Onze herplaatsers

Nala

NALA OP ZOEK NAAR HAAR EIGEN WARME MANDJE 🐾🐾
Voor deze aandoenlijke schat van een dame zoeken we een liefdevol plekje.
Ondanks haar verdrietige verleden doet Nala het zo goed in haar gastgezin, dat we het tijd vinden dat ze haar eigen plekje gaat vinden.
Ze is erg lief en zelfs een beetje ondeugend want pas op voor je schoenen, als ze die te pakken krijgt, ben je ze kwijt. Maar kwaad op haar worden is bijna onmogelijk als ze je aankijkt met die mooie onschuldige ogen die zeggen; “heb ik iets verkeerd gedaan?. ” Ze vindt het heerlijk om te spelen en kan andere honden ook gezellig uitdagen tot spel. Wandelen gaat iedere dag beter want gelukkig is ze heel nieuwsgierig naar de wereld om haar heen. Als ze onzeker is zal ze in plaats van in paniek te raken bevestiging zoeken bij haar opvangmama.
Nala zal het goed doen bij een ervaren gezin waar bij voorkeur al een maatje voor haar aanwezig is en er begrip is voor de situatie waar ze vandaan komt. Ze zal absoluut een aanwinst voor een liefdevol gezin zijn.
ALGEMENE INFORMATIE:
Naam: Nala
Ras: Labrador
Geslacht: Teefje
Reden van afstand: Gered uit verwaarlozing
Verblijft in: Nederland
Gecastreerd/gesteriliseerd: castratieplicht drie maanden na loopsheid
Leeftijd: 5 jaar
Gevaccineerd: Ja
Rabiës vaccinatie: Nee
Ontwormd: Nee
Anti parasiet behandeling: Nee
In bezit van paspoort: Ja
In bezit van Stamboom: Nee
Gechipt: Ja
Land van Herkomst: Nederland
Karakter van de hond: Speelse, ondeugende dame die houd van aandacht
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Ja
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Moet nog getraind worden
Kan loslopen: NVT – moet nog getraind worden
Kan in een flat: Nee
Leeft de hond binnen of buiten: Binnen
Is de hond een tuin gewend: Ja
Zindelijk: Ja behalve af en toe nog een ongelukje
Waaks: Nee
MEDISCH:
Gezondheid: Goed
Medisch verleden: Onbekend
Gezondheidsverklaring: Ja
Heeft de hond operaties ondergaan: Onbekend
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden/opmerkingen: Geen
GEDRAG:
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Nee
Gedrag in huis: Goed
Gedrag buiten huis: Goed – veel is nog wel spannend
Gedrag aan de lijn: Loopt netjes mee
Gedrag tijdens loslopen: Nvt – moet nog getraind worden
Gedrag naar andere honden: Goed
Gedrag naar katten: Onbekend
Gedrag naar kinderen: Goed
Gedrag naar onbekende mensen: Spannend maar wel nieuwsgierig
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Goed
Wat de hond leuk vindt om te doen: Spelen, rennen, uitdagen, kroelen
Waar de hond moeite mee heeft: Verkeer buiten, onverwachte bewegingen.
WAT VOOR THUIS ZOEKEN WIJ VOOR NALA?
Wij zoeken een liefdevol thuis bij iemand die veel liefde, tijd en aandacht voor Nala heeft.
Kunt u Nala een liefdevol thuis geven dan vragen wij u onderstaand intake formulier in te vullen en onze herplaatsingsprocedure te lezen.
Hartelijk dank voor uw interesse in Nala.
Nala is momenteel op zoek naar een nieuw thuis. We willen u graag informeren over onze herplaatsingsprocedure.
Nala is door onze stichting opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de door ons opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Nala heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens haar verblijf in een gast/pleeggezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Nala en wat ze wel en niet aankan. We vragen u daarom vriendelijk om bovenstaand profiel zorgvuldig door te lezen en te bespreken met uw gezinsleden of Nala bij uw gezinssituatie past (werkuren, karakter, ras, ervaring, etc.).
Meer informatie over onze ZorgAngels is te vinden in de updates op onze pagina en website waarin u kunt lezen hoe de revalidatie/observatieperiode is verlopen. Na het invullen en versturen van het intakeformulier ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam! Het kan enige tijd duren voordat wij contact met u opnemen. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen te stellen en goed na te denken, zodat een impuls aanschaf voorkomen wordt.
Zodra alle intakeformulieren zijn ontvangen, zullen we uw formulier in behandeling nemen en kijken naar de meest geschikte situatie voor Nala. Als u geselecteerd wordt, nemen we contact met u op voor een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u alle verdere informatie over Nala en kijken we samen of Nala daadwerkelijk bij u past.
Bij een geplande kennismaking zal deze meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar Nala verblijft. Als de tweede kennismaking bij u thuis ook goed verloopt, zal Nala bij u worden geplaatst. De overdracht vindt altijd plaats met een getekende overeenkomst.
Vanuit de stichting bieden we goede begeleiding en nazorg, eventueel met behulp van een gedragstherapeut. We zullen regelmatig updates op onze pagina en website plaatsen, zodat u op de hoogte blijft en kunt zien wanneer Nala een nieuw thuis heeft gevonden.
Vragen over de herplaatsingsprocedure kunnen alleen worden gesteld via de chat en e-mail van de stichting. We verzoeken u vriendelijk om ons noodnummer niet te gebruiken voor vragen over herplaatsing. Via de chat of e-mail kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
We zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.