Onze herplaatsers

Gatsby

GATSBY OP ZOEK NAAR LIEFDEVOL GEZIN 🐾🐾
Gatsby is door persoonlijke omstandigheden van de huidige eigenaar op zoek naar een nieuw thuis.
Gatsby is een vriendelijke gevoelige jongen met een charmante persoonlijkheid. Hij houdt van mensen en houdt van spelen. Hij heeft een groot hart en een nog grotere glimlach. Hij is erg aanhankelijk en wil zoveel mogelijk knuffelen en in de buurt zijn van mensen van wie hij houdt.
Gatsby houdt van interactie en zal proberen met je te communiceren. Hij vindt denkspelletjes geweldig en kan eten verkrijgen door op een knop te drukken. Hij is slim en bereidt om nieuwe trucjes en commando’s te leren, hij voelt zich hier gelukkig en gestimuleerd door. Hij vindt wandelingen geweldig en vindt het heerlijk om in het bos te wandelen. Dit heeft hij ook nodig om zijn energie kwijt te kunnen. Hij kan heel goed overweg met andere honden en zou graag bij een vriendje willen wonen. Hij is gewoon een sociale jongen die graag dicht bij anderen wil zijn.
Gatsby vindt het daarom moeilijk om alleen te zijn. Dit heeft meer training nodig. Waarschijnlijk zal hij zich minder alleen voelen als er nog een andere hond aanwezig is.
Gatsby heeft last van allergieën en heeft een eliminate dieet gevolgd, maar helaas heeft dit nog niet tot resultaten geleid. Momenteel slikt hij voor de jeuk een lage dosis corticosteroïden wat hem goed helpt tegen de jeuk.
Gatsby is zoals jullie kunnen lezen een ideale gezinshond die bij een liefdevol energiek gezin, met wat oudere kinderen, een enorme aanwinst zal zijn. Een geweldige hond die iedere dag een glimlach op je gezicht zal toveren.
ALGEMENE INFORMATIE:
Naam dier: J. Gatsby
Diertype/ras: Ierse setter/poedelmix
Geslacht: mannetje
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Geboortedatum: augustus 2019
Stamboom: nee
Vaccinaties: geldig tot en met 2022
Rabiës vaccinatie: ja
Verblijfplaats: Leiden
Reden voor herplaatsing: persoonlijke omstandigheden
Gedrag van de hond:
Kan met honden: ja, is onderdanig
Kan met katten: onbekend, maar hij is nieuwsgierig naar ze
Kan met kinderen: ja, als de kinderen zijn grenzen respecteren. Hij zou het het beste doen met oudere kinderen en volwassenen.
Kan alleen zijn: ja, een paar uur. Hij blaft en huilt vanwege verlatingsangst.
Kan in de auto: ja, als hij eraan gewend raakt. Hij kan in het begin wat angst hebben.
Kan loslopen: ja
Kan in een appartement wonen: ja, lift moet aanwezig zijn
Leeft de hond binnen of buiten: hij is een binnenhond.
Is de hond gewend aan een tuin: ja, maar hij houdt er niet van om alleen buiten te zijn, dus hij plast liever en komt dan weer naar binnen.
Zindelijk: ja
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: nee
Gedrag in huis: goed, maar hij steelt soms eten en dingen die je laat slingeren
Gedrag buiten huis: erg goed
Gedrag aan de lijn: erg goed, trekt een beetje
Gedrag bij het loslopen: erg goed
Gedrag naar andere honden: erg goed, onderdanig en tolerant. Houdt van spelen
Gedrag naar katten: onbekend, maar hij is nieuwsgierig
Gedrag naar kinderen: hij geeft de voorkeur aan oudere kinderen/volwassenen.
Gedrag naar vreemden: over het algemeen erg vriendelijk. Blaft af en toe naar vreemden
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: het verbetert wanneer hij gewend is aan een routine, maar hij kan extreem angstig worden als hij alleen is en kan veel blaffen en huilen en soms overgaan op destructief gedrag zoals krabben aan zijn gezicht en dingen kapotmaken
Wat de hond graag doet: wandelen in het bos, lange wandelingen, nieuwe trucjes leren, knuffelen, touwtrekken, spelen met een bal, tv kijken met mensen, naar het hondenpark gaan, spelen met andere honden, op zoek gaan naar konijnen in velden.
Waar de hond moeite mee heeft: alleen zijn, allergieën, dingen van de toonbank pakken en dingen kapot kauwen
Afgeronde cursus(sen): hij heeft een gehoorzaamheidstraining gevolgd
MEDISCH
Gezondheid: goed, maar met allergieën
Heeft de hond operaties ondergaan: nee
Heeft de hond medicatie nodig: hij is gewend om corticosteroïden te nemen voor zijn allergieën
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: hij heeft allergieën en er moet worden ontdekt welke voedingsmiddelen dit veroorzaken
Welke voeding krijgt de hond: hypoallergeen
WAT VOOR THUIS ZOEKT GATSBY?
Een liefdevol en energiek gezin die hem uit willen blijven dagen. Het liefst een maatje waar hij mee kan spelen en bij voorkeur wat oudere kinderen.
Kunt u Gatsby liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Intake formulier | Charlottes Angels
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Gatsby
-Gatsby is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek gehad.
-Gatsby wordt vanuit de thuissituatie herplaatst.
-U kunt via het intake formulier op hem reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner te overleggen of hij bij u past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Gatsby en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Gatsby en samen met u kijken wij of hij ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.
-Negatieve reacties en discussies die niet bijdragen aan een goede herplaatsing van een dier staan wij niet toe. Negatieve reacties zullen dan ook direct worden verwijderd en deze personen zullen geblokkeerd worden van de pagina.