Onze herplaatsers

Manouk

MANOUK OP ZOEK NAAR HAAR GOUDEN MANDJE 🐾🐾
Deze mooie verschijning is 4 jaar oud. We zijn door haar fokker benaderd om voor haar een beter plekje te vinden. Manouk is een hele zelfverzekerde hond die hoog in de rangorde staat binnen de roedel en kan nog wel eens erg dominant zijn naar de andere teven. De fokkers vinden dit te onrustig binnen de roedel en hebben in het belang van Manouk, ons ingeschakeld om voor haar een thuis te vinden waar ze gelukkiger en meer op haar gemak zal zijn. Een plek waar zij zich niet meer hoeft te bewijzen.
Manouk is wel heel lief voor mensen en kinderen.
Manouk heeft altijd buiten geleefd en een leven binnenshuis zal zeker begeleiding nodig hebben. Ze kan prima bij andere reuen geplaatst worden. Bij teven kan zij zich dominant opstellen.
Ze heeft een stamboom en is op HD en ED gekeurd. De stamboom zullen wij niet meegeven aangezien we niet willen dat er met haar gefokt wordt. Een kopie is wel altijd mogelijk. Manouk zal ook geplaatst worden met een sterilisatieplicht.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Manouk
Soort dier/ras: Labrador
Geslacht: teefje
Gecastreerd/gesteriliseerd: nee
Geboortedatum: 21 september 2019
Stamboom: ja
Vaccinaties: ja
Vaccinaties geldig tot:
Rabiës:
Reden herplaatsing: te dominant voor de roedel
Kan met honden: ja
Kan met katten: nee
Kan met kinderen: ja
Kan alleen zijn: daar zal ze in eerste instantie aan moeten wennen
Kan in de auto: niet bekend
Kan los lopen: niet bekend
Kan in een flat: nee
Leeft de hond binnen of buiten: buiten
Is de hond een tuin gewend: ja
Zindelijk: kennel zindelijk
Waaks: nee
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: nee
Gedrag in huis: zal ze aan moeten wennen
Gedrag buiten huis: goed
Gedrag aan de lijn: niet bekend
Gedrag tijdens het loslopen: niet bekend
Gedrag naar andere honden: goed naar reuen. Wisselend bij teven.
Gedrag naar katten: niet goed
Gedrag naar kinderen: goed
Gedrag naar onbekende mensen: goed
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: niet bekend. Mort aan gewerkt worden
Wat de hond leuk vindt om te doen: Ze krijgt graag aandacht
Waar de hond moeite mee heeft:
MEDISCH
Gezondheid: goed
Gezondheidsverklaring: ja
Heeft de hond operaties ondergaan: nee
Heeft de hond medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: nee
Welk voer krijgt de hond: brokken
Bijzonderheden of opmerkingen:
WAT VOOR THUIS ZOEKT DE HOND?
Een plekje waar er geduld is om haar nog het nodige te leren.
Via de update’s op onze pagina kunt u het verloop van de herplaatsingsprocedure van Manouk volgen.
Intake formulier | Charlottes Angels
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Manouk
-Manouk is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek over haar gehad.
-Manouk wordt vanuit haar fokker herplaatst.
-U kunt via het intake formulier op haar reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of zij bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Manouk en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over haar en samen met u en de eigenaar kijken wij of Manouk ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.