Onze herplaatsers

Lilo

LILO OP ZOEK NAAR HAAR EIGEN MANDJE 🐾🐾
Dit lieve meisje heeft 2 jaar van haar leven in de commerciële fokindustrie doorgebracht voor ze bij ons in een gastgezin is geplaatst. Ze heeft zich daar best snel aangepast en we vinden dat het tijd is dat ze haar eigen plekje gaat vinden.
Lilo is een sociaal en vrolijk hondje die het heerlijk vindt om te gaan wandelen. Loopt netjes mee aan de riem en is nieuwsgierig naar andere honden en vindt het leuk met ze te spelen. Ze kan onverwachte situaties nog wel spannend vinden en dit uit ze door dit weg te willen blaffen. Hierin heeft ze nog wat begeleiding nodig.
Ze is zindelijk op af en toe een klein ongelukje na. Ze vindt het leuk om te spelen, maar ze vindt dan bv ook sokken heel erg leuk en de kans is groot dat je die dan in haar mandje vindt, opletten dus met dit boefje.
ALGEMENE INFORMATIE:
Naam: Lilo
Ras: Shih tzu x poedel
Geslacht: teef
Reden van afstand: NVT
Verblijft in: omgeving Dordrecht
Gecastreerd/gesteriliseerd: nee
Leeftijd: 16-03-2021
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Hongarije
Karakter van de hond: Erg lief, aanhankelijk
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Oudere kinderen
Kan alleen zijn: Dit moet nog getraind worden
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Alleen in een losloopgebied ( Omheind )
Kan in een flat: ja, rekening houdend met zindelijkheid
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
MEDISCH:
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Onbekend
Gezondheidsverklaring: Nee
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: NVT
GEDRAG:
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: –
Gedrag in huis: Goed, erg aanhankelijk
Gedrag buiten huis: Speels
Gedrag aan de lijn: Goed, sommige dingen zijn nog spannend
Gedrag tijdens loslopen: Dit kan alleen in een omheind losloopgebied
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Goed, zij worden genegeerd.
Gedrag naar kinderen: Goed
Gedrag naar onbekende mensen: Goed, afwachtend
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Dit moet nog getraind worden
Wat de hond leuk vindt om te doen: Spelen en wandelen
Waar de hond moeite mee heeft: –
WAT VOOR THUIS ZOEKT LILO ?
– Lilo is op zoek naar een stabiel gezin waar zij de liefde, aandacht en begeleiding krijgt om het vertrouwen voor 100% terug te krijgen en het beste maatje ooit te worden!
Kunt u Lilo een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Hartelijk dank voor uw interesse in Lilo!
Lilo is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Lilo is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Lilo heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens haar verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Lilo en wat ze wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Lilo bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Lilo. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Lilo en kijken we samen of Lilo daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Lilo verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Lilo bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Lilo een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.