Onze herplaatsers

Roebi

ROEBI ZOEKT EEN LIEFDEVOL THUIS🐾🐾
Dit kleine schattige chihuahua meisje van net 1 kilo is Roebi, je zou denken dat zo’n klein hondje over het hoofd gezien kan worden maar dat is bij Roebi absoluut niet het geval. Ze heeft net als vele andere Chihuahua´s haar mondje bij zich en nestelt zich het liefst de hele dag op je schoot om geknuffeld te worden.
Roebi is ondergebracht bij een gast/pleeggezin van de stichting. Ze woont daar bij andere honden en katten vriendjes, dit accepteert ze tot een bepaalde hoogte prima, maar als de andere te lang aandacht krijgen dan zal ze laten weten dat zij er ook nog is en de aandacht opeisen. Wandelen vindt Roebi erg leuk om te doen al is ze dan snel onder de indruk van andere honden en zal ze van zich af blaffen en grommen.
Voor dit lieve kleintje zijn we op zoek naar een liefdevol thuis waar ze een echte prinses mag en kan zijn, alle aandacht aan haar geschonken zal worden en ze op haar wenken bediend zal worden. Roebi is een echte schat en zal dan ook het leukste en liefste hondje zijn wat iemand zich kan wensen.
Algemene informatie:
Naam: Roebi
Ras: Chihuahua
Geslacht: Teef
Reden van afstand: NVT
Verblijft in: Gast pleeg gezin in Hoorn
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: 2 Jaar
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Nederland
Karakter van de hond: Ontzettend lief en zachtaardig
Kan met andere honden: Ja, maar wordt wel graag als prinsesje behandeld
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Oudere kinderen
Kan alleen zijn: Ja maar niet te lang
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Nee
Kan in een flat: Ja
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Roebi is nog niet helemaal zindelijk, een klein ongelukje kan nog gebeuren
Waaks: Ja
MEDISCH:
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Nee
Gezondheidsverklaring: Nee
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: NVT
GEDRAG:
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Goed, erg aanhankelijk en wilt graag knuffelen
Gedrag buiten huis: Speels
Gedrag aan de lijn: Goed, Roebi heeft wel een beetje grootheidswaan en wilt aan de lijn nog wel eens blaffen of grommen naar andere honden
Gedrag tijdens loslopen: Onbekend
Gedrag naar andere honden: In het begin aftastend en kan even grommen
Gedrag naar katten: Goed
Gedrag naar kinderen: Terughoudend
Gedrag naar onbekende mensen: Goed, Roebi wilt graag de aandacht
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Gaat rustig liggen in haar bench met het deurtje open
Wat de hond leuk vindt om te doen: Roebi wandelt graag en ligt graag samen met het baasje op de bank te knuffelen
Waar de hond moeite mee heeft: Roebi heeft graag de aandacht voor haar alleen. Ze heeft op dit moment wel honden en katten vriendjes maar eist haar aandacht op.
WAT VOOR THUIS ZOEKT ROEBI ?
Roebi zoekt een huisje waar ze een echte prinses mag zijn. Ze is een echte chihuahua die het liefst de heledag op je schoot zit en aandacht krijgt.
Kunt u Roebi een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Hartelijk dank voor uw interesse in Roebi!
Roebi is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Roebi is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Roebi heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens haar verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Roebi en wat ze wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Roebi bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Roebi. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Roebi en kijken we samen of Roebi daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Roebi verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Roebi bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Roebi een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.