeft lange tijd bij ons in de opvang gezeten maar het is nu echt tijd dat ze een forever home krijgt bij lieve mensen die haar met volle overtuiging voor Jane willen gaan en haar een mooie toekomst willen geven met veel rust, begrip, aandacht en heel veel liefde.
We kijken naar de toekomst en niet meer naar Jane’s verleden, maar er moet wel rekening mee gehouden worden en begrip voor zijn, dat Jane toch een klein rugzakje met zich mee draagt.
Jane is daarom geen hondje voor een druk gezin of een gezin met kleine kinderen.
Een rustig thuis met regelmaat is belangrijk voor haar.
ALGEMENE INFORMATIE:
Naam: Jane
Ras: Shih Tzu
Geslacht: teefje
Reden van afstand: gered uit verwaarlozing in Nederland
Verblijft in: Nederland
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Leeftijd: 1 jaar
Gevaccineerd: Ja
Rabiës vaccinatie: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Nederland
Karakter van de hond: Ontzettend lief en enorm aanhankelijk
Kan met andere honden: Ja maar ze is het beste op haar plek in een gezin zonder andere honden.
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Oudere kinderen
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Nee
Kan in een flat: Ja
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
MEDISCH:
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: blind aan 1 oog, glaucoom aan andere oog.
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Ja abortus/castratie
Heeft de hond medicatie nodig: Ja, oogdruppels
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: Geen
GEDRAG:
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed
Gedrag aan de lijn: Goed
Gedrag tijdens loslopen: Nvt
Gedrag naar andere honden: niet altijd goed, buiten gaat het wel goed met andere honden.
Gedrag naar katten: Nee
Gedrag naar kinderen: Onbekend
Gedrag naar onbekende mensen: Vriendelijk, open, eerlijk, toegankelijk
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: Knuffelen, wandelen, uitjes, bij je zijn
Waar de hond moeite mee heeft: samen met andere honden en katten leven.
WAT VOOR THUIS ZOEKEN WIJ VOOR JANE?
Wij zoeken een liefdevol thuis bij een rustig gezin wat veel thuis is en veel liefde, tijd en aandacht voor Jane heeft. Jane zou een geweldig gezelschapshondje zijn voor wat oudere mensen die nog goed ter been zijn.
Jane heeft in ons gast/pleeggezin duidelijk laten zien dat ze niet gelukkig is met andere honden om zich heen. We plaatsen haar dus alleen in een gezin of bij iemand alleen zonder andere honden en katten.
Wij begrijpen dat er misschien nog vragen zijn over Jane’s verleden en oogprobleem. Graag zullen wij bij serieuze interesse uw vragen persoonlijk beantwoorden.
Kunt u Jane een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Hartelijk dank voor uw interesse in Jane.
Jane is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Jane is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Jane heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens haar verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Jane en wat ze wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Jane bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Jane. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Jane en kijken we samen of Jane daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Jane verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Jane bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Jane een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.