Jip is sinds hij 9 maanden oud was bij zijn huidige eigenaresse. Jip is een hondje dat houdt van wandelen, graven (ook naar knaagdieren), rennen en ‘gek doen’. Hij is ook sterk gehecht aan zijn eigenaresse. Jip heeft echter ook een voorgeschiedenis. Tot en met zijn 9e levensmaand heeft hij bij een gezin gewoond, waar ook een andere hond was. Deze andere hond zou hem bijten, waardoor hij daar niet kon blijven. Of dit het hele verhaal was, is twijfelachtig. Jip kwam namelijk bij de huidige eigenaresse in een staat van verwaarlozing. Hij stonk enorm, zijn vacht was belabberd en er waren gebitsproblemen. Hij werd enkel in de tuin ‘uitgelaten’. De gezondheidsproblemen waren snel op te lossen, maar hij lijkt ook schade opgelopen te hebben die zijn gedrag beïnvloeden. Hoewel Jip namelijk gezelligheid op kan zoeken bij zijn mensen en ook regelmatig in een roedel honden is verbleven, toont hij bijtgedrag. Hij bijt daarbij naar handen en armen, waarbij hij kort bijt en loslaat, maar wel de huid licht doorboord. Er zijn ook situaties geweest waarin hij naar het gezicht uitviel. Deze situaties doen zich voor bij behandeling door de dierenarts, bij over Jip heen bewegen en bij situaties van emotie tussen mensen (zoals huilen) en interactie, zoals een knuffel geven. Jip lijkt zich na deze incidenten zelf naar te voelen. Jip zijn voerbak is wel af te nemen en hij is goed aanraakbaar op zijn lijf als er niet over hem wordt heen bewogen. Hierdoor bestaat het vermoeden dat hij in het eerste gezin vervelende situaties heeft meegemaakt. Deze lijken met een mate van leren gepaard gegaan te zijn en daardoor een oplossingsstrategie geworden te zijn voor Jip. Omdat Jips eigenaresse de wens heeft om jonge kinderen over de vloer te hebben, is zij met pijn in het hart op zoek naar een nieuw thuis voor Jip. Het vermoeden is namelijk dat dit Jip veel stress zal geven, nog los van de risico’s. Jip zoekt daarom een nieuw thuis, met hondvaardige mensen en het liefst een stabiele hondenvriendin waaraan hij zich kan optrekken. Jip houdt van samenzijn en wandelen, maar heeft een duidelijke structuur nodig en een voorspelbare omgeving. Hij leert snel en kent signalen zoals ‘zit’. Hij is gewend aan katten.
We zoeken voor Jip daarom een rustig plekje waar men verder wil werken aan zijn issues en er het begrip is dat hij nog een weg heeft af te leggen.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Jip
Soort dier/ras:boomertje
Geslacht: reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: chemisch
Geboortedatum: 5-5-2020
Gewicht: 8,2
Stamboom: nee
Vaccinaties: 13-4-23
Vaccinaties geldig tot: 13-4-24/19-8-23
Rabiës: ja
Verblijfplaats: Alphen aan den rijn
Reden herplaatsing:
Kan niet met kleine kinderen.
Gedragingen hond:
Kan met honden: ja
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: nee
Kan alleen zijn: ja, keurig in bench en los
Kan in de auto: ja
Kan los lopen:ja
Kan in een flat: nee
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: ja, voorwaarde
Zindelijk:ja
Waaks: ja, is te stoppen
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: ja
Gedrag in huis: goed, zie onder voor uitzondering
Gedrag buiten huis: goed Gedrag aan de lijn: goed
Gedrag tijdens het loslopen: luisterde nog niet altijd, maar blijft wel altijd in de buurt. Als hij me kwijt is gaat hij heel hard zoeken.
Gedrag naar andere honden afwachtend, maar wil wel spelen
Gedrag naar katten: meestal neutraal
Gedrag naar kinderen: onvoorspelbaar en groot risico
Gedrag naar onbekende mensen: vrouwen goed, overheersende mannen met zware stem, angstig en verdedigingsmechanisme, kan bijten als ze over hem heen gaan aaien.
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: in bench prima. Als je enkele uren van huis bent en jip blijft los, dan vind hij geen rust hij blijft dan alert.
Wat de hond leuk vindt om te doen: heel veel knuffelen, spelen met speelgoed, met baasje maar kan ook heel leuk alleen spelen. Lang wandelen los in bos. Meegaan ergens heen. Gezellig op de bank bij baasje, pakt dan zelf ook iets om te doen(botje). Hij speelt ook graag hondenspelletjes.
Waar de hond moeite mee heeft: door zijn verwaarloosde begin bij vorige baas, 9 maanden, heeft jip een bijtreactie ontwikkeld. Deze is niet meer af te leren. Hierdoor is het voor jip heel stressvol om met kleine kinderen samen te wonen. Voor de kinderen is dit ook een te groot risico.jip heeft ook een felle reactie naar vlak langsrijdende auto’s ontwikkeld. In de praktijk is dit niet zo heel erg lastig. Jip is een super lief , slim en grappig hondje. Hij reageert snel op emoties en kan dan ook bijtgedrag vertonen naar de ‘ belager van zijn baasje. Als je jip leert kennen is hier heel goed mee om te gaan. Hij heeft al enorme vooruitgang geboekt en leert snel. Een basis hondencursus zal hij zeker heel leuk vinden. Afgeronde cursus(sen): gedragstherapie.
MEDISCH
Gezondheid: goed Gezondheidsverklaring:
Heeft de hond operaties ondergaan: ja, aan gebit, met 10 maanden, keurig gesaneerd, geen problemen meer.
Heeft de hond medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: nee
Welk voer krijgt de hond: royal canin
Bijzonderheden of opmerkingen:
Jip zoekt een heel betrokken baasje, met kennis van honden en/of bereidheid zich in Jips problematiek te verdiepen. Graag een tuin en een losloopgebied voor iedere dag. Hij kan best met oudere kinderen(middelbare school) die zijn problemen kunnen begrijpen. Jip houdt van structuur en rustige momenten zonder teveel prikkels. Een andere hond in huis zou voor jip heel leuk zijn.
Via de update’s op onze pagina kunt u het verloop van de herplaatsingsprocedure van Jip volgen.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Jip ook bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Jip en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Jip en samen met u kijken wij of hij ook echt bij u past.
-Beide partijen krijgen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Er mag een overname bedrag gevraagd worden mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier zich in bevind en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven graag alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.