Onze herplaatsers

Boris

Wat een kanjer is Boris en wij vielen direct op zijn grappige sproeten!
Boris is een fijne, lieve Berner maar wegens persoonlijke omstandigheden van de eigenaar moeten we voor Boris op zoek naar een nieuw thuis. De eigenaar heeft aangegeven dat hij graag een liefdevol thuis voor Boris wil waar veel aandacht, liefde en ruimte voor Boris is. Een maatje is eventueel ook van harte welkom.
Boris is een een lieve sociale Berner van bijna 2 jaar oud. Hij kan soms lekker ondeugend zijn maar hij heeft ook zeker zijn rustige momenten. Boris heeft een zachtaardig en betrouwbaar karakter en kan soms ook behoorlijk koppig zijn en is graag aanwezig. Het is een echte allemansvriend en hij is graag in de tuin.
Eigenlijk is er alleen maar goeds over Boris te melden en we weten zeker dat het nieuwe baasje een geweldig maatje aan Boris zal krijgen!
Algemene informatie
Naam: Boris
Ras: Berner Sennen
Geslacht: reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: nee
Leeftijd: Bijna 2 jaar
Woonplaats: Menen (België)
Reden herplaatsing: persoonlijke omstandigheden eigenaar
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van een paspoort: Ja
In het bezit van een stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van herkomst: België (als pup in België gekocht)
Karakter van de hond: goed, lief, zachtaardig, vrolijk
Kan met honden: Ja behalve met dominante honden
Kan met katten: Soms wel, soms niet.
Kan met kinderen: Boris is geen kinderen gewend
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: ja op omheind terrein (loslopen moet nog getraind worden)
Kan in een flat: nee, Boris is geen flat gewend en is veel buiten in de tuin.
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen en buiten
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed
Gedrag aan de lijn: Goed
Gedrag tijdens het loslopen: Moet nog getraind worden.
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Soms lief, soms niet
Gedrag naar kinderen: Onbekend
Gedrag naar onbekende mensen: Goed
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: spelen, knuffelen, wandelen
Waar de hond moeite mee heeft: niets
MEDISCH
Gezondheid: goed
Gezondheidsverklaring: Nvt
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden of opmerkingen: Nvt
WAT VOOR THUIS ZOEKT BORIS?
Boris zoekt een thuis bij mensen die bekend zijn met het Berner Sennen ras en liefde, ruimte en voldoende tijd en aandacht voor hem hebben.
Kunt u Boris een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Via de update’s op onze pagina kunt u het verloop van de herplaatsingsprocedure van Boris volgen.
Intake formulier | Charlottes Angels
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Boris.
-Boris is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar van Boris gehad.
-Boris wordt vanuit zijn thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Boris reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Boris bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Boris en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Bailey en samen met u en de eigenaar kijken wij of Boris ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.