Onze herplaatsers

Jack

Jack 🐾🐾
Door zeer verdrietige persoonlijke omstandigheden, hebben de baasjes van Jack de hartverscheurende beslissing moeten nemen, voor hem een nieuw thuis te vinden.
Jack is een enorm lieve gezinshond die zeer aanhankelijk en tolerant is. Vreemde mensen die zijn huis komen bezoeken vindt hij spannend en hij heeft dan ook even tijd nodig te wennen. Gelukkig duurt dat nooit lang en is dan vervolgens niet meer bij het bezoek weg te slaan.
Hij vindt het heerlijk om te gaan wandelen en is dan enorm enthousiast, hij kan daardoor wat trekken aan de riem.
Jack is gek op eten en is bereid daar alles voor te doen om het te krijgen, hij leert daardoor heel snel. Jack kan soms wel best beetje ondeugend zijn. Hij kan namelijk zelf deuren open krijgen. En laat geen sokken of papiertjes slingeren want Jack vindt ze.
Jack kan goed met kinderen en ook katten vindt hij leuk. Hij kan alleen soms beetje te lomp voor ze zijn. Bij kinderen past hij zich enorm goed aan. Kleinvee kan hij opjagen, hij heeft in het verleden een konijn te pakken gekregen die het helaas niet heeft overleefd
Jack zoekt een plekje waar er alle tijd en aandacht voor hem is. Deze lieve schat is het liefst in de buurt van zijn baasjes en er zit geen greintje kwaad in hem. Hij heeft enkel heel veel liefde te geven.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Jack
Soort dier/ras: Berner Sennen
Geslacht: reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: nee
Geboortedatum: 28/09/2020
Gewicht: +/- 45 kg
Stamboom: nee
Vaccinaties: versican plus l4, nobivac bbpi
Vaccinaties geldig tot: 01/2023
Rabiës:
Verblijfplaats: Brasschaat
Reden herplaatsing: persoonlijke omstandigheden.
Gedragingen hond:
Kan met honden: ja
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: ja, alle leeftijden
Kan alleen zijn: ja, maar ze laten hem niet over heel het huis rondlopen omdat hij in zijn 1ste jaren heel wat kapot heeft gebeten door verlatingsangst.
Kan in de auto: ja, in de bench. Omdat hij zo enthousiast kan worden, begint hij soms op alles te knauwen
Kan los lopen: Hoewel hij nooit zou weglopen van zijn baasjes, laten ze hem nooit loslopen. Wanneer hij een ander dier of mens ziet, is hij heel geïnteresseerd en ze denken dat hij niet terugkomt wanneer je hem roept.
Kan in een flat: nee
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: ja
Zindelijk:Ja
Waaks: ja, enkel blaffen
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: rustig, slaapt veel. Aangezien hij nog jong is, kan hij ook wel speelse momenten hebben. Het liefst van al, is hij altijd dicht bij zijn mensen.
Gedrag buiten huis: enthousiast, alert, gaat zeer graag wandelen. Is ook gewoon graag buiten.
Gedrag aan de lijn: gaat goed alleen, durft wel eens te trekken als hij iets interessant ziet of ruikt.
Gedrag tijdens het loslopen: /
Gedrag naar andere honden: goed
Gedrag naar katten: lief, wilt altijd spelen
Gedrag naar kinderen: leest kinderen zeer goed, met jongere kinderen is hij rustig. Bij oudere, wildere kinderen durft hij al meer mee te spelen
Gedrag naar onbekende mensen: toont altijd interesse maar is schuchter, wordt niet graag onmiddellijk door onbekenden geaaid.
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: blaft soms wel even wanneer je vertrekt maar zodra uit het zicht, zal hij rustig gaan slapen.
Wat de hond leuk vindt om te doen: Aandacht krijgen, hij wordt heel graag geaaid en wil graag spelen. Hij kan ook enorm enthousiast worden wanneer hij kan gaan wandelen. Zeker op nieuwe plaatsen in bijvoorbeeld het bos met veel nieuwe geuren
Waar de hond moeite mee heeft: Jack heeft bij een ontmoeting met nieuwe mensen tijd en vooral zijn eigen tempo nodig.
Afgeronde cursus(sen): Puppy training. Kan zit, lig, blijf en poot.
MEDISCH
Gezondheid: Goed. In 1ste levensjaar heeft Jack een blaasontsteking gehad en een verkoudheid
Gezondheidsverklaring:
Heeft de hond operaties ondergaan: nee
Heeft de hond medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: nee
Welk voer krijgt de hond: droge brokken
Kunt u Jack een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Intake formulier | Charlottes Angels
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Jack
-Jack is bij ons aangemeld voor herplaatsing vanuit de thuissituatie en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar van Jack gehad.
-Jack wordt vanuit zijn thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Jack reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Jack bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Jack en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Jack en samen met u en de eigenaar kijken wij of Jack ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.