Onze herplaatsers

Woody

Woody 🐾🐾
We hebben geen reacties ontvangen voor dit mannetje zo ontzettend spijtig want met rust, ruimte en goede begeleiding is er met hem in een rustige omgeving nog veel te bereiken. Hij is enorm lief voor zijn baasjes en als hij je vertrouwt, zal er nog zoveel mogelijk zijn. Dat verdient dit mannetje toch..
We zijn voor deze beauty met zijn prachtige manen op zoek naar een fijn plekje bij ervaren hondenbezitters.
Woody is een enorm lieve hond voor zijn eigen gezin en is enorm tolerant naar de kinderen binnen het gezin. Zelfs de katten vindt hij geweldig, alleen heeft hij een nogal lompe manier dat te laten zien en daar zijn de katten dan weer niet zo van gecharmeerd.
Woody is een onzekere hond die moeite heeft met vreemde mensen die op bezoek komen. Dit moet goed begeleid worden. Hij zal nooit doorbijten, maar kan wel in de broekspijpen happen om te testen.
Woody verblijft bij de huidige eigenaren in een vrij drukke omgeving en we vermoeden dat een rustige omgeving met niet al teveel aanloop hem heel goed zal doen.
Het is nog een jong ventje die met goede begeleiding nog wel wat kan bereiken.
We hopen dat we voor hem een fijn plekje kunnen vinden, waar rekening met zijn onzekerheid wordt gehouden en men bereidt is hiermee aan de slag te gaan.
ALGEMENE INFORMATIE
Naam dier: Woody
Soort dier/ras: Benner Sennen / Australian Shepard
Geslacht: reu
Gecastreerd/gesteriliseerd: nee
Geboortedatum: 27-02-2022
Gewicht: 30 kg
Stamboom: nee
Vaccinaties: jaarlijks
Vaccinaties geldig tot: mei 2024
Rabiës: –
Verblijfplaats: Hoofddorp
Reden herplaatsing:
In verband met onverwachte gezinsuitbreiding
Gedragingen hond:
Kan met honden: ja
Kan met katten: nee
Kan met kinderen: ja
Kan alleen zijn: ja in bench
Kan in de auto: ja
Kan los lopen:ja
Kan in een flat: nee
Leeft de hond binnen of buiten: binnen
Is de hond een tuin gewend: ja
Zindelijk: ja
Waaks: ja
Heeft de hond in het verleden gedragsproblemen gehad: Woody kan ivm onzekerheid in onbekende situaties onverwacht reageren en kan dan happen uit angst. Hij heeft tijd nodig om zich comfortabel te voelen.
Gedrag in huis: Woody kan zich goed gedragen, indien hij te weinig beweging heeft gekregen kan hij ondeugende acties uitvoeren (spullen liefst knuffels pikken van tafel etc). Hij heeft moeite met onbekende gezichten. Hij is daar angstig voor en gaat dan de onbekende persoon ‘testen’ door in de broekspijp zachtjes te bijten om te kijken hoe ‘gevaarlijk’ deze persoon is.
Gedrag buiten huis: Woody kan goed loslopen en luistert dan goed. Hij is onzeker tegenover andere honden (omdat hij als pup is aangevallen door twee honden uit de buurt). Hij probeert dominant over te komen zodat hij anderen afschrikt.
Gedrag aan de lijn: Woody is nieuwsgierig maar ook onzeker. Aan de lijn wil hij graag alles zien maar toch ook niet. Als hij een andere hond ziet zal hij proberen deze op een afstand te houden door te grommen en blaffen. Dit ligt tevens aan wie hem uit laat en wat hij ziet. Hij is soms ook door ze jonge leeftijd nog wispelturig in gedrag. Bij het vrouwtje trekt hij veel aan de riem. Bij de baas loopt hij rustig mee. Wij vermoeden omdat hij zich dan veiliger voelt.
Gedrag tijdens het loslopen: Woody loopt al sinds pups los en vindt dit geweldig. Hij is hierdoor een stuk rustiger en minder angstig. Tevens luistert hij heel goed en reageert hij op commando’s. Als de kinderen meelopen houdt hij graag de’kudde’ bij elkaar.
Gedrag naar andere honden: Woody heeft zijn hele leven met een andere (kleine) hond gewoond die heel oud is. Woody is heel nieuwsgierig en wil graag spelen maar weet niet altijd hoe hij zich moet gedragen rond vreemde honden. Hij is waaks en bijt soms iets te vroegtijdig van zich af maar ontloopt dan meestal de situatie door weg te rennen als hij losloopt.
Gedrag naar katten: Woody is gewend aan katten. Hij speelt graag met ze maar is te hardhandig. Hij rent ook continu achter ze aan als ze van hun plek komen. De katten kunnen dit niet waarderen.
Gedrag naar kinderen: Woody is op gegroeid met drie jonge kinderen. Hij luistert goed naar kinderen en is dol op spelen met ze. Ook hier is hij soms lomp en moet je hem goed aangeven rustig te doen.
Gedrag naar onbekende mensen: Onbekende mensen vind Woody maar niks. Wij doen hem meestal eerst als er visite komt in de bench. Dit vindt hij eigenlijk niks maar helpt hem te wennen. Bij visite heeft hij begeleiding nodig om zich op gemak te voelen.
Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt: Woody is een bench gewend. Als hij lang alleen is kan hij zich vervelen en zoekt dan iets om te kauwen. Als hij los loopt kan dit van alles zijn.
Wat de hond leuk vindt om te doen: Woody is dol op wandelen. Hij vindt het heerlijk om uren met je rond te lopen. Spelen met honden puzzels maak je hem ook blij mee. Ook kauwen is een favoriet.
Waar de hond moeite mee heeft: Woody is onzeker en kan daarom in ongemak soms onverwacht reageren. Hier helpt het dat hij goed begeleidt wordt door de baas zodat hij zich niet onzeker voelt. Hij houdt niet van het onbekende maar is wel nieuwsgierig.
Afgeronde cursus(sen): puppy training en jonge honden training.
MEDISCH
Gezondheid: Goed
Gezondheidsverklaring:
Heeft de hond operaties ondergaan: Nee
Heeft de hond medicatie nodig: Nee
Heeft de hond een speciaal dieet nodig: Nee
Welk voer krijgt de hond: Brokken
Bijzonderheden of opmerkingen:
Woody is geboren op een boerderij. Hij is een grote knuffelkont. Hij zou graag even op schoot willen. We zoeken voor hem een ander huis of boerderij die hem een liefdevol thuis kan geven die hij verdiend en bij mensen waar hij zich veilig bij voelt.
Woody is vanwege zijn angstige gedrag niet gecastreerd, omdat de eigenaren hebben vernomen dat castreren dan niet verstandig is.
Via de update’s op onze pagina kunt u het verloop van de herplaatsingsprocedure van Woody volgen.
Intake formulier | Charlottes Angels
INFORMATIE HERPLAATSINGSPROCEDURE:
Hartelijk dank voor uw interesse in Woody
-Woody is bij ons aangemeld voor herplaatsing.
-U kunt via het intake formulier op hem reageren.
Wij vragen u voordat u het intake formulier invult de advertentie eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Woody ook bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
-Na het invullen en versturen van het intake formulier krijgt u altijd een ontvangstbevestiging.
Let daarbij ook op uw spam!
-Wij wachten een aantal dagen (spoedplaatsingen uitgezonderd) tot alle intake formulieren bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren, te overleggen, informatie in te winnen, vragen aan de stichting te stellen en goed na te denken zodat een impuls aanschaf voorkomen kan worden.
-Nadat alle intake formulieren bij ons binnen zijn zullen wij uw intake formulier in behandeling nemen. Wij kijken naar de meest geschikte situatie voor Woody en als u een van de kandidaten bent dan nemen wij contact met u op voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over Woody en samen met u kijken wij of hij ook echt bij u past.
-Beide partijen krijgen ruim de tijd om goed na te denken en een eventuele kennismaking te plannen.
-Als de eerste kennismaking is gepland zal deze meestal plaatsvinden vanuit de thuissituatie.
-Als de eerste kennismaking goed verloopt zal er waarschijnlijk een tweede afspraak worden gepland bij u thuis.
-De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen de oude en nieuwe eigenaar.
-Er mag een overname bedrag gevraagd worden mits dit een redelijk bedrag is en geen handel! Dit overname bedrag wordt van tevoren besproken met de stichting en zal tijdens de overdracht betaald worden en in de overeenkomst vermeld worden.
-De stichting vraagt aan beide partijen een vrijwillige donatie van 25,- euro voor de bemiddelingskosten wat geheel ten goede komt aan onze ZorgAngels.
-Na herplaatsing zal vanuit de stichting goede begeleiding en nazorg volgen (indien nodig begeleiding van een gedragstherapeut).
-De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier zich in bevind en van het aantal reacties die er komen. Vaak is herplaatsing een zeer emotionele gebeurtenis en wij geven graag alle tijd die nodig is.
Wij hopen op uw begrip hiervoor!
-Van iedere herplaatsingsprocedure zullen regelmatig updates op onze pagina’s gegeven worden zodat u op de hoogte blijft en ook weet wanneer een dier een nieuw thuis heeft gevonden.
-Vragen kunnen alleen gesteld worden via de chat en mail van de stichting.
-Wij oordelen niet maar helpen dier en mens vanuit welke situatie dan ook. Wij vragen u daarom ook niet te oordelen. Een herplaatsing heeft tijd nodig en gaat geheel via de wensen van de eigenaar en kan daarom dus langere tijd duren.
Wij zullen met veel zorg en geduld de allerbeste herplaatsing proberen te realiseren waarbij het belang van het dier altijd voorop zal staan.
-Bij spoedplaatsingen zal de herplaatsingsprocedure versneld worden maar er zal net zoveel zorg en aandacht aan besteed worden.