Onze herplaatsers

Buffel

Buffel 🐾🐾
Deze lieve, ondeugende knappe beer is door gezondheidsproblemen van de eigenaren op zoek naar een fijne en liefdevolle plek.
Het is voor de eigenaren een loodzware beslissing geweest en het is voor hun van groot belang dat hij een geweldig plekje krijgt.
Buffel is een lieverd van 8 maandjes jong die graag aandacht krijgt. Is heerlijk enthousiast en kan soms ook beetje ondeugend zijn. Bij momenten heeft hij bananen in zijn oren en gaat hij lekker zijn eigen gang. Precies zoals het een goede puber betaamd.
Buffel loopt graag met zijn ‘tutje’ te trekken, zijn ‘tut’ is een schapenvachtje, hiermee loopt hij van binnen naar buiten en zoekt deze vaak weer op om even mee rond te lopen in zijn bek. Komt ook met zijn ‘tut’ bij je om aandacht te vragen.
Buffel is vanaf pup zijnde gewend om met andere honden te leven/wonen en daarom denken wij dat het voor hem ideaal zou zijn een plekje te vinden waar al een maatje aanwezig is.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Buffel
Soort dier/ras: kruising Newfoundlander/leonberger
Geslacht: reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: nee
Geboortedatum: 26 juli 2022
Gewicht: circa 55 kg
Stamboom: nee
Vaccinaties: volledig gevaccineerd incl kennelhoest
Vaccinaties geldig tot: 17-10-2023
Rabiës: nee
Verblijfplaats: Kloosterhaar
Reden herplaatsing:
Door gezondheidsproblemen moeten de eigenaren kleiner gaan wonen. Op dit moment wonen ze buitenaf met veel grond en ruimte, ze verhuizen naar een kleine woning in de wijk. Hierdoor kunnen ze Buffel ook niet meer datgene bieden wat hij nodig heeft, er is niet meer de ruimte om lekker te bewegen en te rennen. Door hun medische problemen kunnen ze dit niet opvangen met wandelen ed.
Gedragingen hond:
Kan met honden: ja
Kan met katten: geen idee, Buffel kent geen katten.
Kan met kinderen: ja, maar door zijn jonge speelse gedrag in combinatie met zijn gewicht en lompheid loopt hij kleine kinderen mogelijk omver in zijn enthousiasme.
Kan alleen zijn: ja, zit in een grote bench wanneer ze weg zijn. Wel altijd in de hondenruimte met de andere honden.
Kan in de auto: ja, Buffel gaat in de auto rustig liggen. Een hoge instap maakt hij niet zelfstandig. Lage instap wel.
Kan los lopen: ja, in het bos blijft hij bij je in de buurt, max 10/15 meter bij je weg en komt zich dan steeds weer even bij je melden door met zijn snuit tegen je aan te drukken.
Kan in een flat: nee, Buffel kan geen traplopen.
Leeft de hond binnen of buiten: binnen en buiten
Is de hond een tuin gewend: ja
Zindelijk: ja
Waaks: ja, maar slaat niet veel aan. Bekijkt het op een afstandje. Wanneer het echt afwijkend is van normaal slaat hij aan.
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: nee
Gedrag in huis: Buffel is in huis heel rustig en relax. Hij wil graag even knuffelen en kroelen, verder ligt hij rustig.
Gedrag buiten huis: goed, hij mag graag even spelen en stoeien met de andere honden. Buffel woont nu buitenaf, houdt alles in zijn omgeving op een rustige manier in de gaten.
Gedrag aan de lijn: goed, wil soms enthousiast anderen begroeten, maar kent het commando naast en volg. Dit moet nog wel verder/meer geoefend worden om het nog beter te doen. Buffel heeft soms bananen in zijn oren .
Gedrag tijdens het loslopen: goed
Gedrag naar andere honden zover wij dit kunnen beoordelen goed. Met de eigen honden (groot en klein) en tijdens de hondentraining gaat het goed. Ook honden die langs ons huis lopen gaat prima.
Gedrag naar katten: Buffel kent geen katten, geen idee wat zijn reactie zal zijn.
Gedrag naar kinderen: Buffel heeft weinig ervaring met kinderen, tot nu toe begroet hij iedereen vriendelijk. Aan de lijn tijdens het wandelen laat hij zich rustig knuffelen door kinderen die ze tegen komen.
Gedrag naar onbekende mensen: Buffel laat zich horen naar onbekende mensen, maar wanneer hij aan de eigenaren ziet dat het goed is, is hij rustig en vriendelijk naar iedereen.
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Buffel zit in de fase dat hij met zijn bek van alles wil ontdekken, hij gaat in een grote bench, hij gaat hier uit zichzelf in wanneer je het commando ‘bench” geeft. Buffel is nooit echt alleen, heeft altijd de andere honden bij zich in dezelfde ruimte. ’s Morgens wanneer Buffel hoort dat ze wakker zijn, laat hij van zich horen.
Wat de hond leuk vindt om te doen: Buffel geniet erg van het wandelen in het bos, ook de hondencurcus vindt hij leuk. Of dat door alle beloningsnoepjes komt of dat hij het echt leuk vindt …. Tja dat laten we in het midden.
Buffel vindt het leuk in de auto, hij weet dat ze dan vaak wat leuks gaan doen, naar het bos, water of training.
Waar de hond moeite mee heeft: Buffel loopt geen trap, heeft moeite met hoogte. Zo gaat hij ook echt niet de verhoogde loopbrug tijdens de hondentraining op. Dit is mogelijk nog wel te trainen, voor lekkers doet Buffel veel.
Afgeronde cursus(sen): puppy cursus, vervolg puppy cursus en nu bezig met de jonge hondentraining.
MEDISCH
Gezondheid: geen bijzonderheden
Gezondheidsverklaring:
Heeft de hond operaties ondergaan: nee
Heeft de hond medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: nee
Welk voer krijgt de hond: canocroc skinsupport, afgewisseld met vers vlees. (voorheen Barca gevoerd, ging ook prima maar hij eet nu gewoon mee met de brokken van de andere honden)
Via de update’s op onze pagina kunt u het verloop van de herplaatsingsprocedure van Buffel volgen.
Intake formulier | Charlottes Angels
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Buffel
-Buffel is bij ons aangemeld voor herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op Buffel reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Buffel u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Buffel en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Buffel en samen met u kijken wij of hij ook echt bij u past.
-Beide partijen krijgen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Er mag een overname bedrag gevraagd worden mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier zich in bevind en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven graag alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.