Onze herplaatsers

Sjimmie

SJIMMIE ZOEKT EEN FOREVER HOME 🐾🐾
Deze vrolijke spring in het veld heeft grote stappen gemaakt in zijn gastgezin. Sjimmie was erg angstig en onzeker en vooral voor mannen niet benaderbaar. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een allemansvriend en komt direct op visite af voor een aai over zijn bolletje. Het is nu tijd voor Sjimmie om zijn vleugels uit te slaan en zijn forever home te vinden.
Sjimmie houdt van werken en heeft deze uitdaging ook nodig. Een gezin wat lekker met hem aan de slag gaat zou hij geweldig vinden. Zijn concentratie vermogen kan nog wat verbetert worden maar dat mag de pret niet drukken. Na actief bezig geweest te zijn vindt hij het heerlijk om op zijn favoriete kussen in slaap te vallen.
Zijn uiterlijk is bij het gastgezin ook onder handen genomen en van een zielig hoopje bruine hond vol klitten en vervilte vacht is hij nu een prachtige poedel geworden. Sjimmie geniet van de aandacht die hij krijgt en geniet er met volle teugen van.
ALGEMENE INFORMATIE:
Naam: Sjimmie
Ras: Poedel
Geslacht: Reu
Reden van afstand: Gered uit verwaarlozing
Verblijft in: Nederland
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: 5 jaar
Gevaccineerd: Ja
Rabiës vaccinatie: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Hongarije
Karakter van de hond: Sociaal, rustig en erg lief
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja, maar vind het nog wel spannend
Kan loslopen: NVT – nog niet getraind
Kan in een flat / appartement: Ja, mits aanwezigheid lift en groot balkon
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja, op een incidenteel ongelukje na
Waaks: Nee
MEDISCH:
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Verwaarloosde oorontsteking gehad
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Onbekend
Heeft de hond medicatie nodig: Ja, op dit moment nog wekelijks zijn oren spoelen met Tris-nac
Welk voer krijgt de hond: Brokken en vers vlees
Bijzonderheden/opmerkingen: Nee
GEDRAG:
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Onbekend
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed
Gedrag aan de lijn: Goed, wil nog wel eens trekken maar is goed te corrigeren
Gedrag tijdens loslopen: NVT – nog niet getraind
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Goed
Gedrag naar kinderen: Goed
Gedrag naar onbekende mensen: Zeer vriendelijk en open
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed, gaat rustig slapen
Wat de hond leuk vindt om te doen: Rennen in de natuur, (buiten)spelen, geaaid worden, koekjes eten en slapen.
Waar de hond moeite mee heeft: Omdat Sjimmie zo enthousiast is om de wijde wereld te ontdekken, vindt hij het soms lastig om netjes aan de lijn te blijven lopen.
WAT VOOR THUIS ZOEKEN WIJ VOOR SJIMMIE?
Een gezellig thuis waar hij kan genieten van het leven. Een gezin wat hem liefde, beweging en uitdagingen geeft. Wat oudere kinderen en een maatje (hond of kat) zou voor Sjimmie fijn zijn. Iemand waar hij mee kan spelen en rennen in de natuur.
Kunt u Sjimmie een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Hartelijk dank voor uw interesse in Sjimmie.
Sjimmie is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Sjimmie is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Sjimmie heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens haar verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Sjimmie en wat ze wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Sjimmie bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Sjimmie. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Sjimmie en kijken we samen of Sjimmie daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Sjimmie verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Sjimmie bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Sjimmie een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.