Onze herplaatsers

Rani

RANI (LEONBERGER X APPENZELLER) 1 JAAR ZOEKT MET SPOED EEN LIEFDEVOL THUIS‼️🐾🐾
Wegens verdrietige persoonlijke omstandigheden zijn we voor Rani met spoed op zoek naar een liefdevol thuis bij iemand die veel tijd en liefde voor haar heeft.
Rani is een superlieve en betrouwbare Leonberger x Appenzeller Sennenhond van 1 jaar oud. Rani heeft een eerlijk, open en gevoelig karakter. Het baasje van Rani heeft haar goed opgevoed en getraind. Rani luistert goed en ze is een ontzettend fijne hond om mee te wandelen. Rani heeft speurlessen gevolgd waar ze enorm veel plezier in had.
In huis is Rani graag bij je. Waar jij bent, is zij. Ze is je allerliefste maatje en ze zal voor je door het vuur gaan.
Rani is enorm sociaal met andere honden. Ze kan met alle honden overweg en ze vindt het heerlijk om met andere honden te spelen.
Rani is een sportieve hond die behoorlijk wat beweging nodig heeft.
Als je als vreemde Rani benadert kan ze soms wat terughoudend reageren (de kat uit de boom kijken), maar ze zal nooit iets doen! Rani is lief voor kinderen maar is niet gewend om in een druk gezin te leven. Rust, regelmaat en stabiliteit zijn erg belangrijk voor Rani.
Rani heeft altijd met haar baasje buitenaf gewoond. Een drukke woonwijk is voor Rani onbekend.
Rani is helemaal gezond en heeft geen medisch verleden.
Rani kan niet met kleine boerderijdieren zoals kippen, konijnen, cavia’s en schapen.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam: Rani
Ras: Leonberger x Appenzeller Sennenhond
Geslacht: Teefje
Reden van afstand: persoonlijke omstandigheden eigenaar
Verblijft in: omgeving: Nieuwkoop
Gecastreerd/gesteriliseerd: Nee
Leeftijd: 1 jaar
Gevaccineerd: Ja
Ontwormd: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Nederland
Karakter van de hond: Lief, sociaal, aanhankelijk, eerlijk
Kan met andere honden: Ja met reuen en teefjes
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: ja met grote kinderen
Kan alleen zijn: Rani kan een aantal uurtjes alleen zijn.
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee
MEDISCH
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Geen
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: Nee
GEDRAG
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed
Gedrag aan de lijn: Goed
Gedrag tijdens loslopen: Goed
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Ja
Gedrag naar kinderen: lief naar kinderen maar ze heeft nooit samen met kinderen gewoond
Gedrag naar onbekende mensen: Goed maar kijkt eerst even de kat uit de boom
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: Wandelen, in de tuin zijn, spelen met andere honden, naar het strand en bos gaan, bij je zijn, op avontuur gaan.
Waar de hond moeite mee heeft: Ze kan soms wat terughoudend reageren naar vreemde mensen die hun hand naar haar uit steken om te aaien. Ze heeft even tijd nodig om een vreemde te leren kennen.
Opmerkingen: Rani kan niet met kleine boerderijdieren.
WAT VOOR THUIS ZOEKT RANI?
Rani zoekt een liefdevol thuis bij iemand die veel tijd en liefde voor haar heeft. Stabiliteit, rust en regelmaat zijn belangrijk voor Dani want dat is ze gewend. Een druk gezin en een drukke straat of woonwijk kent ze niet.
Kunt u Rani een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Intake formulier | Charlottes Angels
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Rani!
-Rani is bij ons aangemeld voor herplaatsing en we hebben een uitgebreid intake gesprek gehad.
-Rani wordt vanuit de thuissituatie herplaatst.
-U kunt via het intake formulier op Rani reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Rani bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Rani en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Rani en samen met u kijken wij of Rani ook echt bij u past.
-Nadat wij u voorgesteld hebben geven wij beide partijen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie, eventueel met begeleiding van de stichting.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier en eigenaar zich in bevinden en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven eigenaar en dier alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.