Onze herplaatsers

Lilly en Teddy

NEWFOUNDLANDERS LILLY EN TEDDY ZOEKEN EEN LIEFDEVOL NIEUW THUIS🐾🐾
Vorige jaar augustus hebben Lilly en Teddy (moeder en dochter) via onze stichting een nieuw thuis gekregen, maar wegens verdrietige persoonlijke omstandigheden van de eigenaar zoeken we een nieuw liefdevol thuis voor de beide Newfi dames (het liefst in soortgelijke situatie).
Toen Lilly en Teddy vorig jaar geplaatst werden, waren ze niet bekend met het leven in een huiselijke situatie. Het begin van die periode is best moeilijk voor Lilly en Teddy geweest. Ze waren niets gewend en alles was nieuw voor de beide dames maar met liefde en geduld hebben hun huidige baasjes enorm veel bereikt. De spieren zijn inmiddels goed aangesterkt, hun vachten glanzen en ze zijn nu weer in goede conditie. Medisch zijn ze na lange tijd weer helemaal op orde en goed gezond.
Lilly en Teddy zijn ontzettend lieve en zachtaardige Newfoundlanders. Door hun verleden hebben ze veel behoefte aan een rustig plekje waar veel rust en regelmaat is.
Lilly en Teddy zijn bij de huidige eigenaar gewend aan veel ruimte en vrijheid. Ze hoeven niets, alles mag en ze mogen binnen en buiten zijn wanneer ze willen.
Lilly en Teddy zijn heel aanhankelijk en trouw.
Teddy en Lilly zijn moeder en dochter en erg aan elkaar gehecht. Ze hebben veel steun aan elkaar dus ze worden alleen samen geplaatst!
TEDDY
Teddy is 7 jaar oud en ze in het verleden een fokteefje geweest. Teddy’s heupen zijn niet helemaal goed maar dankzij de spieropbouw door goede regelmatige beweging kan Lilly weer goed lopen en nog heerlijke boswandelingen maken.
Natuurlijk is het niet verstandig om met Lilly hele lange wandelingen te gaan maken maar ze kan nog enorm genieten van fijne wandelingen.
LILLY
Lilly is 4 jaar oud. Lilly is nog een actieve Newfoundlander en ze kan langere wandelingen maken dan Teddy.
Het mooiste zou zijn dat Lilly en Teddy in soortgelijke situatie geplaatst kunnen worden als bij hun huidige baasjes en waar ze veel liefde, ruimte en vrijheid hebben.
Algemene Informatie
Naam: Teddy en Lilly
Ras: Newfoundlander
Geslacht: Beiden teefjes
Reden van herplaatsing: ziekte eigenaar
Verblijft in opvang: Nee, thuis
Land: Nederland
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: Teddy 7 jaar / Lilly 4 jaar
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Nederland
Karakter van de hond: aanhankelijk, lief, gevoelig
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja alleen met oudere kinderen ivm de drukte
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen en buiten
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
MEDISCH
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Oorontsteking
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: Geen
GEDRAG
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Lief, aanhankelijk, heel braaf, vrolijk
Gedrag buiten huis: Vrolijk, enthousiast, heel braaf
Gedrag aan de lijn: Goed
Gedrag tijdens loslopen: Goed
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Onbekend
Gedrag naar kinderen: Goed
Gedrag naar onbekende mensen: Lief, open, eerlijk, echte allemansvrienden
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed maar ze zijn niet gewend om lang alleen te zijn.
Wat de hond leuk vindt om te doen: wandelen, knuffelen, aandacht, tuin
Waar de hond moeite mee heeft: Drukte en onregelmatigheden
Opmerkingen: Lilly en Teddy zijn niet gewend aan drukte, verkeer en ze zijn nog nooit in een woonwijk geweest.
WAT VOOR THUIS ZOEKEN LILLY EN TEDDY?
Lilly en Teddy zoeken een thuis met veel liefde, aandacht en ruimte bij ervaren Newfoundlander liefhebbers die veel thuis zijn.
Kunt u Lilly en Teddy samen een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Intake formulier | Charlottes Angels
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Lilly en Teddy.
-Lilly en Teddy zijn bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar gehad.
-Lilly en Teddy worden vanuit de thuissituatie herplaatst en de eigenaren zullen volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Lilly en Teddy reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Lilly en Teddy bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Lilly en Teddy en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Lilly en Teddy en samen met u en de familie kijken wij of Lilly en Teddy ook echt bij u passen.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.