Onze herplaatsers

Lodewijk

Deze prachtige Newfoundlander heer van 3 jaar oud is op zoek naar een nieuw fijn plekje.
Lodewijk heeft op deze jonge leeftijd al een bewogen leven gehad en veel meegemaakt. Deze schat kreeg al op jonge leeftijd enorme jeuk en allergieën en is daardoor een heel medisch traject ingegaan, waardoor hij 7 maanden met een kap heeft gelopen. Dag en nacht was zijn eigenaar met hem bezig om hem te begeleiden en te ondersteunen en veel slapeloze nachten gehad.
Lodewijk is na alle onderzoeken eindelijk stabiel op een 2 maandelijkse injectie van Cyto point.
Helaas heeft Lodewijk doordat hij dag en nacht met de eigenaar samen was enorme verlatingsangst gekregen en kon zijn baasje nog geen 2 meter bij hem vandaan of hij raakte in paniek. Even naar het toilet of douchen was bijna onmogelijk als hij niet mee mocht. Gelukkig is dat aanzienlijk verbeterd maar blijft een probleem. Zijn leven en dat van zijn baasje is daardoor erg beperkt en ongezond geworden. Ook met wandelen heeft hij een enorme beschermingsdrang ontwikkeld waardoor dat ook steeds meer een uitdaging wordt. Tijdens een verblijf bij een pension heeft hij dit gedrag helemaal niet vertoond en dat heeft zijn baasje doen beseffen dat Lodewijk in een andere omgeving gelukkiger zal zijn.
We zijn daarom voor Lodewijk op zoek naar een gezin waar hij gelukkig mag zijn en waar men ervaring heeft met dit bijzondere ras en bereidt is hem de medische zorg te geven die hij echt nodig heeft. Lodewijk is verzekerd en wellicht is overname van deze verzekering mogelijk. Hij heeft de medicatie echt nodig om een volwaardig en jeukvrij leven te kunnen leven en daar zijn kosten aan verbonden. Men moet zich ervan bewust zijn dat Lodewijk zeker in het begin veel begeleiding nodig zal hebben.
Lodewijk is in het bezit van een buitenlandse stamboom, is getiterd en dus in orde met zijn vaccinaties en is gecastreerd. Er zijn foto’s van zijn ellebogen en heupen gemaakt en deze zijn gelukkig goed. Hij heeft een zeer uitgebreid medisch dossier waar men inzage in krijgt bij serieuze interesse. Hij bevindt zich in Stadskanaal.
Heeft u interesse in deze prachtige man en kunt u hem geven wat hij nodig heeft, vult u dan onderstaand intakeformulier in.