Onze herplaatsers

Bruno

Bruno is een kruising Newfoundlander x Sint Bernard en een ontzettend lieve en trouwe goedzak.
Bruno is een flink formaat hond. Bruno is groot, sterk, lomp en onbehouwen precies zoals een Newfoundlander/Sint Bernard hoort te zijn.
De eigenaar kan wegens gezondheidsredenen niet langer meer voor Bruno zorgen en dit doet haar veel verdriet. Ze heeft ons gevraagd een thuis te zoeken voor Bruno waar veel aandacht, liefde en ruimte voor hem is. Bruno is gewend zijn baasje de hele dag thuis te hebben en lekker te kunnen doen en laten wat hij wil. Bruno is niet gewend aan kleine kinderen of drukte.
Bruno is opgegroeid met een oudere Landseer reu en dat is altijd goed gegaan. Afgelopen weekend heeft Bruno een ontmoeting gehad met een nieuw gezin maar daar klikte het jammer genoeg niet met de Newfoundlander reu. We plaatsen Bruno het liefst dus niet bij een andere reu maar een plekje met nieuwe hondenvriendin is van harte welkom.
Algemene informatie
Naam: Bruno
Ras: Kruising Newfoundlander x Sint Bernard
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: 2 jaar
Land: Nederland
Reden herplaatsing : persoonlijke omstandigheden van de eigenaar (gezondheidsredenen)
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van een paspoort: Ja
In het bezit van een stamboom: Nvt
Gechipt: Ja
Land van herkomst: Nederland
Karakter van de hond: goed, lief, betrouwbaar, actief, aanhankelijk, trouw, lomp.
Kan met honden: Ja maar Bruno wordt niet bij een andere reu geplaatst.
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, vanaf 13 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja maar niet overdreven
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed
Gedrag aan de lijn: Goed
Gedrag tijdens het loslopen: Goed
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Goed
Gedrag naar kinderen: Goed
Gedrag naar onbekende mensen: Enthousiast, lief, betrouwbaar
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: knuffelen, aandacht, wandelen.
Waar de hond moeite mee heeft: Nvt
Opmerkingen: Bruno is groot en sterk maar ontzettend lief.
MEDISCH
Gezondheid: Goed
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden of opmerkingen: geen medisch verleden
WAT VOOR THUIS ZOEKT BRUNO?
Bruno zoekt een thuis bij iemand die veel liefde, tijd, ruimte, stabiliteit en ervaring heeft met het Newfoundlander en of het Sint Bernard ras.
Bent u serieus geïnteresseerd en kunt u Bruno een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Via de update’s op onze pagina kunt u het verloop van de herplaatsingsprocedure van Bruno volgen.
Intake formulier | Charlottes Angels
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Bruno.
-Bruno is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek over Bruno gehad.
-Bruno wordt vanuit zijn thuissituatie herplaatst.
-U kunt via het intake formulier op Bruno reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Bruno bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Bruno en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Bruno en samen met u en de eigenaar kijken wij of Bruno ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.