Timmy is een super lief Haveneesje die bij ons in de opvang is gekomen nadat hij bij de dierenarts was aangeboden voor euthanasie. Dit lieve schatje is nu klaar om zijn eigen gouden mandje te vinden waar hij lekker in de watten wordt gelegd.
Timmy vindt het heerlijk om een wandeling te maken en te spelen met andere honden. Thuis installeert hij zich lekker naast je op de bank, of hij gaat in zijn eigen fluffy mandje liggen.
Aan nieuwe mensen moet hij altijd even wennen, maar eens zijn vertrouwen gewonnen, is hij een maatje voor het leven. Andere honden vindt Timmy leuk om mee te spelen, zolang het maar niet in zijn huis is, want Timmy heeft graag alle aandacht voor zich alleen.
Timmy is een ontzettend lieve hond en sociale hond die graag aandacht krijgt en de wereld wil gaan verkennen, samen met iemand die hem daar de tijd, rust, liefde en aanmoediging bij geeft.
Timmy kan nog niet goed alleen blijven, hier zal hij verder in getraind moeten worden. Maar met de juiste begeleiding zal dit zeker goed komen.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam: Timmy
Ras: Havenees
Geslacht: Reu
Reden van afstand: nvt
Verblijft in: Gast/pleeggezin in Nederland (in de buurt van Utrecht)
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: 2 jaar
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Nederland
Karakter van de hond: lief, aanhankelijk, vrolijk
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja
Kan alleen zijn: Ja heel even. Moet nog verder getraind worden.
Kan in de auto: Zit niet graag in de auto
Kan loslopen: Ja op omheind terrein
Kan in een flat: Ja maar Timmy zou het leuk vinden om een tuintje te hebben
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
MEDISCH
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Onbekend
Gezondheidsverklaring: Timmy heeft recentelijk bij ons een gezondheidscheck gehad.
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: Geen
GEDRAG
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: ontzettend lief en aanhankelijk
Gedrag buiten huis: Goed
Gedrag aan de lijn: Goed
Gedrag tijdens loslopen: Goed (kan nu alleen nog op omheind terrein loslopen)
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Onbekend
Gedrag naar kinderen: Onbekend
Gedrag naar onbekende mensen: In het begin afwachtend, erna enthousiast
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Timmy is erg snel gehecht aan zijn baasje en vindt het niet leuk alleen te zijn, dit moet verder getraind worden
Wat de hond leuk vindt om te doen: Wandelen, spelen met andere honden, knuffelen, bij je zijn.
Waar de hond moeite mee heeft: Alleen zijn
Kunt u Timmy een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
ZorgAngels van de Stichting zijn dieren die vanuit een noodsituatie door ons zijn opgevangen. Meestal is er sprake geweest van verwaarlozing, mishandeling, uitbuiting of overige verdrietige situaties.
Bijna alle ZorgAngels die in een gast/pleeggezin verblijven en een nieuw thuis zoeken hebben medische zorg en een herstel/observatie periode nodig gehad.
U reageert dus op een dier met een verleden (een rugzak).
Een dier met een verdrietig verleden heeft andere zorg nodig dan een dier zonder “rugzakje”.
Dit vraagt vaak veel aanpassingen, begrip en geduld van een nieuwe eigenaar en het gezin. Soms levenslang!
In onze advertentie staat duidelijk aangegeven welke situatie geschikt is en wat het dier wel of niet aankan. Wij vragen u de advertentie goed door te lezen en vooraf met eventuele gezinsleden te bespreken of het dier waar u op reageert bij u past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, ervaring etc.).
-Meer informatie over onze ZorgAngels kunt u vinden in de eerder gegeven update’s op onze pagina’s.
In de update’s kunt u lezen hoe de revalidatie/observatie periode is verlopen.
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam!
-Na het verschijnen van de advertentie zullen er een aantal dagen of soms langere tijd overheen gaan voordat er vanuit de stichting contact met u wordt opgenomen.
-Wij wachten meestal een aantal dagen tot een week (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor het dier en als u dat bent nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle verdere informatie over het dier waar u op gereageerd heeft en samen met u kijken wij of het dier ook echt bij u past.
-Als er een kennismaking zal worden gepland dan zal de kennismaking meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar het dier verblijft met begeleiding van een een vrijwilliger van de stichting.
-Nadat de tweede kennismaking bij u thuis ook goed is verlopen zal het dier met een proefperiode van een maand bij u geplaatst worden.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een door beide partijen getekende overeenkomst.
-Vanuit de stichting zal goede begeleiding en nazorg volgen eventueel met hulp van een gedragstherapeut.
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden, zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen over een herplaatsingsprocedure kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.