Onze herplaatsers

Little Missy Grey

Dit kleine aandoenlijke schatje van 4,5 maand is aan de stichting overgedragen door haar eigenaar, waar ze geopereerd zal worden aan patella luxatie. Voor deze operatie is ze nog te jong want haar groeiplaaten zijn nog niet gesloten. Dit zal mogelijk zijn rond de 10/11 maanden.
Momenteel zit Little Missy Grey bij ons in de opvang maar wij zijn van mening dat het voor haar socialisatie beter zal zijn als ze nu al naar een gezin kan die haar wil adopteren. Ze heeft tot aan de operatie nog wel rust nodig en ook het revalidatie traject zal nog enige tijd nodig hebben. De stichting zal de kosten voor deze operatie op zich nemen. Tot die tijd zal de stichting de verantwoordelijkheid hebben over Little Missy Grey en zal ze eigendom van de stichting blijven.
Little Missy Grey is erg lief aanhankelijk en onverschrokken. Ze is nog jong en wil graag de hele wereld ontdekken wat het moeilijk maakt haar rustig te houden. We plaatsen haar dan ook het liefst in een gezin met ervaring en het besef dat ze voorlopig nog beperkt moet worden in haar bewegingen, wil ze een mooie toekomst tegemoet gaan. Door haar onverschrokkenheid kan ze soms te heftig voor grote honden zijn en met haar 2 kilo is ze erg kwetsbaar. We plaatsen haar daarom enkel bij andere kleine hondjes.
Wilt u dit lieve meisje deze zorg geven en in nauw contact met de stichting blijven, vult u dan onderstaand intakeformulier in. Ze verblijft momenteel in Lommel. Ze heeft haar vaccinaties ontvangen en is in het bezit van een paspoort.
Informatie herplaatsingsprocedure.
Hartelijk dank voor uw interesse in Little Missy Grey,
Little Missy Grey is een ZorgAngel van de stichting.
ZorgAngels van de Stichting zijn dieren die vanuit een noodsituatie door ons zijn opgevangen. Meestal is er sprake geweest van verwaarlozing, mishandeling, uitbuiting of overige verdrietige situaties.
Bijna alle ZorgAngels die in een gast/pleeggezin verblijven en een nieuw thuis zoeken hebben medische zorg en een herstel/observatie periode nodig gehad.
U reageert dus op een dier met een verleden (een rugzak).
Een dier met een verdrietig verleden heeft andere zorg nodig dan een dier zonder “rugzakje”.
Dit vraagt vaak veel aanpassingen, begrip en geduld van een nieuwe eigenaar en het gezin. Soms levenslang!
In onze advertentie staat duidelijk aangegeven welke situatie geschikt is en wat het dier wel of niet aankan. Wij vragen u de advertentie goed door te lezen en vooraf met eventuele gezinsleden te bespreken of het dier waar u op reageert bij u past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, ervaring etc.).
-Meer informatie over onze ZorgAngels kunt u vinden in de eerder gegeven update’s op onze pagina’s.
In de update’s kunt u lezen hoe de revalidatie/observatie periode is verlopen.
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam!
-Na het verschijnen van de advertentie zullen er een aantal dagen of soms langere tijd overheen gaan voordat er vanuit de stichting contact met u wordt opgenomen.
-Wij wachten meestal een aantal dagen tot een week (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor het dier en als u dat bent nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle verdere informatie over het dier waar u op gereageerd heeft en samen met u kijken wij of het dier ook echt bij u past.
-Als er een kennismaking zal worden gepland dan zal de kennismaking meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar het dier verblijft met begeleiding van een een vrijwilliger van de stichting.
-Nadat de tweede kennismaking bij u thuis ook goed is verlopen zal het dier met een proefperiode van een maand bij u geplaatst worden.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een door beide partijen getekende overeenkomst.
-Vanuit de stichting zal goede begeleiding en nazorg volgen eventueel met hulp van een gedragstherapeut.
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden, zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen over een herplaatsingsprocedure kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.