Onze herplaatsers

Tessa

Tessa op zoek naar haar gouden mandje 🐾🐾
Dit lieve, gevoelige meisje van 4 jaartjes jong is door gezondheidsproblemen van de eigenaar op zoek naar een nieuw fijn plekje.
Tessa is 2 jaar geleden bij de huidige eigenaar gekomen als zeer angstig meisje. Ze heeft als pup geen socialisatie gehad en is langdurig alleen geweest en heeft daardoor behoorlijk wat angsten ontwikkeld. Met enorm veel geduld en liefde is ze over haar meeste angsten heen gekomen. Wat daarbij belangrijk voor Tessa is dat ze alles goed kan overzien.
Tessa is een enorm lief, aanhankelijk en zeer aandoenlijk meisje. Ze is erg sociaal naar andere honden en katten en zeer tolerant naar kinderen. Tessa vindt het heerlijk om te wandelen en lekker met haar balletje te spelen. Nieuwe situaties vindt ze spannend maar is daarin inmiddels goed te begeleiden.
Tessa vindt het heerlijk lekker buiten in de tuin rond te scharrelen om vervolgens binnen lekker te relaxen.
Door haar verleden vindt ze langdurig alleen zijn nog wel lastig. We zoeken daarom voor haar een plekje waar ze niet veel alleen hoeft te zijn. Een stabiel hondenmaatje is voor Tessa gewenst.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Tessa
Soort dier/ras: Berner Sennen
Geslacht: Teef
Gecastreerd/gesteriliseerd: Gesteriliseerd
Geboortedatum: 22-11-2019
Stamboom: Geen
Vaccinaties: Ziekte van Weil / Para-influenza / Bordetella
Vaccinaties geldig tot 28-04-2024
Rabiës: Geldig tot 20-05-2025
Verblijfplaats: Westervoort
Reden herplaatsing: Gezondheid eigenaar
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja
Kan alleen zijn: sporadisch enkele uren
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen, maar gaat graag naar buiten in de tuin om te rennen.
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Ja, angsten.
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed
Gedrag aan de lijn: Goed, maar kan uitbundig reageren op naderende honden.
Gedrag tijdens het loslopen: Geen ervaring mee.
Gedrag naar andere honden: Sociaal
Gedrag naar katten: Sociaal
Gedrag naar kinderen: Sociaal / lief
Gedrag naar onbekende mensen: Nieuwsgierig, maar zeer aftastend
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed, mits niet langdurig.
Wat de hond leuk vindt om te doen: Spelen ( bal) knuffelen en pleasen.
Waar de hond moeite mee heeft: Alles wat nieuw voor haar is. Is erg behoedzaam tav bezemstelen.
MEDISCH
Gezondheid: goed
Gezondheidsverklaring: zie paspoort klinisch onderz. dd 28-04-2023
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Darf vol bytes persbrokken.
Bijzonderheden of opmerkingen: Allergisch voor ( hotspots na-) eten van hondenkoekjes en -snoepjes. Zijn ook niet nodig; complimentjes geven doen haar zeer goed.
WAT VOOR THUIS ZOEKT DE HOND?
Wij denken dat Tessa het meest in haar element is in een thuis, waar zij haar energie kwijt kan in een royale tuin, bij een baasje dat veel thuis is.
Kunt u Tessa een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Intake formulier | Charlottes Angels
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Tessa
-Tessa is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek gehad.
-Tessa wordt vanuit de thuissituatie herplaatst.
-U kunt via het intake formulier op Tessa reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner te overleggen of Tessa bij u past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Tessa en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Tessa en samen met u kijken wij of Tessa ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.