Onze herplaatsers

Maggie

Maggie is samen met 4 andere Boulabs bij ons in de noodopvang terecht gekomen. Ze was de angstige van het stel en helaas was dat aanleiding voor de rest haar aan te vallen. Ze is daar goed van genezen en we merkten dat ze het in huis ook steeds beter ging doen. Tijd voor Maggie om verder te groeien in een liefdevol opvanggezin.
Maggie is daar met grote stappen vooruit gegaan. Ze is nog voorzichtig maar die enorme angsten heeft ze niet meer en ze begint nu ook van het leven te genieten. Zo enorm fijn voor dit lieve schatje want ze heeft al ellende genoeg gehad in haar leventje.
Maggie heeft zeker nog begeleiding nodig maar we verwachten dat er met veel aandacht, geduld en liefde nog heel veel te bereiken is.
Wie wil dit lieve meisje opnemen in hun leven en haar alle aandacht geven die zo nodig heeft, Vult u dan onderstaand intakeformulier in.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Maggie
Soort dier/ras: Boulab
Geslacht: Teefje
Gecastreerd/gesteriliseerd: nee, ze zal geplaatst worden met een sterilisatieplicht.
Geboortedatum: 14-08-2018
Woonplaats: verblijft in gast/pleeggezin in driehoek Den Bosch/ Eindhoven/ Tilburg
Kan met honden: ja
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: onbekend
Kan alleen zijn: met hondenmaatje een uurtje of vier, alleen max twee uurtjes. Dit kan nog verder opgebouwd worden
Kan in de auto: moet geoefend worden. Onderweg is het gedrag prima, maar ze wil niet in de auto stappen. Moet erin getild worden en vastgezet.
Kan loslopen: onbekend, moet nog getraind worden.
Kan in een flat: nee, Maggie loopt geen trappen en wil (nog) geen lift in
Leeft de hond binnen of buiten: binnen en buiten
Is de hond een tuin gewend: ja
Zindelijk: ja
Waaks: ja
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: niet bekend
Gedrag in huis: prima, rustig, lief
Gedrag buiten huis: prima, nieuwsgierig en onderzoekend
Gedrag aan de lijn: echt prima. Ze trekt bijna niet en als je stil gaat staan staat Maggie ook stil
Gedrag tijdens het loslopen: onbekend
Gedrag naar andere honden: (over)enthousiast, maar ze wordt al wat rustiger. I.v.m. loopsheid heeft ze nog niet zoveel kennismakingen gehad, dus we verwachten dat dit nog wel rustiger wordt.
Gedrag naar katten: goed
Gedrag naar kinderen: onbekend
Gedrag naar onbekende mensen: enthousiast en vriendelijk
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: alert/ goed maar als er ergens hard plastic ligt, wil ze daar wel op knagen.
Wat de hond leuk vindt om te doen: vooral wandelen, aandacht krijgen, beetje stoeien en eten
Waar de hond moeite mee heeft: Ze moet nog veel ontdekken, maar bijna alles wat geoefend wordt gaat echt heel goed. Het enige wat ze niet wil is rechts van je aan de voet lopen. Links gaat prima, maar rechts wil ze niet vlak naast je lopen. Verder gaat ze liever ook geen “kleine doodlopende ruimtes” in. Lift, auto, kort doodlopend gangetje naar een dichte poort/huisdeur moet echt geoefend worden. De poort gaat ze nu zonder problemen in, dus we verwachten dat ze ook wel de auto in wil na wat meer oefenen en met veel geduld. Als er dwang aan te pas komt gaat ze direct met vier poten in de ankers. Geduld is echt het toverwoord.
MEDISCH
Gezondheid: goed
Gezondheidsverklaring:
Heeft de hond operaties ondergaan: nee
Heeft de hond medicatie nodig: nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: nee
Welk voer krijgt de hond: koudgeperste brok met wat vers vlees voor de lekker
Bijzonderheden of opmerkingen: Maggie was half augustus loops. Ze weegt nu 27 kg (8 sep) en is prima op gewicht volgens de dierenarts
WAT VOOR THUIS ZOEKT DE HOND?
Een thuis met liefde, aandacht een warme mand en/ of bank bij geduldige mensen. Sommige dingen moeten nog even geoefend worden (binnen gaan van auto en kleine afgesloten ruimtes). Ze vraagt echt niet veel en leert heel snel als je haar maar de tijd geeft om het vrije leven te ontdekken. Ze gaat supergraag wandelen en je kunt haar vermoedelijk overal mee naar toe nemen. Zelfs in de dierenwinkel gedraagt ze zich voorbeeldig. Maggie heeft een opgeruimd huis nodig, want hard plastic wil ze weleens pakken (pennen/ leesbril).
Een hondenmaatje heeft onze voorkeur, maar we denken dat ze het alleen ook wel redt met een geduldige adoptant die veel tijd heeft.
Intake formulier | Charlottes Angels
Informatie herplaatsingsprocedure.
Hartelijk dank voor uw interesse in Maggie.
Maggie is een ZorgAngel van de stichting.
ZorgAngels van de Stichting zijn dieren die vanuit een noodsituatie door ons zijn opgevangen. Meestal is er sprake geweest van verwaarlozing, mishandeling, uitbuiting of overige verdrietige situaties.
Bijna alle ZorgAngels die in een gast/pleeggezin verblijven en een nieuw thuis zoeken hebben medische zorg en een herstel/observatie periode nodig gehad.
U reageert dus op een dier met een verleden (een rugzak).
Een dier met een verdrietig verleden heeft andere zorg nodig dan een dier zonder “rugzakje”.
Dit vraagt vaak veel aanpassingen, begrip en geduld van een nieuwe eigenaar en het gezin. Soms levenslang!
In onze advertentie staat duidelijk aangegeven welke situatie geschikt is en wat het dier wel of niet aankan. Wij vragen u de advertentie goed door te lezen en vooraf met eventuele gezinsleden te bespreken of het dier waar u op reageert bij u past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, ervaring etc.).
-Meer informatie over onze ZorgAngels kunt u vinden in de eerder gegeven update’s op onze pagina’s.
In de update’s kunt u lezen hoe de revalidatie/observatie periode is verlopen.
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging van ons. Let daarbij ook op uw spam!
-Na het verschijnen van de advertentie zullen er een aantal dagen of soms langere tijd overheen gaan voordat er vanuit de stichting contact met u wordt opgenomen.
-Wij wachten meestal een aantal dagen tot een week (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor het dier en als u dat bent nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle verdere informatie over het dier waar u op gereageerd heeft en samen met u kijken wij of het dier ook echt bij u past.
-Als er een kennismaking zal worden gepland dan zal de kennismaking meestal plaatsvinden bij het gast/pleeggezin waar het dier verblijft met begeleiding van een een vrijwilliger van de stichting.
-Nadat de tweede kennismaking bij u thuis ook goed is verlopen zal het dier met een proefperiode van een maand bij u geplaatst worden.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een door beide partijen getekende overeenkomst.
-Vanuit de stichting zal goede begeleiding en nazorg volgen eventueel met hulp van een gedragstherapeut.
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig update’s op onze pagina’s gegeven worden, zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen over een herplaatsingsprocedure kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting. Wij vragen u geen gebruik te maken van ons noodnummer met betrekking tot vragen over een herplaatsingsprocedure. Via de mail of chat kunt u eventueel wel een belafspraak met ons maken.
-Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.