Onze herplaatsers

Cootje

Cootje 🐾🐾
We zijn voor dit 5- jarige meisje op zoek naar een fijn plekje.
Cootje is een een erg lief en aanhankelijk hondje, maar kiest wel haar persoon uit. Dit heeft helaas tot problemen geleid bij haar huidige baasjes. Als haar favoriete persoon het huis verlaat, is ze daar zodanig van overstuur dat ze niet meer bereikbaar is en behoorlijk kan blaffen. Doordat haar vrouwtje kampt met gezondheidsproblemen hebben ze de moeilijke beslissing moeten nemen voor haar een ander plekje te zoeken.
Cootje is wel een vrolijk meisje die graag gaat wandelen, ze kan los maar het is een Teckel en soms vindt ze het belangrijker haar neus te volgen. Ze komt uiteindelijk altijd wel terug. Ze zoekt daarbij geen andere honden op want als ze groter zijn dan zij is, vindt ze het te spannend. Thuis vindt ze het heerlijk lekker met haar baasje te knuffelen. Ze kan daarbij ook best een beetje jaloers zijn want ze wil graag alle aandacht voor haar alleen. Ze is eigenwijs maar absoluut niet agressief.
Cootje kan niet met katten en ze is niet bekend met kleuters. Ze kan wel goed met kinderen vanaf 10 jaar. Omdat we vermoeden dat ze zich enorm aan een Teckel maatje kan optrekken, gaat onze voorkeur daar wel naar uit.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Cootje
Soort dier/ras: Dwergteckel
Geslacht: V
Gecastreerd/gesteriliseerd: Gesteriliseerd
Geboortedatum: 19-12-2017
Gewicht: 7kg
Stamboom: nvt
Vaccinaties: Algemene
Vaccinaties geldig tot: 19-01-2024
Rabiës: 19-01-2026
Verblijplaats: Stein
Reden herplaatsing:
Cootje is te belastend ivm gezondheidsproblemen
Kan met honden: enkel met kleine honden
Kan met katten: neen
Kan met kinderen: ja
Kan alleen zijn: ja
Kan in de auto: ja
Kan los lopen: ja
Kan in een flat: neen niet gewend
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: ja grote tuin
Zindelijk: ja
Waaks: ja
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: neen
Gedrag in huis: grootste probleem blaffen
Gedrag buiten huis: goed
Gedrag aan de lijn: goed
Gedrag tijdens het loslopen: goed
Gedrag naar andere honden ontwijkt grote hond is dan bang
Gedrag naar katten: stoer
Gedrag naar kinderen: goed
Gedrag naar onbekende mensen: nieuwsgierig en speels
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: blaffen maar stopt wel
Wat de hond leuk vindt om te doen: piepje in speelgoed en wandelen en in de auto
Waar de hond moeite mee heeft: jaloers
Afgeronde cursus(sen): geen
MEDISCH
Gezondheid: goed
Gezondheidsverklaring: geen Bijzonderheden
Heeft de hond operaties ondergaan: neen
Heeft de hond medicatie nodig: neen
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: neen
Welk voer krijgt de hond: droogvoer brokjes 100gr dagelijks + hondensnoepjes
Bijzonderheden of opmerkingen:
Luistert goed; is braaf; houdt van bij je zitten en knuffelen; kan afstandelijk zijn.
Via de update’s op onze pagina kunt u het verloop van de herplaatsingsprocedure van Cootje volgen.
Intake formulier | Charlottes Angels
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Cootje.
-Cootje is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek over haar gehad.
-Cootje wordt vanuit haar thuissituatie herplaatst.
-U kunt via het intake formulier op haar reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of zij bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Cootje en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over haar en samen met u en de eigenaar kijken wij of Cootje echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.