Onze herplaatsers

Wolfje

Wolfje is met een aantal andere honden waarmee ze samen leefde bij ons in de noodopvang terecht gekomen. Daardoor weten we niet veel van haar verleden.
Wat we wel weten is dat Wolfje het bij haar gastgezin erg goed doet. Ze is enorm lief en aanhankelijk en voor haar leeftijd, ze is al een senior dame met haar bijna 11 jaar, nog heel actief. Wolfje houdt van wandelingen en wil nog wel eens een sprintje trekken. Ze loopt voorbeeldig aan de lijn wat ons doet vermoeden dat ze in het verleden wel een training heeft gehad. Ze luistert erg goed en komt ook meteen als je haar roept.
Wolfje vindt bezoek nog erg spannend en ze kan er een beetje onzeker door worden. Dit uit zich door luid te blaffen. Ze laat zich daarbij goed corrigeren door het gastgezin die ze al volledig vertrouwd.
Wolfje heeft even tijd nodig om aan nieuwe situaties te wennen maar als ze gewend is, heeft ze een hart van goud en doet ze alles voor haar baasjes.
ALGEMENE INFORMATIE
Soort dier/ras: Duitse Herder
Geslacht: Teef
Gecastreerd/gesteriliseerd: niet bekend omdat ze nog niet loops is geweest in het gastgezin
Geboortedatum: 11-12-2011
Reden herplaatsing: komt uit een verdrietige situatie
Kan met honden: ja
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: ja
Kan alleen zijn: ja
Kan in de auto: ja
Kan los lopen: ja
Kan in een flat: nee
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: ja
Zindelijk:ja
Waaks: ja
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: nee
Gedrag in huis: goed
Gedrag buiten huis: goed
Gedrag aan de lijn: goed
Gedrag tijdens het loslopen: goed
Gedrag naar andere honden: afwachtend
Gedrag naar katten: afwachtend
Gedrag naar kinderen: goed
Gedrag naar onbekende mensen: afwachtend
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: met tennisbal spelen
Waar de hond moeite mee heeft: Wolfje is afwachtend met vreemden die op bezoek komen.
MEDISCH
Gezondheid:
Gezondheidsverklaring: gecontroleerd door de dierenarts: ja
Heeft de hond operaties ondergaan: niet bekend
Heeft de hond medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: nee
Welk voer krijgt de hond: brokken gemengd met natvoer
Bijzonderheden of opmerkingen:
WAT VOOR THUIS ZOEKT WOLFJE
Voor wolfje zijn we op zoek naar een thuis waar ze nog van haar oude dag kan genieten. Voor Wolfje zou een rustig plek zonder veel aanloop ideaal zijn. Een thuis waar er lekker met haar gewandeld wordt en ze haar knuffels krijgt waar ze zo van geniet.
Kunt u Wolfje dit geweldige plekje bieden, vult u dan onderstaand intakeformulier in.
Intake formulier | Charlottes Angels
Informatie herplaatsingsprocedure.
Hartelijk dank voor uw interesse in Wolfje
wolfje is een ZorgAngel van de stichting.
ZorgAngels van de Stichting zijn dieren die vanuit een noodsituatie door ons zijn opgevangen. Meestal is er sprake geweest van verwaarlozing, mishandeling, uitbuiting of overige verdrietige situaties.
Bijna alle ZorgAngels die in een gast/pleeggezin verblijven en een nieuw thuis zoeken hebben medische zorg en een herstel/observatie periode nodig gehad.
U reageert dus op een dier met een verleden (een rugzak).
Een dier met een verdrietig verleden heeft andere zorg nodig dan een dier zonder “rugzakje”.
Dit vraagt vaak veel aanpassingen, begrip en geduld van een nieuwe eigenaar en het gezin. Soms levenslang!
In onze advertentie staat duidelijk aangegeven welke situatie geschikt is en wat het dier wel of niet aankan. Wij vragen u de advertentie goed door te lezen en vooraf met eventuele gezinsleden te bespreken of het dier waar u op reageert bij u past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, ervaring etc.).
-Meer informatie over onze ZorgAngels kunt u vinden in de eerder gegeven update’s op onze pagina’s.
In de update’s kunt u lezen hoe de revalidatie/observatie periode is verlopen.
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam!
-Na het verschijnen van de advertentie zullen er een aantal dagen of soms langere tijd overheen gaan voordat er vanuit de stichting contact met u wordt opgenomen.
-Wij wachten meestal een aantal dagen tot een week (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor het dier en als u dat bent nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle verdere informatie over het dier waar u op gereageerd heeft en samen met u kijken wij of het dier ook echt bij u past.
-Als er een kennismaking zal worden gepland dan zal de kennismaking meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar het dier verblijft met begeleiding van een een vrijwilliger van de stichting.
-Nadat de tweede kennismaking bij u thuis ook goed is verlopen zal het dier met een proefperiode van een maand bij u geplaatst worden.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een door beide partijen getekende overeenkomst.
-Vanuit de stichting zal goede begeleiding en nazorg volgen eventueel met hulp van een gedragstherapeut.
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden, zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen over een herplaatsingsprocedure kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.