Onze herplaatsers

Flora

FLORA ZOEKT EEN LIEFDEVOL THUIS🐾🐾
Flora is nu ruim 3 maanden bij ons in de opvang en net als vele andere teefjes gered uit de commerciële fokindustrie. Na jarenlange opsluiting zonder al teveel gevoel voor liefde mocht ze genieten van een welverdiend pensioen. Tenminste dat dachten we…
Flora werd al snel dikker en dikker, haar gedrag veranderde en helaas bleek na een echo bij de dierenarts dat ze drachtig was.
Gezien de conditie van Flora en dat haar zwangerschap al ver gevorderd was is besloten haar puppy´s te laten komen, we hebben er alles aan gedaan dat deze aller laatste keer anders voor haar zou worden! Flora is niet veel later bevallen van 2 prachtige puppy´s Jip en Janneke. Ze is de allerliefste mama ooit maar nu Jip en Janneke oud genoeg zijn en het nest gaan verlaten is het ook tijd voor Flora om te gaan genieten van haar welverdiende pensioen!
Flora is een ontzettend lief aanhankelijk hondje, ze komt graag bij je op schoot om een knuffel te halen. Voor vreemde is Flora wel nog een beetje angstig, en kan dan erg beschermend zijn. Spelen met andere hondjes in het gastgezin vindt ze erg leuk om te doen en ook de katten achterna jagen is een van haar favoriete bezigheden.
Flora vindt het nog steeds erg spannend om een riempje om gedaan te krijgen, al is ze deze stres buiten al snel vergeten, ze wandelt heel vrolijk mee en wilt graag elke vierkante meter waar ze langs komt uitgebreid besnuffelen. Mensen en honden die ze tegenkomt zijn nog wel een beetje spannend, maar dit gaat steeds beter.
ALGEMENE INFORMATIE:
Naam: Flora
Ras: Chihuahua
Geslacht: Teefje
Reden van afstand: NVT
Verblijft in: Gast pleeg gezin in de omgeving van Haarlem
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: 3 Jaar
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: België
Karakter van de hond: Erg lief
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Ja, ze vindt het wel leuk hier achter aan te rennen
Kan met kinderen: Oudere kinderen
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Nee
Kan in een flat: Ja
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Nog niet helemaal, af en toe nog een klein ongelukje in huis
Waaks: Nee
MEDISCH:
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Onbekend
Gezondheidsverklaring: Nee
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: Flora is eind Juni bevallen van 2 prachtige pups, Jip en Janneke.
GEDRAG:
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Goed, erg aanhankelijk
Gedrag buiten huis: Speels
Gedrag aan de lijn: In het begin spannend maar ze ontdooid snel
Gedrag tijdens loslopen: Onbekend
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Goed, de katten moeten wel honden gewend zijn want ze wilt nog wel eens achter de katten aan jagen
Gedrag naar kinderen: Terughoudend
Gedrag naar onbekende mensen: Flora is in het begin erg angstig en moet erg wennen
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Gaat rustig liggen
Wat de hond leuk vindt om te doen: Spelen met de andere honden in het opvang gezin
Waar de hond moeite mee heeft: Flora is nog erg bang om de riem om te krijgen, hier zal dus nog aandacht aan besteed moeten worden. Eenmaal buiten met het riempje om geniet ze zichtbaar
WAT VOOR THUIS ZOEKT FLORA?
Flora is op zoek naar een huisje waar ze lekker zichzelf mag zijn. Niks moet en alles mag. Flora is door haar nestje erg beschermend geworden en heeft dus rust en stabiliteit nodig.
Kunt u Flora een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Hartelijk dank voor uw interesse in Flora!
Flora is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Flora is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Flora heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens haar verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Flora en wat ze wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Flora bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Flora. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Flora en kijken we samen of Flora daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Flora verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Flora bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Flora een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.