Onze herplaatsers

Rhona

RHONA ZOEKT EEN FOREVER HOME 🐾🐾
Deze lieve nieuwsgierige dame is op zoek naar een thuis waar zij zich verder kan ontplooien tot een fantastisch gezinslid. Rhona heeft in de tijd bij het gastgezin veel geleerd en ze is nu klaar om de volgende stap in haar leven te zetten.
Rhona is lekker eigenwijs, zoals past bij haar ras. Kinderen vindt ze prima om in de buurt te hebben als zij maar niet te druk worden. Dit vindt ze nog wat teveel van het goede, ze trekt zich dan liever terug. Rhona zou geholpen zijn met een rustig en stabiel maatje
Lekkernijen zijn erg gewild en Rhona kan door haar enthousiasme soms de snoepjes wat lomp aannemen. Rhona gedraagt zich wat lekkernijen betreft als een echte koningin, ze weet goed wat ze wel en niet lekker vindt.
Rhona neemt alle geuren en kleuren van leven in vrijheid vol in haar op. Ze wacht nu op iemand die met haar het avontuur wil aangaan om volop te gaan genieten van alles wat het leven haar nog te bieden heeft.
ALGEMENE INFORMATIE:
Naam: Rhona
Ras: Schotse Terriër
Geslacht: Teefje
Reden van afstand: Gered uit verwaarlozing
Verblijft in: Nederland
Gecastreerd/gesteriliseerd: Castratieplicht over drie maanden (pas loops geweest)
Leeftijd: 8 jaar
Gevaccineerd: Ja
Rabiës vaccinatie: Ja
Ontwormd: Ja
Anti parasiet behandeling: Ja
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: België
Karakter van de hond: Lief, eigenwijs en nieuwsgierig
Kan met andere honden: Ja, voorkeur voor een rustige hond
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Oudere kinderen vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: een uur ongeveer, moet nog verder getraind worden
Kan in de auto: Ja
Kan loslopen: NVT – nog niet getraind
Kan in een flat / appartement: Ja, mits aanwezigheid lift en groot balkon
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Overdag wel, in de nacht nog 1x naar buiten
Waaks: Blaft alleen als de deurbel gaat
MEDISCH:
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Behandeling voor ernstige oorontsteking gehad. Haar gehoorgangen waren daardoor ook verdikt en haar gehoor was hierdoor vermindert. Dit is inmiddels wel verbeterd.
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Onbekend
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: Zie boven
GEDRAG:
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Onbekend
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed, soms nog wel spannend
Gedrag aan de lijn: Goed, kan nog verder getraind worden
Gedrag tijdens loslopen: NVT – nog niet getraind
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Ze wilt er achteraan
Gedrag naar kinderen: Goed, zolang ze haar rustig benaderen
Gedrag naar onbekende mensen: Visite is gezellig zolang het maar niet te druk wordt
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed, ze gaat in haar bench liggen slapen
Wat de hond leuk vindt om te doen: Knuffelen op de bank, buiten rondsnuffelen en slapen
Waar de hond moeite mee heeft: Nieuwe situaties zijn spannend, maar haar nieuwsgierigheid wint het steeds vaker van de angst.
WAT VOOR THUIS ZOEKEN WIJ VOOR RHONA?
Een begripvol gezin, die voldoende geduld en liefde hebben om Rhona verder te helpen groeien. Een maatje, die niet heel druk is, zou fijn zijn voor haar, net als een tuin om in rond te snuffelen.
Kunt u Rhona een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Hartelijk dank voor uw interesse in Rhona.
Rhona is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Rhona is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Rhona heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens haar verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Rhona en wat ze wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Rhona bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Rhona. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Rhona en kijken we samen of Rhona daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Rhona verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Rhona bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Rhona een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.

Volg ons via :

© by Charlotte’s Angels 2021 | All rights reserved | Privacy
|  KvK 73489565  |  IBAN NL91SNSB0783255187  | UBN 6570479 | RSIN 859547334