Onze herplaatsers

Rudolf

BERNER SENNEN RUDOLF ZOEKT EEN LIEFDEVOL THUIS🐾🐾
Rudolf is heel speciaal!
He always knew he
was a little different,
but he let his light shine
regardless of what
others said.
Rudolf werd een jaar geleden afgestaan aan de stichting nadat hij door zijn baasjes op marktplaats werd aangeboden als (dove)Kwartel. Wij vonden dit een verschrikkelijke naam en hebben toen deze waanzinnige kanjer de naam Rudolf gegeven.
Rudolf is doof, slechtziend en hij loopt ongecoördineerd. We hebben Rudolf laten onderzoeken (röntgen, MRI en CT scan) om te weten waar zijn problemen precies vandaan kwamen en uiteindelijk bleek onze lieve Rudolf een aangeboren neurologisch afwijking te hebben.
Medelijden met Rudolf hebben is niet nodig! Rudolf is een echte clown! Rudolf heeft geen pijn maar wel enorm veel lol en zin in het leven.
Rudolf is altijd vrolijk en zeer ondernemend.
Rudolf mocht als blijvende ZorgAngel bij pleegmama Frea en haar roedel in het mooie Drenthe op de boerderij gaan wonen, maar helaas kan Rudolf niet goed overweg met Frea’s Berner reu Django.
Alles is inmiddels geprobeerd en we moeten nu zo langzamerhand accepteren dat Rudolf en Django elkaar gewoon niet liggen. De twee boefjes lijken een soort haat liefde verhouding te hebben waardoor het er regelmatig veel te hard aan toe gaat.
Rudolf heeft soms wel wat moeite om begrijpend te communiceren met andere honden wat we dus ook zien met Django.
Rudolf heeft wat dingetjes waar rekening mee gehouden moet worden. Rudolf heeft veel moeite met alles wat in zijn nek gebied plaats vindt.
Een halsband omdoen, onverwachts zijn nek aanraken vindt hij erg vervelend. Rudolf moet daarom een tuig ipv een halsband. Ook over hem heenstappen geeft bij Rudolf meestal wel een schrikreactie.
Borstelen is een grote uitdaging, de waterblazer daarintegen vindt hij geweldig (net als de stofzuiger).
Rudolf klappertand als hij nieuwe dingen/mensen ziet. Een vreemd persoon moet hem ook niet meteen aanraken. Als hij je langer kent, ruikt en proeft (pakt je hand in zijn bek) hij wie je bent. Als Rudolf je vertrouwen heeft is hij je grootse vriend.
Rudolf ligt graag bij je, of tegen je aan. Als je boven bent ligt hij onderaan de trap. Rudolf is altijd blij en houdt nog steeds van puppy streken. Hij jat van alles en alles wat laag staat is niet veilig voor hem. Gaten graven in de tuin is zijn grote hobby. Rudolf brengt na het eten zijn voerbak naar je toe en in ruil voor een brokje laat hij hem los (deze regel geldt ook voor je gestolen schoenen, Rudolf ruilt). Rudolf heeft geen voernijd, wel maakt hij veel lawaai tijdens het eten, maar dat kan hij ook als de beste tijdens het slapen want Rudolf kan enorm snurken!
Autorijden is geen probleem. Echter voor het verkeerslicht zal hij gaan blaffen naar de auto achter hem.
Rudolf is een geweldige Berner en helemaal geschikt om lekker op de boerderij rond te struinen en te scharrelen.
Omdat Rudolf dit ook gewend is zoeken wij een soortgelijke situatie voor hem.
Lange wandelingen zijn vanwege Rudolf zijn neurologische aandoeningen niet haalbaar!
Rudolf is beresterk, lomp en onbehouwen maar zooooo ontzettend grappig en lief.
Rudolf is een beetje anders maar dat maakt hem juist zo bijzonder en speciaal….
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Rudolf
Ras: Berner Sennen
Geslacht: Reu
Gewicht: +55 kilo
Gecastreerd/gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 6 mei 2022
Vaccinaties: Ja
Rabiës vaccinatie: Nee
Ontwormd: Ja
Anti parasietbehandeling: Ja
Verblijft in: Nederland, Drenthe
Bezit van paspoort: Ja
Bezit van stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van herkomst: Nederland
Karakter van de hond: Lief, onstuimig, aanhankelijk
Kan met andere honden: Ja, voorkeur teefjes
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: kleine kinderen is Rudolf niet gewend.
Kan alleen zijn: Rudolf is gewend om samen met meerdere honden te leven.
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Nee
Kan in een flat: Nee
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen en buiten.
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
MEDISCH:
Gezondheid: Goed , echter doof en slechtziend.
Medisch verleden: Rudolf is bij ons geröntgend en heeft een MRI en CT scan gehad/castratie.
Heeft de hond operaties ondergaan: castratie
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Toelichting/Opmerking:
GEDRAG:
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: nee
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed
Gedrag aan de lijn: Goed
Gedrag tijdens loslopen: Rudolf kan niet loslopen i.v.m. doof en slechtziendheid.
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Goed
Gedrag naar kinderen: Goed
Gedrag naar onbekende mensen: Goed, open, vrolijk, eerlijk, enthousiast
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: goed maar is gewend om met meerdere honden alleen te zijn.
Wat de hond leuk vindt om te doen: bij je zijn, in de tuin rondstruinen, knuffelen, spelen.
Waar de hond moeite mee heeft: lange wandelingen maken (coördinatie)
Bijzonderheden/opmerkingen:
WAT VOOR THUIS ZOEKEN WE VOOR RUDOLF:
Rudolf is gewend om zijn gang te gaan. Zelf te bepalen of hij binnen of buiten wil zijn. We zoeken dan ook een plek waar hij dit ook kan. Een grote omheinde tuin is heel belangrijk. We zoeken iemand die veel thuis is en kan lachen om Rudolf zijn grollen.
Kunt u Rudolf een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Hartelijk dank voor uw interesse in Rudolf!
Rudolf is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Rudolf is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Rudolf heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens zijn verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Rudolf en wat hij wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Rudolf bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Rudolf. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Rudolf en kijken we samen of Rudolf daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Rudolf verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Rudolf bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Rudolf een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.