Onze herplaatsers

Bixbie

Bixbie is een Berner Sennenhond van 17 maanden oud, en Bixbie zoekt een nieuw thuis.
Zijn baasjes hebben contact met ons opgenomen omdat zij hem – door zijn angst – niet vertrouwen bij de nog jonge kindjes van het gezin.
Binnen in huis met alleen het eigen gezin is hij een rustige, aanhankelijke hond maar zodra er bezoek komt, groot of klein, wordt hij onzeker en voelt zich daar ook in gesteund. Hierdoor gaat hij behoorlijk tekeer tegen visite en maakt zichzelf daardoor behoorlijk overstuur, en zou uit angst bij onverwachtse bewegingen kunnen happen. Aan de ene kant is hij nieuwsgierig wat de kinderen in huis doen, maar ze zijn aan de andere kant te druk voor hem.
Buiten het gezin om went hij heel slecht aan andere mensen, ook als hij ze vaker ziet. Bixbie wil niet door vreemden aangeraakt worden, dan hapt hij.
Aan de lijn kan hij wel trekken naar andere honden, maar dat is uit nieuwsgierigheid. Loslopen kan hij goed, hij is vriendelijk naar andere honden maar kleine honden vindt hij iets minder leuk. Met grote honden vindt hij het leuk om te spelen buiten.
Bixbie heeft HD, en hij krijgt daar hennep-olie voor. Hij ondervindt daar geen problemen van.
Naam dier: Bixbie
Soort dier/ras: Berner Sennenhond
Geslacht: reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: chemisch gecastreerd
Geboortedatum: 07-12-2020
Stamboom: nee
Vaccinaties: ja
Rabiës: nee
Woonplaats: Vught
Reden herplaatsing: niet langer betrouwbaar bij de kinderen / angst aggressie
Kan met honden: Ja, kleine hondjes vindt hij wat minder
Kan met katten: nee, wil er op af
Kan met kinderen: nee, onbetrouwbaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: ja
Kan in een flat: nee
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: ja
Zindelijk: ja
Waaks: nee, lijkt waaks maar dat is onzekerheid
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: ja
Gedrag in huis: rustige hond, blaft wel veel
Gedrag buiten huis: goed
Gedrag aan de lijn: trekt erg als hij andere honden ziet, is niet af te leiden
Gedrag tijdens het loslopen: goed
Gedrag naar andere honden: goed, liever geen kleine honden
Gedrag naar katten: wil er op af
Gedrag naar kinderen: kijkt er in het losloopgebied niet naar om, vindt kinderen of bv fietsen spannend
Gedrag naar onbekende mensen: negeert mensen
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: wandelen, achter stokken aan
Waar de hond moeite mee heeft: hij wil niet geaaid worden
MEDISCH
Gezondheid: hij heeft HD
Gezondheidsverklaring: –
Heeft de hond operaties ondergaan: nee
Heeft de hond medicatie nodig: 6 druppels hennep-olie per dag
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: nee
Welk voer krijgt de hond: graanvrij voer, Acana
Bijzonderheden of opmerkingen:
WAT VOOR THUIS ZOEKT DE HOND?
Voor Bixbie zijn wij op zoek naar een zeer ervaren gezin zonder kleine kinderen met ruimte. Een stabiel vriendinnetje (gesteriliseerd) zou fijn voor Bixbie zijn. Wij zijn in het bezit van een rapport van een gedragsdeskundige die Bixbie is langs geweest.
Vragen over Bixbie kunnen uitsluitend gesteld worden in de chat van de stichting.
Commentaar is niet in het belang van Bixbie en zijn verdrietige baasjes, en zal worden verwijderd.
Wanneer u belangstelling heeft voor Bixbie kunt u via onderstaande link het intakeformulier invullen. Wij zullen vervolgens kijken wie het best bij hem past.
*****************************************************
HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Bixbie.
-Bixbie is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek met de eigenaar van Bixbie gehad.
-Bixbie wordt vanuit zijn thuissituatie herplaatst en de eigenaar zal volledig betrokken blijven bij de herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Bixbie reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Bixbie bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Bixbie en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Bixbie en samen met u en de eigenaar kijken wij of Bixbie ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben aan de eigenaar geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie van de eigenaar, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Een eigenaar mag een overname bedrag vragen mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden aan de eigenaar en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.