Onze herplaatsers

Maia en Apollo

Maia en Apollo zijn dringend SAMEN op zoek naar een nieuw thuis.❤

Samen met de ouders van hun Nederlandse baasjes zijn Maia en Apollo net op tijd weg kunnen komen uit de Oekraïne. Door verdrietige omstandigheden kunnen zij echter onmogelijk bij hun baasjes blijven wonen.
Maia (8 jaar oud) en Apollo (6 jaar oud) zijn moeder en zoon, en allebei zijn het grote knuffelaars.
Maia slaapt het liefst de hele dag, en dat wisselt ze graag af met eten. Als je thuis komt, dan is ze even heel emotioneel, ze is dan heel blij en lacht naar je.
Apollo is een echte knuffelaar. Hij vindt het heerlijk om plat op zijn kont te zitten en zijn pootjes dan om je benen te slaan en zo te knuffelen. Hij ligt graag bij je op de bank.
Beide hondjes zijn gewend aan andere honden en aan katten, ze delen er zelfs hun mandjes mee. Ze zijn aan kinderen van alle leeftijden gewend.
Naam dier: Maia en Apollo
Soort dier/ras: kruisingen
Geslacht: Teef en Reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja, beiden
Leeftijd: 8 en 6 jaar oud
Vaccinaties: ja
Rabiës: ja
Reden herplaatsing: gezondheidsredenen
Woonplaats: Stompetoren
Kunnen met honden: ja
Kunnen met katten: ja
Kunnen met kinderen:ja
Kunnen alleen zijn:ja
Kunnen in de auto: ja
Kunnen los lopen: ja
Kunnen in een flat: nee
Leven de honden binnen of buiten: binnen
Zijn de honden een tuin gewend: ja
Zindelijk: ja
Waaks: nee
Hebben de honden in het verleden gedragsproblemen gehad: nee
Gedrag in huis: heel goed
Gedrag buiten huis: heel goed
Gedrag aan de lijn: goed
Gedrag tijdens het loslopen: goed
Gedrag naar andere honden:goed
Gedrag naar katten:goed
Gedrag naar kinderen: goed
Gedrag naar onbekende mensen:goed
Gedrag wanneer de honden alleen gelaten worden: goed
Wat de honden leuk vinden om te doen: knuffelen
Waar de hond moeite mee hebben: niets
MEDISCH
Gezondheid: goed
Gezondheidsverklaring: nvt
Hebben de honden operaties ondergaan: nee, alleen castratie/sterilisatie
Hebben de honden medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: nee
WAT VOOR THUIS ZOEKT DE HOND?
Een thuis waar ze heel veel geknuffeld worden, waar er veel tijd voor hun is en waar ze lekker in de tuin kunnen liggen.
Vragen over Maia en Apollo kunnen uitsluitend gesteld worden in de chat van de stichting.
Commentaar is niet in het belang van Maia, Apolloo en hun baasjes, en zal worden verwijderd.
Wanneer u belangstelling heeft voor Maia en Apollo samen kunt u via onderstaande link het intakeformulier invullen. Wij zullen vervolgens kijken wie het best bij hem past.
*************************************************
Hoe gaat de herplaatsingsprocedure in zijn werk?
*Nadat een eigenaar zijn/haar dier bij ons heeft aangemeld voor herplaatsing volgt er een uitgebreid intake gesprek met de stichting en eventueel een ontmoeting.
*Bij een particuliere bemiddeling wordt het dier altijd vanuit de thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken zijn bij de herplaatsing. Samen met de eigenaar stellen we de advertentie op. We bespreken wat er in moet komen te staan en welke nieuwe thuissituatie wij moeten zoeken voor het dier.
*Nadat de advertentie geplaatst is kan er door middel van een intake formulier gereageerd worden.
Wij gaan er vanuit dat voordat het intake formulier ingevuld wordt de advertentie goed is doorgelezen en dat er ook met de eventuele partner en gezinsleden besproken is of het dier waar u van plan bent op te reageren bij uw past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
*Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam!
*Na het verschijnen van de advertentie zullen er een aantal dagen of soms langere tijd overheen gaan voordat er vanuit de stichting contact met u wordt opgenomen.
*Wij wachten altijd een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
*Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor het dier en als u dat bent nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle verdere informatie over het dier waar u op gereageerd heeft en samen met u en de eigenaar kijken wij of het dier ook echt bij u past.
*Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
*Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar en het dier, eventueel met begeleiding van de stichting.
*Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
*Het dier zal uiteindelijk worden overgedragen.
*De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar (contractanten).
*Een eigenaar mag een overname bedrag voor het dier vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal bij de overdracht van het dier betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
*De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
*Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen.
Contact houden met de oude eigenaar en stichting is wenselijk.
*De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
*Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden, zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
*Vragen over een herplaatsingsprocedure kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
*Houd er rekening mee dat u meestal niet de enige geïnteresseerde bent om een dier een nieuw thuis te bieden. Vooral bij jonge honden zijn er vaak enorm veel reacties!
*Wij willen dat eigenaren zich bij ons op hun gemak voelen. Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een goede en betrouwbare herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.

*Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.